Haberler

Dha Yurt Bülteni - 21

Manisa'da 50 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı (1)

MANİSA'da General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 50'ye yakın asker, akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bazı askerler, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Bulantı ve kusma şikayeti görülen askerler, revire başvurdu. Yaklaşık 50 asker, zehirlenme şüphesiyle birliğe sevk edilen ambulanslarla Manisa Merkezefeni ve Manisa Devlet Hastanelerine sevk edildi. Askerlere serum tedavisi uygulanmaya başlandı.

GEÇEN AY 2 ZEHİRLENME VAKASI DAHA YAŞANMIŞTI

Manisa'da 23 Mayıs tarihinde Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 1046 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, bir asker yaşamını yitirmişti. Bu olaydan 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Hastaneden görüntüler

Haber. İlker KILIÇ/MANİSA, -

=========================================

Bakan Ağbal'dan panzer kazasında ölen 2 kardeşin ailesine başsağlığı ziyareti (2)

ŞIRNAKLILAR BAKAN AĞBAL'DAN İL KALMAYI İSTEDİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cizre ve Silopi'deki temaslarının ardından Şırnak'ta katıldığı iftar programına katılan vatandaşlar, kentin il olarak kalması için bakandan talepte bulundu. Bakan Ağbal ise, bu talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini söyleyerek karşılık verdi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından organize edilen "Gönül Köprüleri kuruyoruz" projesi kapsamında Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekilerle iftar programına katılmak üzere akşam saatlerinde Şırnak'a geldi. Bakan Ağbal, iftar programına katılmadan önce, geçtiğmiz hafta şehit olan Güvenlik Kocurucu Abdullah Ağralı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.  Şehit ailesine yaptığı ziyaretin ardından Bakan Ağbal ve beraberindekiler Şırnak'ta bir otelde düzenlenen iftar programına katılarak, vatandaşlarla iftarını açtı. Otel girişinde toplanan bir grup kadın bakan Ağbal ve beraberindekilere Şırnak'ın il statüsünün korunması için destek talebinde bulunarak,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'a beyaz tülbent hediye etti. Bakan Ağbal, talebi Cumhurbaşkanı'na ileteceğini aktardı.

"BURADA BELEDİYECİLİK HİZMETİ YENİ YAPILMAYA BAŞLANDI"

İftarın ardından konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, terör örgütü PKK'nın bölgeye çok zarar verdiğini, bu bölgenin adeta harap olmasının temel müsebbibi olarak çok kötü işler yaptığını söyledi. Devlet olarak ilk andan itibaren vatandaşların hassasiyetini en üst seviyede tutması için terörle mücadele konusunda büyük çaba harcadıklarını belirten Bakan Ağbal, "Bir taraftan da sizinle her daim olan gönül köprümüzü daha da pekiştirmek için canla başla çalışıyoruz. Hükümet olarak, bu bölgemiz de terör örgütünün meydana getirdiği bütün hasarları en kısa zamanda yerine getireceğiz merak etmeyin. Bütün bu konutların hepsi süratle yapılacak. Görüyorum ki, burada aslında belediyecilik hizmeti yeni yapılmaya başlandı. İlk defa vatandaş belediyecilik hizmeti ile karşılaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu bölgenin imarı için, bu bölgede huzur için, bu bölgedeki birlik ve beraberlik için başta hükümetimiz olmak üzere, her daim bizlere talimatları vardır.  İnşallah Şırnak daha da büyüyecek, daha da güçlenecek, kalkınacak, birlik beraberlik ve huzur içerisinde çocuklarımız torunlarımız buralarda çok daha güzel bir hayat sürecekler.  Bütün bu bölgede devlet desteği ile yepyeni yatırımlar yapacağız ve bu sayede burada daha fazla istihdam olacak, daha fazla iş olacak ve daha fazla AŞ olacak. Gelecek inşallah bugünden daha iyi olacak. Yarınlar bugünlerden daha iyi olacak" dedi.

Bakan Ağbal ve beraberindekiler daha sonra 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na geçerek 31 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen helikopter kazasında şehit olan 13 asker için taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinden sonra Bakan Ağbal ve beraberindekiler havayolu ile Şırnak'tan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakanın karşılanması

-Şehit ailesinin evine ziyaret

-İftar programından görüntüler

-Ağbal'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

=========================================

Kurtulmuş: Katar krizi sunidir, çözümü daha kolay olur (2)

BUNLAR HİÇBİR ŞEKİLDE GÜN YÜZÜ GÖRMEYECEKLER

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

FETÖ'cülerin mahkemelerde hesap vermeye başladığını, hukuk içinde hesabının sorulacağını belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Şehitlerimizi, kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Gazilerimizi unutmayacağız, o tankların altına yatan mücahitleri unutmayacağız. O tankların karşısında elinde bastonuyla çıkan dedelerimizi unutmayacağız. O tankların karşısına bayrağını alıp çıkan ninelerimizi unutmayacağız. O büyük destanı unutmayacağız ve unutturmayacağız.  O kahpeliğide unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunlar 'yaptık geçti, geride kaldı' zannetmesinler. İki gün evvel bunların FETÖ'cülerin bir davasında müebbet hapis cezası çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 18 FETÖ'cüye verildi. Bunlar zannetmesinler ki, 'Biz bunları unutturuyoruz. Bu millet saf bir millettir, bir daha böyle kripto FETÖ'cülerle içine girer, bu milleti yine yoğururuz, işgal ederiz' zannetmesinler.  O defter kapandı, sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah bunlar hiçbir şekilde gün yüzü görmeyecekler, mahkemelerde hesap verecekler, vermeye başladılar. İnşallah milletimiz bu katillerden hesabı  hukuk içerisinde soracak ve bunlara gerekli dersleri vereceklerdir" dedi.

Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik keskin bir mücadele verdiğinin de altını çizen Numan Kurtulmuş, "Türkiye bir taraftan FETÖ ile uğraşırken, diğer taraftada terör örgütleriyle boğuşuyor. Türkiye, DAEŞ'iyle, PKK'sıyla malesef çok keskin bir mücadele veriyor. Kayıplarımız oluyor, Ordu iline de gelen nice şehitlerimiz oluyor. Bu şehitlerimizin bir çoğunun cenaze namazını birlikte kıldık. Allah hepsine rahmet eylesin. Şehit ailelerine de bir kez daha başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş, iftar yemeğinin ardından karayoluyla Fatsa İlçesi'ne hareket etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İftar yemeğinden görüntü

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

(SÜRE: 03.13 Dk)  (BOYUT: 190 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN –ORDU-DHA

=======================================

BBP Genel Başkanı Destici: Sokak çare değildir

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na, ailesine ve CHP'ye geçmiş olsun diliyorum. Hiçbirimiz istemeyiz ki bir milletvekili ceza alsın. Tabi bu arada ana muhalefet partisine düşende önce mecliste bu işin çözümünü aramak olmalıdır. Sokak çare değildir." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin il teşlatının düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzerine Sivas'a geldi. Kentte faaliyet gösteren özel bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına Genel Başkan Destici'nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, İl Başkanı Uğur Bulut, parti il teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. Programda konuşan Destici CHP Genel Başkanı'nın Ankara'dan İstanbul'a başlattığı tepki yürüyüşünü değerlendirdi.

"ENİS BERBEROĞLU'NA GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM"

Destici CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili, "Ülkemizdeki demokrasideki eksiklikler ortadan kaldırılmalıdır. Bu millet demokrasinin de en iyisine, hukuk sisteminin de en adiline, refah payının da en yükseğine layıktır. Bunlar gerçekleştirilmelidir. Biz de 16 Nisan'da 'evet' derken bunları düşünerek 'evet' dedik. BBP olarak kurulduğumuz günden beri darbe anayasası olan 1980 darbe anayasasının ürünü olan geçmiş sistemi değiştireceğiz diye biz yola çıktık. Onun alternatifiyiz diye yola çıktık. Tabi ki şimdi uyum yasaları var. Bu süreçte inşallah başta siyasi partilerin ve seçim kanunun demokratikleştirilmesi olmak üzere adalet ve yargı sistemimizdeki yeni yasal düzenlemelerle inşallah yargıya olan, mahkemelere olan güven de en üst seviyelere çıkarılmalıdır. OHAL Komisyonu'nun biran önce çalışmaya başlaması lazım. Sadece o komisyonun yapacağı bir iş değildir. Altta daireler oluşturulmalıdır. Hakimlerden, müfettişlerden, personelcilerden, maliyecilerden oluşan raportörler o dairelerde olmalı ve biran önce mağdur olduğunu iddia edenlerin varsa bir takım mağduriyetleri bunların ortadan kaldırılması için süratle çalışılmalı ve toplumsal uzlaşmamız sağlanmalıdır. Burada mahkemelerin verdiği kararları eleştirebiliriz. Ama hiçbirimiz 'tanımıyoruz' diyemeyiz. Çünkü o zaman memlekette kargaşa ve anarşi çıkar. Demokrasi içerisinde, milli irade içerisinde bunları değiştirmek için çabalamalıyız. Ben öncelikle CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na, ailesine ve CHP'ye geçmiş olsun diliyorum. Hiçbirimiz istemeyiz ki bir milletvekili ceza alsın. Tabi bu arada ana muhalefet partisine düşende önce mecliste bu işin çözümünü aramak olmalıdır.

"SOKAKLAR ÇARE DEĞİLDİR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı tepki yürüyüşünü değerlendiren Destici, "Sokak çare değildir. Bu güne kadar olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Elbette ki eylem yapmak, gösteri yapmak protesto etmek bunlar da demokratik haklardır. Ama şu anda ülkemiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. Fitneciler bu milletin arasına fitne tohumu ekerek milleti ayrıştırıp, kamplaştırıp daha sonrada çatıştırmayı amaçlamaktadırlar. Ana muhalefet partimizin genel başkanının bunun bilincinde olması gerekir. Bunu bilerek hareket etmesi gerekir. Bazen bakarsınız ki iş kontrolden çıkar ve başkalarının eline geçebilir. Dikkatli olmamız lazım. Önceliğimiz milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olması lazım. Çare ne batıdadır, ne de darbecilerdedir. Çare millettedir. Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Dün yürüyüşe başlarken dediki 'Bütün dünya bizi duysun, batı bizi duysun. Bizim yaşadığımız ülke dikdatörlükle yönetiliyor' diyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Bunu reddediyorum. Bu ülke eksikleri de olsa demokratik bir hukuk devletidir. Bu söz sehven söylenmişse düzeltilmelidir. Bilerek söylenmişse de biz bunu kabul etmiyoruz ve reddediyoruz." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İftar programından görüntüler

-Destici'nin konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================================

Otobüs terminalinde drone ile uygulama

MERSİN, - MERSİN otogarında Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında insansız hava aracının (Drone) da kullanıldığı denetleme yapıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı'nın yaklaşması üzerine Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde denetim gerçekleştirdi. Drone da kullanılan uygulama öncesinde ekipler çevre güvenliği aldı. Ardından otogara giren ekipler, şüpheli kişiler üzerinde ve perondaki yolcu otobüslerinde arama yaptı. Şüpheli kişilerin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunu yapan ekipler, vatandaşları uygulama hakkında bilgilendirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Polis ekiplerinin emniyetten çıkışı

Polis ekiplerinin havadan görüntüsü

Polisler otogara girerken

Polis ekiplerinin otogar içerisinde arayap yaparken

Polisler vatandaşların üzerlerini ve çantalarını kontrol ederken

Polisler otobüs içerisinde kimlik kontrolü yaparken

Haber – Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

===========================================

Sakarya nehrine giren bir kişi kayboldu

SAKARYA'nın Ferizli İlçesi'nde Sakarya Köprüsü altında nehre giren bir kişi kayboldu.

Olay Karasu yolu Ferizli mevkiinde bulunan Sakarya köprüsü altında meydana geldi. Tişört ve terliklerini bırakıp nehre giren ve kaybolan şahısla ilgili vatandaşlar polisi arayıp yardım istedi. Olay yerine 112 ve Sakarya Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma ekipleri sevk edildi. Yapılan araştırmada kaybolan şahsın Suriye uyruklu olduğu ve adının Muhammet Cihat Yusuf olduğu öğrenildi. AFAD ekipleri hava kararıncaya kadar nehirde arama yapmasına rağmen bir sonuca ulaşamadı. Aramaların yarın sabah devam edeceği öğrenildi.

-GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Tişört ve terliklerin görüntüsü

-Arama çalışmaları

Haber: Mustafa ÜSTİBİ/FERİZLİ(Sakarya)-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Destici Sakarya Politika Güncel Haberler

title