Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN (CHP'nin Adalet Yürüyüşü): YARIN YARGI SİZİ DE BİR YERLERE DAVET EDERSE ŞAŞMAYINCumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez.

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN (CHP'nin Adalet Yürüyüşü): YARIN YARGI SİZİ DE BİR YERLERE DAVET EDERSE ŞAŞMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur"

"Bütün bu olanlar Türkiye'de kendi içimizde bu tür bazı sıkıntıları meydana getirmek ülkeye bir şey kazandırmaz"

"Baskı unsuru olma gayreti içerisine girersiniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" ifadesini kullandı.

Haber : Özgür ALTUNCU - İhsan YALÇIN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 'adalet' yürüyüşüyle ilgili, "Anayasa'nın hükümlerini ayak altına alacak şekilde vatandaşları sokağa dökmek, sokağa çağırmak hiçbir zaman ne kendilerinin yararınadır, ne de ülkenin yararınadır" dedi.

"NE KENDİLERİNİN YARARINADIR, NE DE ÜLKENİN YARARINADIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 24. Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

CHP'nin Adalet yürüyüşüyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bizim birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Dayanışmamız çok önemli. Eğer biz bir olursak, beraber olursak, iri, diri olursak Türkiye'yi kimse yakalayamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama gel gör ki; bakıyorsunuz bir taraftan bizim hukuka saygımız var, bir taraftan biz anayasa devletiyiz; Anayasamız var ama diğer taraftan da Anayasa'nın hükümlerini ayak altına alacak şekilde vatandaşları sokağa dökmek, sokağa çağırmak hiçbir zaman ne kendilerinin yararınadır, ne de ülkenin yararınadır. Rahmetli Demirel'i burada tabi anmadan geçemeyeceğim; 'Yollar yürümekle aşınmaz". Bunlar da yürüyerek eğer aşındıracaklarını zannediyorlarsa bu mümkün değil. İki eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil. Çünkü hukukta böyle bir kaide yok. Yasalarda da böyle bir kaide yok. Zira ortadan bir vaka var. Nedir o? O vaka işte meşhur MİT TIR'larının özellikle FETÖ'cü yargı mensupları tarafından ki şuanda bunlar içerde, onlar tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi ve bu işin içerisinde rol alan kişinin bu rolünü bir başka meslektaşıyla paylaşmak suretiyle attığı adımlar ve bunun neticesinde ülkede ciddi bir skandalın yaşandığı süreç vardır" dedi.

"ADALETİ ARAMANIN MAKAMI DA YERİ DE TÜRKİYE'DE PARLAMENTODUR"

Erdoğan, "Şimdi bütün bu olaylar olurken bazı STK'ların kalkıp da yargının bu zatla ilgili vermiş olduğu karara adeta destek çıkıyormuş gibi, anayasanın 138. maddesini çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur. Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz. ve ürkeklik, yargıya baskı kusura bakmayın adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur. ve parlamento kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de. Orada bunu dile getir. Ama istediğin adalet kadar sen de adaletle davran. Acaba başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var? Önce ona bak. Bütün bu olanlar Türkiye'de kendi içimizde bu tür bazı sıkıntıları meydana getirmek ülkeye bir şey kazandırmaz. Çünkü biz bir şeyi konuşuyoruz; yasama, yürütme, yargı. Bu üç grubun, üç farklı kurumun birbiriyle olan ilintisi, dayanışması ülke için çok önemli. Kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşlarımız saygı duymazsa o zaman biz bir yere varamayız. ve bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz. Ama baskı unsuru olma gayreti içerisine girersiniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Erdoğan'ın konuşması

-Programa katılanlar

-Genel ve detaylar

17.06.2017 - 15.43 Haber Kodu : 170617114_

================================

2- EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ'DEN KATAR AÇIKLAMASI

Haber: Özgür ALTUNCU - İSTANBUL DHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da düzenlenen TİM Genel Kurulu'nd konuştu. Zeybekci, geçen hafta yaptığı Katar ziyaretini değerlendirirken "71 uçakla 5 bin ton gıda maddesi Katar'a ulaştırıldı. Bu hafta sonu gemi sevkiyatımız başlıyor. TIR'lar da yolda" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Zeybekci'nin açıklaması

17.06.2017 - 14.49 Haber Kodu : 170617096

==========================

3- ÖMER FARUK KAVURMACI CEZAEVİNE GETİRİLDİ

Kavurmacı, bavuluyla birlikte getirildiği Metris Cezaevine konuldu.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL DHA

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında tutuklanan  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Metris Cezaevi'ne konuldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunan Kavurmacı'nın işlemleri tamamlandı.

Kavurmacı, emniyete ait sivil bir araçla getirildiği Metris Cezaevi'ne getirildi. Mavi takım elbise giyen Kavurmacı, polis aracındaki bavulunu da alarak cezaevine girdi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Sivil polis aracıyla getirilen Kavurmacı'dan görüntü

-Kavurmacı'nın araçtan inişi

-Yanındaki polisler ve görevli askerlerin Kavurmacı'ya eşlik etmesi

-Polislerin Kavurmacı'ya eşyalarını vermesinden görüntü

-Kavurmacının valiziyle birlikte cezaevi kapısından giriş yapması

-Detaylar

17.06.2017 - 15.12 Haber Kodu : 170617106_

==================================

4- HÜSEYİN ÇAPKIN METRİS CEZAEVİ'NE GETİRİLDİ

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL DHA

FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan İstanbul Eski İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Metris Cezaevi'ne getirildi.

Çapkın, sivil polis aracıyla Metris Cezaevi'ne getirildi. Cezaevi bahçesinde araçtan indirilen Hüseyin Çapkın'a sivil polis ekipleri eşlik etti. Hüseyin Çapkın, işadamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın cezaevine getirilmesinden yaklaşık 20 dakika sonra aynı cezaevine getirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Sivil araçla getirilen Çapkın'dan detay görüntü

-Bir memurun Çapkın'In valizini taşıması

-Çapkın'ın cezaevi kapısından içeri girişinden görüntü

-Detaylar

17.06.2017 - 15.35 Haber Kodu : 170617110_

==========================

(geniş haber)

5- KAVURMACI VE ÇAPKIN TUTUKLANDI

Haber: Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

FETÖ/PDY'nin işadamlarına yönelik soruşturması kapsamında dün hakkında yakalama kararı çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik hakkında tutuklama kararı çıkarılan İstanbul eski İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tutuklandılar.

FETÖ/PDY'nin işadamlarına yönelik soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'ya bugün çıkarıldığı Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutukla kararı verildi. TUSKON'a yönelik operasyon kapsamında 84 işadamına yönelik hazırlanan iddianamenin sanıkları arasında bulunan Ömer Faruk Kavurmacı, 8 Eylül 2016 tarihinde "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmış, 3 Mayıs 2017 tarihinde de sağlık sorunları gerekçe gösterilerek serbest bırakılmıştı.

HAKKINDAKİ TUTUKLAMA KARARI DÜN ÇIKARILDI

Örgüt üyeliğinden 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Kavurmacı hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamenin kabulünden sonra hazırlanan 16 Haziran 2017 tarihli tensip zaptında Kavurmacı'nın sağlık sorunlarının cezaevinde yaşamasında tehlike arz etmediği belirtilerek, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

HAKKINDAKİ TUTUKLAMA KARARI YÜZÜNE OKUNARAK TUTUKLANDI

Dün gece gözaltına alınan Kavurmacı, geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'nde geçirdikten sonra bugün öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Kavurmacı'nın yüzüne İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hakkındaki tutuklama kararı okundu. Kararın okunması ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇAPKIN DA TUTUKLANDI

FETÖ'nün Mülkiye yapılanmasına yönelik 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında dava açılan davanın sanıkları arasında bulunan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, soruşturma aşamasında tutuklanmış, avukatının itirazı üzerine serbest bırakmıştı. 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan bu iddianame, gönderildiği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Haziran 2017 tarihinde kabul edildi. Mahkeme, kabul kararı ile birlikte Hüseyin Çapkın hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Davanın diğer sanıkları ile birlikte, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Çapkın, dün gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Geceyi Organize Şube Müdürlüğü'nde geçiren Çapkın, bugün öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı.

Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Çapkın, hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararı yüzüne okunarak tutuklandı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Kavurmacı ve Çapkın'ın cezaevine konulması

17.06.2017 - 15.12 Haber Kodu : 170617106_

17.06.2017 - 15.35 Haber Kodu : 170617110_

=========================

6- METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL İÇİN PAZARTESİ UYARISI

İstanbul DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak, hava sıcaklıklarının azalacağını ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Pazartesi günü kuzey iç ve batı kesimlerde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar, İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusunda etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, pazar günü kuzeybatı kesimlerde, pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; salı günüyse doğu bölgelerde 6 ila 10 derece azalarak, mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıklarının, salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak, tekrar artmasının tahmin edildiği belirtildi.

Yurt genelinde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarın Balkanlar üzerinden gelecek serin havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hissedilir derecede azalacağının tahmin edildiği bildirildi. Gök gürültülü ve sağanak yağışların, salı günü kuzey ve iç kesimlerde; çarşamba günüyse doğu kesimlerde etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün cumartesi, pazar ve pazartesi günlerine ilişkin hava tahmini şöyle:

"Bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde Trakya'dan başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Pazar günü Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde etkili olması, Marmara'nın güneyi (Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Çanakkale'nin doğusu), İç Ege (Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu) ile Göller yöresinde (Isparta) yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi; Ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ), İç Ege (Afyon, Kütahya), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur'un doğusu), İç Anadolu'nun kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir) ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bekleniyor.

Pazar günü kuzeybatı kesimlerde, Pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; Salı günü doğu bölgelerde 6 - 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıklarının, Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor."

===========================

7- CUMHURBAŞKANIYLA SOHBETİNİ CANLI YAYINLADI

Haber: Özgür ALTUNCU /  İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle İstanbul'da makam aracını sık sık durdurup yol kenarında kendisine ilgi gösterenlerle sohbet ediyor. Dün de Fatih'te alışık olunan bu durum yaşandı. Ancak bu kez alışık olunmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sohbet eden kişinin cep telefonunu çıkarıp sosyal medya hesabından canlı yayın yapmasıydı. Erdoğan'ın sohbet ettiği kişi, "Evet canlı yayındayım. Sayın Cumhurbaşkanımla canlı canlı görüşüyorum, Ey Türkiye" diyerek yayın yaptı. O anları makam aracı içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından kaydederken, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar tarafından paylaşıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracı içinden el sallaması

Makam aracının etrafını saran vatandaşlardan detay

Canlı yayın yapan vatandaşın görüntüsü ( Makam aracı içinden)

17.06.2017 - 09.10 Haber Kodu : 170617020_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Çapkın Metris Cezaevi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title