Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı BATMAN'ın Kozluk İlçesi Bekirhan Beldesi'nde jandarma karakoluna 9 Haziran'da PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanmasının ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 34 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Gülnar'ın...

Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

BATMAN'ın Kozluk İlçesi Bekirhan Beldesi'nde jandarma karakoluna 9 Haziran'da PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanmasının ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 34 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Gülnar'ın cenazesi memleketi Mersin'in Silifke İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bir çocuk babası şehidin cenazesi Sayağzı Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek, helallik alınmasının ardından İmam-ı Azam Cami'ine getirildi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında şehidin babası Halil, annesi Döne ve eşi Dilber Gülnar ile yakınları sinir krizleri geçirip gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Çakacak acılı baba ve anneyi teselli ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Kaymakam Cinbir'in eşi Hayriye Cinbir de asker kıyafeti giydirilen şehidin 4 yaşındaki oğlu Halil ile eşi Dilber Gülnar'ı teselli etti.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Ali Gülnar'ın naaşı, askerler tarafından omuzlara alınarak bir süre yürütüldükten sonra top aracına konuldu. Türk bayrağı açan vatandaşlar da attıkları sloganlarla terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Ali Günar'ın cenazesi götürüldüğü Silifke Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurlandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), -

=======================================================

Nirva Seytu Dağı bölgesinde el yapımı patlayıcı infiak etti : 2 asker ağır yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede;  Nirva Seytu Dağı bölgesinde  teröristler tarafında araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 askerin ağır yaralandığı belirtildi.  Bölgede silahlı İHA'lar ile düzenlenen operasyon sonucu 2 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bugün 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı tarafından sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen teröristlere yönelik olarak Kuzey Irak'taki Nirva Seytu Dağı bölgesinde yapılan operasyonlar kapsamında; silahlı İHA'lar ile düzenlenen operasyon sonucu 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir

Bölgede teröristler tarafından araziye önceden döşenmiş basma düzenekli el yapımı patlayıcının infilak sonucu ise 2 asker ağır yaralandı. Helikopter ile Hakkari Devlet Hastanesine sevk edilen askerlerin tedavisine başlandığı belirtildi.

Bölgede 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı tarafından arama tarama faaliyeti esnasında 1 adet RPG-7 roket atar, RPG-7 roket atar mühimmatı ve sevk fişeği, 1 adet Biksi Makineli Tüfek, 700 adet Biksi Makineli Tüfek Fişeği ve 2 kutu Kalaşnikof Piyade Tüfeği Fişeği ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

ARŞİV

-Operasyondan görüntüler

Haber: HAKKARİ - ANKARA

==========================================

Kulp'ta 25 köydeki sokağa çıkma yasağı sona erdi

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'ne bağlı 25 köyde, devam eden operasyon nedeniyle 15 Haziran günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi.

Kulp İlçesi'ne bağlı 25 köyde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Kulp ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Kulp İlçesine bağlı olan; Yaylak Köyü, Ağıllı Köyü, Akdoruk Köyü, İslamköy Köyü, Dolun Köyü, Narlıca Köyü, Kaynakköy Köyü, Ağaçlı Köyü, Aşağı Elmalı Köyü, Çağlayan Köyü, Karpuzlu Köyü, Zeyrek Köyü, Güllük Köyü, Özbek Köyü, Kurudere Köyü Karaağaç Köyü, Kamışlı Köyü, Çukurca Köyü, Demirli Köyü, Akbulak Köyü, Düzce Köyü, Temren Köyü, Güleç Köyü, Barın Köyü, ve Taşköprü Köyü ile Mezralarında) 15 Haziran 2017 günü saat 05.00'dan itibaren geçerli olan sokağa çıkma yasağı, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 14.00 itibariyle kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.

Görüntü DÖkümü

-----------------

-ARŞİV

-Bölgeden görüntü

Haber- DİYARBAKIR, -

============================================

Suriyeliler, akın akın bayramlaşmaya gidiyor

RAMAZAN ayı ve bayramını ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları devam ederken bugüne kadar 65 bin Suriyeli ülkesine gitti.

Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Cilvegözü Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün aldığı önlemlerle izdiham olmadan gruplar halinde sınır kapısına gelen Suriyeliler, AFAD tarafından kendilerine verilen yabancı tanıtım belgesi, ön kayıt belgesi veya pasaportlarında yapılan kontrol ve işlemlerin ardından çıkış yapıyor. İstedikleri takdirde Kurban Bayramı'na kadar ülkelerinde kalabilecek olan Suriyelilerin yanlarında çok sayıda valiz götürmesi de dikkat çekti. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de havaların sıcak oluşu nedeniyle beraberlerinde götürdükleri eşyaları taşımakta zorlanan Suriyelilere yardım ediyor.

Tekirdağ'da oturan ve uzun zamandır İdlib'e gitmediğini belirten Macit El Bakkour, eş ve çocukları ile Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparken, ailesini çok özlediğini söyledi. Bakkour, "Tekirdağ'da yaşıyoruz. Verilen bayram tatilini uzun zamandır göremediğim ailemle geçirdikten sonra yeniden Tekirdağ'a döneceğim" dedi.

Çıkışların başladığı 1 Haziran'dan bu yana yaklaşık 65 Suriyeli sınır kapısından ülkesine geçti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Suriyelilerin bayramlaşmaya gitmesi

Guruplar halinde çadırlarda beklemeleri

Polis kontrolünden geçmeleri

Sınır kapısına doğru ilerlemeleri

Yürüyen Suriyeli vatandaşlar

Cilvegözü tabelası

Gümrük alanına giren Suriyeliler

Araçlardan inen Suriyeliler

Koşarak gümrük sahasına girenler

Jandarma ekiplerinin önlemi

Yaşlılara yardım eden jandarma

Suriyeliye jandarmanın yardım etmesi

Suriyeli şahısların konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

===========================================

Başbakan Yardımcısı Kaynak ve Görmez Gaziantep'te cami açtı

GAZİANTEP'te, restore edilen Kurtuluş Camisi, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katıldığı törenle ibadete açıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Tepebaşı Mahallesi'ndeki Kurtuluş Camisi için açılış töreni düzenlendi. Cami avlusunda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı. Törende konuşan Veysi Kaynak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün son 10 yılda 4 bin 500'den fazla eserin restore edilerek hizmete sunulduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, dünyanın her tarafındaki ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırdıklarını ifade ederek, "Nerede bir mabet ve onun etrafında ecdadımızın eserleri varsa, onların ayağa kalktığını görmek bize mutluluk veriyor. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında ecdat yadigarı eserleri tek tek ayağa kaldırıyoruz. Bunları ayağa kaldırmak bizlerin görevidir. Ramazan ayında, bayram arifesi öncesinde gazi şehirde tarihi bir yapıyı açmaktan dolayı mutluluk yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaynak ile Görmez ve beraberindekiler caminin açılışını yaptı. Görmez, cemaate vakit namazını da kıldırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Törene katılanlar

Açılışı yapılan cami

Kurdele kesilmesi

Mehmet Görmez'in konuşması

Veysi Kaynak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

================================================

Bursa'da kadın cinayetinde aranan şüpheli yakalandı

BURSA'da bacağından tabancayla vurulduktan sonra getirildiği hastanede kan kaybından ölen 26 yaşındaki Dilek Bozal'ın katil zanlısı 20 yaşındaki Muhammet Ertaş'ın tutuklanmasından sonra Ertaş'a tabancayı verip olay sonrası silahı alarak kaçtığı öne sürülen 25 yaşındaki R.E.'de polis tarafından yakalandı.

Bursa'da  geçen pazartesi akşamı merkez Yıldırım İlçesi Ankara Yolu Caddesi üzerinde meydana gelen olayda 32 yaşındaki Y.K.. R.E. ve Muhammet Ertaş ile Ertaş'ın sevgilisi Dilek Bozal, kiralık otomobille gezmeye çıktı. Otomobilin arka koltuğunda oturan Ertaş iddiaya göre belinden çıkarttığı tabancayla doldur-boşalt yaptı. Bu sırada ateş alan silahtan çıkan kurşun yanında oturan sevgilisi Dilek Bozal'ın bacağına isabet etti.  Dilek Bozal'ın yaralanmasının ardından Muhammet Ertaş ile arkadaşları Bozal'ı hastaneye götürmedi. Yaklaşık bir saat boyunca otomobille tur atan şüpheliler daha sonra hastaneye gitmeye karar verdi. Yaralı kadını kucağında taşıyarak acil servise bırakan Muhammet Ertaş ve arkadaşları otomobilden ayrıldı. Talihsiz kadın daha sonra aşırı kan kaybından yaşamını yitirdi.

Cinayet sonrası başlatılan araştırma sonunda kaçan katil zanlısı Muhammet Ertaş yakalanıp tutuklandı. Aranan şüphelilerden R.E. ise polis tarafından akrabasının evinde dün gözaltına alındı. Verdiği ifadesinde Dilek Bozal'ı kendisinin öldürmediğini söyleyen R.E.'nin, "ben Muhammet'e tabancayı vermiştim. O da doldur boşalt yaparken Dilek'i yaraladı. Kan kaybından öldü. Olay sonrası Muhammet'ten tabancayı alarak alarak kaçtım. Sonra da yakalandım" dedi.  Sorgulaması tamamlanan R.E. "adam öldürmek" suçundan adliyeye çıkartıldı.

Olayda kullanılan tabancayı da ele geçiren polis olay günü otomobili kullandığı öne sürülen Y.K.'yi arıyor.

Görüntü dökümü

Güvenlik kamerası görüntüsü

Öldürülen kadının araçtan kucağa alıp indirilmesi

Acil servise getirilmesi

Şüpheli Muhammet Ertaş'ın adlieye çıkartılması-

Şüpheli R.E.'nin adliyeye gönderilmesi

Detaylar

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

=================================================

Suç örgütü üyelerine 12 müebbet ve toplam 659 yıl hapis

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 56 sanıklı suç örgütüne yönelik davada mahkeme, 40 sanığa toplam 12 ömürboyu, 659 yıl 2 ay 11 gün hapis cezası ve 15 bin 431 gün adli para cezası verdi. Ocak 2015'ten beri görülen ve 29 celsede tamamlanan davada 16 kişi de beraat etti.

Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Adana ve İzmir'de Haziran 2014'te düzenlenen operasyonla yakalanan 43 yaşındaki Ali Bahçe liderliğindeki suç örgütünün yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 56 sanıklı davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ali Bahçe, Abdülcabbar Tüzün, Aytekin Yavuz, Mehmet Ünal, Süleyman Yılmaz, Şahin Demirhan, Saim Çelik ile başka suçlardan tutuklu Sedat Adıyaman ve Murat Dalkılıç SEBGİS vasıtasıyla katılırken, Bülent Bulduruç, Can Toğalan, Cemal Fidan, Zafer Aydın, Ejder Çelik, Ali Yeşilipek, İsmail Kapan, Ali Murat Uçar ile sanık avukatları hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmanın başında sanık Mehmet Ünal'ın mahkeme üyesi hakim Sibel Yılmaz'a yönelik yaptığı reddi hakim talebi reddedildi. Duruşmada bir önceki celsede savcı tarafından hazırlanan, sanıkların suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt hiyerarşisi içerisinde 29 ayrı suç olayını gerçekleştirdiklerini belirttiği mütalaaya karşı sanık Ali Bahçe'nin vekilleri tarafından yazılı savunma yapıldı. Diğer sanıklar ve sanık vekilleri ise daha önceden savunma yaptıklarını ve ek savunma yapmayacaklarını söyledi.

ÖRGÜT LİDERİNİN FETÖ'LÜ SAVUNMASI

Ali Bahçe mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine dosyanın baştan sona şaibeli olduğunu belirterek, "Hakiminden savcısına, KOM'daki polisine kadar herkes FETÖ'den alınmıştır. FETÖ ile ilgili derdimi anlatmaya çalıştığım savcı ifademi alırken beni dinlememiştir. 2-3 hafta önce de o ihraç olmuştur. Sadece 2 hakim FETÖ'den alınmamıştır. Ben önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum. Ailem mağdur, imza atmayı da kabul ediyorum" dedi. Son sözleri sorulan diğer sanıklar da daha önce yaptıkları savunmaları tekrar ettiklerini belirterek beraat istedi.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Müzakere için verilen 1 saatlik aranın ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı. Çıkar amaçlı suç örgütü lideri olduğu belirtilen Ali Bahçe, 4 kez ömürboyu hapis cezasının yanında 145 yıl 7 ay 3 gün hapis cezası ve 2 bin 790 gün adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti 39 sanık hakkında toplam 8 ömürboyu hapis cezasının yanı sıra toplam 513 yıl 7 ay 8 gün hapis cezası ve toplam 12 bin 641 gün adli para cezasına hükmetti. Haklarında çeşitli cezalar istenen 16 sanık ise beraat etti.

Mahkeme heyeti ayrıca 13 yıl 8 ay hapis ve 1225 gün adli para cezası alan tutuklu sanıklar Süleyman Yılmaz ile 22 yıl 7 ay 42 gün hapis cezası alan Şahin Demirhan'ın tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine, 2 kez ömürboyu hapsin yanında 26 yıl 1 ay 6 gün hapis cezası alan tutuksuz sanıklar Serkan Çelik ile 2 kez ömürboyu hapsin yanında 80 yıl 6 ay 27 gün hapis ve 2 bin 730 gün adli para cezasına çarptırılan Murat Burak'ın ise tutuklanmasına karar verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Manavgat  adliyesinden görüntü

Ant. Emniyet KOM Şube Müdürlüğü  (Polis kamerası)

Helikopter görüntüsü (Polis kamerası)

Helikopterden operasyon başlangıcı (Polis kamerası)

Özel Tim'in şüphelilerin evlerine baskını (Polis kamerası)

Evde yapılan aramalar (Polis kamerası)

Balkonda esrar bulunması (Polis kamerası)

Evde yapılan aramalarda tabanca, tüfek ve uyuşturucu maddelerin bulunması (Polis kamerası)

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda ele geçirilenler (Polis kamerası)

Manavgat Adliyesinden görüntü

Haber: Mithat ABAKAN- Kamera: MANAVGAT (Antalya),

=========================================

Erzincan'da mantar toplayan kuzenlere ayı saldırdı

ERZİNCAN'ın Refahiye ilçesine bağlı  Aydoğan Köyünde mantar toplamaya giden iki kuzene ayı saldırdı. Ayının saldırısı ile biri sırtından, diğeri başından ve ayağından yaralanan kuzenlere hastanede tedavi altına alındı.

Olay, dün sabah saatlerinde Refahiye ilçesine 26 kilometre uzaklıktaki Aydoğan köyünde meydana geldi. 67 yaşındaki Mehmet Ağcagöz ve 66 yaşındaki Kemal Ağcagöz, mantar toplamak için köyün yakınlarındaki ormanlık araziye gitti. Arazide gezerken, bir hayvan ölüsüne rastlayan kuzenler, bir anda ayının saldırısına uğradı. Ayı, pençe darbesiyle yere düşürdüğü Kemal Ağcagöz'ü sırtından ısırmaya başladı.

Bu sıra amcasının oğlunu ayıdan kurtarmak için elindeki sopayla müdahale etmek isteyen Mehmet Ağcagöz de ayının saldırısına uğradı. Mehmet Ağcagöz, ayının pençesinden kaçarken, ayak bileği kırıldı. Ayının elinden kurtulmayı başaran Mehmet Ağcagöz ile Kemal Ağcagöz, kendi çabaları ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Kemal Ağcagöz'ün sırtına 18 dikiş atılırken, ayak bileği kırılan ve başından darbe alan Mehmet Ağcagöz'ün ameliyatın ardından tedavisi sürüyor.

Hayvan leşini incelerken bir anda saldırıya uğradıklarını anlatan Mehmet Akcagöz, "Ay çok büyüktü ve bir anda amcaoğlunu altına aldı. Isırmaya başlayınca elimdeki sopayla kurtarmaya çalıştım. Bu sırada da bana da saldırdı" dedi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Hanifi Üçpunar, kendi imkanları ile hastaneye gelen Mehmet Ağcagöz'ün ayağında 3 kırık olduğunu ameliyatın ardından tedavisinin devam ettiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ayının saldırdığı Mehmet Ağcagöz'den genel detay görüntü

Doktoru ile sohbetinden görüntü

Mehmet Ağcagöz'ün açıklaması

Ayının saldırdığı Kemal Ağcagöz'den görüntü

Açıklaması

Doktorun açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

=============================================

300 saatlik görüntü incelenerek yakalanan cinayet şüphelileri tutuklandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde yaklaşık 6 ay önce bıçaklanarak öldürülen 30 yaşındaki Ümit Güler'in katil zanlıların Mehmet B. ve Hüseyin A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, geçen Aralık ayında Çorlu'nun Havuzlar Mahallesi, İsmetpaşa Bulvarı üzerindeki nalburda meydana geldi. İdris Güler, işyerine gittiği oğlu Ümit Güler'i ölü bulunca polise haber verdi. Olaydan sonra polis ekipleri bıçakla işlenen cinayetin çözülmesi için harekete geçerek, bölgede bulunan güvenlik kameralarına ait 300 saatlik görüntüleri saniye saniye inceledi. Yaklaşık 6 ay süren incelemede cinayet zanlılarının Mehmet B. ile Hüseyin A., olduğu belirlendi. Polis, düzenlediği operasyonlarda Hüseyin A.'yı İstanbul'da, Mehmet B.'yi ise Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde yakaladı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılardan Hüseyin A., Ümit Güler'e dükkanından aldığı malzemelerden dolayı borcu bulunduğunu ve cinayeti de borcu için işlediğini söylediği öğrenildi. Mehmet B. ise emniyette susma hakkını kullandı. Emniyette soruşturmaları tamamlanan zanlılar, olası bir saldırıya karşı çelik yelekler giydirilerek adliyeye sevk edildi. Mehmet B. ve Hüseyin A., çıkarıldıkları mahkemece 'kasten öldürmek' suçundan tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLERLE)

-Zanlıların çıkartılması

-Araçlara bindirilmeleri

-Delil torbaları

-Detaylar

Haber-Kamera:  Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

==================================

Otelde dolunay partisi

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Starlight Otel sahilinde turistlere yönelik dolunay partisi düzenlendi.

Manavgat'a bağlı Kızılağaç Mahallesi'nde bulunan Starlight Oteli sahilinde dolunay partisi yapıldı. Otelin animasyon ekibi tarafından düzenlenen ve canlı müzik yapılan parti için denize dubalarla portatif platform kuruldu. Partiye katılanlar için sahilde şezlonglar hazırlanırken, geç saate kadar canlı müzik yapıldı. Caz, blues ve klasik eserlerden seçmelerin okunduğu partiye otelde tatil yapan turistler büyük ilgi gösterdi.

Partinin sonunda turistler animasyon ekibi tarafından hazırlanan dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Parti hazırlıkları

Tatilcilerin sahile gelmesi

Dolunayla fotoğraf çektirmeleri

Canlı müzik

Gökyüzüne dilek feneri bırakılması

Detay görüntüler

Haber- Kamera>: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

========================================

Eğitimleri için kaçak ocağa girip ölen babalarının maaşıyla okuyorlar

ZONGULDAK'ta emekli olmasına rağmen iki kızını okutabilmek için girdiği kaçak kömür ocağında 3 yıl önce göçük altında kalarak ölen Mehmet Aygün'ün kızları 21 yaşındaki Elif ve 18 yaşındaki Gülşah Aygün, babalarının çok istediği üniversiteyi kazandı ve ondan kalan emekli maaşıyla eğitimlerini sürdürüyor. İki kardeş, Babalar Günü'nde babalarının mezarını ziyaret ederek dua etti.

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde özel maden şirketinden emekli olan 40 yaşındaki Mehmet Aygün, birisi liseyi yeni bitiren, diğeri liseye giden iki kızının eğitim masrafları için Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde kaçak kömür ocağında çalışmaya başladı. Kızlarının üniversite okumasını çok isteyen Aygün, ocaktaki 2'nci yılında 14 Mayıs 2014 tarihinde göçük altında kalarak yaşamını yitirdi.

İKİSİ DE ÜNİVERSİTELİ OLDU

Aygün'ün büyük kızı Elif, aynı yıl İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nü tam burslu olarak kazandı. Gülşah ise 2016-2017 eğitim yılında İstanbul Üsküdar Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Gebelik Bölümü'nü yüzde 50 burslu kazandı. Anne Bayhan Aygün, eşinin çok istediği üniversiteyi kazanan iki kızı için İstanbul'da ev kiralayarak başlarında durdu. Babalarından kalan 1200 TL emekli maaşıyla hem geçimlerini sağlayan, hem eğitimlerini sürdüren iki kardeşten bu yıl 4'üncü sınıfa geçen Elif, aynı zamanda boş vakitlerinde kafelerde garson olarak çalıştı. İlk yılını iyi bir başarı ortalamasıyla tamamlayan Gülşah ise okul ücretinin yüzde 50'lik kısmını ödemekte zorlandıkları için devlet okuluna geçiş yapmak için müracaat edecek.

BABALAR GÜNÜ'NDE MEZAR ZİYARETİ

Okulların tatile girmesi ile birlikte Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Şeyhoğlu Köyü'nde ki dedelerinin evine gelen Elif ve Gülşah Aygün kardeşler, Babalar Günü nedeniyle anneleri ile birlikte babalarının mezarını ziyaret etti. Babasını 18'nci yaş gününde kaybettiğini anlatan Elif Aygün, şöyle konuştu:

"Kız evladı için baba daha kıymetlidir. Biz arkadaştan öte sırdaştan öteydik. Babamın tek amacı bizim okumamızdı. Ben bazen 'Keşke okumasaydım, o zaman babam o madene girmeyecekti' diyorum. Her defasında üniversiteyi kazanalım okuyalım diye çalıştığını söylerdi. Başkalarına muhtaç olmadan kendi ayaklarımızın üzerinde durmamızı istiyordu. Şu an babamın dedikleri çivi gibi aklımda. Hepsini yerine getirmeye çalışıyorum. Çalışıyorum, eğitimime devam ediyorum. Sorumluluklarımı biliyor. Benim en büyük amacım mezun olduktan sonra kepimi alıp, diplomamı alıp babamın yanına gelmek. Babalar Günü geldi. Herkes bugün sosyal medyaya babasıyla fotoğrafını koyacak. Atmasınlar. Her gün babalarını sevsinler. Bir gün kutlamasınlar. Bizim maddi durumumuz iyi değildi. Bir tespih yapardık, ona bir yemek yapardık o günü kutlardık ama her gün babamızı severdik. İnsanlar 'Babama ne alacağım?' diye düşünürken ben onun için dua ediyorum. Babalar Günü çok kötü bir şey. Küçük bir çocuğu kıskanır hale geldim. 'Keşke benim babam da burada olsa' diyorum."

'BABALARININ SON ARZUSUNU YERİNE GETİRECEKLER'

Anne Bayhan Aygün de eşinin vefatı ardından çocuklarının eğitimi için mücadeleye devam ettiğini anlatarak, "Hem anne hem baba olmanın ağırlığı altına yaşıyorum. İstanbul'a gittim orada işe girdim. Kalp rahatsızlığı geçirince işi bıraktım. Artık çocuklarımdan başka beni hayata bağlayan bir şey kalmadı. Şimdi büyük kızım üniversiteyi bitiriyor. İnşallah küçük kızımda okulunu bitirecek ve babasının son arzusunu yerine geitrecekler" diye konuştu.

Kaçak ocaktaki göçükle ilgili Zonguldak 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Mayıs 2016'da sonra eren davada ocak sahibi Rafet D.'nin 3 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ve dosyanın Yargıtay'a gittiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-Ailenin mezara gelmesi

-Mezarda dua etmeleri

-Elif Aygün ile röp.

-Anne Bayhan Aygün ile röp.

-Mezardan detaylar

-Kaçak ocak arşiv görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

=================================

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği

HAKKARİ Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Ordu Evi bahçesinde verilen yemeğe Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Engin Pınar, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Vali Toprak  ve Tuğgeneral Tokel, iftar öncesi masaları tek tek dolaşarak yemeğe katılan davetlilerele yakından ilgilendi.

Programda konuşan Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, düzenledikleri iftar programına katılan bütün davetlilere teşekkür ederek şöyle konuştu: "Şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzun bir parçası olan sizler işte beraberlik, dostluk, kardeşlik, kaynaşma ağabeylik ne anlamda söylerseniz söyleyin kaynaşmamızı pekiştirmek için burada toplandık. Yemek bir vesile oldu. Ben bu vesileyle şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum. Herkes bu memleket için birçok paralar verebilir. Evlerini, arabalarını, arsalarını birçok şeyini bağışlayabilir bu memlekete. Ama bu memlekete bedenini bağışlamak yürek ister, mertlik ister, yiğitlik ister. Sizin akrabalarınız, ağabeyleriniz, kardeşleriniz, babalarınız, hısımlarınız bu vatan için hiç tereddüt etmeden bedenlerini bu toprağa düşürdüler. En yüce mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştılar. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. En yüce mertebelere onlar ulaştılar. Tedavisi devam eden gazilerimiz vardır. Onlara da acil şifalar diliyorum. Herhangi bir derdi, problemi olanlar zaten bizlerle yakın ilişkidedirler. Bizler hakikaten sizlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Eğer eksikliklerimiz kusurlarımız varsa onları gidermek de bizim asli sorumluluğumuzdur. Bu vesileyle ben tekrar iftar yemeğimize hoş geldiniz diyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum"

Görüntü Dökümü

-------------------------

-

Haber : Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Mehmet Bekirhan Kozluk PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title