Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

Bir haftada 60 terörist etkisiz hale getirildiTÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır yürütülen operasyonlarda 60 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilerek terör örgütüne ağır darbeler vurulduğu bildirildi.

Bir haftada 60 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır yürütülen operasyonlarda 60 Pkk'lı teröristin etkisiz hale getirilerek terör örgütüne ağır darbeler vurulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı kararlı mücadele verdiği, sınırın Suriye tarafında devam eden Fırat Kalkanı Harekatı ile de terör nedeniyle göç edenlerin geri dönüşüne destek verdiği vurgulandı.

'Teröristle Mücadele Harekatı' kapsamında; 8-15 Haziran tarihleri arasında terör örgütü tarafından barınma ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Siirt bölgelerinde operasyonların sürdürüldüğü vurgulanarak şöyle denildi:

ELE GEÇEN SİLAHLAR ARASINDA GERİ TEPMESİZ TOP DA VAR

"Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Diyarbakır/Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, Mardin/Dargeçit ve Siirt/Pervari bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edilmiştir. İcra edilen operasyonlarda; 60 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 adet geri tepmesiz top, 1 adet 81 mm havan, 1 adet 60 mm havan, 9 roketatar, 6 adet makineli tüfek, 75 adet piyade tüfeği, 3 adet keskin nişancı tüfeği, 30 adet av tüfeği ve 283 adet el bombası ele geçirilmiş, 39 EYP tespit edilerek imha edilmiş, 750 kg amonyum nitrat, 207 tüp, 21 adet 60 mm havan mühimmatı, 135 roketatar mühimmatı, 60 bomba atar mühimmatı, 5 mayın, 13 bin 300'ü Biksi makinalı tüfek mühimmatı olmak üzere yaklaşık 18 bin hafif silah mühimmatı ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirilmiştir. Teröristler tarafından kullanılan 52 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 459 bin 953 adet kök kenevir, 113 kilo uyuşturucu, 1607 kilo toz esrar,  1 ton 291 kilo kubar esrar,  92 bin 110 paket kaçak sigara ele geçirilmiş, Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 5 bin 617 kişi yakalanmıştır."

7 ASKER ŞEHİT OLDU

Bir haftalık mücadelede 7 askerin şehit olduğu, 19 askerin ise yaralandığı kaydedilen bilgilendirmede, başarılı operasyonlar ile terör örgütü üzerindeki baskının her geçen gün arttığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu hafta özellikle Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Diyarbakır/Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, Mardin/Dargeçit ve Siirt/Pervari bölgelerinde yürütülen orta ve büyük çaplı operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne ağır darbeler vurulmuştur. Yapılan geniş çaplı operasyonlar kapsamında ele geçirilen silah, teçhizat, mühimmat ve malzemeler ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı göz önüne alındığında yürütülen operasyonların başarısı, caydırıcılığı ve bölücü terör örgütü üzerindeki baskısı her geçen gün giderek artmaktadır. Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından olan kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde 5 bin 617 kişi yakalanmış ve bol miktarda uyuşturucu ve kaçak sigara ele geçirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri; 2017 yılının başından itibaren sürdürdüğü kararlı tutumla, özellikle kış ve bahar aylarından itibaren yürütülen başarılı operasyonlarla bölücü terör örgütünün dağılması yönündeki etkisini her geçen gün artırmaktadır. Bu anlayışla, yüce Türk Milletinden aldığı güç ile Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlı mücadelesine devam edecektir."

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE SÜRECEK

Bilgilendirmede, Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriyelilerin geri dönüşlerine destek verildiği ve terör ülke bütünlüğünü hedef alan terör örgütleri ile son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin sürdürüleceği vurgulanarak şöyle denildi:

"Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekatta, TSK tarafından desteklenen ÖSO'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometre karelik alan kontrol altına alınmıştır. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/ Pkk, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürecektir. Söz konusu mücadele yürütülürken bölge halkımızın zarar görmemesi için her türlü dikkat ve duyarlılık gösterilmektedir. Son yılların en büyük darbesini alan ve elemanlarının büyük bir bölümünü yitiren, özellikle lider kadrosundaki kayıpları ile zor durumda kalan, yeni katılım olmaması nedeniyle bu kayıplarını da tamamlayamayan PKK son aylarda oldukça güç duruma düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının ve milli birliğimizin korunması için kararlı duruşuyla kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirecek güç ve kudrete sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar vatanın en ücra köşesine kadar hain bölücü terör örgütü ile mücadelesine aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-ARŞİV

-Bölgedeki operasyonlardan görüntü

Haber: ANKARA - GAZİANTEP

=================================

Bayram için ülkesine geçen Suriyeli sayısı 10 bini aştı

RAMAZAN Bayramı için Kilis'ten ülkesine geçen Suriyeli sayısı 10 bini aştı. Geçişlerin devam ettiği sınır hattında yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanıyor.

Kilis Valiliği'nin Ramazan Bayramı nedeniyle ülkelerine geçiş izni verilen Suriyelilerin Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçişleri devam ediyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan 4 günde 10 bini aşkın Suriyeli ülkesine geçiş yaptı. Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ne komşu Cerablus'a geçecekler, Karkamış Sınır Kapısı'ndan izin verilmemesi üzerine Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na yönlendirildi. Sınır hattında ülkelerine geçmek için bekleyen binlerce kişi zaman zaman izdiham oluşturuyor. Yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşan sınır hattında pasaport veya geçici olarak verilen AFAD tanıtım kartları kontrol edilen Suriyeliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine geçiyor.

Bayramı ülkelerinde geçirecek Suriyeliler, 14 Temmuz'a kadar yeniden Türkiye'ye dönecekler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Öncüpınar Sınır kapısı

Bekleyen Suriyeliler

Uzun kuyruk

Suriyelilerin içeriye alınması

Kısa süreli izdiham

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

======================================

Bursa'da 15 FETÖ şüphelisi adliyede

BURSA'da, FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 15 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 10 gün önce, örgütün Osmangazi ilçesi mütevellilerine ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yeşilırmak Cihangir Eğitim A.Ş'nin çalışanlarına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler 'Terör örgütüne üye olmak' suçlamalarıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Haber: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,-

==========================================

TEM'de kağıt yüklü TIR'ın dorsesi yandı

DÜZCE'de TEM yolunda kağıt yüklü TIR'ın dorse kısmında yangın çıktı. Kağıtlar iş makinesiyle dorseden indirilerek yangına müdahale edildi.

İstanbul yönüne giden Musa Üzümcü yönetimindeki 34 AP 5495 plakalı kağıt yüklü TIR'ın arka lastikleri, TEM yolunun Düzce Kaynaşlı İlçesi, Darıyeri Yörükler Köyü mevkisinde tutuştu. Yangını fark eden sürücü, TIR'ı dorseden ayırdı. Lastiklerde başlayan yangın dorseye ve kağıtlara sıçradı. Sürücünün haber vermesiyle gelen Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmasına rağmen kağıtlar içten yanmaya devam etti. Bunun üzerine Karayolları iş makinesiyle dorsedeki kağıtlar boşaltıldı. Yola indirilen kağıtlara itfiye su sıkarak yangını tamamen söndürdü.

Yangın nedeniyle TEM'in İstanbul yönünde ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü sağlandı. TIR'ın kaldırılması ardından ulaşım yeniden normale döndü. TIR sürücüsü Musa Üzümcü, jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

--------------------------------

-İtfaiyenin söndürme çalışması

-İş makinesinin kağıtları indirmesi

-İtfaiyenin yoldaki kağıtlara su sıkması

-Atı kağıtlar

-Yol

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

============================

(ÖZEL) Otistik ikizler kayak şampiyonasına, tekerlekli patenle hazırlanıyor

Erzurumlu 13 yaşındaki ikizler Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül, Dünya Özel Sporcular Federasyonu tarafından önümüzdeki yıl yapılacak Kayak Şampiyonasına tekerlekli patenle asfaltta kayarak hazırlanıyor. Kayak müsabakalarına katılan tek otistik ikizler olan Murat ve Zeynep Bingül kardeşler, kayak ve jimnastikte başarıdan başarıya koşuyor.  İkizlerin spor koordinatörü Arif İlhan, " Jimnastik ve kayakta 7 Türkiye şampiyonluğu var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ÖZEL)

-İkizler tekerlekli patenle antrenman yaparken

-İkizlerin spor koordinatörü Arif İlhan

-Murat Bingül'ün 'şamiyonum' demesi

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

===============================

Kesilen ağaçlar için çevrecilerden ilginç tepki

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde yol genişletme çalışmaları kapsamında belediye ekiplerince 40 yıllık çınar ve akasya ağaçlarının kesilmesine çevrecilerden ilginç bir tepki geldi. Çevreciler, yol üzerindeki diğer ağaçların üzerine "Neden ailemize kıydınız? Biz, 40 yılda ne zorlukla büyüdük. Çevreye zararımız yok, faydamız çok. Bizleri keseceğinize uygun bir zamanda, uygun bir yere taşısaydınız. Katilimiz olmasaydınız" yazılı afişler astı.

Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, geçen Salı günü Kurtuluş Caddesi üzerinde yol genişletme çalışmaları kapsamında aralarında 40 yıllık çınar ve akasya ağaçlarının da bulunduğu 5 ağacı kesti. Ağaçların kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, ağaçların bilgisi dışında kesildiğini belirterek, "Bu bizim birimin yaptığı hatadır. 'Haberim yok' bahanesi belediyeyi haklı çıkarmaz. O birimdekilere ceza olarak kendi elleriyle ağaç başına 10 tane fazla ağaç diktireceğim" dedi.

AĞAÇLAR DİLE GELDİ

Ağaçların kesilmesine çevrecilerden ilginç bir tepki geldi. Çevreciler, yol üzerindeki diğer ağaçların üzerine, "Neden ailemize kıydınız? Biz, 40 yılda ne zorlukla büyüdük. Çevreye zararımız yok, faydamız çok. Bizleri keseceğinize uygun bir zamanda, uygun bir yere taşısaydınız. Katilimiz olmasaydınız" yazılı afişler astı.

TEMA'DAN KINAMA

Öte yandan TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal da Keşan'da ağaçların kesilmesine tepki göstererek, yaşananları kınadı. Çoğal, "Neden Keşan Belediye Başkanı 40 yıllık çınar ağaçlarının kesilmesine göz yumar? Kendisinin ağaç kesimleri için yaptığı açıklamayı da ayrıca üzüntü ile karşıladık. Çünkü burada önemli olan kesilen ağaçların yerine yenisinin dikilmesi değildir. Bizim üzüntümüz de sadece ağaçların kesilmesi değildir. Doğal bir varlıktan, yetişmiş bir ağaçtan ve doğanın yaşama hakkından bahsediyoruz. Üzüntümüz ağaçların bu kadar kolay kesilebiliyor, koruma için gerekli özenin gösterilmiyor olmasıdır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ağaçlara asılan afişler

-Ağaçlar

-Kesilen ağaçların kökleri

-Detay ve genel gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

===========================================

(Tekrar) Depremzedeler için 98 konteyner ev

MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde geçen 27 Mayıs'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya başladı. Evleri depremde ağır hasar gören ve çadırlarda yaşamını sürdüren deprem mağdurları için AFAD tarafından 98 konteyner ev kuruldu.

Saruhanlı'da 27 Mayıs'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi ve Saruhanlı'nın Kumkuyucak Mahallelerinde ağır hasara neden oldu. Evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar, 20 gündür çadırda yaşamlarını sürdürüyor. Hava sıcaklıklarındaki artış da deprem mağdurlarının yaşamını zorlaştırdı. Çadırların çok sıcak olduğundan şikayet eden ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 98 adet konteyner evin kurulumuna başlandı.

BAYRAMI KONTEYNER EVLERDE GEÇİRECEKLER

AFAD Manisa Müdürü Bekir Şen, konteyner evin kurulumunun yapıldığı yerlerde inceleme yaptı. Şen, "Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerinin mahallelerini etkileyen deprem bölgemizde 200'ün üzerinde evde ağır hasar meydana getirdi. İlk geceden itibaren çadırları kurduk. İHH ve MAT personelleriyle birlikte çadırlarda çalışma yapıldı. Tiyenli, Kumkuyucak, Lütfiye mahallelerinde 220'nin üzerinde çadır kurduk. Çadır yaz döneminde geçici bir barınma yöntemi. İkinci evi olmayan, belirli şartları taşıyan ihtiyaç sahibi 98 aileye konteynır kuruyoruz. Mütevelli Mahallesi'nde 12, Kumkuyucak'ta 6, 10 adet Lütfiye'de, 50 adet Tiyenli'de ve Beyoba, Sazoba gibi mahallelerde çalışmalar yapılıyor. Şuana kadar 50 konteyner ev kuruldu. Saruhanlı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi tarafından altyapı ve elektrik sistemi tamamlanarak 98 ailemizi konteynerlere alacağız" diye konuştu.

Ağır hasarlı 220 civarında ev olduğunu aktaran Şen, ağır hasarlı ev olmaları nedeniyle yıkım çalışmalarının başladığını dile getirdi. Konteynerlerin 2 odadan oluştuğunu kaydeden Şen, içinde banyo ve tuvaletlerin olduğunu belirterek, "Daha önce Van depreminde kullanılan konteynerler. Tamir edildiler, ihtiyaç edildiğinde illere nakilleri yapılıyor. Bundan sonraki süreç içinde hak sahipliği çalışması başlayacak. Bu hak sahipliği çalışmasına göre hareket edeceğiz. Konteynerler de geçici bir barınma merkezidir" dedi.

DEPREM MAĞDURLARINA CAN SUYU

Depremde mağdur olan insanlar için AFAD'ın can suyu niteliğinde para yardımında da bulunduğunu aktaran Şen, daha önce 21 Nisan'da Saruhanlı Mütevelli'de ve Selendi'de meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde evleri zarar gören vatandaşlar için AFAD tarafından maddi yardım yapılacağını söyledi. Şen, "Saruhanlı'da ve Selendi'de olan depremler için para talep edildi. Başbakanlıktan onaylandı. Afet acil durum harcama kaleminden Manisa emrine geldi. Selendi ve Saruhanlı Kaymakamlığına gönderildi. Kaymakamlıklar ya prefabrik ev için kullanacaklar yada  acil ihtiyaçlar için nakit olarak verilecek. Ağır hasarlı evlere 5-6 bin, hafif hasarlı evler için de 2 bin nakdi yardım yapılacak. Toplamda 1 milyona yakın bir para geldi. Burası ile ilgili gerekli talepler de yapıldı" diye konuştu.

"KORKUYU ÜSTÜMÜZDEN ATAMADIK"

Yaşamlarını çadırda sürdürdüklerini anlatan 3 çocuk annesi Eylem Akgüleç, gözyaşlarını tutamadı. Akgüleç, "Çadırlar çok sıcak. Duramıyoruz. Şuan konteynerler geldi, orada rahat edeceğiz. Depremde evin içinde kilitli kaldım, çocuklarım çok ağladı. Kolay değil, Allah bir daha bize yaşatmasın. O korkuyu üzerimizden atamadık" dedi.

Hasta eşiyle birlikte yaşarken depremde evini kaybeden 85 yaşındaki Nilüfer Çetin de gözyaşlarını tutamadı. Çetin, depremin ardından bir hafta bir şey yiyemediğini belirterek, konteynerlerin kurulmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Nilüfer Çetin, "Bir tek can kaybı yok, ona şükrediyoruz. Evim gitti" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Konteyner evlerin kurulma çalışmaları

Kurulan konteynerlerden görüntü

Çadırlardan ve çadırlarda yaşayan kişilerden görüntü

AFAD Müdürü Bekir Şen'in konuşması

Altyapı çalışmalarından ve konteynerlerin içinden görüntü

Deprem mağduru kişilerin konuşmaları

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

========================================

Oğlunun balkondan attığı anne: Gece gelir boğazımı sıkar diye korkuyorum

DÜZCE'nin Çilimli İlçesi Yeni Vakıf Köyü'nde şizofreni hastası oğlu 33 yaşındaki Güray Tunç'un balkondan atması sonucu yaralanan 62 yaşındaki Nevin Tunç, tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Nevin Tunç, "Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum. Ben korkudan gece yatamıyorum. Allah korusun gece gelir boğazımı sıkar ben kalkamam" dedi.

Olay, geçen 13 Haziran'da meydana geldi. Daha önce Bolu'daki ruh sağlığı hastalıkları eğitim araştırma hastanesinde tedavi gören şizofreni hastası Güray Tunç, 11 yıl önce geçirdiği bir kaza nedeniyle belden aşağısı kısmen felç olan annesi Nevin Tunç ve babası Gaffur Tunç (61) ile tartıştı. Güray Tunç, annesini evlerinin birinci katındaki balkondan aşağıya atarken, babasını da dövdü. Yaralanan Nevin Tunç, hastanedeki tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

Yüzünde morluklar oluşan Nevin Tunç, olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan oğlunun hastaneye sevk edilerek tedavi edilmesini istedi. Oğlunun önce babasının boğazına sarıldığını anlatan Nevin Tunç, "Ben, 'Ne yapıyorsun?' dedim. Beni ensemden tuttuğu gibi yere attı. 'Akşama kadar burada yat' diyerek kapıdan çıktı. Baş aşağı düştüm. Kafamda hep darbe var. Tedavisini istiyorum. Ben korkudan gece yatamıyorum. Allah korusun gece gelir boğazımı sıkar ben kalkamam" dedi.

Düzce Belediyesi'nden işçi emeklisi baba Gaffur Tunç da oğlunun acilen tedavi edilmesini isteyerek şöyle konuştu:

"Durum savcılığa intikal etti. Savcılık bunu Bolu'daki ruh sağlığı hastalıkları hastanesine sevk edecek. Devletten acilen oğlumu almasını ve tedavi ettirmesini istiyorum. Daha önce hastanede 2 aya yakın tedavi gördü. Ama gitmek istemiyor bazen. Zorladığım zaman hırslanıyor bana. Daha da zorlasam bana yapacaklarını Allah bilir. Belki kesip öldürecek. Benim eşim felçli. Çocuk aç öyle geziyor. Sorsanız köyün en iyi delikanlısı. Kimse ile işi olmaz. Ama gerçek öyle değil."

Görüntü dökümü

----------------------------

-Balkondan görüntü

-Tunç çiftinden görüntü

-Yürümeleri

-Çift ile röp.

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===============================================

(ÖZEL) - Sahur vakti fırın önünde kalp krizinden öldü

ŞANLIURFA'da sahur vakti fırına ekmek almaya giden 65 yaşındaki Mustafa Kemal Ertaş, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Olay, gece geç saatlerde Doğukent Mahallesi'nde meydana geldi. Bir sitede bekçilik yaptığı belirtilen Mustafa Kemal Ertaş, sahur yemeği için fırına ekmek almaya gitti. Fırın kapısında birden fenalaşan Ertaş, yere yığıldı. Fırın çalışanlarının ilk müdahalede bulunduğu Ertaş için sağlık ve polis ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, yapılan kontrolde Mustafa Kemal Ertaş'ın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini saptadı. Bu sırada ölen Ertaş'ın üstü battaniyeyle örtüldü. Polisin incelemesinin ardından cenaze aracının gelmesi beklenirken, bu sırada sahur için fırına gelen vatandaşlar, yerde yatan cenazeye aldırış etmeden pişirilmek üzere fırına tepsi, patlıcan, biber getirip ekmek almaları dikkat çekti. Ceset, gelen cenaze aracıyla otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Fırın önünde yerde bulunan ceset

Ekmek alamaya gelenler

Cenazenin fırının önünde kaldırılıp cenaze aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA - DHA)

==========================================

Marmaris'te 6 kişilik 'adalet' yürüyüşü

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye 6 kişi, Muğla Adliyesi'ne, 'Herkes için adalet' adı altında yürüyüş başlattı.

Marmaris'te çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye 6 kişi, 'Herkes için adalet' adlı yürüyüş düzenlemek için sosyal medyada sözleşti. Dün (perşembe) akşam saatlerinde ilçe çıkışında bir araya gelen grup, Muğla Adliye Sarayı'na yürüyüşe başladı. Yürüyüş öncesinde CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından 20 kişi, gruba, 'Herkes için adalet' yazılı dövizlerle destek verdi.

Yürüyüşe katılanlardan, Balyoz Davası'nda 2 yıl 9 ay cezaevinde yattıktan sonra beraat eden Deniz Kurmay Kıdemli Albay Derya Ön, etkinlik öncesi grup adına açıklama yaptı. Bir parti veya sivil toplum kuruluşu olarak değil, bireysel olarak eylem gerçekleştirdiklerini belirten Ön, "Ülkemizde yüz binlerce insan gibi bende bir dönem haksızlığa uğradım. Ülkemizde yaşanan haksızlıkları tekrar dile getirip, protesto etmek için bir araya geldik. Artık sıranın bize gelmesini beklemenin anlamı yok. Halkımızda farkındalığı artırmak ve son yaşananlarla hassasiyeti üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Etap etap Marmaris'ten Muğla'ya yürüyüş yapacağız. Pazartesi günü Muğla Adliye Sarayı önünde eylemimizi sonlandıracağız" dedi.

Açıklama sonrası grup, destek verenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek sırtlarındaki çantada 'Herkes için adalet' yazılı dövizlerle Muğla'ya gitmek için karayolunun güvenlik şeridinde yürüyüşe geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gruptan görüntü

Grup adına Derya ön açıklaması

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=====================================

Gölde temizlik yapan dalgıç, ağa takılan balığı öpüp bıraktı

ADANA Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Karataş ile Yumurtalık sahilleri ile iç göllerde yapılan temizlikte 'pes' dedirten görüntüler ortaya çıktı. Dalgıçlar ağa takılı kalan bir balığı da kurtarıp öptükten sonra özgürlüğe bıraktı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İçsu Hizmetleri Şube Müdürü Duran Kaya'nın gözetiminde arama kurtarma ekipleri, Karataş, Yumurtalık sahili, Seyhan Nehri, Seyhan Baraj Gölü ve iç sularda dip temizliği yaptı. Dalgıçlar deniz ve göl tabanından araç lastiği, inşaat malzemeleri, plastik atıklar, alkol şişeleri ve çeşitli evsel atıkları topladı. Çuvallara doldurulan alkol şişeleri, görenleri hayrete düşürdü. Seyhan Gölü'nde suya bırakılan ağın içinde kalan bir balık da dalgıç tarafından kurtarıldı. Bıçakla kestiği ağın içinde balığı eliyle tutup alan, dalgıç, onu öpüp özgürlüğüne bıraktı. Dalgıçların su altındaki temizlik çalışması da görüntülenerek sulardaki kirlilik kayda alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

İçsu Hizmetleri Şube Müdürü Duran Kaya'nın suya dalışı

Gölde temizlik yapılması

Atıkları temizlemeleri

Dalgıçların ağa takılan balıkları kurtarması

Batık gemiden görüntü

Dalgıçlardan odetay

Seyhan gölü detay

Haber: Ceyhun ÖZER  -Kamera: CEYHAN(Adana),

===============================================

Muş'ta 8'li pideler tuttu

Ramazan ayı ile birlikte 8 ekmekten yapılan pideler, özellikle kalabalık aileler tarafından ilgi gördü. Muş'un İstasyon Caddesi üzerinde Fepyat Azbay'a ait fırında 6 ve 8 ekmekten pideler yapılıyor. 'Aile boyu' pide olarak nitelendirilen 8'li pide 9 liradan satılıyor. Yaklaşık 2 kilo hamurdan yapılan 8'li pideler, 20 dakikada pişiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-6 ve 8 li ekmek pidelerinin yapılışı

-Pidelerin kapalı fırınlarda pişirilmesi

-Pişirilen 6 ve 8 li ekmekler

-Röportaj

Haber-Kamera: Eser AYDIN / MUŞ,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kilis Muğla Düzce PKK Politika Güncel Haberler

title