Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Şenkaya'daki çatışmada yaralanan asker hastanede şehit oldu 3 terörist ölü ele geçirildiErzurum'un Şenkaya İlçesi Çamlıalan kırsalında 3 teröristin öldürüldüğü çatışmada yaralanan bir uzman çavuş Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Şenkaya'daki çatışmada yaralanan asker hastanede şehit oldu

3 terörist ölü ele geçirildi

Erzurum'un Şenkaya İlçesi Çamlıalan kırsalında 3 teröristin öldürüldüğü çatışmada yaralanan bir uzman çavuş Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan uzman çavuş burada yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Ailesine haber verilmediği için henüz kimliği açıklanmayan uzman çavuşun cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ERZURUM'DA 3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Şenkaya İlçesi kırsalında sürdürülen operasyonda 3 PKK'lı terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Şenkaya ilçesi kırsal alanında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için operasyon yapıldığı duyuruldu. Emniyet ve asayiş ortamının muhafazasını sağlamak için icra edilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19 operasyonunda bugün saat 10.00 sıralarında Çamlıalan kırsalında terör örgütü mensupları ile temas sağlandı. Çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgede 1 Kanas, 1 bixi, 1 kalaşnikof marka silah ve silahlara ait çok sayıda mühimmat ile yaşam malzemesi bulundu. Jandarmanın bölgedeki operasyonu devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

ARŞİV

-Bölgeden görüntü

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi

-detaylar

Haber: ERZURUM

======================================

Tunceli'de otomobili silahla taranıp yakılan öğretmen kayıp

TUNCELİ- Pülümür karayolunda, bir öğretmene ait araç silahla tarandıktan sonra ateşe verildi. Kendisinden haber alınamayan öğretmenin Şanlıurfa'da oturan anne ve babası Tunceli'ye geldi.

Jandarmayı arayan ve Tunceli- Pülümür karayolunun 46'ıncı kilometresinde bir aracın yandığı ihbarı üzerine itfaiye ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçleri çevre güvenliğini aldıktan sonra itafiye ekipleri de yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından, araç üzerinde yapılan incelemede, kontak anahtarının üzerinde olduğu, araç üzerinde çok sayıda mermi deliği olduğu, çevresinde ve içerisinde herhangi bir kan izinin olmadığı tespit edildi.

Güvenlik birimleri, araç plakası ile yapılan araştırmada, aracın Şanlıurfa Siverek İlçesi'nde görevli bir öğretmene ait olduğunu ortaya çıkardı. Öğretmenin akıbate henüz bilinmezken, anne ve babası bilgi almak için Şanlıurfa'dan Tunceli'ye geldi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: "16 Haziran 2017 günü saat 17.00 sıralarında 156 Jandarma hattına yapılan ihbarda Tunceli-Pülümür karayolu 46'ncı kilametresinde bir aracın yandığı, araç içerisinde herhangi bir kişinin olmadığı şeklinde bilgiler iletilmiştir. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan incelemelerde yanan Renault marka aracın, Şanlıurfa-Siverek İlçesi'nde öğretmenlik yapan bir kişiye ait olduğu tespit edilmiştir. Olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirilmiş, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla araçtaki yangın söndürülmüş, yapılan ilk incelemelerde araç sürücüsünün olay yerinde olmadığı, aracın anahtarının üzerinde olduğu ve aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği anlaşılmıştır. Araç Pülümür İlçesi'ne çekilerek yapılan inceleme neticesinde, araç üzerinde çok sayıda mermi deliğinin olduğu, araç içerisinde ve çevresinde herhangi bir kan izinin olmadığı tespit edilmiştir. Kayıp olan araç sürücüsünün bulunması için bölgeye İHA ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler gönderilmiştir. Bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

---------------------

-ARŞİV

-Bölgeden görüntü

-Güvenlik güçlerinden görüntü

Haber: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

================================================

CHP İzmir il yönetimi, 'Adalet yürüyüşüne' başladı (2)

YÜRÜYÜŞ SONA ERDİ, BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne, İzmir'den destek veren partililer, ilk etabı tamamladı. Alsancak'taki Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkan partililer, Halkapınar, Çınarlı, Manavkuyu, Bornova merkez, Osman Kibar Kavşağı güzergahını takip ederek Manisa yolundaki 57. Topcu Tugayı önüne kadar geldi. Yaklaşık 18 kilometrelik ilk etap sonrasında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Bu arada, yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik slogan atılınca, polisler partilileri uyardı. Bu sırada da küçük çaplı tartışma yaşandı. Yürüyüş bittikten sonra slogan atanlardan bir kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Partililerin yürümesinden görüntü.

Asuman Ali Güven'in açıklamasından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

================================================

Demirel için mezarında anma

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün ikinci yıldönümünde mezarının bulunduğu İslamköy'deki Çalcatepe'de resmi törenle anıldı.

Isparta Valiliği koordinesinde yapılan resmi program, Çalcatepe'deki mezarı başında Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Demirel'in mezarı memleketi Isparta'nın meşhur gülleriyle süslenirken, gülsuyu da kullanıldı. Mezara ayrıca Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi çelenkleri konuldu. İslamköy sokakları ve törenin yapılacağı Çalçatepe, Demirel'in fotoğraflarıyla süslendi. Demirel'i anma töreninde Cumhurbaşkanlığı çelengi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından Demirel'in mezarına askeri törenle konuldu. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törendeki konuşmaların ardından Demirel ailesi taziyeleri kabul etti.

Tören alanına 'Büyük Türkiye'nin mimarı, Cumhuriyet ve demokrasinin yılmaz savunucusu Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel'i ebediyete intikallerinin yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz' yazılı Güniz Sokak'a ait Demirel'in fotoğrafı ve Türk bayrağı asıldı.

ESKİ BAKANLARI UNUTMADI

Törene şu isimler katıldı: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Başbakan eski Yardımcısı Murat Karayalçın, eski bakanlar ve Demirel'in siyaset arkadaşları Esat Kıratlıoğlu, Vefa Tanır, Yaşar Topçu, Hamdi Üçpınarlar, Ali Şevki Erek, İbrahim Gürdal, Nevzat Ercan, Turhan Tayan ve Ufuk Söylemez, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Demirel'in yakın dostu işadamı Taylan Bilgel, Demirel ailesinden merhum Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel, kızları Nihan Atasagun Demirel, Nihan Demirel, Demirel'in doktoru ve başdanışmanlığını da yapan Aylin Cesur, gaziler, SDÜ öğrencileri, Ispartalılar ve baba ocağı İslamköylüler katıldı.

BAKAN ÇELİK KONUŞTU

Bir söz üstadı olan merhum Cumhurbaşkanı Demirel'i sözlerle ifade etmenin çok kolay olmadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Demirel'i şöyle anlattı:

"1 Kasım 1924'te İslamköy'de başlayan, DSİ genel müdürü olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasına hizmet eden, siyasi mücadelesiyle demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayan, Türkiye'nin en çalkantılı dönemlerinde başbakan ve cumhurbaşkanı görevleri yapan, nükteli sözleriyle siyasi nezakette örnek bir duruş sergileyen ve 17 Haziran 2015'te sona eren çileyle, mücadeleyle ama hep millete hizmet etme gayretiyle geçen bir ömür. Mütevazı bir Anadolu ailesinde büyüyen ve Türkiye'nin en tepesine çıkmayı başarabilen bir azmin ismidir Süleyman Demirel. Rahmetli Demirel'in çobanlıktan cumhurbaşkanlığına çıktığı, açtığı yol demokrasimizin ve cumhuriyetimizin katettiği mesafeyi de sembolize etmektedir."

KÖYLÜLÜĞÜ KİMLİĞİN PARÇASI

Merhum Demirel'in devletin en tepesinde bile köylülüğü, çobanlığı kimliğin bir parçası olarak gördüğünü kaydeden Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köylü Demirel, mühendis Demirel, siyasetçi Demirel olarak Türk siyasi hayatının son 50 yılına damgasını vurdu. Kuşkusuz Sayın Demirel'in hayat serüveni Türkiye'nin demokrasi yolculuğunun da aslında bir yansımasıdır. 'Yollar yürümekle aşınmaz', 'Dün dündür bugün bugündür', 'Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz', 'Büyük eserler büyük hayallerin neticesidir' gibi veciz sözler siyasi tarihimizde unutulmaz bir yer edindi. Türkiye'nin her meselesine kafa yormuş bir siyaset ve devlet adamıydı. 'Yakası rozetli aydınlarımız sıkılmadan, utanmadan, iftihar duyarak, başı kasketli ağababalarının elini öpebilselerdi, sorunların hepsi çoktan hallolmuş olurdu.' Demirel'in bu sözü önemli bir sosyolojik sorunu da ortaya koyuyor. Rahmetli Demirel halktan kopuk aydın kitlesinin sorunları çözemeyeceğini çok iyi tespit etmişti. Onun için rahmetli halkın içinden gelen, halka dokunan bir siyaset tarzını benimsemişti."

ANIT MEZAR İHALESİ YAPILIYOR

Demirel'in sessiz milyonların sesi olma söyleminin ve milli irade vurgusunun onu milletin gözünde siyasetin babası yaptığını da belirten Bakan Çelik, "Rahmetli Demirel 2 yıl önce aramızdan ayrıldı ama siyasi hayatımızın en önemli simalarından biri olarak tarihteki yerini almış durumdadır. Devlet, hükümet, sevenleri olarak burada bir anıt mezar için de 3 Temmuz'da ihalesini gerçekleştireceğiz ve bu anmaları da bu anıt mezarda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

KIRATLIOĞLU DEMİREL'İ ANLATTI

Süleyman Demirel'i 1954'te tanıdığını ve aynı mahallede oturduklarını, dostluklarının o tarihte başladığını anlatan eski bakan Esat Kıratlıoğlu, şunları söyledi:

"Politikaya da birlikte başladık ve bütün siyasi hayatında onun verdiği çeşitli görevlerde onun yanında hizmet etme şansı buldum ve büyük bahtiyarlık duydum ve yolumuz hiç ayrılmadı. Sayın Demirel'i 'hep şapkasını aldı gitti' gibi bir korkaklıkla ifade ederler. Halbuki sayın Demirel benim hayatımda tanıdığım en cesur insandı."

BİLGEL: ÖZLEMLE ANIYORUZ

Demirel'in yakın dostu işadamı Taylan Bilgel, Türkiye'nin iki yıl önce bugün çok büyük bir değerini kaybettiğini ve yerinin doldurulamadığını söyledi. Bilgel, "Rahmetli Cumhurbaşkanımızı, vefatlarının ikinci yılında rahmetle, minnetle ve özlemle anıyoruz" dedi.

CANLI YAYINLANDI

Haber: Mehmet ÇINAR- İbrahim LALELİ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN- Yasin TİNBEK- Can Mert ŞİMŞEK/ISPARTA,

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLCEK

=======================================

Bakan Özhaseki: Maddi imkanları örgüte verirseniz niyet bozukluğu orada başlar

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapımı devam eden Sur konutlarını inceleyerek, "Zamanında sadece örgüte yardım sağlamak, lojistik destek sağlamak, üs haline getirebilmek için elinizdeki mali, maddi imkanların hepsini örgütün emrine verebilmek için çırpınırsanız, niyet bozukluğu orada başlar, vatandaşa hizmet kalır ve bu işler de yapılmaz." dedi.

Diyarbakır'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki merkez Sur ilçesinde yapımı devam eden konutları inceleyerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme sonrası gazeteciler açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, "Hiç istemediğimiz, hiç kimsenin hoşlanmadığı bir olay zincirinden sonra yavaş yavaş her tarafı imar ve ihya etmeye gayret ediyoruz. Sur'da yaşanan bu kötülüklerden sonra, burada yapacağımız her şey koruma amaçlı imar planına uygun olarak devam edecek şekildedir. Bir çok söylentiye, algı operasyonlarına, yalanlara rağmen biz sözümüzde duruyoruz. İlk gün ne dediysek, bunu yapmaya gayret ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada herkes şunu görüyor ki; ilk gün ne söylediysek onları yerine getiriyoruz" dedi

Sokak sağlıklaştırma çalışmasının devam ettiğini, tarihi iç kalenin tamamlandıktan sonra binlerce insanın ziyaretine uğradığını vurgulayan Bakan Özhaseki, "İkinci etapta Gazi Caddesi'nin tamamı, sonra Melikahmet'in tamamı o hale gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de o bölgede sokağı baştan sona yenileyecek. Mobilyadan, aydınlatmaya kadar, ne kadar keyifli peyzaj varsa hepsini getirip Sur'a bir hediye olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Sonra Yeraltı çarşısındaki esnaflarla anlaşabilirsek, istimlak edip Ulu Camii'yi açığa çıkarmaya çalışacağız. Bir kaç basamakla iniliyor ve camiyi gölgeleyen bir ortam var" diye konuştu.

Yapımı devam eden konutların Diyarbakır'ın eski mimarisine uygun olarak yapıldığını ifade eden Bakan Özhaseki, "Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıllardır süren istimlak davaları vardı, onlar bitti. Boşaltmaya gayret ediyoruz. Boşalttıktan sonra yine yapacağız. Oradan gelen sakinlerle sohbet ettik. İsteyen parasını alır gider, parayı istemiyorsa mahkemeye gider, bilirkişiler gelir. Oradaki toprak fiyatı, yıkılan evinin fiyatı eğer arttırılıyorsa onları da veririz. Ama oradaki vatandaşlarımızın bir kısmı yapılacak evlerden istiyorlar. Birinci tercih kendilerinin. Onların rahat ödeyebileceği bir şekile getirip, onlara birinci tercih olarak sunacağız. İnsanların orada yaşamasını istiyoruz. O mahalleler yaşayan mahalleler olsun diye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Dicle Vadisi projesinde 320 dönümlük arazide çalıştıklarına değinen Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

"Burada 320 dönümlük arazide çalıştık. Ama bu oran bir milyon metrekareyi geçecek. 2'nci, 3'ncü etapları gelecek. Bukadar büyük nimetler içerisinde olan bir şehir niye bu haldedir. Emin olun ben çok üzülüyorum. 25 yıl Belediye başkanlığı yapmış  birisiyim, suyun, arzinin, toprağın kıymetini biliyorum. Şu mevsim avantajlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum bütün bunlar bir araya geldiğinde  Güneydoğunun incisi yıldızı Diyarbakır'da niye acaba bu işler zamanında yapılmazdı, niye Dicle vadisi projesi ortaya çıkmazdı, niye burada şu kötülüklere mani olunmazdı merak ediyorum. Demek ki bu iş niyet zihniyet meselesi, eğer niyet olursa, hizmet olursa bir çok kötülükler engellenir. Bir çok iyiliklerede kapı açılır. Zamanında sadece örgüte yardım sağlamak, lojistik destek sağlamak, üs haline getirebilmek için elinizdeki mali maddi imkanların hepsini örgütün emrine  verebilmek için çırpınırsanız işte niyet bozukluğu orada başlar, vatandaşa hizmet kalır ve bu işlerde yapılmaz.  Ama bir kötülük yaşandı, Allah bir daha göstermesin hem Diyarbakır'ımıza hem başka şehirlerimize bunu bir fırsata dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. o fırsatta millete bir fırsat, millete bir zenginlik, iyilik yoksa hiç kimsenin burada ne evi var. Nede kimsenin burada herhangi bir mali beklentisi var."

Kırklar Dağı üzerine yapılan konutları da "çirkin yapı" olarak nitelendiren Bakan Özhaseki, "O kadar boş alan var, imara açılacak yer varken çevrede ama gel bütün insanların kutsal bildiği bir yere siz kötü bina yığınlarını yapacaksınız. Hukuki sürecini takip ediyorum. Doğrusu oranın yıkılması, asli haline dönüşmesi ve o tarihteki türkülere konu olmuş haline yeniden dönmesi, en doğrusu. Oranın bir an önce temizlenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra on gözlü köprü yanında yapılan Dicle Vadisi projesi kapsamında yapılan camiyi de gezerek incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Bakan Özhaseki ve beraberindekilerin konutların bulunduğu alana gelemsi

-Gezmeleri ve inceleme yapmaları

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

-Dicle vadisi projesi kapsamında yapılan cami etrafını gezmeleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

============================================

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Bitlis'te

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ'nün başını çektiği hain darbe girişiminin artık seneyi devriyesinin de yaklaştığını belirterek, "Bu hain darbe girişimine karşı milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve duruşun gelecek yürüyüşümüzde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ilerlerken ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük, hatırladık.  Hiç unutmayacağız. Yolumuza koşarak devam edeceğiz. diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, beraberinde eşi Eda Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile birlikte Bitlis'e geldi. Bakan Kılıç, Bitlis'te, terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan askeri tedavi gördüğü Tatvan Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç, hastanede ziyaret ettiği askerin sağlık durumunun ise iyi olduğunu söyledi.

Terör örgütüne karşı kararlı bir mücadele verdiklerini anlatan Bakan Kılıç, "Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri,  emniyet güçlerimiz, polis ve asker kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Rabbim onları muhafaza etsin. Yaralananlara acil şifa, şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim bizi onların şefaatine nail eylesin. Ama bu ülkenin bu milletin, bu vatanın, bu bayrağın uğruna hepimiz 24 saat hiçbir şekilde gözümüzü kırpmadan mücadele edeceğiz. Bu uğurda her türlü kişisel anlamdaki fedakarlığı ve gerekiyorsa bununla ilgili bir bedel ödemeye ve yapmaya hazırız. Çünkü bu millet buna layık. Bu vatan ve bu bayrak bizim. Bu ezanlar bizim ve ilelebet biz buradayız" dedi.

'DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI DURUŞU UNUTMAYACAĞIZ'

Bitlis'te yoğun bir yatırım çalışmasının devam ettiğini anlatan Bakan Kılıç, kentte yurt kapasitesinin 3 bine yaklaştığını ve yeni yurt binalarının da yapılacağını söyledi.

Bakan Kılıç, FETÖ'nün başını çektiği hain darbe girişiminin artık seneyi devriyesinin de yaklaştığını belirterek, "Bu hain darbe girişimine karşı milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve duruşun gelecek yürüyüşümüzde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ilerlerken ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük, hatırladık. Hiç unutmayacağız. Yolumuza koşarak devam edeceğiz. Ama bize yaşatılmak istenen ihanet ve hainliği de hiçbir zaman unutmayacağız. Bu anlamda bugünkü ziyaretimizle Bitlis'te farklı ve yeni hamlelerle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

'YATIRIMLARA DESTEK OLACAĞIZ'

Belediyenin bugüne kadar hizmet noktasında yapması gerekenler konusunda eksik kaldığını ifade eden Bakan Kılıç, "Gönderilen kaynakları vatana, millete ve şehre aktarma konusunda eksikliklerini buraya gelince görüyoruz. Bunun için belediye başkanlığına yıllarını vermiş Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ile Bitlis'teki yatırımlara destek olacacağız. Bu anlamda inanıyoruz ve biliyoruz ki milletimiz her zaman kendisinin yanında olanı ve hizmet edene destek olmuştur. Bu böyle olmaya devam edecektir. Bu vatan ve millet sevgisiyle geleceğe yürüyeceğiz. Gençlerimize çok farklı projelerle farklı ufukları açacağız. Gençlik merkezlerimizle, gençlik çalışmalarımızla, projelerimizle bunların imkanını vereceğiz. Yaz mevsiminin başlamasından dolayı gençlik kamplarımız başladı. Bu kamplarda gençlerimiz kaynaşacak. İnşallah en güzel şekilde ülkemizin geleceğine katkı sağlayarak geleceğe yürüyeceğiz"

Bakan Kılıç, daha sonra Ulu Cami'ye geçerek öğle namazı kıldıktan sonra esnafı ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ / BİTLİS,-

================================================

Kalbine yenilen polis memuru toprağa verildi

GAZİANTEP'te görev yaparken kalp krizi sonucu tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitiren polis memuru 43 yaşındaki Hüseyin Apaydın'ın cenazesi, İslahiye İlçesi'ndetoprağa verildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 kız çocuğu babası 19 yıllık polis memuru Hüseyin Apaydın, dün görev dönüşü evinde dinlendiği sırada fenalaşınca Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götrüldü. Kalp krizi geçirdiği saptanan Apaydın, dün gece yarısı yoğun bakım ünitesindeki yaşam savaşını kaybederek yaşamını yitirdi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan polis memuru Apaydın'ın cenazesi, bugün İslahiye'ye bağlı Kozdere Mahallesi'ne getirildi. Polis memuru için Kozdere Mahallesi Camisi'nde kılınan cenaze namazına İl Emniyet Müdür Yardımcısı Güray Acar, Emniyet Şube Müdürü Tayfun Güngör, İslahiye Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, protokol üyeleri, meslektaşları ve yakınları katıldı. Kızları Ceyda (15), Büşra (13) ve Kübra (7), babalarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Polis memuru Apaydın'ın cenazesi, kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kozdere Mahallesi Camii

Yakınları ve kızlarının ağıtları

Cenaze namazı

-Tabutun omuzlardan taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

==============================================

İnce'den, MHP lideri Bahçeli'ye: Sarayın sözcü müsün?

CHP Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tututumu eleştirdi. İnce, "Milletvekilimiz hapse atılmış, partinin genel başkanı bir eylem koyuyor, örgüt bir eylem koyuyor. Bahçeli cevap veriyor. Sen sarayın sözcüsü müsün?" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim bölgesinde bugün, partilileriyle bir araya geldi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili konuşan Milletvekili Muharrem İnce, Tuğrul Türkeş ile Enis Berberoğlu'nun aynı şeyleri söylediğine vurgu yaptı. İnce, şöyle dedi: "Türkiye'de bir zulüm var. Milletvekilimizi içeri atıyorlar, Tuğrul Türkeş ne dedi televizyonlarda; 'Vallahi de billahi de o TIR'lar Türkmenler'e gitmiyordu'. MİT TIR'larını söylüyordu. Enis Berberoğlu farklı bir şey söylemedi. Enis Berberoğlu sadece yemin etmedi. 'Vallahi billahi' demedi. Biri hapiste, biri başbakan yardımcısı. Sen gizli saklı, yanlış işler yapıyorsun. Niye o kini biliyor musunuz? Bir gün o TIR'lar için uluslararası mahkemelerde yargılanabilir. Derdi bu."

Türkiye'nin bu durumdan çıkması için önerilerde de bulunan İnce, şöyle devam etti: "Birincisi; hukuk devleti. Yargıya güvenin yeniden kurulması. Mahkeme karşısında herkesin eşit, adil olması. İkinci ayak; kamuda liyakat. Nitelikli bir devlet yönetimi. Devlet yönetiminde işe girerken ya da işte yükselirken devlet senin dininle, dilinle, ırkınla, mezhebinle, siyasi görüşünle, cinsiyetinle hiçbir şeyinle ilgilenmemesi lazım. Bunu kurmamız lazım. Devletin etnisite, inançlar, cinsiyet karşısında kör olmasını sağlamamız lazım. Devlet bunu görmeyecek. Devlet bununla ilgilenmeyecek. İkinci ayağı bunun olması lazım. Üçüncü ayağı hesap verebilen bir devlet olmalı. Şeffaf, hesap verebilen."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları da eleştiren İnce, şunları ekledi: "Bu yürüyüşün hedefine ulaşacağına inanıyorum. Doğru bir iş yapılmıştır. Destekliyoruz bizde partili olarak, partinin üyesi olarak, milletvekili olarak. Yalnız Bahçeli'ye bir çift sözüm var. 'Sen sarayın sözcüsü müsün?' Sana mı kaldı cevap vermek. Otur oturduğun yerde. Haddini bil. Bırak saraya, yargıya talimat verenler konuşsun. Sana mı kaldı bunları konuşmak. 'AKP'nin sözcüsü müsün sen'. Yeter ya. Yani sayın genel başkan kibarlığından 'Bir gün Bahçeli'ye de hukuk lazım olabilir' demiş ama ben bu sefere mahsus daha bir şey demeyeyim ama bir dahakine haddini bildiren en kötü cevabı vereceğimden kuşkusu olmasın. Milletvekilimiz hapse atılmış, partinin genel başkanı bir eylem koyuyor, örgüt bir eylem koyuyor. Bahçeli cevap veriyor. 'Sana mı kalmış?"

Görüntü Dökümü

----------------------

-İnce'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

=============================================

Bulgaristan sınırında uzun TIR kuyrukları

EDİRNE'de, Bulgaristan'a çıkış yapmak için gelen TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 13,  Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Türk yetkililer sorunun Bulgaristan tarafının yavaş çalışmasından kaynaklandığını bildirdi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yükleriyle yurt dışına çıkış yapmak için gelen TIR'lar Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk nedeniyle 13, Hamzabeyli'de ise 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Kuyrukta bekleyen sürücüler sorunun Türk ve Bulgar tarafında yaşanan işlemlerin yavaşlığından kaynaklandığını  dile getirdi. Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yetkilileri, TIR geçişlerinde peronlarda sorun olmadığını, sorunun Bulgaristan'ın yavaş işlem yapmasından kaynaklandığını bildirdi.

İstanbul'dan yüklediği kayısı kurusunu Macaristan'a götürmek için 2 gündür Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için beklediğini belirten TIR şoförü Tuncay Şimşek, "Bazılarına göre Bulgar, bazılarına göre Türk tarafı çalışmıyor. Dolayısıyla herkes farklı bir şey söylüyor. Diğer kapılarda bu denli sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için 15 saattir kuyrukta beklediğini anlatan İsmail Akarsu, "Henüz uyku uyumadım. Sebebi gümrüklerin yavaş çalışması. Türk tarafı Bulgar çalışmıyor diyor. Bulgar'a giriyoruz tek bir tane araba yok. Uyuduğumuz zaman Suriyeliler araçlarımıza biniyor ve bize sıkıntı oluyor. Bundan dolayı çok zorluk yaşıyoruz. Gümrük kapılarındaki sorunlar bizleri çok zorluyor. Bu kuyruklar Türkiye'nin ihracatını etkileyip ekonomiye eksi puan yazıyor" dedi.

Kuyrukta 20 saattir beklediğini ifade eden Mehmet Aslan, "Bu süre içinde sadece 6 kilometre yol gelebildim. Bulgaristan'da sıkıntı var çalışmıyorlar. Sürücülerin en büyük sıkıntısını kuyruklar oluşturuyor" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Jale AVYÜZEN/ EDİRNE,-

============================================

Yolcu otobüsünde 1 kilo 304 gram kokain ele geçirildi

ANTALYA'da narkotim ekiplerinin bir yolcu otobüsüne düzenlediği operasyonda 1 kilo 304 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan bu yana takip edilen yolcu otobüsünü sabah saatlerinde Döşemealtı İlçesi'nde durdurdu. Otobüste uzman ekipler ve narkotik köpekleri ile yapılan aramada, 3 paket halinde 1 kilo 304 gram kokain maddesi, 38 adet uyuşturucu hap, 14 gram esrar maddesi ile bir adet hassas terazi ele geçirildi. Olayla ilgili K.F. adlı kişi gözaltına alındı. Şüphelinin, uyuşturucu maddeleri Antalya'da bir adrese götürdüğü ifade edildi. Polis, tespit edilen alıcının yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Zanlının polisler nezaretinde adliyeye getirilişi

Yüzünü kapatan zanlının adliyeye gidişi

Adliye dış plan

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=======================================

Minibüs şarampole uçtu: 10 yaralı

KÜTAHYA'da sürücüsünün kontrolünden çıkan minibüs şarampole yuvarlandı. Kazada araçta bulunan 10 kişi yaralandı.

Kaza, Kütahya-Tavşanlı karayolunun 13'üncü kilometresinde bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Kütahya'dan Tavşanlı İlçesine medikal ürün pazarlamaya gidenlerin içinde bulunduğu Mahmut Aydoğmuş yönetimindeki 16 JT 802 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirince şarampole uçtu. Takla atarak devrilen minibüste sürücü Mahmut Aydoğmuş ile araçta bulunan Sema Özkul, Yağmur Şahin, Arife Cankurt, Ayşenur Zeybek, Zehra Polat, Ayşe Yaşar, Duygu Çil, Elif Ulger ve İlkay Demir yaralandı. İhbar üzerine 10 yaralı, kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: KÜTAHYA, -

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Şevket Demirel Yakutiye Şenkaya Politika Güncel Haberler

title