Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Malatya'da bıçaklı kavga: 4 yaralıMalatya'nın Battalgazi ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

Malatya'da bıçaklı kavga: 4 yaralı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

Olay, Ferhadiye Mahallesi, Ferhadiye Sokakta saat 16.10 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 10-15 kişiden oluşan gruptan bir kişi, sokak üzerinde bulunan kafenin içerisine bağırarak girdiği ve bunun üzerine kalabalık grup arasında tartışma çıktığı öğrenildi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, taraflar arasında bıçaklar çekildi. Cafe sahibinin de karıştığı kavga sonrası gruplardan bir şahıs karnından yaralandı.

Bu arada yanında bulunan 2 kişide bıçaklarını çekerek kafe içindeki bir grupla kavga etmeye başladılar. Olay sırasında 3'ü bıçak darbeleriyle yaralanırken,1 kişide sopayla yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, bıçakla yaralanan, R.Ö'nün sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi. Polis, bölgede yoğun güvenlik önemleri alırken, daha öncede ayrı bir kafe saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın, hangi amaçla yapıldığı araştırılıyor.

Öte yandan polis, olay sonrası ara sokaklara kaçan saldırganlar, Ö.F.İ, M.Y ve M.H.Y isimli şüpheliler kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

==================================

Otomobil, direğe çarptı: 3 yaralı

ŞANLIURFA'da kontrolden çıkıp beton aydınlatma direğine çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Göbeklitepe Mahallesi'nde meydana geldi. Sürücüsünün adı öğrenilmeyen 63 DZ 288 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp sokakta bulunan beton aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücüsü ile yanında bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Hurda haline gelen otomobil

Otomobilin çarptığı elektrik direği

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

==================================

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne beyaz balonlu destek

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Trabzon Şubeler Platformu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne beyaz balon uçurarak destek verdi.

Atatürk Alanı'nda toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Trabzon Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe destek verdi. Gurup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, Türkiye'nin her geçen gün haksızlığa sahne olduğunu belirterek, "Türkiye her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne oluyor. Muhalefet partilerinin başkanları ve milletvekilleri, gazeteciler, belediye başkanları, akademisyenler, sanatçıları öğrenciler, emekçiler, kandınlar, gençler, kısacası hükümetin politikalarını eleştiren ve muhalif duruş sergileyen herkes çeşitli düzeylerde baskı ve tehditle karşılaşıyor. Böylesi bir süreçte CHP'nin haklı olarak bu karanlık tablodan çıkmanın bir yolu ve yöntemi olarak düşünüp hayata geçirmekte olduğu büyük Adalet Yürüyüşü'nü KESK olarak, halkımızın eşitlik, özgürlük, barış ve adalet ihtiyacının dile getirildiği bir eylem olarak değerlendiriyor ve destekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık, adalet ve özgürlük taleplerini ifade etmek için ellerindeki "Adalet", "İhraçlar kaldırılsın", "Özgürlük", "Demokrasi" ve "Eşitlik" şeklinde yazılı balonları havaya bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Yapılan açıklama

Balonlardan görüntüler

Balonların havaya bırakılması

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/TRABZON,

===================================

(ÖZEL) - Şanlıurfa'da tonlarca balya saman yandı

ŞANLIURFA'da 2 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu besi çiftliğinde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında tonlarca balya saman yandı.

Yangın, öğleden sonra Kısas Mahallesi'ndeki 2 bin büyükbaş hayvanla besicilik yapan Mehmet Fatih Özturan'a ait çiftlikte meydana geldi. Yaklaşık 300 ton saman balyasının bulunduğu çiftlikte sık sık elektriklerin kesilmesi yüzünden aydınlatma projektörünün ısınması sonucu saman balyaları tutuştu. Kısa sürede rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına çiftlikte bulunan işçiler, hortumla ve kovalarla yangına müdahalede bulundu. Bu sırada yangın için itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Saman balyaları alevler içinde kalırken, bölgeye sevk edilen 1 itfaiye aracı yangına müdahale etti. Ancak yetersiz olan itfaiye aracının suyu bitmesi üzerine takviye ekip istendi. Takviye ekibin yangın yerine geç geldiğini ileri süren çiftlik sahibi ve yakınları itfaiye ekipleriyle tartıştı. Bunun üzerine olay yerine gönderilen Eyyübiye Belediyesi'ne ait 3 su tankerleri de yangına müdahale etti. Jandarmanın önlem aldığı çiftlikte duman ve alevlerin yükseldiği yangını işçiler, korumasız bir şekilde söndürmek için saatlerce uğraştı. Çiftlikte tonlarca balya saman yanarken, yangın 3 saat sonra kontrol altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yanan saman balyaları

İtfaiye ve vatandaşların müdahalesi

Vatandaşların itfaiye ekiplerine tepki göstermesi

Vatandaşların suyu biten aracı kovalamaları

Takviye ekiplerin gelmesi

İş yeri sahiplerinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===================================

Uzakdoğu'yu güldüren Tekirdağlı, tatilde

TEKİRDAĞ'dan 10 yıl önce gittiği Tayvan'da televizyonlarda şov programları yaparak Uzukdoğu'da ünlenen 36 yaşındaki Rıfat Karlova, tatilini geçirmek üzere Çinli eşi ve kızıyla memleketi Tekirdağ'a geldi. Türkiye'yi tanıtmak için şov yaptığını belirten Karlova, "Şimdi Türkiye'ye tanıkmak için kitap yazıyorum" dedi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde dünyaya gelen Rıfat Karlova, Ankara Üniversitesi'nde Çince okuduktan sonra 2006 yılında eğitim bursuyla Ulusal Tayvan Üniversitesi'nde giderek yüksek lisans yaptı. Lisansın ardından Tayvan'da kalan Karlova, burada çeşitli televizyon kanallarında şov proframları yaparak, reklam filmlerinde oynadı. Bir süre sonra ünü Uzakdoğu'ya yayıyan Karlova, 'Uzakdoğu'nun Cem Yılmaz'ı' olarak anılmaya başladı. Tayvan'da Çinli kadın ile evlenip bir kız çocuk sahibi olan Karlova,  "10 senedir Tayvan'dayım. Başta Tayvan olmak üzere Uzakdoğu'da Çince konuşulan coğrafyada sahne gösterileri yapıyorum. Burada televizyon şovları yapıyorum. Aynı zamanda reklam, filmi ve dizilerde oynuyorum.  Hikayemi Türkiye duydu. Burs kazanıp Çince öğrenmek için gitmiştim. Şans biraz yüzüme güldü. Televizyon dünyasına atıldım. Şuanda bir gezi programı yapıyorum. Çince konuşulan coğrafyada bayağı izleniyor. Uzakdoğu'da mutluyum. Amacım Türkiye'nin Uzakdoğu'da daha iyi tanınmasını sağlamak. Fan sayfamda buraları tanıtıyorum" dedi.

En büyük hedefinin Türkiye'yi tanıtmak olduğunu belirten Karlova, "2012 yılında Türkiye'ye gelip burada ülkemizi tanıtan bir şov yaptım. Amacım Türkiye'yi oralarda anlatmak, bir Türk'ün oralarda var olduğunu anlatmak. Buradan gençler Uzakdoğu'ya gitmek istiyorlar. Bizler onlara örnek olursak çok güzel olur. Komedi ağırlıklı gezi eğlence programı yapıyorum. Acun Firar'da benzeri bir program. Çevre ülkelere de gidiyorum. Sahne gösterilerim var. 3 sene içerisinde 30 binin üzerinde kişiye gösteri yaptım. Bunun yanında şuanda Türkiye'yi tanıtan bir kitap yazıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Karlıova ile roportaj

-Karlıovanın çinli eşi ve çocuğu

-Detay görüntüleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

========================================

Serpme ağıyla 20 kilo sarpa avladı

ÇANAKKALE'de kıyıdan balık avı yapan vatandaşın denize attığı serpme ağına, bir kasa dolusu sarpa balığı yakalandı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen o anlar ise heyecanlı ve bir o kadar da ilginç görüntülere sahne oldu.

Kilitbahir Köyü'nde yaşayan emekli kaptan ve amatör balıkçı Hüsamettin Güner'in serpe ağıyla yaptığı balık avı, görenleri hayrete düşürdü. Kıyıdan elle denize atılan bir avlanma yöntemi olan serpme ağıyla, Kilitbahir Köyü sahilinde yürüyerek avını arayan Hüsamettin Güner, kıyaya yaklaşan balık sürüsünü görünce elindeki serpmeyi denize fırlattı. Hedefi tam 12'den bulan serpme ağına, bir kasa dolusu sarpa balığı yakalandı. Diz boyu derinlikteki suya girerek, eliyle serpe ağını toplayan Güner, içi balık dolu ağı güçlükle kıyıya taşıdı. Tüm bu anlar kıyıda Güner ile aynı heyecanı yaşayan arkadaşları tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Avlanırken hem zor, hem de keyifli anlar yaşayan Hüsamettin Güner, küçük bir serpme ağıyla tek seferde avladığı yaklaşık 20 kilo ağırlığındaki bir kasa dolusu sarpa balığını köydeki eş dosta dağıttı.

GÖRÜNTÜLÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Cep telefonu ile çekilmiş avlanma görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Battalgazi Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title