Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ENİS BERBEROĞLU'NUN İLK ZİYAREÇİSİ GÜRSEL TEKİN OLDU BERBEROĞLU'NDAN MESAJCHP Milletvekili Gürsel Tekin, "Öyle bir sistemi yerleştirebilmeliyiz ki, sadece iktidar mensupları değil, sadece egemen güçler değil, herkesin rahatlıkla sırtını dayayabileceği evrensel bir hukuk sitemini oturtana...

1- ENİS BERBEROĞLU'NUN İLK ZİYAREÇİSİ GÜRSEL TEKİN OLDU

BERBEROĞLU'NDAN MESAJ

CHP Milletvekili Gürsel Tekin,

"Öyle bir sistemi yerleştirebilmeliyiz ki, sadece iktidar mensupları değil, sadece egemen güçler değil, herkesin rahatlıkla sırtını dayayabileceği evrensel bir hukuk sitemini oturtana kadar bu mücadelemiz devam edecektir"

Enis Berberoğlu'nun mesajı: "Türkiye'ye adalet gelene kadar, demokrasi gelene kadar ben burada yatmaya hazırım. Hiçbir çekincem, hiçbir üzüntüm yok. Biz vatan görevi için buradayız'

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

CHP Milletvekili Gürsel Tekin,  CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti.

CHP İstanbul İl Örgütü tarafından Maltepe Cezaevi'nin önündeki 'Adalet' nöbeti devam ederken, cezaevine giren Tekin daha sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gürsel Tekin, "Bugün Enis beyin ilk ziyaretçisi olduk. Öncelikle başta bütün meslektaşlarına, basın mensuplarına çok selamları var. Yakinen gazeteleri ve televizyonları da burada takip ediyor haklı olarak bir gazetecilik refleksiyle. Hepinize ayrı ayrı selamları var ve başta sayın Genel Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin 81 il örgütümüz, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum örgütleri demokrasi, özgürlük ve adalet konusunda hassasiyet gösteren herkese ayrı ayrı selamlarını iletmek istiyorum. Tabi bugün sayın milletvekilimiz burada tutuklu değil, bir siyasi kararla esir alınmıştır bizlere göre. Doğrusu Türkiye'nin özellikle dış politikada çok sıcak günler yaşarken, içerde sözde darbeyle mücadele ederken aynı zamanda ana muhalefetin milletvekillerinin tutuklanması herhalde sadece darbecilerin işine gelir. Bu karar sadece ve sadece darbeciler sevinmiştir. Bunu dışında Türkiye'nin bu darbe konusundaki hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Bunu arkadaşlarımız, itirazlar yapıldı" dedi.

"UMUT EDERİM Kİ BU İTİRAZLARIMIZ SONUÇ VERİR"

Bu durumun sadece Enis Berberoğlu'nun sorunu olmadığını belirten Tekin, "Türkiye'de haksız bir şekilde şu anda yüzlerce gazetecinin, yüzlerce bilim insanlarının, milletvekillerinin tutuklu olmasını kabul etmek mümkün değildir. Umut ederim ki en kısa süre içerisinde en azından Mustafa Balbay kararı olan Anayasa Mahkemesi'nin kararı var. Milletvekillerinin tamamının tutuklanmadan yargılanmasını sağlayacak bir yönteme geçilmesi gerekiyor. Şuna emin olabilirsiniz, başta sayın Berberoğlu olmak üzere hiç birimiz yargılanmalardan korkan insanlar falan değiliz. Elbette hukuk işleyecekse hepimiz hesap vereceğiz, geleceğiz davalarımız varsa. Tıpkı dünyanın çeşitli gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi. Daha bir ay önce Almanya'nın Başbakanı Merkel gitti kendi yargı sistemine hesap verdi. Ama bu böyle bir durum değil, bu başka bir şey. Bunu için milletin iradesiyle seçilmiş, milletin oylarıyla seçilmiş milletvekilleri, ancak ve ancak millet iradesiyle gider. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bugün iktidar mensuplarının en çok kullandığı cümlelerdi ama ne yazık ki bugün görüyoruz ki milletin temsilcileri, milletin reyleriyle seçilmiş belediye başkanları tutsak vaziyette, gözaltında. Umut ederim ki bu itirazlarımız sonuç verir. İtirazlarımız sonuç verdiğinde biz sayın genel başkanımızın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu arayışından vazgeçecek anlamı da taşımasın. Biz Türkiye'de herkes için geçerli olan bir hukuk sistemini istiyoruz. Öyle bir sistemi yerleştirebilmeliyiz ki, sadece iktidar mensupları değil, sadece egemen güçler değil, herkesin rahatlıkla sırtını dayayabileceği evrensel bir hukuk sitemini oturtana kadar bu mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

TEKİN'DEN TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'A ÇAĞRI

Gürsel Tekin, "Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına da bir çağrıda bulunmak istiyorum, kabul edersiniz ki geçmiş tarihimizde baktığımızda meclis başkanı aynı zamanda 550 milletvekilinin de başkanıdır. Yani siz iktidar milletvekili olabilirsiniz ama anayasamızda açık ve net, seçildikten Sonra 550 tane milletvekilinin başkanısınız. Bu kadar tutuklu milletvekili varken sayın başkanın bu konuda bir çaba sarf etmemesi son derece düşündürücüdür. Sayın başkan unutma darbe gecesi o parlamentoda bu milletvekili arkadaşlarımızın direnciyle bu zafer elde edilmiştir. Farklı siyasi partiler el ele vererek darbecileri püskürtürken, sizin böyle bir durumda, insanların sürekli hukuksuz bir vaziyette rehin alınmasına sessiz kalmanızı anlamış değilim. Umut ediyorum ki bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tutuklu milletvekilleriyle ilgili en azından anayasa kararını önüne koyarak bir sonuç elde eder. Bu vesileyle sayın başkandan da bu konuda bir çaba bekliyoruz" dedi.

"HUKUKUN OLMADIĞI BİR ÜLKEDE ADALET ARIYORUZ"

Meslek hayatına 12 Eylül Yargılamalarıyla başladığını belirten Avukat Zeynel Öztürk, "İnanın ki o Selimiye'de duruşmalarda, diğer yerlerdeki 12 Eylül yargılamalarında bu kadar kötü uygulamalar görmedik. Hukukun olmadığı bir ülkede adalet arıyoruz. Gerçekten işimiz ok zor. Yeni yeni içtihatlar yaratılıyor. Damat içtihatları yaratılmaya başlandı. Damatlar bu ülkede daimi ikametkah sahibi olarak tahliye edildiler, maalesef sayın Enis Berberoğlu milletvekili sıfatı da olmasına rağmen, basın şeref kartı da olmasına rağmen tutuklandı" ifadelerini kullandı.

DAVA SÜRECİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dava ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Öztürk, "14. Ceza Mahkemesi kararına bir üst mahkeme olan 15. Ağır Ceza Mahkemesine itirazımızı yaptık. Buradaki tutuklamaya da itiraz ettik. Bunu da ayırıyorum. Ayrıca bu kararın temyiz süre tutum dilekçesi dediğimiz -çünkü 7 gün içerisinde bu kararı temyiz ettirmemiz gerekiyor- verdik. Önce dosya istinaf mahkemesine gidecek. 3 gün içerisinde sanıyorum. 15. Ağır Ceza Mahkemesi en geç pazartesi ya da salı tutuklama ile ilgili itirazımızı değerlendirecek. Onunla ilgili bir karar verecek. Umudunuz var mı? Umutsuz olduğumuz bir dönemde umutlu olmak istiyorum. Umutla beklemek istiyorum. Bu ülkede yargıçların olduğunu da hukuk adamlarının olduğunu da ya da hukukta ettiği yemine saygılı kalacak, o yeminin vicdanı ile de baş başa kalacak hukukçuların olduğunu görmek istiyorum bu ülkede. Sonra istinaf mahkemesine gidecek dosyamız. İstinaf mahkemesi bir karar verecek. O karar da bizim beklediğimiz şekilde olmazsa, Yargıtay'a o kararı temyiz edeceğiz. Önümüzde böyle bir süreç var" dedi.

ENİS BERBEROĞLU'NUN MESAJI

Enis Berberoğlu'nun bir mesajı olduğunu söyleyen avukat Yiğit Acar da, "Öncelikle siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerini iletiyor sayın Enis Berberoğlu. Yıllarca sizinle bu meslek görevini paylaşmış, sizlerle bu sahada emek harcamış, muhabirlikten gelen ve en tepeye Genel Yayın yönetmenliğine çıkan bir insan olarak basın mensuplarına buradaki emekleri için teşekkür ediyor. Günlerdir burada bekleyen, nöbet değişimi yapan CHP örgütüne teşekkür etti. Ankara'dan yola çıkan ve bugün İzmir'den yola çıkıp İstanbul'a yürüyecek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etti Bu çabaların sırf kendisi için olmadığından emin. ve diyor ki, Türkiye'ye adalet gelene kadar, demokrasi gelene kadar ben burada yatmaya hazırım. Hiçbir çekincem, hiçbir üzüntüm yok. Biz vatan görevi için buradayız' tüm mesajı budur.

Öte yandan CHP'lilerin cezaevi önündeki nöbeti devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Cezaevi önünde bekleyenler

-Cezaevinden çıkan Tekin'in partililerle selamlaşması

-Tekin'in açıklamaları

-Öztürk'ün açıklamaları

-Acar'ın konuşması

-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 12.17 Haber Kodu : 170616068_

16.06.2017 - 12.24 Haber Kodu : 170616070_

============================

(ek görüntüyle )

2 - HAFRİYAT KAMYONU DEHŞETİ KAMERADA

Yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki genç kıza hafriyat kamyonu çarptı.

Kamyon kaza sonrası devrildi.

*Olay anı  güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Arnavutköy'de bir hafriyat kamyonu yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki genç kıza çarparak ölümüne neden oldu.  Kaza sonrası kamyon devrildi. Olay yerine gelen genç kızın yakınları sinir krizleri geçirdi. Polis ve jandarmanın olay yerindeki incelemesi devam ediyor. Kaza nedeniyle Habipler Yolu'nda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Olayın görüntüsü (GÜVENLİK KAMERASI)

-Olay yeri

-Yerdeki cenaze

-Yakınlarının sinir krizi geçirmesi

-Hafriyat kamyonu

16.06.2017 - 13.20 Haber Kodu : 170616097_

============================

3- OTOMOBİL METROBÜS YOLUNA GİRDİ; SEFERLER AKSADI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

D-100 Karayolu Kadıköy istikametinde ilerleyen sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek metrobüs yoluna girdi.

Kaza saat 08.00 sıralarında meydana geldi.  D-100 Karayolu Kadıköy istikametinde ilerleyen Enes Mutlu, Fikirtepe mevkiinde  direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç bariyerlere çarparak metrobüs yoluna girdi.

Kazayı ufak sıyrıklarla atlatan sürücü kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken olay yerine polis ekipleri geldi. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri tek şeritten yapıldı. Metrobüs yolunda yoğunluk oluşurken araç vinçle yoldan kaldırıldı.

Polis tarafından yapılan alkol testinde otomobil sürücüsünün 116 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Kaza yapan araç

-Kaza anında son anda duran merobüs

-Sürücüyle röp

-Kaza nedeniyle oluşan metrobüs kuyruğu

-Aracın çekilmesi

-Trafik polislerinin çalışması

-Genel ve detay

16.06.2017 - 09.06 Haber Kodu : 170616026

==========================

4- MAÇKA PARKI'NDA "ADALET NÖBETİ" 2. GÜNÜNDE

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Maçka Parkı'nda CHP'lilerin başlattığı "Adalet Nöbeti" ikinci gününde.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından, CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı "Adalet Yürüyüşü" ile birlikte İstanbul'da partililer, Maçka Parkı'nda dün demokrasi nöbetine başladı. Nöbetin ikinci gününde CHP Beşiktaş, Üsküdar ve Sultangazi ilçe örgütlerinden temsilciler sabahın erken saatlerinde parka gelerek nöbete başladı. Çevrede polisin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Nöbet sürecince her gün Maçka Parkı'nda söyleşiler, konserler ve tiyatro ile film gösterimleri, yeryüzü sofraları kurularak iftar yapılacak.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Parktan görüntüler

Bekleyen partililer

Polislerin görüntüsü

Detaylar

16.06.2017 - 11.16 Haber Kodu : 170616058

===========================

5- "CANİ ANNE"YE 50 YIL HAPİS İSTENDİ

Haber:  İSTANBUL DHA

Bağcılar'da 5 ay önce biri 5 aylık diğeri 5 yaşındaki çocuklarını boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 26 yaşındaki Hatice Tiryaki  hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Hatice Tiryaki'nin "Altsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan 50 yıl hapsini istendi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: 4 Şubat 2017 tarihinde Hatice Tiryaki 5 yaşındaki Muhammed Tiryaki ile 5 aylık kızı Rabia Tiryaki'yi boğarak öldürdü. Tiryaki, olayın ardından ağabeyi U.A.'yı  arayarak bilgilendirdi. U.A., annesi  M.A. ile birlikte kardeşi Hatice Tiryaki'nin evine gitmek için dışarı çıktı, sokağın başına geldiklerinde Hatice Tiryaki'yi kaldırımın üzerinde yatar vaziyette olduğunu gördü. Ağabey U.A. evin anahtarını Hatice Tiryaki'den alarak olayın  gerçekleştiği eve girdi. İçeri giren U.A. yeğenlerini salonda bulunan çekyat üzerinde yan yana hareketsiz ve cansız yatmakta olduğunu gördü.

"YEŞİL ADAM BANA ÇOCUKLARINI ÖLDÜRÜRSEN ONLAR İÇİN EN İYİSİ OLUR, İĞNE DE VURULMAZLAR" DİYORDU Hatice Tiryaki alınan ifadesinde "Eşimle 7 yıllık evliyiz. Eşimle aramızda sorunlar vardı. Çocuklarım da uzun süredir hastaydı.  Ben yaklaşık 3 aydır 'Yeşil adam' görüyorum. Oğlum Muhammed bana 'Ben artık iğne vurulmak istemiyorum anne' diyordu.  'Yeşil adam bana çocuklarını öldürürsen onlar için en iyisi olur, iğne de vurulmazlar' diyordu.  Ben onların iyiliğini istiyordum. Kendime geldiğimde kendimi banyoda buldum. Daha sonrasında kendimi sokağa attım. Ağabeyimi aradım. 'Çocuklara bir şey oldu ben sokaktayım bir bakın' dedim.  Onlar da bakmışlar çocuklarım ölmüş ben olay anını hatırlamıyorum,  eşimin beni evden çıkarmamasından dolayı psikolojim bozuldu. Kendimi iyi hissetmiyorum" diye ifade verdi.

EŞİ: İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN TEDAVİ ETTİREMEDİM

Murat Tiryaki de Hatice Tiryaki ile 2010 yılından beri evli olduklarını, ikinci çocuklarının dünyaya gelmesi ile eşinde gözle görülür ruhsal yönden hasassiyetlerin oluşmaya başladığı, kendisine tedavi görmek istediğini belirttiği, ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle eşini tedavi ettiremediğini söyledi. Murat Tiryaki eşinin karıncayı bile incitmeyeceğini neden böyle bir şey yaptığını bilmediğini, ikinci çocuklarındaki astım, bronşit rahatsızlığı nedeniyle eşinin psikolojisinin etkilendiğini belirtti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Akıl sağlığının tespiti için Hatice Tiryaki'nin Adli Tıp Kurumu'na sevkinin gerçekleştirildiği ancak raporun savcılığa gönderilmediği belirtilen iddianamede, adil yargılama hakkının ihlal edilmemesi ve soruşturmanın sürümcemede kalmaması için iddianame düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. İddianamede rapor geldiğinde mahkemeye gönderileceği de belirtildi.

50 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede Hatice Tiryaki'nin "Altsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan iki şer kez  25 yıl hapis cezası istedi.  Hatice Tiryaki önümüzdeki günlerde Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü:

----------------

Olayla ilgili arşiv görüntüler (4 Şubat)

======================

6- KAPTAN PİLOT GÜRCAN MANTI'NIN CENAZESİ İÇİN İLK TÖREN THY EĞİTİM BAŞKANLIĞI'NDA YAPILDI

Haber-Kamera:  Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

ATATÜRK  Havalimanı'nda görev uçuşuna giderken geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatın kaybeden Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) eski başkanı ve THY'nin  deneyimli Kaptan Pilotu Gürcan Mantı için bugün ilk tören saat 11.00'de Florya'daki Eğitim Başkanlığı'nda yapıldı. THY Uçuş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Ailesi, Pilot ve Kabin Memuru arkadaşlarının katıldığı törende bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Gürcan Mantı'yı çok eskiden tanıdığını ve görevleri icabı sık sık bir araya geldiklerini belirterek,  " Gürcan Mantı'yı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü dönemimden beri tanırım. Kendisi çok iyi bir pilot, öğretmen ve yöneticiydi. Türkiye Pilotları Günü'nü, Dünya Pilotlar Günü yaptıran bir TALPA  Başkanıydı. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Pilot Binbaşı olarak emekli olduğu için aynı zamanda  askeri tören de yapılan Gürcan Mantı'nın tabunun başında hem askerler hem de pilot arkadaşları nöbet tuttu.

Gürcan Mantı'nın cenazesi tören sonrası helalık alındıktan sonra askerlerin omuzlarında cenaze aracına konularak Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü. Kaptan Pilot Gürcan Mantı'nın cenazesi burada kılınacak öğle namazından sonra Çatalca Örcünlü Köyü mezarlığında toprağa verilecek.

Görüntü dökümü

----------

-Askeri tören mangasının tabutu getirmesi

-Merhum pilot Gürcan Mantı'nın ailesinin göz yaşları

-Konuşmalar helalleşme

-Detay görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Gürsel Tekin İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title