Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da (2)"YÜRÜYECEKSEN DARBEYE KARŞI YÜRÜYECEKSİN.

Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da (2)

"YÜRÜYECEKSEN DARBEYE KARŞI YÜRÜYECEKSİN. DARBEYE KARŞI. ADALET SOKAKTA BULUNMAZ, ARANMAZ"

DİYARBAKIR'da, toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığgı adelet yürüyüşünü eleştirirek, "15 Temmuz'da meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler şimdi Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin. Darbeye karşı. Adalet sokakta bulunmaz, aranmaz. Adaletin olacağı yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir" dedi.

Merkez Sur ilçesinde bedeli 57 milyon lirayı bulan Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1'inci etap, Dicle Vadisi Projesi 1'inci etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışını yapmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Başbakan Binali Yıldırım, Sur ilçesinde önce bazı esnafları dolaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve bazı milletvekillerinin eşlik ettiği Başbakan Yıldırım daha sonra otobüs üzerinden halka seslendi. Başbakan olduktan sonra Diyarbakır'a üçüncü gelişi olduğunu, ne kadar Erzincan'lı ise o kadar Diyarbakır', ne kadar İstanbul'lu ise o kadar Batman'lı olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul7a başlattığı adelet yürüyüşünü hatırlatarak, ""15 Temmuz'da meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler şimdi Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin. Darbeye karşı. Adalet sokakta bulunmaz, aranmaz. Adaletin olacağı yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir" dedi.

Başbakan Bingali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"HİÇ KİMSE TÜRKİYE VE DİYARBAKIR'I DİZE GETİREMEZ"

"Bir beraber, kardeş olarak sonsuza kadar birlikte yaşayacağız. Teröre Türkiye'nin hiçbir yerinde asla el aman vermeyeceğiz. İşte Diyarbakır. 4 Eylül'de buraya geldik. Arkadaşlarımız ile beraber dedik ki; 'Artık yeter. Terörün Diyarbakırımızı, bölgemizi geri bırakmaya, insanımıza zarar vermesini artık müsaade etmeyeceğiz' dedik. O gün bugün sizlerin desteği ile terör örgütlerine el aman verdirmiyoruz. Güvenlik güçlerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz her yerde saklandıkları her delikte peşlerine düşüyor. Masum insanların, çocukların intikamını alıyor. 6-7 Ekim tarihini hatırlayın. Milleti sokağa çağıdırlar. Terör örgütlerine vatandaşlarımızı hedef gösterdiler. 53 masum insanın canına kast ettiler. Yasin Börü'yü öldürdüler. Bir de işkence ettiler. Şimdi bunları yapanların hepsi hesap veriyor mu? Verecekler. Hiç kimse Türkiye'nin Diyarbakır'ı, Türkiye'nin teminatı Peygamberler şehir Diyarbekir'in güzel insanlarını dize getiremez. Geçen yıl buraya geldiğimizde dedik ki; 'bu çukurları kazanlar bu çukurda kendilerini yok edecekler. Bu çukurlara gömeceğiz' dedik. Gömdük mü? Gün bunların verdiği zararları kaldırma günü. Şimdi birlik, beraber birlikte Türkiye olma zamanı."

"ÖNCE CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLANDI ŞİMDİ DE GELECEK GARANTİSİ"

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın ihtiyaçlarını bildiklerini, birinci derdi olan terörden şehri temizlemek ve terörün kökünü kazımak olduğunu da ifade ederek, "Terörün Diyarbakır'dan kökü kazındı mı?

Artık esnafımıza, vatandaşlarımıza tehdit ederek haraç alarak zulüm yapabiliyor mu? Yapamıyor. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, Diyarbakır'lının, milletin yanındadır. Yanında olmaya devam edecek. Bir daha onalar nefes aldırmayacak, göz açtırmayacağız. 15 yılda 30 milyar lira yatırım yaptık. Yıkılan yerleri ne güzel şekilde yapacağız dedik ve bugün bir kısmını tamamlayarak açılışını yapıyoruz. Dükkanlar yapılıyor. Sur içindeki tarihi yerlerimiz bir bir elden geçiyor. Evleri yıkılanlara yeniden ev yapıyoruz. Ziyanları, eşyalarının bedelleri ödeniyor. Esnafa gerekli krediler veriliyor. Yetmez. Şimdi bir cazibe merkezleri projemiz var. 23 ilimizi kapsıyor. Bu 23 ilin önemli merkezlerinden bir tanesi Diyarbakır. Diyarbakır'da cazibe merkezinin merkezi oluyor. Tam 375 müracaat var. Bunların toplam yatırım tutarı 6 buçuk milyar, katrilyon. Fabrikalar yapılmaya başlanacak. Esnaf ziyaretimde bana iş iş dendi. Önce can, mal güvenliği sağlandı. Şimdi de gelecek garantisi. İş için düğmeye bastık. Fabrikaları yapacağız. Gençlerimiz başta olmak üzere iş ihtiyacı olana kardeşlerimize de iş bulacağız. Diyarbakır'ın şu anda devam eden 165 projesi var. Toplam  tutarı 6 buçuk milyar. Diyarbakır'ın stadı bitmek üzere. Diyarbakır'ı bölgenin parlayan yıldızı bir numarası yapmaya kararlıyız. Sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim"diye konuştu.

"YIKILAN EVLER YAPILIR AMA KALPQLERİN TAMİRİ ZORDUR"

Başbakan Yaldırım, kardeş kavgasını da bitirdiklerini, milleti ve devleti kucaklaştırdıklarınıda kaydederek, "Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi yakınlaştırdık. Bölge için, Diyarbakır için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Yıkılan evlerin en güzelini yapacağız. Yıkılan evlerin ne güzeli yapılır ama yıkılan kalplerin tamiri zordur. Gönüller yapmaya geldik sevgili Diyarbakırlılar. Kürtlerin, Türklerin sorunu terör örgütü, PKK, YPG, PYD'dir. Bütün bunları aramızdan çıkarmaya yemin ettik. Karar verdik. Kararlığımız devam ediyor"dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Başbakanın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Felat BOZARSLAN-Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,-

======================================

Elazığ'daki bir otel odasında erkek cesedi bulundu

ELAZIĞ Yeni Mahalle'deki bir otel odasında kalan müşterinin uzun süre dışarı çıkmaması üzerine şüphelenen otel görevlilerinin yedek anahtarla açtıkları odadaki müşteri Ahmet Coşkun'u ölü olarak buldu.

Elazığ merkez Yeni Mahallesi, Muammer Çorbacıoğlu Sokak üzerinde bulunan bir otelde kalan 47 yaşındaki Ahmet Coşkun'un, kaldığı odada uzun süre dışarı çıkmadığını fark eden otel görevlileri yedek anahtarla odaya girdi. Hareketsiz olduğunu fark eden otel görevlileri, polise haber verdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk muayenenin ardından Ahmet Coşkun'un hayatını kaybettiği tespit edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Cenaze aracının otel önüne gelişi

-Araçtan çıkarılan tabutun otel içerisine taşınması

-İçerisinde cenaze bulunan tabutun otelden çıkarılması

-Tabutun cenaze aracına konulması

-Aracın uzaklaşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ, -

========================================

CHP'li Çiçek: "Bu yürüyüş iktidarın hesap vereceği güne kadar devam edecek"

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, adalet yürüyüşünün sadece tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için başlatılan bir yürüyüş olmadığını söyleyerek, "Bu adalet yürüyüşü devleti yönetemeyen, devletin kurumlarına olan itibarı yerle bir eden orduyu, yargıyı, polisi dağıtan iktidarın hesap vereceği güne kadar devam edecek bir yürüyüştür." dedi.

Milletvekili Dursun Çiçek, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatını, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası yönetimini ziyaret etti. Ardından, sahil bandındaki bir kafede Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ile birlikte basın açıklaması yapan Çiçek, ülkede 2007 yılından bu yana gündemin adalet olduğunu söyledi. Kendilerine kurulan kumpastaki hakim ve savcıların şu anda yargı önünde hesap verdiğini ifade eden Çiçek, FETÖ'nün hakim, savcı, polis ve diğer ayaklarının yargı karşısında olduğunu, en kısa zaman da siyasi ayağının da yargı karşısına çıkacağına ümitlerinin tam olduğunu belirtti. Çiçek, şöyle konuştu:

"Önce kumpas davaları başladı. Ergenekon, Balyoz, Askeri casusluk, Oda TV gibi, ardından binlerce Türk Silahlı Kuvvetler mensubu Cumhuriyetçi, Atatürkçü subay, gazeteci, aydın, hapislerde çürütülerek, manevi işkence yapılarak FETÖ' nün önü açıldı. Bu süreçte siyasi iktidar FETÖ ile birlikte emperyalizmin hizmetçiliğini yaptı. Kendi milli ordusuna kumpas kurulmasına, kendi genel kurmay başkanının terörist suçlamasıyla 26 ay hapiste yatmasına göz yumdu. Dönemin adalet bakanı şimdi kayıp. Sadullah Ergin, mecliste yasaları çıkararak Mustafa Kemal'in askerlerini bu FETÖ'nün hakim savcı kılıklı militanlarına teslim etti. Tabi bu kumpası kuran Türkiye'yi 15 Temmuz 2016' ya getiren, süreci takip eden siyasi iktidar şu anda da Türkiye'yi yönetmeye devam ediyor. Ama aynı kumpasta tetikçilik yapan FETÖ militanları, hakim savcısı, polisi, gizli tanığı, açık tanığı şu an Türk yargısına Türk adaletine hesap veriyor. Bizde bu davada müştekiyiz. Hesabını da soruyoruz. Yalnız bu hesap sormada eksik bir ayak var. Oda siyasi ayaktır."

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ SONUN BAŞLANGICIDIR"

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını da değerlendiren Çiçek, "Eğer şartlar normal giderse 2019'da hem genel de hem de yerel de bu millet bu iktidarı sandığa gömecek. Suç ortakları siyasi ayakta bu millete aynı FETÖ'cüler gibi hesap verecek. Adalet yürüyüşü bu sonun bir başlangıcıdır. Bu yürüyüş Enis Berberoğlu için düzenlenen kişisel bir yürüyüş değildir. Bıçağın kemiğe dayandığı muhaliflerin lokomotifi olan bir süreç nedeniyle bu adalet yürüyüşü başlamıştır. Bu adalet yürüyüşü devleti yönetemeyen, devletin kurumlarına olan itibarı yerle bir eden orduyu, yargıyı, polisi dağıtan iktidarın hesap vereceği güne kadar devam edecek bir yürüyüştür. O açıdan başta 15 Temmuz mağdurları, OHAL mağdurları, kumpas mağdurları niye yürümüyoruz, neden eylem yapmıyoruz diye bizim yanımızda yer almıyorsunuz diye herkesi bu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz. İşte yürüyoruz. Bütün Türkiye yürüsün. Adalet hukuk isteyen herkes yürüsün. Sonuçta da 19 Temmuz normal şartlarda sandıkta bu iktidara bunun cevabını verelim. Türkiye 2002'de başlayan bu karanlık dönemi, 2007'de icraata başlayan bu karanlık dönemi  hep birlikte kapatalım. Siyasi ayaktan da hesap soralım. Türkiye bir daha bu karanlık dönemi yaşamasın." dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Dursun Çiçek'in Türk metal ziyareti

-Bozahane çay bahçesinde halkla sohbeti

-Dursun Çiçek'in açıklaması

Dosya Adı: ergdursuncicek

Süre: (6.50) Boyut: (210 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Binali Yıldırım Dursun Çiçek Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title