Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Manisa'da 400 asker, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı (3)

SAĞLIK BAKANLIĞI: UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı, Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yaklaşık 400 askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. 12 kişilik uzman ekibin, inceleme yapmak için kente gönderildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"17 Haziran 2017 tarihinde Manisa Batı Kışlada askerlerimizde, bulantı ve kusma ile seyreden bir durum ortaya çıkmıştır. Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olaya gerekli müdahaleyi derhal yapmıştır. Ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik, işinde uzman bir ekip, olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıkmıştır. Uzman ekip, hızlı tanı ekipmanları ile olay yerinde incelemeler yapacak olup, sonuçlar ivedilikle ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilecektir. Yapılacak incelemeler sonucunda elde edilecek veriler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Haber: MANİSA,

===============================================

Manisa'da 200 asker zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı (4)

571 ASKER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 571 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Askerlerden 220'si Albay Arif Seyhun Kışlası'nda kurulan sahra hastanesinde tedaviye alınırken, 351 asker ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 571 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Bulantı ve kusma şikayetiyle revire başvuran askerlerden 220'si Albay Arif Seyhun Kışlası'nda kurulan sahra hastanesinde tedaviye alınırken, 351 asker ise çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Manisa'ya gelerek zehirlenen askerleri ziyaret ettiği öğrenildi.

Haber: İlker KILIÇARSLAN / MANİSA,

======================================

Bakan Zeybekci'den baba ocağında iftar

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Tavas İlçesi'ndeki doğup büyüdüğü Pınarlar Mahallesi'nde bugün iftar yemeği verdi. İftar yemeği sonrası açıklama yapan Bakan Zeybekci; Türkiye'nin geçen yıla göre daha iyi olduğunu, büyümesinin de gayet iyi gittiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tavas İlçesi'nin Pınarlar Mahallesi'ndeki baba ocağında iftar yemeği verdi. İftara Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'ın yanhı sıra Bakan Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ve çocukları katıldı. Zeybekci yemeğin ardından yaptığı açıklamada, "Memleketimiz, bir yıl öncesinden daha iyi. Türkiye'miz bir yıl öncesinden daha iyi. Hele hele o 15 Temmuz ihanetinden sonra artık Türkiye toparlandı. Türkiye yoluna girdi. Türkiye her şeyiyle bırak namerde, merde bile muhtaç olmayacak bir güzergaha girdi. Türkiye dünyanın şu anda 16'ncı büyük, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olmuştur. Büyümemiz gayet iyi gidiyor. Gelişmemiz gayet iyi gidiyor. Pek istediğimiz gibi değil ama illaki istediğimiz gibi olacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

İftardan görüntü

Bakanın açıklamasından görüntü

Davetlilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

======================================

Ham petrol yüklü tankerdeki yangın, büyümeden söndürüldü

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde lastiklerinin patlaması sonucu alev alan ham petrol yüklü tankerde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Cizre'den Nusaybin yönüne giden Hayrettin Soysal yönetimindeki 27 ATS 24 plakalı ham petrol yüklü tanker, Nusaybin İlçesi'ne bağlı Duruca Mahallesi mevkiine geldiğinde dorsesinin sağ tarafındaki 2 lastiği patladı, ardından da alev aldı. Sürücü Soysal, TIR'ı yol kenarına çekti. Ancak bu kez alevler, yol kenarındaki hububat ekili tarlaya sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale edip, hem tankerdeki, hem de tarladaki yangını kontrol altına alıp söndürdü. Yaklaşık 40 dakika trafiğe kapanan karayolu, yangının söndürülmüsenin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: NUSAYBİN (Mardin), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title