Haberler

Muş'ta Karpuz Ekimi Başladı

Mevsimsel koşullar nedeniyle karpuz ekiminin en geç yapıldığı illerden biri olan Muş'ta, fidelerin ekimi yapıldı.

Mevsimsel koşullar nedeniyle karpuz ekiminin en geç yapıldığı illerden biri olan Muş'ta, fidelerin ekimi yapıldı.

Çokça karpuzun yetiştiği Muş Ovasın'da sabah tarlaya gelen işçilerin bir kısmı toprağı düzeltirken geri kalanlarda ekime hazır fideleri toprağa yerleştiriyor.

Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'ta yıllık ortalama 50 bin ton karpuz ve kavun üretildiğini aktardı.

Karpuzun bölgenin ekim deseni içerisinde son derece önemli bir ürün olduğunu ifade eden Yıldırım, bölgede en geç karpuz ekilen ve hasat edilen ilin Muş olduğunu söyledi.

Karpuzun kentteki çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı olduğunu dile getiren Yıldırım, "İnşallah kazasız, doğal afetsiz bir sezon geçiririz ve güzel bir üretim sonunda bölge tüketimine sunulmak üzere son derece kaliteli ürün yetiştiririz." dedi.

Diyarbakır'dan gelerek Merkeze bağlı Akpınar köyünde 120 dönümlük alanda karpuz kavun ekimine başlayan Çiftçi Sinan Yükler ise yaklaşık bin ton karpuz elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title