Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(yeni ek görüntüyle) 1- HAFRİYAT KAMYONU DEHŞETİ KAMERADA *Arnavutköy'de bir hafriyat kamyonu yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki genç kıza çarptı.

(yeni ek görüntüyle)

1- HAFRİYAT KAMYONU DEHŞETİ KAMERADA

* Arnavutköy'de bir hafriyat kamyonu yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki genç kıza çarptı. Genç kız olay yerinde can verirken sürücüsün kontrolünü kaybettiği kamyon devrildi.

Kaza anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL,

Arnavutköy'de bir hafriyat kamyonu yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki genç kıza çarparak ölümüne neden oldu. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olay yerine gelen genç kızın yakınları sinir krizleri geçirdi.

Kaza saat 11.45 sıralarında Arnavutköy Eski Edirne Asfaltı üzerinde meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki Berfin Kantarkıran'a  hafriyat kamyonu çarptı. Kamyon daha sonra orta refüje çıkarak devrildi.

Kaza sonrası kamyon devrilirken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Kantarkıran'ın hayatını kaybettiğini belirlerken yaralı sürücü ise hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada olay yerine gelen Kantarkıran'ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazeyi görmek isteyen yakınlarına polis güçlükle engel oldu. Yapılan incelemelerin ardından genç kızın cenazesi Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Habipler Yolu'nda uzan araç kuyrukları oluştu. Trafik uzun süre tek şeritten verildi. Kamyonun kaldırılması sırasında ise yol çift yönlü kapatıldı. Çekici yardımıyla kamyon kaldırılıp yol temizlendikten sonra trafik yeniden açıldı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde yolun karşısına geçmeye çalışan Kantarkıran'a hafriyat kamyonu çarpıyor. Kaza sırasında kamyon devriliyor.

Görüntü Dökümü:

------------------

-GÜVENLİK KAMERASI

-Kaza anı

-AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Olay yeri

-Cenaze

-Yakınlarının sinir krizi geçirmesi

-Kamyondan görüntü

-Polisin çalışması

-Cenazenin kaldırılması

-Aracın kaldırılması

-Trafikten görüntü

-Görgü tanığı ile röportaj

-Detaylar

========================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA

Haber : Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gece İstanbul'a geldi. Cuma namazı için Kısıklı'daki evinden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan Altunizade'de bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii'ne geçti. Cuma namızını burada kılan Erdoğan çıkışta çevredekilere Rabia işareti yaparak el salladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da aynı camide namaz kıldı. Albayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce camiden ayrıldı. Çıkışta bir gençle de sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından bir okul inşaatında incelemelerde bulunmak üzere Fatih'e geçti.

Görüntü Dökümü:

Cami çevresinden detaylar

Vali Şahin ve İBB Başkanı Topbaş'ın camiiden çıkışları

Bakan Albayrak'ın camiden çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışı, Rabia işareti yaparak el sallaması, gençle sohbeti, makam aracına binip ayrılması

==========================

3- BERKİN ELVAN'A ANMA

Oğlunun mezarına sarılıp öpen Gülsüm Elvan burada uzun süre gözyaşı döktü.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede 14 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan, Okmeydanı'nda 4 yıl önce bugün yaralandığı yerde ve mezarı başında anıldı. Oğlunun mezarına sarılıp öpen anne Gülsüm Elvan burada uzun süre gözyaşı döktü.

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan, gaz fişeği ile yaralanmasının dördüncü yıldönümünde, babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan ve Taksim Dayanışması Platformu tarafından Okmeydanı'nda anıldı. Berkin Elvan'ın yaralandığı yere ekmek ve karanfil konuldu. Daha sonra da aile, yakınları, bazı arkadaşları ile platform üyeleri Elvan'ın, Feriköy Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret etti.

Oğlunun mezarına sarılıp öpen anne Gülsüm Elvan, "Berkinim, oğlum, yavrum dayanamıyorum. Seni çok özledim. Seni kurtaramadım annem" diyerek dakikalarca gözyaşı döktü. Elvan'ın sürekli ağıt yakması ziyarete gelen yakınlarının duygulanmasına neden oldu.

Mezar taşının üzerine kapanarak ağlayan anneyi, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Ağıtlarını sürdüren Elvan, daha sonra yakınları tarafından sakinleştirildi.

"BUNU YAPANLAR UTANSIN"

Burada konuşan Sami Elvan, "Söyleyecek çok şey var; ama boğazımız düğümleniyor. Bugüne kadar söyledik hiçbir şey çıkmıyor. Bu ülkede haksızlık, hukuksuzluk olmasın adına mücadele veriyoruz. Bizim çocuklarımızı alenen öldüren kişiler halen ülkede hayatlarını devam ettirebiliyorlarsa burada bir sorun var demektir. Bu soruna da artık Türkiye'nin dur demesi gerekiyor. Hatta hatta dünyanın dur demesi gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Berkin Elvan'ın yaralandığı yere ekmek ve karanfil bırakılması

-Mezar başındaki anma

-Anne Gülsüm Elvan'ın ağlayıp ağıt yakması

-Anmaya katılanlar

-Baba Sami Elvan'ın konuşması

-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 13.40 Haber Kodu : 170616105

==================

4-BANK ASYA'NIN YÖNETİCİLERİNE 8 İLDE FETÖ OPERASYONU: 46 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin 78 üst düzey yöneticisine yönelik sabah saatlerinde İstanbul merkezli Aydın, Bursa, Kahramanmaraş, Konya, Manisa, Ankara ve İzmir 'de operasyon düzenledi.

Toplam 70 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 46 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri 32 kişinin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

=============================

5- SAHTE PASAPORT ŞEBEKESİNE OPERASYON: 6 GÖZALTI

Yabancı uyruklu 6 kişilik şebekenin sahte pasaport için 3 bin 500, 'yeni kişilik' için ise 15 bin Euro para aldıkları öğrenildi.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte pasaport ve belge üreterek, kaçak göçmenleri yurt dışına kaçıran bir şebekeyi belirledi. Polis ekipleri yabancı uyruklu 6 kişiden oluşan şebekeyi 1 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takip etti. Ekipler, şebekenin Suriye ve Irak gibi ülkelerdeki savaşlar sebebiyle kaçak yollardan ülkemize giren yabancılara yeni belgeler hazırlayarak Avrupa ülkelerine yolladıklarını tespit etti. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, Fatih'te 9 adrese eş zamanlı baskın düzenleyerek İran, Irak ve Suriye vatandaşı olan O.A.H., M.F.İ, A.O., D.A., H.H.M. ve F.N.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu 6 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından gün içinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

40 ÜLKEYE AİT PASAPORTLAR VE KİMLİKLER

Yapılan operasyonda 40 farklı ülkeye ait 169 pasaport ve 128 kimlik ile ehliyet, 3 silikon mühür ve pasaport yapımında kullanılan maddeler ele geçirildi. Polis ekipleri yaptığı ilk incelemede ele geçirilen pasaport, kimlik, ehliyet gibi belgelerin orijinal olduklarını tespit etti. Ekipler, 46 pasaport ile 34 kimlik kartıyla ilgili İnterpol tarafından çalıntı bildirimi yapıldığını belirledi.

YENİ KİŞİLİK İÇİN HERŞEY HAZIRLANIYOR

Emniyette sorgulamaları devam eden şüphelilerin, çalıntı evraklardaki bilgilere yurtdışına kaçmak isteyen kişilerin bilgilerine göre düzenlemeler yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Polis şebekenin yurtdışına kaçmak isteyen bir kişiye pasaport, gideceği Avrupa ülkesine ait çipli kimlik belgesi ile oturma izni gibi belgeler hazırladıklarını belirledi.

SAHTE PASAPORT 3 BİN 500, YENİ KİŞİLİK 15 BİN EURO

Polis ekipleri şüphelilerin sorgulama sırasında sahte pasaportu kişi başı 3 bin 500 Euro karşılığında yaptıklarını söylediği öğrenildi. Ekipler, şebeke üyelerinin yeni kişilik seçeneği için pasaport, çipli kimlik, oturma izni ve gidiş bileti dahil fiyatlandırma yaptığını bu tercih için ise 15 bin Euro'dan başlayan fiyatlara anlaşmalar sağladığını ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

----------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin adreslerde arama yapması

-Ele geçirilen pasaport ve kimlikler

-Genel ve detay görüntüler

(Aktüel Görüntü)

-Sergiden genel görüntü

-Pasaportların görüntüsü

-Kimliklerin görüntüsü

-Mühür ve kaşelerden görüntü

-Bilgisayar ve diğer malzemeler

-Uçuş biniş kartlarından görüntüler

-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 13.45 Haber Kodu : 170616106

==============================

6- KAPTAN PİLOT GÜRCAN MANTI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Atatürk Havalimanı'nda görev uçuşuna giderken geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatın kaybeden Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) eski başkanı ve THY'nin  deneyimli Kaptan Pilotu Gürcan Mantı  son yolculuğuna uğurlandı.

Kalp krizi sonucu 63 yaşında hayatını kaybeden THY Kaptan Pilotu Gürcan Mantı için Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene Mantı'nın ailesi, yakınları, dostları ve mesai arkadaşları katıldı. Gürcan Mantı'nın eşi Pempegül, oğlu Serhat, kızı Duygu Mantı cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Tören sırasında Gürcan Mantı'nın ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından Mantı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında cenaze aracına konuldu. Gürcan Mantı, Çatalca Örcünlü Köyü mezarlığında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Ailenin taziyeleri kabulü

-Cenazeye katılanlar

-Cenaze töreni

-Gürcan Mantı'nın eşi, kızı ve oğlunun gözyaşı dökmesi

-Tabutun cenaze aracına konulması

-Genel ve detaylar

=======================

7-  "İNCİRLİK ÜSSÜ ABD'YE KAPATILSIN" PROTESTOSU

Haber - Kamera: Enver Alas, İstanbul / DHA

Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılması için gerçekleştirilen imza kampanyası kapsamında Kadıköy'de toplanan 10 bin imza, posta yoluyla TBMM'ye yollandı.

Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil'in de aralarında bulunduğu  Vatan Partili grup, toplanan imzaları postaya vermeden önce Kadıköy'deki Karaköy İskelesi önünde bir basın açıklaması yaptı.  Ellerinde Türk Bayrakları olan grup, Atatürk'ün resminin bulunduğu bir pankartın yanı sıra üzerinde "İncirlik Üssü ABD'ye kapatılsın" yazılı pankart da açtı.

Burada konuşan Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil, İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılması için partisinin düzenlediği kampanyalarla Türkiye'nin dört bir yanında milyonları bulan imzanın toplandığını kaydetti.  İncirlik Üssü'nde kontrolün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilmesini talep eden Erbil, Vatan Partisi iktidarı döneminde Türkiye'de NATO üssünün bulundurulmayacağını belirtti.

"İNCİRLİK SESSİZLİĞİNE BİR SON VERİN"

Osman Erbil, 2 haftada toplanan  ve TBMM'ye gönderilecek  imzalarla ilgili şunları söyledi:

"Meclis'teki AKP'ye CHP'ye ve MHP'ye sesleniyoruz; bu talebimize kulak verin. Artık bu İncirlik konusundaki sessizliğinize bir son verin. Vatan Partisi'nin başlattığı bu çalışmayı sizler de sürdürün."

Osman Erbil'in konuşmasının ardından grup, Kadıköy PTT Şube Müdürlüğü'ne giderek toplanan imzaları TBMM'ye ulaştırılması için postaya verdiler.

Görüntü Dökümü

------------------------

-İskele önünde toplanan grup

-Pankartlar

-Slogan atılması

-Osman Erbil'in konuşması

-Genel ve detaylar

========================

8-  ANNESİNİ ÖLDÜREN KADINA 24 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Hayati KILIÇ -İstanbul DHA

İstanbul Zekeriyaköy'de annesi Belgin Hızal'ı boğarak öldüren 32 yaşındaki Aslı Sönmezler ile ilgili duruşma savcısı haksız tahrik altında  üst soyunu nitelikli öldürme suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Aslı Sönmezler getirildi. Duruşmaya Mustafa Süha Hızal ve Elvide Hızal'ı ise avukatları temsil etti.

Mahkeme, sanık Aslı Sönmezler'in avukatı tarafından önceki celse yapılan reddi hakim talebinin bir üst mahkeme tarafından reddildiğini açıkladı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşmada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, anne babası ayrı olan sanık Aslı Sönmezler'in Amerika'da resim üzerine üniversite okuduğunu belirterek, Türkiye'ye dönerek 4 yıl boyunca Bodrum'da yaşadığını, takı tasarımı ve hediyelik eşya işe ile uğraştığını söyledi.

Sanığın, iki kez hastanede yatarak olmak üzere çeşitli zamanlarda psikolojik tedavi gördüğünü belirten savcı, annesi Belgin Hızal'ın isteği üzerine olaydan 2 ay önce İstanbul'a gelerek annesi ile birlikte yaşamaya başladığını ifade etti. Sanığın, Bodrum'dan getirdiği 4 kedisinden birinin kaybolduğunu, bu kedinin annesi tarafından öldürülüp dışarıya atıldığını düşündüğü, annesinin sağlıklı biri olmadığını, evli bir erkekle ilişkisi nedeniyle AIDS hastalığı bulunduğunu ve bu hastalığı kendisine de bulaştıracağından şüphelendiği, kendisini yeniden hastaneye yatırmaya çalıştığına ilişkin kaygılar taşıdığı, sanığın bu ve başka benzer sebeplerle sürekli annesi ile bir kavga halinde olduğunu vurguladı.

Sanığın çeşitli aşamalarda verdiği ifadelerine de mütalaa da yer veren savcı, sanığın savunmasını ceza ehliyetinin olmadığı esasına ilişkin kurup sürdürdüğü için maktulden kaynaklanan haksız tahrik oluşturan davranışların ancak dikkatli bir gözle bakıldığında sanığın ifadelerinin satır aralarında yakalandığı, bu hususun dikkate alınmamasının hakkaniyetle bağdaşmayacağını ifade etti.

24 YIL HAPİS İSTEDİ

Savcı mütalaasında, psikolojik sorunları olan duruşmada sırasında elleri titrediği gözlenen bu bakımdan tahammül eşiği düşük olan sanığın, gece bağırması nedeniyle kavga ettiği, maktule annesinin bağırması yüzünden sabah da kavga etmesinin verdiği haksız tahrikin etkisi altında boğarak öldürdüğü ve eylemin haksız tahrikin etkisi altında nitelikli öldürme suçunu oluşturduğu belirterek 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Duruşma sonunda, sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, mütalaaya karşı beyanlarını sunmak için tarafların avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 26 Aralık 2015 tarihinde sanık Aslı Sönmezler annesini boğarak öldürdükten sonra 155'i arayarak polise teslim oldu. Olay yerine giden jandarma, Aslı Sönmezler'i kendilerini beklerken, 57 yaşındaik annesi Belgin Hızal'ı da mutfakta yüzüstü yerde yatar vaziyette buldu. Adli Tıp Kurumu'nca annenin boğma sonucu öldürüldüğü belirlendi. Tanık olarak dinlenen Belgin Hızal'ın teyzesi Cavide Y., Aslı Sönmezler'in ABD'de üniversite bitirdiğini, kendisinin akıl hastası olduğunu ve hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Belgin Hızal'ın ablası tanık Elvide H. de kız kardeşiyle A.S'nin arasında çoğu zaman tartışmalar yaşandığını, tartışmaların nedenin kızının ruhsal rahatsızlığından kaynaklandığını ifade etti. Elvide H., sanığın kendisine verilen ilaçları kullanmadığını da anlattı. Cinayetten sonra İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen sanığın "Bipolar affektif bozukluk (duygudurum bozukluğu)" rahatsızlığı bulunduğu belirtildi. Aynı şekilde sanığın avukatı da 5 profesörün imzaladığı 10 Şubat 2016 tarihli, müvekkilinin cezai ehliyeti olmadığına dair raporu savcılığa sundu. Psikiyatrist Prof.Dr. M.Özkan Pektaş'ın hazırladığı raporda sanığın "kronik psikotik bozukluk" denen hastalık bulunduğu belirtildi. İddianamede sanığın akıl hastalığının etkisiyle öz annesini boğarak öldürdüğünü ifade edilerek ceza verilmeyip tedavi altına alınması talebiyle hakkında dava açıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Olayla ilgili arşiv görüntü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan Gülsüm Elvan Arnavutköy İncirlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title