Haberler

Katar ve ABD Tatbikat Yapıyor, Sıcak Fotoğraflar Geldi!

Güncelleme:

Basra Körfezi'ndeki tatbikatta savaş gemileri ve helikopterler sahne aldı, uluslararası ajanslar peş peşe fotoğrafları geçti.

Basra Körfezi'ndeki tatbikatta savaş gemileri ve helikopterler sahne aldı, uluslararası ajanslar peş peşe fotoğrafları geçti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün Mekke'de Suudi Arabistan Kralı Selman'la bir araya geliyor.

Washington'a giden Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı El Nahyan, mevkidaşı Tillerson'dan gelen diplomatik bir çözüm için katkı verme teklifini kabul etti.
Onuncu günü geride bırakan Katar krizinde diplomatik çabalar hız kazanırken, ABD ve Katar'ın askeri tatbikatı başladı. Basra Körfezi'ndeki tatbikata, dün Doha'ya gelen iki Amerikan savaş gemisi de katılıyor.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın servis ettiği fotoğraflarda, savaş gemilerinin yanında helikopterler de görülüyor.

ABD ve Katar, 12 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı anlaşmasını dün imzalamıştı. Katar, Pentagon'un Ortadoğu'daki en büyük askeri üslerinden birine ev sahipliği yapıyor.

Hayli yüksek bir savunma harcamasına sahip Katar'ın küçük bir ordusu var, donanma ve hava kuvvetleri de dahil yaklaşık 10 bin asker ülkeyi koruyor.

Başkan Donald Trump ise, krizin patlamasında düğmeye basanın kendisi olduğunu Twitter mesajıyla ilan etmişti.
Çavuşoğlu Mekke'ye gidiyor

Türkiye, krizin çözümü için yeni hamleler yapıyor. Katar ve Kuveyt'i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugünkü durağı, Suudi Arabistan olacak.

Mekke'de Kral Selman bin Abdulaziz ile buluşacak Çavuşoğlu, Katar'ın krizin sürmesini istemediğini söyledi.

BAE, Washington'ın teklifini kabul etti

Tecritin başını çeken ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD'den verilen mesajı aldı.

Washington'a giden Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid El Nahyan, mevkidaşı Rex Tillerson ile buluşmasının detaylarını paylaştı. Al Nahyan, Tillerson'ın diplomatik bir çözüme ulaşılmasına katkıda bulunma teklifini kabul etti.

Söz konusu teklifte, ABD ve BAE'nin ortak çıkarları ile bölgenin istikrarına yönelik tehditleri bertaraf etme şartı var.

CIA'in Mısır turu

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, Mısır'ın başkenti Kahire'de Abdulfettah Sisi ile görüştü. İkilinin gündemindeki ilk madde beklendiği gibi Katar oldu.

Darbeyle işbaşına geldikten sonra ABD'nin desteğini alan Sisi, buluşmada Washington'a derin saygılarını sundu. Sisi'ye göre, iki ülke ilişkileri ulaşabileceği en uzak ufuklara ulaşıncaya kadar yükselmeli.

Almanya, İngiltere, İtalya...

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ise, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile telefonda görüştü. Emir Sani, ablukanın sona erdirilmesi için söz konusu ülkelerden destek aradı.

Angela Merkel, Berlin yönetiminin krizin sona ermesi için çaba gösterdiğini söyledi.

Theresa May ise, tüm taraflara, durumun bir an önce dindirilmesi, anlamlı bir diyaloğa başlanması çağrısında bulundu.

Avustralya'dan 32 bin büyükbaş hayvan

Türkiye ve İran'dan gelen yiyeceklerle rahat bir nefes alan Katar, Avustralya'dan 32 bin büyükbaş hayvan ithal etti. Hayvanları taşıyan Avustralya bandıralı bir gemi, Doha'ya ulaştı. Liman işletmesi, Twitter hesabından geminin limana varışı ile hayvanların tırlara yüklenişini gösteren videolar yayınlandı.

Katar, deniz ablukasını kargo gemilerini Umman'ın Sahar Limanı'na göndererek geçen hafta kırmıştı.

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve BAE, 5 Haziran'da Katar'la tüm ilişkileri koparıp hava sahalarını da kapatmıştı. Söz konusu dörtlüyü, irili ufaklı başka ülkeler de izledi. Suudi Arabistan, yalnızca hava değil Katar'ın tek kara sınırını da kapatmış durumda.

ABD Başkanı Donald Trump, attığı Twitter mesajlarıyla düğmeye kendisinin bastığını ilan etmişti.

Doha yönetimini 'terör'e destek vermekle suçlayan blok, Katar tarafından desteklenen 59 isim ve 12 kuruluşu 'terör' listesine almış durumda.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Basra Körfezi Katar Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title