Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

(İncelemede çekilen fotoğraflarla) 1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİDEN YAPILAN OKULUNU ZİYARET ETTİCumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu...

(İncelemede çekilen fotoğraflarla)

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİDEN YAPILAN OKULUNU ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla yeniden açılıyor.

İnşaatı tamamlanan okulu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan incelemelerde bulundu.

Yeniden yapılan okulun dış cephesinde Konya ve Denizli'den getirilen traverten, Antalya'dan limra taşları kullanıldı. İç cephesinde ise Bursa'dan bej rengi Agora ve kahve gri tonu maron taşları yer aldı.

Haber : Özgür ALTUNCU-  İbrahim AKTÜRK / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mezun olduğu ve tamamen yenilenen okulunu ziyaret etti. Eski adı İstanbul İmam Hatip Lisesi olan, yeni adıyla İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Erdoğan incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında çevrede toplananlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı korumaları çocuklara oyuncak dağıttı. Eski mimarisine sadık kalınarak yenilenen binada yaklaşık 45 dakika incelemede bulunan Erdoğan ayrılırken makam aracı içinden Rabia işareti yaparak el salladı. Yol boyunca zaman zaman duran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti mahalle temsilcisi olduğunu söyleyen bir kadınla uzun bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretin ardından Beylerbeyi Sarayı'na geçti.

MEZUN OLDUĞU OKUL KENDİ ADIYLA YENİDEN AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezun olduğu İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi, tepeden tırnağa yeniden inşa edildi. Okulun, yeni ismi "İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi" olacak. İnşaat sırasında okul kompleksi içerisinde yer alan iki adet ahşap bina aslına uygun olarak yeniden yapıldı. 66 yıllık tarihe sahip olan okulda, Türk siyasi tarihine mal olan isimler öğrenim gördü. Bu isimler arasında, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ekonominin koordinasyonundan sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yer alıyor.

RAKAMLARLA İSTANBUL RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

İnşaatı tamamlanan ve resmi açılışının önümüzdeki eğitim yılının başında yapılması planlanan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı Türkiye'nin dört bir yanından getirilen malzemelerle gerçekleştirildi. Yaklaşık 400 kişinin çalıştığı inşaat yaklaşık 2 yıl sürdü. 13 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip olan okulda 24 derslik, 3 laboratuvar, kütüphane, 450 kişilik yemekhane, tam donanımlı mutfak, kantin, 376 kişilik konferans salonu, 400 kişilik büyük mescit, 500 metrekare iç avlu, revir, idari ofisler, rehberlik servisi, 4000 metrekare peyzaj alanı bulunuyor. Okulla birlikte bir de 100 kişilik yurt binası inşaa edildi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN MALZEME KULLANILDI

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin dış cephesi mekanik doğal taşlarla tasarlandı.Dış cephede Konya ve Denizli'den traverten, Antalya'dan limra taşları yer aldı. İç cephesinde ise Bursa'dan bej rengi Agora ve kahve gri tonu maron taşları tercih edildi.Aynı şekilde peyzaj işleri için ise Bergama granit ile bazalt taşları kullanıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------

EK GÖRÜNTÜ

-inceleme sırasında çekilen fotoğraflar

//////

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın incelemelerde bulunduğu okuldan detaylar

Çevrede toplanan vatandaşlardan detay

Oyuncak dağıtılmasından detay

Konvoyun hareket etmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın el sallaması

Mahalle arasında duran makam aracı içinden Cumhurbaşkanının kadınla sohbet etmesi

Cumhurbaşkanı ile konuşan kadın ile kısa röportaj

Genel ve detay görüntüler

16.06.2017 - 16.06 Haber Kodu : 170616156_

16.06.2017 - 16.55 Haber Kodu : 170616185

============================

2- GÜRSEL TEKİN: BAŞBAKANIN AÇIKLAMALARINI ÇOK HAKLI BULUYORUM

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin,

"Başbakanın açıklamalarını çok haklı buluyorum. Söylediklerini çok normal karşılıyorum, kızmıyorum"

"İtaatçi bir insandan böyle bir cümle çıkması son derece doğaldır"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Maçka Parkı'nda CHP'lilerin başlattığı "Adalet Nöbeti" devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da farklı zamanlarda parka gelerek nöbete katıldı.

Gürsel Tekin parkta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım'ın "Sokakta adalet aranmaz" sözünün hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: "Başbakanın açıklamalarını çok haklı buluyorum. Söylediklerini çok normal karşılıyorum, kızmıyorum. Çünkü kendisi de ifade emişti, 'itaat et, rahat et' diye. İtaat kültüründe demokrasi yoktur, hukuk yoktur, adalet yoktur. İtiraz edemezsiniz. Başbakan başladığı günden beri itaat edeceğini ifade etmişti. İtaatçi bir insandan böyle bir cümle çıkması son derece doğaldır. Bir kısım arkadaşımız Sayın Başbakana kızmış, öfkelenmiş. Ben hiç kızmadım. Başbakan başladığı günden itibaren itaatçi olduğunu itiraf etmişti. Sayın Başbakan siz itaatçi olmaya devam edin biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, başta genel başkanımız olarak itiraz etmeye sonuna kadar devam edeceğiz"

"MORALİ ÇOK YERİNDE"

Gürsel Tekin, Berberoğlu ziyareti ile ilgi de kısa bir açıklama yaparak, "Enis bey hak etmediği bir tutsaklıkla karşı karşıya. Morali çok yerinde. Demokrasi, hukuk için ödenecek bir bedel varsa bu bedeli ödemeye hazır olduğunu ifade etti. 'Canım memleketime feda olsun' dedi. Nazım Hikmetler gibi, Yaşar Kemaller gibi hainler listesine kendisini dahil etti. Çok şanslı kendisi. Yürüyüşün başladığını öğrenince çok duygulandı. Olayları ilgiyle takip ediyor. Haber kanallarının olmamasından şikayetçi ve bu yönden talebi var. Mahkumların çoğunluğun tercih ettiği kanallar izlendiği için haber kanalları yokmuş" dedi.

HALAY ÇEKTİLER

Nöbet tutan partililer zaman zaman halay çekti, dilek ağacı oluşturdular. Grup zaman zaman "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ya hep beraber, ya hiçbirimiz" şeklinde slogan attı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Tekin'in açıklamaları

Parktan görüntüler

Cankurtaran'ın görüntüsü

Belediye Başkanlarının görüntüsü

Dilek ağacından görüntüler

Partililerin slogan atması

Halay çekmeleri

Detaylar

16.06.2017 -  16.21 Haber Kodu : 170616170

===============================

3- ERDOĞAN, KÜBA DIŞİŞLERİ BAKANINI KABUL ETTİ

İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla'yı kabul etti.

Beylerbeyi Sarayı'ndaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Görüntü Dökümü:

---------

-Görüşmeden fotoğraflar

16.06.2017 - 17.01 Haber Kodu : 170616187_

===========================

(EK BİLGİLERLE)

4- BANK ASYA OPERASYONU: 47 ESKİ YÖNETİCİ GÖZALTINA ALINDI

Yüksel KOÇ- Çağatay KENARLI/İSTANBUL,

İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Bank Asya yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı. 2014 yılından bankanın TMSF'ye devrine kadar geçen süreçte görev alan 87 üst düzey yönetici hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 47 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Bank Asya yapılanmasına yönelik, "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Örgüte finansman sağlama" suçlarından başlattığı soruşturmayı yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

78 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın Bank Asya'da 1 Ocak 2014 tarihinden TMSF'ye devrine kadar geçen süreçte görev yapan 87 üst düzey çalışan hakkında başlatıldığı, bu çalışanlardan bir kısmını başka suçlardan tutuklu olduğu, 8'inin adresinin yurt dışında bulunduğu, kalan 78 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildiği belirtildi.

47 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamada, bugün Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurularak bu kişilerden 70'i hakkında arama ve el koyma kararı alındığı belirtilerek, "Haklarında arama ve gözaltı kararı verilen şüphelilerden 47'si gözaltına alınmış, diğer şüphelilerin bir kısmını firar ve bir kısmının da yurt dışında bulundukları tespit edilmiştir" denildi.

7 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

Gözaltına alınan 47 kişi için 7 günlük gözaltı süresi verildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerin işlemlerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam edildiği kaydedildi.

========================

5- İSTANBUL BOĞAZI'NDA AV TÜFEĞİ İLE YUNUSU KATLETTİLER

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

İstanbul'da Tarabya sahiline vuran 'Afalina' türü yunusun av tüfeği ile yakın mesafeden vurularak katledildiği belirlendi. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), yetişkin erkek yunusta 100'den fazla saçma buldu. TÜDAV ekibi, koruma altındaki yunusu katleden kişilerin tespit edilmesi ve haklarında yasal işlem başlatılması için ihbarda bulundu.

İKİNCİ KEZ VURULMUŞ

İstanbul Boğazı'na beslenmek, Karadeniz'e veya Marmara'ya geçmek ya da sadece zaman geçirmek için her bahar veya yaz mevsiminin başlangıcında yılın diğer dönemlerine oranla daha fazla görülen yunuslar özellikle bu yıl, hemen her gün vapur yolculukları sırasında veya sahildeki restoran ve kafelerden sürü halinde geçiş yaparken görülebiliyor. Uzmanlar yunusların sağlıklı bir denizin göstergelerinden biri olduğu için, Marmara Denizi ve Karadeniz'in hala nispeten iyi durumda olduğunu gösterirken Karadeniz popülasyonu 'Nesli tehlikede' olarak tanımlanan, yetişkin 214 santimetre uzunluğundaki erkek bir Afalina türü yunus 4 Haziran'da Tarabya sahiline ölü olarak karaya vurdu. TÜDAV uzmanları tarafından Beykoz'da nekropsisi yapılan yunusun av tüfeğiyle katledildiğini tespit etti. Yunusun başındaki yarada 100'den fazla saçma ve av fişeğinin içerisinde bulunan saçmaların ileri gitmesine yarayan tapa bulundu. Bu parçanın doku içinde bulunmasından dolayı atışın çok kısa sayılabilecek 1.5- 2 metreden yapıldığını ortaya koydu.

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi ve TÜDAV Danışmanı Dr. Ayaka Amaha Özturk, "Kıyıya vuran ölü yunusun daha önceden iyileşen yaralarından ve başındaki yağ tabakasında bulunan eski saçmalardan dolayı, daha önce başından bir kez daha vurulduğu ancak bu yaşına kadar hayatta kaldığı anlaşıldı. Nekropsi sırasında yunusun ölümcül yarası dışında afalinanın sağlıklı ve normal bir yapıya sahip olduğu, midesinin dolu olduğu tespit edildi. Büyük ihtimalle Karadeniz'de veya İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde vurulan yunusun, Marmara Denizi'ne olan üst akıntıyla Tarabya'ya taşındığını tahmin ediyoruz" dedi.

BİMER'E İHBARDA BULUNULDU TÜM TEKNELERE TÜFEK YASAĞI İSTENDİ

Dr. Ayaka Amaha Özturk, koruma altındaki yunusun katledilmesi ile ilgili olarak yetkili kurumlara Başbakanlık İletişim Merkezi  (BİMER) üzerinden ihbarda bulunduklarını bildirdi. TÜDAV'ın başvurusunda ayrıca tüm balıkçılık ve liman yetkililerinden teknede av tüfeği bulundurma izinlerinin kontrol edilmesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan, tüm balıkçı teknelerinde her türlü yivli/yivsiz, ruhsatlı/ruhsatsız silah/tüfek bulundurulmasını yasaklaması ve amatör/ticari amaçlı su ürünleri avcılığı tebliğlerine ivedi olarak bu maddenin eklenmesini istendi. TÜDAV, aynı zamanda bu tür kasti öldürme vakalarında ilgili bakanlıkların ve valiliklerin, konu hakkında sağlıklı bilgi verecek kişiler için ortaya bir ödül koyması, cezaların artırılarak caydırıcı hale getirilmesi isteklerini de yineledi.

İLK DEĞİL

Yunusların at tüfeği ile katledilmesine İstanbul Boğazı'nda ilk defa karşılaşılmıyor.  26 Mayıs 2015 tarihinde Bebek sahilinde ölü olarak bulunan yunusun da en az bir kere yan tarafından vurularak öldürüldüğü tespit edilmişti. Vücutta 6 saçma deliği görülmüş ve nekropsi sırasında bir adet saçma çıkartılmış, failler yakalanamıştı.

Karadeniz'de 'mutur', 'Afalina' ve 'tırtak' türleri yaşadığı biliniyor. Tüm deniz memelileri türler kanunlarla korunma altındadır. Ancak yunuslar tesadüfi ağa yakalanma, aşırı balık avcılığı nedeniyle besin bulamama, kirlilik ve yoğun, gürültülü deniz trafiği gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu sorunlar dışında kasti öldürülmelere de rastlanabiliyor. İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi ve TÜDAV Başkan Yardımcısı Yard.Doç. Dr. Arda Tonay, bu konuda şunları söyledi:

"Bu caniliği durdurmalıyız. Yunuslar, biz insanlardan önce burada, bu denizlerde yaşamlarını sürdürüyordu. Diğer canlılarla birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Ölü ve yaralanmış bir yunus gördüğünüz takdirde, lütfen TÜDAV'a ulaşın. TÜDAV Change.org üzerinden 'https: //www.change.org/silahsizbalikcilik' adresindeki kampanya ile tüm balıkçı teknelerinde silah bulundurmayı yasaklayan kampanyayı desteklemeyi teşvik ediyor."

Görüntü Dökümü:

-----------

-Vurulan yunusun fotoğrafları

16.06.2017 - 16.55 Haber Kodu : 170616186_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş Gürsel Tekin Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title