Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 5

1 - (GENİŞ HABER)ÖMER FARUK KAVURMACI HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Ümit TÜRK / İSTANBUL DHA

FETÖ'nün iş adamlarına yönelik soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında, iddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Mahkeme kararında, Kavurmacı'nın cezaevinde kaldığı süre içinde Silivri Devlet Hastanesi'nin verdiği "Cezaevi koşullarında hayatını yalnız idame ettirir" raporunu gerekçe gösterdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin aralarında Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik 86 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamenin onaylandığı gün, Ömer Faruk Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçesiyle sulh ceza hakimliği tarafından tahliye edilmişti. İddianamenin gönderildiği İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemeye aldığı iddianameyi eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade etmişti. Eksikliklerin giderilmesinden sonra iddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, Ömer Faruk Kavurmacı'nın yeniden tutuklanmasına karar verdi.

SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ'NİN VERDİĞİ RAPOR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında; "Sanığın Silivri Cezaevinde bulunduğu süre içinde Silivri Devlet Hastanesi'nden alınan 21 Mart tarihli raporda, Hapis cezasının infazı veya tutuklu tutuklu kalması mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediğini, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceğine, hastalığının sürekli bir tedaviyi gerektirmesi gibi zorunlu hallerin olmadığına karar verildiği..." belirtildi.

TAHLİYESİNE GEREKÇE HASTALIĞIN DAHA ÖNCEDEN VARMIŞ...

Kavurmacı'nın tahliye kararına gerekçe tutulan Acıbadem Hastanesi'nin 18 Nisan tarihli raporun ise iç hastalıkları uzmanının görüş içerir yazısı olduğu ve belirtilen sağlık sorunlarının bu tarihten önce gerçekleşen ve sanığın tedavi gördüğü rahatsızlıklara ilişkin bulunduğu vurgulandı. Bu nedenlerden dolayı Kavurmacı'nın tutuklanmasına yönelik yakalanmasına karar verildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

------

-Kavurmacı'nın polis merkezine imza vermeye gelirken çekilen görüntüleri

16.06.2017 - 18.26 Haber Kodu : 170616218

============================

2 - MUTLU VE ÇAPKIN HAKKINDAKİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdulkadir Demir hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Mülkiye yapılanmasına yönelik eski Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 15 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile hazırlanan iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdulkadir Demir hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Çapkın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmış, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra yapılan itiraz üzerine tahliyesine karar verilmişti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emine Koçak tarafından hazırlanan 309 sayfalık iddianame, Başsavcıvekili Önder Yaman tarafından onaylanarak 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. İncelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 15 şüpheli eski vali ve kaymakam hakkında "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve TBMM'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5'er yıldan 15'er yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. Heyet, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Heyet, ilk duruşmanın 23, 24 25 Ağustos'ta Silivri Ceza ve infaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti incelemelerin ardından aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İDDİANAMEDEN

İddianamede şüphelilerden eski Bağcılar Kaymakamı Fatih Şahin, eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır ve eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın Bylock kullandığı tespitine yer verildi.

İddianamedeki şüpheliler:

1-Eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal

2-Eski Bağcılar Kaymakamı Erdal çakır

3-Eski Muğla Valisi Fatih Şahin

4-Eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan

5-Eski Mülkiye Başmüfettişi Gürkan Polat

6-Eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir

7-Eski İstanbul Emniyet müdürü Hüseyin Çapkın

8-Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu

9-Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mürteza Balcı

10-Eski Artvin ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan

11-Eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır

12-Eski Pendik Kaymakamı Osman Tunç

13-Eski Mülikye Başmüffettişi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt

14-Eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan

15-Eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir

Görüntü Dökümü:

-----------

-Şüphelilerin arşiv görüntüleri

16.06.2017 - 17.31  Haber Kodu : 170616202_

=========================

3 - ATİLLA TAŞ HAKKINDAKİ "DARBE TEŞEBBÜSÜ" İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

Haber: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Mahkeme, aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 13 şüpheli hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyelerine karar verildikten sonra "darbe girişimi" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yeniden tutuklanan aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 13 sanık hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler; Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

SUÇLAMALAR

İddianamede, şüphellerin FETÖ'nün talimatının ardından Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesapa yüklü miktarda para yatırdıkları, bir Bylock kullancısı olduğu, bazılarının FETÖ'nün üst düzey isimleri ile telefon irtibatının bulunduğu belirtildi. İddianamede şüphelilerin ayrıca 17/25 Aralık sürecinin ardından FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlara karşı durdukları ve örgüte destek çıktıkları ileri sürüldü. İddianamede söz konusu dönemde şüphelilerin örgütün yayın organlarında ve soruşturmaların yürütüldüğü adliye çevresinde biraraya geldikleri anlatıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik davanın İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da aralarında bulunduğu 21 kişi tahliye edilmiş, duruşma savcısı 8'inin tahliyesine itiraz etmişti. Duruşma savcısının itirazını aynı gün işleme koyan 26. Ağır Ceza Mahkemesi talebi kabul ederek bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Bu kişiler tahliye olamadan cezaevinde kalmıştı.

13 KİŞİ HAKKINDA 7 GÜN GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

Savcının tahliye talebinde bulunduğu ve mahkemenin de tahliye ettiği aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da bulunduğu 13 kişi hakkında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aynı gün darbe soruşturması kapsamında gözaltı kararı vermiş, bu kişiler de cezaevinden çıktıktan sonra gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülmüştü. Burada sorgulanan şüpheliler çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak yeniden cezaevine gönderilmişti.

Görüntü Dökümü:

---------

-Şüphelilerin arşiv görüntüsü

16.06.2017 - 17.30 Haber Kodu : 170616201_

==========================

4 - FİRARİ ERHAN TİMUROĞLU'NUN YAKALANAN ADAMI 320 BİN LİRALIK OTOMOBİLE BİNİYORMUŞ

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL-

İstanbul'da kızkardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürmekten aranırken, haraç almaya çalıştığı bir işadamının evini ve bürosunu kurşunlayan, ardından kız kardeşini öldürmesine neden olduğunu  iddia ettiği işadamı Bekir T.'ye silahlı saldırı düzenleyen Erhan Timuroğlu'nun en yakın adamı  Cüneyt A. yakalandı.

Son olayda Erhan Timuroğlu ile birlikte silah kullanan ve hakkında 39 ayrı suçtan arandığı toplam 50 yıl da kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenilen şüphelinin 320 bin lira değerinde bir otomobille dolaştığı öğrenildi. Lüks araca polis tarafından el kondu.

Özel bir bankada çalışan kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşadığı evde geçtiğimiz şubat ayı içinde tabancayla vurarak öldüren Erhan Timuroğlu(38) o günden bu yana yakalanamadı. Timuroğlu'nun kızkardeşini arkadaşı olan işadamı Bekir T. ile sinemaya gittiği için öldürdüğü iddia edilmişti.Timuroğlu, polis tarafından aranırken cinayetin işlendiği bölgede tekrar ortaya çıkarak, 200 bin lira haraç istediği bir iş adamının arabasını ve ofisini kurşunlamıştı. Şüpheli bu olaydan sonrada ortadan kaybolmuştu. Polisin cinayet ve kurşunlama olaylarından aradığı şüpheli 2 gün akşam yine aynı bölgede ortaya çıkmıştı. Şüphelinin yanındaki arkadaşı ile gelerek kızkardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğu işadamı Bekir T.'ye silahlı saldırı düzenlemişti.

POLİS OLAYDA KULLANILAN OTOMOBİLİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Erhan Timuroğlu'nu yakalamak için başlatılan soruşturma kapsamında Kadıköy'de meydana gelen son olayda kullanılan otomobilin peşine düşüldü. Aracın İkitelli bölgesinden çalındığı, ardından Beykoz'da bir hırsızlık olayında kullanıldığı tespit edildi. Güvenlik kamera kayıtlarından aracı çalan kişinin polis tarafından aranan Cüneyt A.(28) olduğu tespit edildi.

LÜKS VİLLADA YAKALANDI

Polis, Cüneyt A.'nın uzun süredir Erhan Timuroğlu ile birlikte dolaştığını belirlerken, şüphelinin Tuzla, Aydınlı'da lüks bir villa kiraladığını tespit etti. Bu gelişme üzerine dün akşam saatlerinde villaya baskın yapıldı. Baskında Cüneyt A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda hırsızlık malı ile olayda kullandığı tabanca ele geçirildi.

320 BİN LİRALIK OTOMOBİLE BİNİYORMUŞ

Öte yandan şüphelinin polisten kurtulmak için sahte kimlik kullandığı ayrıca 320 bin lira değerinde lüks bir otomobil aldığını tespit etti. Şüphelinin bir otoparkta bulunan lüks otomobiline polis tarafından el konduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE POLİSE ATEŞ AÇMIŞ

Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheli Cüneyt A.'nın hakkındaki hırsızlık suçlamaları nedeniyle yaklaşık 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin bu cezalar nedeniyle Erhan Timuroğlu'nun himayesine girdiği belirlendi. Şüphelinin bir süre önce Ataşehir'de bir hırsızlığın ardından kendisini fark eden polislere ateş açarak kaçtığı öğrenildi. Poliste sorgusu devam edilen Cüneyt A.'nın işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan sağlık kontrolüne götürülen Cüneyt A. 'Keşke saçımı başımı düzeltseydim de öyle çekseydiniz." dedi. Bu arada Erhan Timuroğlu'nun yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Şüphelinin adliyeye sekvi

-Aracının görüntüsü

-Silahın görüntüsü

16.06.2017 - 17.38 Haber Kodu : 170616206

========================

5 - TAKSİM'DE " TURİZM"  DENETİMİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Zabıta ekipleri, Taksim Meydanı'nda taksi, dilenci, seyyar satıcı ve turizm mekanlarına yönelik denetim yaptı.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM -Mustafa ÖZDABAK İSTANBUL DHA

İstanbul Valiliği'nin talimatıyla  İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri turistlerin yoğunlukta olduğu Taksim Meydanı'nda denetim yaptı. Denetimde taksiciler, hanutçular, seyyar satıcılar, dilencilerin yanı sıra  turistik mekanlar da tek tek denetlendi. Üç grup halinde 50 ekiple yapılan denetlemelere Maliye ve Rehberler Odası da destek verdi.

TAKSİLER DENETLENDİ

Taksim Meydanı'nda bekleyen taksilere yönelik yapılan denetimlerde taksiler de belediye çalışma ruhsatı, sigara içilmez levhası, araç muayenesi,  temizlik ve taksimetre ayarları kontrol edildi. Yapılan denetimlerde eksikleri bulunan taksilere para ve bağlama cezası uygulandı.

TURİSTİK MEKANLAR İNCELENDİ

İstiklal Caddesi'nde yapılan denetimlerde de turistik mekanlar incelendi. Turizm Şube Müdürlüğü, İstanbul Rehberler Odası ve Maliye Bakanlığı ekipleri ile mekanların ruhsatları, turizm belgesi olup olmadığı ve mali kayıtları incelendi.

Ayrıca Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki dilenciler zabıta ekipleri tarafından toplandı.

Görüntü Dökümü:

---------

-Taksim Meydanı'nda toplanılması

-Hep birlikte denetime çıkılması

-İstiklal Caddesi'nde denetim yapılması

-Dilencilerin ve çocukların toplanması

-Çocukların zabıta aracına alınması

-Turistik mekanların incelenmesi

-Taksilerin denetlenmesi

-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 17.37  Haber Kodu : 170616205_

=========================

6  -  ŞİKAYETÇİ İLE UZLAŞAN ŞÜPHELİ TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLAYACAK

Haber: Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

Tartıştığı K.B.G.'yi tehdit ve hakaret eden H.B.İ., varılan uzlaşma sonucu tüm organlarını bağışlamayı kabul etti. K.B.G. ile organ bağışı şartı ile uzlaşan şüpheli H.B.İ., bugün hastaneye giderek tüm organlarını bağışladığına dair protokol imzaladı.

Tartıştığı H.B.İ. tarafından hakarete uğrayan ve tehdit edilen K.B.G., İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak H.B.İ.'den şikayetçi oldu. Başsavcılık, şikayete konu "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarının uzlaşmaya tabi suçlardan olduğu gerekçesi ile soruşturma dosyasını Uzlaştırma Bürosu Savcılığı'na yolladı. Uzlaştırma Bürosu Savcılığı, şikayetçi ve şüpheliyi uzlaştırması için uzlaştırmacı İlker Gülerman'ı görevlendirdi.

TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLAMAYI TEKLİF ETTİ

Uzlaştırmacı Gülerman, şikayetçi K.G.B. ve şüpheli H.B.İ. ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Şüpheli H.B.İ., yıllardır organ bağışı yapmak istediğini ancak bugüne kadar buna fırsat bulamadığını, şikayetçinin kabul etmesi durumunda örnek olması amacıyla tüm organlarını bağışlayabileceği teklifinde bulundu.

Şikayetçinin bu teklifi kabul etmesi ile taraflar arasında 12 Haziran 2017 tarihinde Uzlaştırma Raporu imza altına alındı. Bu raporun tanzim edilmesi ile birlikte bugün uzlaştırmacı İlker Gülerman ile birlikte bir hastaneye giden şikayetçi K.B.G. ve şüpheli H.B.İ., organ bağışına ilişkin protokol imzaladılar.

Şüphelinin, protokol ile imza altına alınan organ bağışına ilişkin edimini yerine getirmesi durumunda hakkındaki soruşturma, uzlaştırmaya varıldığı gerekçesi ile takipsizlikle sonuçlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Timuroğlu Kadir Topbaş Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title