Haberler

Kıbrıs Müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk halkının çözüm kararlılığının güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, İsviçre'nin Crans-Montana kentinde haziran sonunda başlayacak Kıbrıs Konferansı'na bu kararlılık ve iradeyle gidileceğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk halkının çözüm kararlılığının güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, İsviçre'nin Crans- Montana kentinde haziran sonunda başlayacak Kıbrıs Konferansı'na bu kararlılık ve iradeyle gidileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bir kabülünde yaptığı açıklamada, İsviçre'nin Crans-Montana kentinde yapılacak görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafının, "siyaseten eşit iki kurucu devlete dayalı federal çözüm iradesiyle" hareket edeceğini vurguladı.

Bu siyasi iradenin karşılık bulması durumunda çözüme varılabileceğini ifade eden Akıncı, "Kıbrıs Türk halkının çözüm kararlılığın güçlü bir şekilde devam ediyor. 28 Haziran'da İsviçre'nin Crans-Montana kentinde başlayacak Kıbrıs Konferansı'na bu kararlılık ve iradeyle gidilecek." diye konuştu.

BM, 9 Haziran'da aldığı kararla, Kıbrıs müzakerelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lideri Nikos Anastasiadis'in yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile gözlemci olarak AB'nin katılımıyla 28 Haziran'da İsviçre'de tekrar başlayacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'nin arabuluculuğunda Mayıs 2015'te yeniden başlayan müzakereler, "Ekonomi", "Avrupa Birliği"?, "Mülkiyet"?, "Yönetim-Güç Paylaşımı"?, "Toprak" ile "Güvenlik ve Garantiler??" olmak üzere altı temel başlıktan oluşuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akıncı Avrupa Birliği Montana İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title