Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Balıkesir'de şehit acısı HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Erbil Arslan'ın babası İsmail Arslan "patlamayı duyduğum zaman oğlumun şehit olduğu içime doğdu" dedi.

Balıkesir'de şehit acısı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Erbil Arslan'ın babası İsmail Arslan "patlamayı duyduğum zaman oğlumun şehit olduğu içime doğdu" dedi.

Şehidin baba ocağı ve oturduğu sokak Türk Bayrakları ile donatılırken, mahallede taziye çadırı kuruldu. Baba İsmail Arslan, Anne Emine ve şehidin eşi Burcu taziyeleri kabul etti. En son dün gece oğulları ile konuştuklarını belirten acılı baba, oğulların 4 yıldır Hakkari'de görev yaptığını söyledi. Baba İsmail Arslan " Her akşam bizi arıyordu. 'Kuzey Irak'ta üst kurulacakmış orasını temizlemeye gideceğiz' dedi.  Uzmanlığı bırakma durumu vardı. Arkadaşları ve tim komutanı 'bunca yıl buranın cefasını çektin gelecek Haziran ayında dağıtımlar var'.demiş. Onları diğer askeri birimlere eğitmen olarak veriyorlarmış.' Ben bırakmayacağım baba devam edeceğim' dedi. Öyle deyince bende bir şey diyemedim. Bugün televizyonlarda patlama haberini duyunca "oğlumun şehit olduğu içime doğdu, baştan yaralı dediler, ardından ağır yaralıya çevirdiler ondan sonra da şehit haberi geldi.ödedi.

Şehit Erbil Arslan, Susurluk'a bağlı Göbel Mahallesi'nden yarın öğlen namazının ardından törenle son yolculuğuna uğurlanacak.  Şehit Arslan, evli ve biri 4 yaşında diğeri ise 9 aylık Ecrin ve Esin isimli iki kız çocuk babasıydı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şehitin oturduğu sokağa asılan bayraklar

-Baba İsmail Arslan

-Taziyeye gelenler

Haber: Erdem ÖZCAN- Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )-

==============================

Manisa'da 200 asker zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı (2)

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 200'e yakın asker, akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yaklaşık 200 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Bulantı ve kusma şikayetiyle revire başvuran askerler ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Manisa'daki hastaneler, mesaisi bitmiş olan personellerini de acil koduyla göreve çağırırken, zehirlenme şüphesiyle hastanelere getirilen askerler tedavi altına alındı.

VALİ GÜVENÇER HASTANEDEKİ ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti. Hastane çıkışında kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neyden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 200 yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu kritik" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: İlker KILIÇARSLAN / MANİSA,

==============================

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz memleketine uğurlandı

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca Şenkaya ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen 'Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19' operasyonu sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz, Erzurum'dan uğurlandı.

Şenkaya İlçesinin Çamlıalan kırsalında terösitlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamayan, Adıyaman'ın Kahta nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Uzman Çavuş Yakup Yılmaz için Askeri Havalimanında bir tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, daire müdürleri, askerler katıldı. Şehit Yılmaz'ın özgeçmesişinin okunmasından sonra Palandöken Müftüsü Abdurrahman Kotan, dua ettirdi ve helallik istedi. Törenin ardından bekar olan şehit Yılmaz'ın cenazesi askeri uçakla Sakarya'ya götürüldü. Şehit yılmaz, Sakarya'da düzenlenecek törenle toprağaü verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şehit Yakup Yılmaz'ın fotoğrafı

-Dua edilmesi ve hellalik istenmesi

-Şehit'in cenazesinin uçağa bindirilmesi

-Askerlerin selam durması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

================================

Bakan Işık"Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri alıyoruz"

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Danışma Meclisi ve Geleneksel İftar Programına katıldı. Bakan Işık, "35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonun sağlandığı bir dönem olmadı. Bizler de hükümet olarak bu güçlerimizin, askerimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.

Uluslar arası Fuar Merkezi'nde gerçekleşen programa  Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve İzmit Belediye Başkjanı Nevzat Doğan  ve partililer katıldı.

BU OPERASYONLARIN AMACI BELLİYDİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin birlik ve beraberliğini koruma şansı olmadığını ifade ederek, "Gezi olayları ilk bakışta birkaç tane gencin masum taleplerini içeren bir eylem olarak sunuldu. Belki o gençler de bu amaçla orada bulunmuşlardı. Ama bunun sadece ülke ölçeğinde değil, küresel ölçeklerde bir operasyon olduğu daha sonraki olaylarda açık ve net ortaya çıktı. Bakınız aynı dönemde Mısır'da, Ukrayna'da hatta daha başka ülkelerde benzer operasyonların yapıldığını biliyoruz. Ama hedeflerine ulamadıkları tek operasyon, başarısız olan tek operasyon Türkiye oldu. Halkımız bu işin arka planında ne olduğunu hemen gördü ve cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sımsıkı sarıldı ve ona sahip çıktı. ve biz maalesef bir 17-25 Aralık operasyonuna maruz kaldık. Bu operasyonun amacı da belliydi. Türkiye'de hükümeti değiştirmek ve Türkiye'yi birtakım küresel güç merkezlerinin hizmetine sokmaktı. Bu operasyon da başarısızlığa uğradı." diye konuştu.

MİLLETİN BİRLİĞİ OLANLARI BOŞA ÇIKARDI

Birilerinin Türkiye'ye terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü:

"İşte bu günlerde gündemde olan MİT tırları hadisesi. Birileri Türkiye'nin başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturmak için bu ülkenin maalesef birliğine yönelik, bu ülkenin sırlarını ifşa etmeye yönelik operasyonlar yaptı. Ama milletimiz bunu gördü ve o operasyonlar da hakamete uğradı. Kobani eylemleri Türkiye'de bir tribülansın, iç karışıklığın çıkarılması için planlanmıştı. Onlar da hakamete uğratıldı. En son 15 Temmuz akşamı hep birlikte maruz kaldığımız hain FETÖ darbe girişimi. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı Allah muhafaza bugün Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini koruma şansı yoktu. Eğer o darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı bugün Türkiye Gezi olaylarıyla başlatılan sürece teslim olmak durumunda kalırdı. Ama bu milletin feraseti, birliği ve beraberliği bütün bu olanları boşa çıkardı." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN EN İYİ TEDBİRLERİ ALDIK

Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Işık, "35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonun sağlandığı bir dönem olmadı. Bizler de hükümet olarak bu güçlerimizin, askerimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Sadece bu hafta 12 tane Bayraktar silahlı ve silahız insansız hava aracını terörle mücadelede kullanılmak üzere askerimize ve güvenlik güçlerimize teslim ettik. Bunun yanında artık ALKA insansız hava araçlarımızı hem silahlandırıyoruz. Hem de keşif ve gözlem amacıyla kullanıyoruz. Teslim etmeye başladık ve bu hafta 3 tane ANKA'yı da terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin emrine verdik. Bu hafta yine 22. Atatürk helikopterini bölgede terörle mücadelede kullanılmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ettik. ve bu ay sonunda da 2 tane silahlı Hürkuş'u terörle mücadelede kullanılmak üzere Jandarmamıza teslim ediyoruz. Onlar orada kahramanca mücadele yaparken biz de onların işini kolaylaştıracak, bu mücadelede kaybımızı en aza indirecek tedbirleri almak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu topraklarda elinde silahlı, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine tehdit oluşturan tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-İftara katılanlar

-Bakan Işık konuşması

-İftardan detaylar

HABER: Çağla DAŞCI-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),-

======================================

Manisa'da 200 asker zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yaklaşık 200 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanarak hastanelere kaldırıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neyden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 200 yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu kritik" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hastane önünden genel ve detay görüntüler

Haber: İlker KILIÇARSLAN / MANİSA,

==============================

Elmalı'da dolu ve yağmur sele neden oldu

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde dolu ve şiddetli yağmur sele neden oldu. Bölgede çok sayıda tarım arazisi ve serayı su basarken, sel suları yollara da zarar verdi.

Elmalı'ya bağlı Bozhöyük Mahallesi'nde saat 14.00 sıralarında şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren yağış sonrası sel meydana geldi. Bölgede çok sayıda tarım arazisi ve serayı su bastı. Sel sularına kapılan çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Bozhöyük Mahallesi yayla yolu da sel nedeniyle büyük zarar gördü.

Elmalı Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı. Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, zararın en aza indirilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

Bölge halkı ise her yıl benzer sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Sel sularından görüntüler (vatandaş kamerası)

Sel sularının zarar verdiği yoldan görüntü

45.1 MB /// 01.25ö

HABER- KAMERA: ELMALI (Antalya),

==============================

Sivas Belediyesi'nden tünelde iftar

SİVAS Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Mevlana-Yüceyurt tünelinde iftar programı düzenlendi.

Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl temeli atılan ve 350 metresi tamamlanan Mevlana-Yüceyurt tünelinde iftar programı düzenlendi. Programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın ve bazı protokol üyeleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Programda 650 kişilik iftar yemeği dağıtılırken, menüde mercimek çorbası, kavurma ve pilav ile birlikte tatlı yer aldı. Akşam ezanın okunması ile birlikte vatandaşlar ve tünelde çalışan işçiler birlikte oruçlarını açtı. Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bu tünelin Sivas için hayati önem taşıdığını ve şehrin doğusu ile batısını birbirine bağladığını söyledi. İnşaatın önemli bir kısmının tamamlandığını belirten Başkan Aydın, tünelin son teknoloji sistemleri ile inşa edildiğini ifade etti. Kentteki araç trafiğinin her geçen gün arttığını vurgulayan Vali Davut Gül ise, buna bir çözüm olarak bu tünelin inşa edildiğini söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Tünelin dışından ve içinden görüntü

-Protokolden görüntü

-Oruç açanlardan görüntü

-Belediye Başkanı Sami Aydın'ın konuşması

-Vali Davut Gül'ün konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=======================================

Van'da çevre yoluna dikkat çekmek için yolda iftar açtılar

SAADET Partisi Van İl Başkanlığı, tamamlanmayan çevre yoluna dikkat çekmek için yola yer sofrası kurup vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı 2009 yılında yapımına başlanan 41 kilometrelik olan, ancak sadece 12 kilometresi tamamlanan Van çevreyoluna dikkat çekmek için parti üyeleri ve vatandaşlarla birlikte yola kurulan yer sofrasında iftar yaptı. Günlerdir sosyal medya üzerinden duyurular yapan SP Van İl Başkanlığı akşam saatlerinde vatandaşları minibüslerle çevre yolunun yarım kaldığı yere taşıdı. Burada yolun üzerine battaniyeler seren partililer ve vatandaşlar peynir, zeytin, karpuz ve hurma ile iftarlarını açtı. Ezanın okunmasıyla iftarlarını açan partililer ve vatandaşlar, daha sonra yakılan semaverlerde çay içti.

ÇEVRE YOLUNA DİKKAT ÇEKTİLER

Programı organize eden SP İl Başkanı Özay İlhan, amaçlarının çevreyolunun tamamlanmasına dikkat çekmek olduğunu belirtti. İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak her yıl iftar programları düzenlemekteydik. Fakat bu yıl ilimizin kronik bir sorunu haline gelmiş olan çevre yolunda iftarımızı yapmaya karar verdik. Birçok kesimden olumlu tepkiler aldık. Artık Van'ın bu kronik sorununun bin an önce çözülmesini istiyoruz. Van Türkiye'nin en büyük 18'nci ili olmasına rağmen Türkiye'de kronik çevre yolu sorunu olan tek ili. Bir an evvel bu kronik sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu yol tamamlandığı taktirde ilimize ekonomik katkı da sağlayacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Çevre yolundan görüntüler

-Partililer ve vatandaşların çevre yoluna gelişi

-Yer sofrasının hazırlanması

-Ezan okunması

-İftar açılması

-SP İl Başkanı Özay İlhan'ın röportajı

-İftardan detaylar

Haber: Orhan AŞAN-Safa ATMACA/VAN, -

=========================================

Şanlıurfa'da valilikten 10 bin kişiye iftar

ŞANLIURFA Valiliği tarafından organize edilen 'Hz. Mevlana'da Ramazan' etkinliği kapsamında 10 bin kişiye semazen gösterisi eşliğinde iftar yemeği verildi.

Şanlıurfa Valiliği, Topçu Meydanı'nda 10 bin kişiye yönelik semazen gösterisi eşliğinde iftar programı düzenledi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı iftara; Vali Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. İftar programına katılanların masalarını gezerek vatandaşlarla sohbet eden Vali Tuna, Ramazan ayının Şanlıurfa'da dolu dolu yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Farklı düşünceler ve farklı görüşler birlik ruhu içerisinde demokrasiye sahip çıkmıştır. Oysa güzel dinimizi hain ve çirkin emellerine alet edenler riayi yol edinmişlerdir. 15 Temmuz gecesi sadece milli iradeye kurşunlar sıkılmadı ve sadece meclis bombalanmadı? O gece dini değerlerimiz ayaklar altına alınmıştı. Riyakarlığı bir yaşam biçimi haline getirenlerin maskesi 15 Temmuz'da düşmüştür. İslam gibi adı barış olan güzel dinimiz adına bozgunculuk çıkarmak, terör estirmek, islamifobi gibi karanlık ve kirli planların doğrudan ya da dolaylı olarak hizmetinde olmak demektir. Sınırlarımızın ötesinde yanan acılara duyarsız kalamayız.ö

Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar birlikte orucunu açan Vali Tuna, emeği geçenlere teşekkür etti. İftar yemeği Bursa Karabaşi Veli Dergahı Tasavvuf Vakfı ekibinin semah gösterisi ile son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

İftar yemeğinin verildiği alan

İftar yemeğine katılan protokol üyeleri

Vali Tuna'nın yemek dağıtması

Vali Tuna'nın konuşması

Ezan okunması

Vatandaşların oruçlarını açmaları

Semah gösterisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Çukurca Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
title