Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

AK Parti'den ihraç edilen Ceyhan İlçe Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldıEşyalarını topladıADANA'nın Ceyhan İlçesi bağımsız Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

AK Parti'den ihraç edilen Ceyhan İlçe Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Eşyalarını topladı

ADANA'nın Ceyhan İlçesi bağımsız Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Ak Parti'den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk'ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında 'Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek' iddiaları ile Ak Parti Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edilen Öztürk bağımsız olarak görevde bulunuyordu.

Bakanlık kararı bu sabah polisler tarafından, Alemdar Öztürk'e makamında tebliğ edildi.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerin yürüttüğü soruşturmanın ardından görevden alınan Öztürk hakkında hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savclığı'na gönderilerek soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı kararı ile Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile Ankara'nın Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan da haklarındaki soruşturmalar nedeniyle görevden alındı.

EŞYALARINI TOPLADI

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, makamındayken gelen polislerin İçişleri Bakanlığı'nın uzaklaştırma yazısını tebliğ etmesinin ardından odasındaki özel eşyalarını toplayıp, müdürlerine  işlerin aksamadan devam etmesi uyarısında bulunarak ayrıldı.

Belediyeden paylaşılan SMS mesajında Alemdar Öztürk,  şunları yazdı:

'Hadis-i Şerif: Allahım hakkımda bildiklerinin hayırlısını senden dilerim.  (Tirmizi Da'avat 23) Cumamız mübarek olsun. Alemdar Öztürk Bld. Bşk.'

Görüntü Dökümü

------------------------

Ceyhan Belediye Başkanı'nın makam aracıyla ayrılırken çalışanların alkış tutması

Belediye binası önünden görüntü

Yapılan tebliğ için güvenlik önlemi alan polaslerden görüntü

Belediye Başkanı Yardımcısının personellere olayı anlatması ve görevinizin başına gidin demesi

Belediye detay

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),

=============================================

Jandarmadan 'metamfetamin' operasyonu

ANTALYA'da jandarma tarafından yapılan operasyonda piyasa değeri 100 bin TL'yi bulan 520 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Konyaaltı İlçesi Bahtılı Mahallesi'nde operasyon düzenledi. Operasyonda takibe alınan 15 TA 261 plakalı kamyonet durduruldu. Alınan güvenlik önlemleri sonrasında kamyonette yapılan aramada, 520 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili D.A. adlı kişi gözaltına alındı. D.A., sağlık kontrolünden sonra ifadesine başvurulmak üzere Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderildi.

Metamfetaminin piyasa değerinin yaklaşık 100 bin TL olduğu kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Durdurulan kamyonette jandarmanın arama yapması

-Koltuk altı zula bölümünde metamfetamin maddesinin bulunması

-Jandarmanın incelemesi

-Detaylar

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: ANTALYA,

===============================================

Yavru ayı uçakla rehabilitasyon merkezine gönderildi

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde bulunarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilip burada tedavi edilen yavru boz ayı, uçakla Bursa Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Tatvan'da dağdan inerken bitkin halde vatandaşlar tarafından bulunan 2 aylık dişi boz ayı yavrusu 25 gündür YYÜ Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yoğun bakımda tedavi ediliyordu. Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından tedavisi yapılan ve Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Tülay Erdönmez'in bakıcılığını yaptığı yavru ay, iyileştikten sonra Bursa'ya gönderildi. Ayının tadavisini yapan Doç. Dr. Aslan, "Yavru ayı yoğun bakım altındayken uygulanan tüm tedavilere çok olumlu ve hızlı cevap verdi. Kısa sürede kendisini toparlayarak sağlığına kavuştu. Burada kalmasını isterdik. Ancak Bursa Karacabeydeki ayı rehabilitasyon merkezi daha kapsamlı bir yer. Ondan dolayı oraya sevkini yapıyoruz. Ayımız da uçakla gidiyor" dedi.

SON KEZ BESLEDİ

Yavru ayının Van'dan ayrılmasına en çok 25 gündür anne şefkatiyle bakıcılığını yapan YYÜ Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Tülay Erdönmez üzüldü. Ayı ile çok iyi bir iletişim kurduklarını belirten Erdönmez,"Hergün düzenli olarak bakımını yapıp besledim. Fiziki olarak çok temas etmek istemedim. Çünkü bana alışması halinde doğaya adapte olamazdı. Ancak çok iyi bir manevi bağ kurduk. Çok alıştım. Sesimi duyduğunda koşup geliyordu. Elimden yemek yiyip şirinlik yapıyordu. Ayrılmak zor geliyor" dedi.

UÇAKLA GİTTİ

Yavru ayı daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü ekiplerine kafese konularak teslim edildi. Buradan Van Ferit Melen Havalimanı'na götürülen minik ayı Bursa'ya gönderilmek üzere uçakla İstanbul'a gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Yavru ayıdan görüntü

-Bakıcısının beslemesi

-Yavru ayıdan görüntü

-Bakıcı ile röp.

-Yavru ayının kafese konulması

-Araca bindirilmesi

-Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ile röp.

-Yavru ayının havaalanına getirilmesi

-Havaalanına giriş

-Havaalanı tabelası

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR / VAN,-

===========================================

Mevlut Özen: Sigortasız işçi çalıştırmanın ülkeye zararı 65 milyar lira

ORTA Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlut Özen, sigortasız işçi çalıştırmanın ülkeye zararının 65 milyar lira olduğunu söyledi.

Samsun, Amasya, Tokat, Çorum illerinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 'OKA Kayıtdışı İstihdamla Mücadele ediyor-2' projesi ile kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturulması için bir dizi çalışma gerçekleştirildi. 2002 yılında yüzde 52.14 olan kayıt dışı istihdam oranı, yapılan projeler, bilgilendirme toplantıları gibi faaliyetlerle 2016 yılında yüzde 33.49 kadar düşürüldü. OKA bölgesini kapsayan Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya illerinde de yüzde 62.69'dan yüzde 45.88'e kadar düşen kayıt dışı istihdamın önlenebilmesi için OKA tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen, sigortasız işçi çalıştırmanın Türkiye'ye zararının yaklaşık 65 milyar lira olduğunu belirterek, "314 bin 48 Euro bütçeli Proje kapsamında Okullarda, sendikalarda, işçilere, işverenlere, vatandaşlara gidilerek binlerce insana kayıtlı istihdamın önemi anlatıldı. Konuyla ilgili resim ve kısa film yarışmaları düzenlendi. Alışveriş merkezi şenlikleriyle de toplumun her kesimine ulaşıldı. çok sayıda işletmeye danışmanlık hizmeti verildi" diye konuştu.

OKA tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı'nın desteği ile hazırlanan 'OKA Kayıtdışı İstihdamla Mücadele ediyor-2' projesi Samsun, Amasya, Tokat, Çorum illerinde gerçekleştirildi. Sigortasız işçi çalıştırılmamasına yönelik proje 1 Temmuz 2016 tarihinde başladı. Proje kapsamında 4 ilde düzenlenen etkinliklerle konunun tarafları arasında kayıtdışı istihdam konusunda farkındalığın artırılması, kurumsal alt yapısının güçlendirilmesi yolu ile kayıtlı istihdamın artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili olarak dün bir otelde iftar ve toplantı programı düzenlendi.

İftar sonrasında OKA Planlama, Programa ve Koordinasyon Birimi Başkanı İbrahim Ethem Şahin, proje ile ilgili sunum yaptı.

Kayıt dışı istihdamın Türkiye'ye verdiği zarar ile binlerce okul, hastane yapılabileceğini söyleyen Şahin, "Eğitim ve etkinliklerimiz ile bölgede hedef kitleye ulaşmak için çok çalıştık. 6 bin 250 afiş ve 4 bin broşür basıldı. 2 bin ilkokul öğrencisine ulaşıldı. Resim yarışmasına ilkokul, orta okul ve lise düzeyinde yüzlerce öğrenci katıldı. 60'ına çeşitli ödüller verildi. İstihdam şenliklerinde halkın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Amacımız gelecekte de yeni neslin kayıtlı istihdama vermeleri gereken önemi anlamalarını sağlamaktı. Ayrıca bu 4 ilde bir çok kamu görevlisi, işveren, sendika temsilcisi, işletme temsilcilerine yönelik olarak bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Çalışmalardan detay

Vatandaşlardan detay

Mevlut Özen'in konuşması

Haber :  Yaprak KOÇER/SAMSUN, -

====================================================

Baraj kıyısında bulunan cesedin kimliği belirlendi

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde 3 Haziran'da Tepekışla Baraj Gölü kıyısında bulunan erkek cesedinin 28 gün önce kaybolan 27 yaşındaki Aydın Çetinkaya'ya ait olduğu belirlendi.

Meliha ve Ethem Çetinkaya çiftinin 4 çocuğundan biri olan Ayın Çetinkaya 19 Mayıs'ta kayboldu.  Jandarma, ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Çetinkaya'yı bulmak için çalışma başlattı. 3 Haziran'da Tepekışla Baraj Gölü kıyısına olta ile balık tutmaya gidenler, bir erkek cesediyle karşılaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, çürümeye başlayan cesedin üzerinde, herhangi bir kimlik bulunmadığını tespit etti.  Tanınmayacak haldeki cesedin 28 gün önce ilçede kaybolan Aydın Çetinkaya'ya ait olma ihtimali üzerine DNA testi yapılmasına karar verildi. Aydın Çetinkaya'nın ailesinden de test için numuneler alındı. Tokat Devlet Hastanesindeki otopsisinin ardından alınan örnekler, DNA eşleşmesi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde cesedin 19 Mayıs'ta kaybolan Aydın Çetinkaya'ya ait olduğu belirlendi.

Baba Ethem Çetinkaya ve yakınları tarafından Erbaa Devlet Hastanesi morgundan alınan Aydın Çetinkaya'nın cenazesi ilçeye bağlı Dokuzçam Köyünde toprağa verildi. Aydın Çetinkaya'nın ölüm sebebi Adli Tıp Kurumu'nun detaylı otopsi raporuyla belli olacak.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görüntü

-Cenazenin morgdan çıkarılışı

-Götürülmesi

-Gencin fotosu

Haber-Kamera:  İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

=============================================

Rus MMK'dan iftar

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde, Ruslara ait MMK Metalürji Şirketi, geleneksel iftar yemeği verdi.

İftar programına Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İskenderun Ticaret ve Odası Başkanı Levent Yılmaz, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, çelik ve sac sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri, müşteriler ve bayiler katıldı. Ş

irketin Genel Müdürü Denis Kvasov, Türkçe olarak yaptığı konuşmada İslam aleminin Ramazan ayını kutladı. Kvasov "Kutsal Ramazan ayının bir akşamını sizlerle paylaşmak bizim için onur verici. İnşallah sizin için de bu gece iyi bir akşam olur" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

İftara katılanlar masalardan görüntü

İmamın dua okuması

MMK şirketin Genel Müdürü Denis Kvasov'un Türkçe konuşması

Salondan görüntü

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatice Kübra Öztürk Yusuf Alemdar Ak Parti Ceyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title