Haberler

Theo Bongonda, Trabzonspor'un 120. Yabancısı Oldu

Trabzonspor'un İspanyol ekibi Celta Vigo'dan 1 yıllığına kiraladığı Belçikalı oyuncu Theo Bongonda, bordo-mavililerin 120. yabancı oyuncusu oldu.

Trabzonspor yönetimi, taraftara şampiyonluk vaat ettiği bordo-mavili kulübün 50. yılına 120. yabancı oyuncusunu sığdırdı.

İlk yabancı Reculen Koska

1970-1971 sezonunda ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Süper Lig'de ise 1985-1986 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'a imza attırmıştı. Son yapılan Theo Bondonga transferiyle birlikte Trabzonspor, 50 yıllık tarihinden bugüne kadar 120 yabancı oyuncuyu kadrosuna katmış oldu.

Muharrem Usta 13 yabancı transfer etti

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, 1.5 yılı aşan görev süresi boyunca 13 yabancı oyuncunun transferine imza attı. Usta, göreve geldiği Aralık ayından sonra ilk yabancı transferini 1461 Trabzon'un savunma oyuncusu Akakpo'yu transfer ederek gerçekleştirdi. Yeni sezon öncesinde ise Muharrem Usta ve yönetim kurulu, Trabzonspor'da yeni bir sayfa açma adına kulübün 50. yılana girdiği yılda camiaya şampiyonluk vaat ederken, sezon başında göreve getirdiği teknik direktör Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını da yürütüyor. Usta, görevde olduğu süre de Ramil Sheydaev, Jan Durica,Ogenyi Onazi, Fabian Castillo, Luis Ibanez, Matus Bero, Suk, Mas, Pereira, Medjani, Rodallega ve son transferi de Theo Bongonda ile gerçekleştirerek 13 yabancı oyuncu kadrosuna kattı.

Rekor Brezilya'da

Trabzonspor, tarihi boyunca en çok oyuncu transferini Brezilya'dan yapmasına karşın son yıllarda ise bu ülkeden transfere çok sıcak bakmadığı görülüyor. Bordo-mavililer, bugüne kadar en fazla yabancı futbolcu transferini 12 oyuncuyla Brezilya'dan gerçekleştirdi. Belçika ve Polonya 7, Yugoslavya ve Gürcistan'dan 6, Gana ve Slovakya'dan 5, Ukrayna ve Almanya'dan 4, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine, Kamerun 3, Nijerya, Arjantin ve Kolombiya'dan 3'er, Romanya, Bulgaristan Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili, Cezayir, Portekiz, Rusya, Senegal, Güney Kore'dan 2'şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Belarus, Hollanda, İsveç, Namibya, Burundi, Avusturya, Paraguay, Mali, Yunanistan, Kosta Rika ile Togo'dan da 1'er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi.

Mevcut kadro'da yabancı sayısı 12 oldu

Trabzonspor'da yeni transfer Bongonda ile birlikte yabancı sayısı 12 oldu. Bordo-mavililer, Esteban, Medjani, Mas, Pereira, Durica, Castillo, Ibanez, Bero, Onazi, N'Doye ve Rodallega gibi yabancı oyuncuları kadrosunda barındırıyor. 14 yabancı sınırlamasının bulunduğu ligde Karadeniz ekibi, transferlerde bu rakamı aşması durumunda ise bazı isimlerle yollarını ayıracak. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muharrem Usta Trabzonspor Vigo Spor Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title