Haberler

BBP Genel Başkanı Destici

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a başlattığı "Adalet yürüyüşü"ne ilişkin, "Hiçbirimiz istemeyiz ki bir milletvekili ceza alsın. Ana muhalefet partisine düşen de önce Mecliste çözüm aramak olmalıdır. Sokak çare değildir, bugüne kadar olmamıştır, bunda sonra da olmayacaktır." dedi.

Destici, Sivas Valisi Davut Gül'ü ziyaret ederek, partisinin Sivas İl Teşkilatı'nın bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Destici, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, problemlerinin başında terörün geldiğini belirtti.

Devletin, terörün tüm unsurlarıyla topyekun bir mücadele verdiğini anlatan Destici, bu mücadelede başarı elde edileceğini bildirdi.

Mustafa Destici, terör probleminin sadece Türkiye'de değil, İslam coğrafyasında da yaşandığına işaret ederek, "Emperyalist küresel güçler Müslümanları birbirine düşürüyorlar. Kimi yerde etnik kökeni, kimi yerde mezhebi farklılıklarını, kimi yerde çıkar ilişkilerini kaşıyorlar ve Müslümanları birbirine öldürtüyorlar, ama kendi işlerini görüyorlar ve onları sömürmeye devam ediyorlar." diye konuştu.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize değinen Destici, Katar'ın terör örgütü DEAŞ'a, IŞİD'e karşı koalisyon güçleriyle hareket ettiğine, Katar'ın Türkiye'nin PKK, PYD, YPG terör örgütlerine karşı mücadelesini desteklediğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Katar'ın Türkiye'ye yaptığı 20-30 milyar dolarlık yatırım gözlerine batıyor. İnşallah gözleri çıksın da bu İslam memleketleri de onlardan kurtulsun. İslam ülkelerinin başındaki liderlere diyorum ki, emperyalistlere, siyonistlere, kapitalistlere hizmet etmeyin, milletinize, İslam ümmetine hizmet edin ve Allah'ın rızasını gözeterek iş görün. Bu yapılırsa problem biter. Katar için 'teröre hizmet ediyor' diyen Amerika Birleşik Devletleri, PYD ve YPG'ye adeta her gün tırlar, uçaklar dolusu silah gönderiyor. PYD ve YPG, PKK'nın uzantısı. Bunu biz biliyoruz da Amerika Birleşik Devletleri bilmiyor mu? Bal gibi biliyor ama onu da kullanıyor. PYD'yi Suriye'nin kuzeyinde kullanıyor. DEAŞ'i de o kurdu, o kullanıyor. Ama şunu bilsinler ki bu büyük Türk milleti, Türkmeneli'ndeki Türkmen kardeşlerimiz var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayakta durdukça bu hainlerin ve teröristlerin hiçbirisine müsaade etmeyeceğiz. Rüyalarını kabusa çevirip, hallerini de Allah'ın izniyle zindan edeceğiz."

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a başlattığı tepki yürüyüşüne de değinerek, demokrasi ve hukuk sistemindeki eksikliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

"Sokak çare değildir, bugüne kadar olmamıştır"

Enis Berberoğlu'na, ailesine ve ve CHP'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Destici, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiçbirimiz istemeyiz ki bir milletvekili ceza alsın. Ana muhalefet partisine düşen de önce Mecliste çözüm aramak olmalıdır. Sokak çare değildir, bugüne kadar olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. Elbette eylem, gösteri yapmak demokratik haklardır. Ama şu anda ülkemiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. Fitneciler bu millerin arasına fitne tohumu ekerek milleti ayrıştırıp, kamplaştırıp daha sonra da çatıştırmayı amaçlamaktadırlar. Ana muhalefet partimizin genel başkanının bunun bilincinde olması, bunu bilerek hareket etmesi gerekir. Bazen bakarsınız ki iş kontrolden çıkar ve başkalarının eline geçebilir. Dikkatli olmak lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title