Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Adana'da, CHP'lilerden 'Adalet' yürüyüşüADANA'da CHP üyeleri, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak 'Adalet' için yürüdü.

Adana'da, CHP'lilerden 'Adalet' yürüyüşü

ADANA'da CHP üyeleri, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak 'Adalet' için yürüdü.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan CHP üyelerine, çeşitli sendika, meslek odası ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi. Aralarında CHP milletvekilleri ve CHP'li belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, 'Adalet' yazılı dövizler taşıdı. 'Adalet' yazılı pankart arkasında Ziyapaşa Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen kalabalık, 'Adalet istiyoruz', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı.

Anıt önünde toplanan kalabalığa hitap eden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde çıktığımız bu onurlu yolda adalet için gemileri de yakıyoruz. Bu, çağdaş medeniyet hedefine ulaşma doğrultusunda bir başlangıçtır. Adalet, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı sağlanana dek mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz ve kazanacağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından bir süre slogan atan kalabalık, dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

İstasyon meydanında polisin üst araması yapması

CHP milletvekilleri ve CHP'li belediye başkanlarının 'Adalet' pankartıyla yürümesi

Yürüyen ve slogan atan vatandaşlar

Atatürk parkına gelen vatandaşlar

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut'un konuşması

SÜRE: 01'34"    BOYUT: 96 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Sude UÇAROĞLU/ADANA,

============================================

CHP Akhisar'dan 'Adalet' yürüyüşü

MANİSA'nın Akhisar İlçesinde CHP İlçe Başkanlığı öncülüğünde 'Adalet' yürüyüşü yapıldı. CHP Akhisar İlçe Başkanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek için CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek olmak amacıyla şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi girişinde toplandı. Saat 18.00'de başlayan yürüyüş, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Vekiller içeride, damatlar dışarda", "Adalet, adalet", "Faşizme karşı Omuz Omuza" sloganlarıyla öğretmenevi önünde son buldu.

Grup adına basın açıklaması yapan CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, "Adalet ayaklar altında. Yıllardan beri Fethullah Gülen'e tüm demokratlar, solcular, CHP'liler ve yazarlar FETÖ örgütüdür dediği zaman bugünkü siyasi iktidarın bakanı ve milletvekilleri üzerimize geldiler. Şu noktada bizim yıllarca FETÖ ile mücadele eden milletvekillerimiz, aydınımız, basın mensupların büyük bir kısmı hapishanede. FETÖ'ye 'Fethullah Gülen hoca efendi' diyenler dışarıda. 'Ne istediniz de vermedik' diyen Adalet Bakanından Cumhurbaşkanına kadar hepsi dışarıda. Suriye'ye giden TIR'larla ilgili haber yüzenden milletvekilimiz hapiste. Biz Cumhuriyetçiler, demokratlar, sosyal demokratlar bu ülkede adalet yerine gelinceye kadar mücadele edecek, faşizme asla boyun eğmeyeceğiz. İnsan haklarının üstünlüğü yerine gelinceye kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yürüyüşten görüntü

İlçe başkanı basın açıklaması

Haber- Kamera: Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa),

============================================

17 yaşındaki kızını hamile bırakmakla suçlanan baba adliyede

KÜTAHYA'dan 43 yaşındaki Y.K., öz kızı 17 yaşındaki A.K.'yi hamile bıraktığı iddiasıyla gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Y.K. adliyeye sevk edildi.

Olay, daha önce Kütahya'nın merkeze bağlı köyü olan Gövem Mahallesi'nde meydana geldi. Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle yakınları tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen A.K.'nin yapılan tetkiklerinde, 2 aylık hamile olduğu belirlendi. A.K., doktorlara öz babasını kendisine tecavüz ettiğini söyleyince, durum jandarma yetkililerine bildirildi. A.K. hastaneye gelen jandarmalara da üvey annesi ile birlikte kaldıkları evde öz babasının kendisiyle defalarca ilişkiye girdiğini, bunun sonucunda da hamile kaldığını öne sürdü.

Jandarma ekipleri, baba Y.K.'yı gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen Y.K., kızının eski nişanlısından hamile kamış olabileceğini söyledi. Y.K. yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Şüphelinin jandarmalar tarafından hastaneye getirilmesi,

-Şüpheli babanın hastaneden çıkışı,

-Şüphelini adliyeye getirilirken çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,-

============================================

Otomobil ağaca çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobildeki 21 yaşındaki Didem Ertürk feci şekilde can verirken, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 17.30 sıralarında Zafer Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Kaynaklar Köyü'nden Buca yönüne seyir halinde olan 24 yaşındaki İmam Demirçivi, idaresindeki 35 GB 2419 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan otomobil kaldırama çıktıktan sonra yol kenarındaki çam ağacına çarparak durabildi. Kaza otomobil hurdaya dönerken, sürücü Demirçivi ile yanındaki arkadaşı Didem Ertürk araçta sıkışarak ağır yaralandı. Kazayı görenler durumu sağlık, polis ve AKS 110 ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından otomobilden çıkarılan Demirçivi, ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada otomobilde sıkışan Ertürk'ün ise öldüğü belirlendi. Bekar olduğu öğrenilen Ertürk'ün cansız bedeni AKS 110 ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. Kazayı duyarak olay yerine gelen Ertürk'ün yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Savcının yaptığı incelemenin ardından Didem Ertürk'ün cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan İmam Demirçivi'nin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Kaza yapan araçtan görüntü

-Ekiplerin çalışmasından görüntü

-Didem Ertürk'ün fotoğrafı

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

=================================================

Bodrum'da hastane yöneticisine dehşeti yaşatan zanlı Bursa'da yakalandı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir hastanenin müdür yardımcısı 34 yaşındaki Tuğçe Kahriman'ı, otomobilini gasp edip kaçırmaya teşübbüs ettiği öne sürülen, direnmesi üzerine karnından bıçaklayıp parmaklarından yaralayan 31 yaşındaki Ü.Y. (Ümit Yeşilkaya) polisin çalışmasıyla Bursa'da yakalandı. Bodrum'a getirilen zanlı adliyeye sevk edildi.

Olay, 9 Mayıs'ta, saat 22.30'da, Eskiçeşme Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde meydana geldi. Özel Acıbadem Hastanesi Müdür Yardımcısı ve Klinikler sorumlusu, evli ve 1 çocuk annesi Tuğçe Kahriman, işinden çıkıp evine gitmek için tam otomobiline bindiği sırada, kapısını tutarak açan ve otomobilin anahtarlarını alan 31 yaşındaki Ü.Y.'nin aracını gasp etmeye çalışmasının şokunu yaşadı. Ü.Y., bağırmaya başlayıp direnen Kahriman'ı, yanındaki ekmek bıçağıyla karnından yaraladı.

9 PARMAĞINDAN 4'Ü KOPTU

Ü.Y., yaşanan boğuşmada boğazından yaralanmamak için bıçağı tutunca 9 parmağından yaralandı. Parmaklarından 4'ü ise koptu. Ü.Y. ise koşarak olay yerinden kaçtı. Kahriman ise ambulansla Acıbadem Hastanesi'ne ardından helikopterle İstanbul'daki Acıbadem Hastanesi'ne sevk dilerek tedaviye alındı. Operasyonda dikilen 9 parmağından dördü tamamen dokunma hissini kaybeden Kahriman, yoğun bakım ünitesinde iki hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra hayata döndü.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ü.Y.'nin yakalanması için çalışma yaptı. İlk olarak Ü.Y.'nin kullandığı bıçağın ambalajı, olay yeri yakınında bulundu. Bıçağın bir süpermarketten satın alındığı belirlendi. Ü.Y.'nin kimliği marketin güvenlik kamerası görüntülerinden belirlendi. Olaydan 3 saat önce alışveriş yaptığı tespit edildi. Ü.Y.'nin ayrıca koli bandı da aldığı tespit edildi. Kahriman'ı kaçırmak istediği sanılan Ü.Y.'nin Bodrum'dan aynı gece 03.00'te, İstanbul'a otobüsle gittiği tespit edildi. Ü.Y. yapılan çalışmayla Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bir evde yakalandı.

Daha önce de İstanbul'da üç taksiyi gasp ettiği, iki şoförü ağır yaraladığı, 15 yıl hapis cezası alıp 9 yıl tutuklu kaldıktan sonra 5 ay önce serbest kaldığı ortaya çıkan Ü.Y., bu akşam 'nitelikli yağma', 'Kasten yaralama ve kaçırmaya teşebbüs' suçlarından adliyeye sevk edildi.

"BÖYLE BİR KABUS YAŞAMADIM"

Kahriman'nın olayın ardından polise verdiği ifadede, "İşimden çıkıp, evime gidiyordum. Tam otomobili çalıştırırken şahıs birden üzerime atlayarak önce anahtarı aldı, direndim, bağırmaya çalıştım. O anda bıçağı önce karnıma sapladı, acılar içinde kıvranırken bu kez bıçağı boğazıma doğru savurdu. O anda iki elimle bıçağı keskin yerlerinden tuttum. Bıçağı çekince parmaklarım feci şekilde kesildi. Bir an için öldüğümü sandım, yaşadığım korku dolu anları unutamıyorum" dediği belirtildi. Kahriman'ın tedavisinin ise halen devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan Ü.Y.'nin süpermarketten yaptığı alışverişin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Ü.Y.'nin süpermarketten bıçak ve koli bandı alırken görüntüsü (güvenlik kamerası)

Ü.Y.'nin emniyet müdürlüğünde görüntüleri

Tuğçe Kahriman'ın fotoğrafından görüntü

Haber- Yaşar ANTER-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=================================================

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için gökyüzüne 100 balon

KAYSERİ'de toplanan Eğitim-Sen üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) görevlerine son verilen akademisyen Nuriye Gülmen ve ilkokul öğretmeni Semih Özakça'nın başlattıkları açlık grevinde 100'üncü gününe girmesiyle nedeniyle, destek açıklaması yaptı. Sendika üyeleri gökyüzüne 100 balon bıraktı.

Gözaltına alınıp tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevlerinin 100'üncü gününde Kayseri'de destek eylemi düzenlendi. Eğitim Sen üyeleri, Sivas Caddesi'nde bir araya geldi. Sendika üyeleri adına basın açıklamasını yapan Eğitim- Sen Şube Sekreteri Zeynep Vural, "Haklı meşru açlık grevlerinin 75'inci gününde gözaltına alınan sendikamız Eğitim Sen üyeleri Semih Özakça ve Nuriye Gülmen önleyici tedbir adı altında faşizmin ve örgütlü kötülüğün en katışıksız halinin bir uygulaması olarak tutuklanmışlardır. Tutuklanma gerekçeleri hukuki izahat olmayıp açıkça siyasal iktidarın polis devletinin bir talimatı sonucu olduğunu açıklar niteliktedirö dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin 100'üncü  gününde gökyüzüne 100 balon bıraktı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Eğitim- Sen Kayseri Şube Sekreteri Zeynep Vural'ın açıklaması

Eğitim- Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın'ın konuşması ve balonların bırakılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

==============================================

Gülmen ve Özakça için beyaz balonlu eylem

ESKİŞEHİR'de Eğitim-Sen üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın görevlerine iade için başlattıkları açlık grevlerinin 100'üncü günü olması nedeniyle 100 beyaz balonla eylem yaptı.

Akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda ellerinde beyaz balonlarla toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi 'Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm kamu emekçilerini görevlerine iade edilmelidir' yazılı pankart açtı. Gruptakiler çeşitli sloganlar atarak tutuklu olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim-Sen Şube Sekreteri Kemal Koçak yaptığı konuşmada Türkiye'nin her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne olduğunu öne sürerek şöyle dedi:

"Muhalefet partilerinin başkanları ve milletvekilleri, gazeteciler, belediye başkanları, akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler, emekçiler, kadınlar, gençler kısaca hükümetin politikalarını eleştiren ve muhalefet duruş sergileyen herkes çeşitli düzeylerde baskı ve tehditle karşılaşıyor. 'İşimi geri istiyorum' diyerek süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan ve bugün açlık grevinde 100'üncü gününe girmiş olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı da gözler önünden kaçırmak, bir hakikatın dile gelmesini engellemek istiyorlar. Eğitim-Sen olarak hükümete yaptığımız çağrımızı yineliyoruz. Gözleriniz var görün, kulaklarınız var duyun. Üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz."

Yapılan konuşmanı ardından Eğitim-Sen üyeleri ellerindeki 100 beyaz balonu gökyüzüne bıraktı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Basın açıklamasına katılanların,

-Kemal Koçak'ın basın açıklamasını okuması,

-Slogan atılması,

-Balonların bırakılmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title