Haberler

Moskova'daki "Türkiye Festivali"Ne Rus Ilgisi

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "Türkiye Festivali" büyük ilgi görüyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "Türkiye Festivali" büyük ilgi görüyor.

Sanat, kültür, turizm ve spor gibi alanlarda çeşitli etkinliklerin yapıldığı festival, güzel havanın da etkisiyle ikinci günde yaklaşık 70 bin kişiyi ağırladı.

Krasnaya Presnaya'da düzenlenen festivalde, geleneksel sanat atölyelerinden gastronomiye kadar birçok alanda başta Antalya olma üzere birçok ilin tanıtımı yapıldı. Türk turizm şirketleri de kampanyalarıyla büyük ilgi topladı.

Ünlü Rus ve Türk sanatçıların da çeşitli gösterilerle sahne aldığı festivalde, özellikle Türk perküsyon ustası Hamdi Akatay tarafından sergilenen özel darbuka şovu binlerce Rus tarafından ilgiyle izlendi.

Antalya turizmde rekor bekliyor

Festivale ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turizmde Rusya'nın Antalya için 2017'de en büyük pazar olduğunu vurguladı.

Antalya'yı yılın ilk 5,5 ayında 1 milyonu aşkın Rus turistin ziyaret ettiğini belirten Karaloğlu, 2017 sonuna kadar da tüm zamanların rekorunu kırarak 3,5 milyon Rus turistin kenti ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

"Festival sayesinde bugüne kadar hiç Türkiye'ye gelmemiş Ruslara ulaşabilmek istiyoruz." diyen Karaoğlu, mevcut Rus turizm pazarının daha da büyüyebileceğini bildiklerini, bu nedenle de Rusya'da ilk defa düzenlenen Türkiye Festivali'ni Antalya olarak çok önemsediklerini dile getirdi.

"Festivalin amacı ilişkilere katkı sağlamak"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci de festivali aracılığıyla Türkiye ve Rusya arasında gelişen ilişkilere katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Yoğun ilgi gören festival ile Rus halkının Türkiye'yi yaşadığına işaret eden Temurci, Rusya'nın St. Petersburg ve Kazan gibi farklı illerine de bu festivali taşımak istediklerini kaydetti.

Türkiye Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan ise festivalin geleneksel hale getirilmesinin planlandığına dikkati çekti.

Yunus Emre Enstitüsünü yakın bir zaman diliminde açacaklarını bildiren Özkan, "Ruslar, Türkiye'yi çok özlediler ve biz de Türkiye'yi Rusya'da hissettiriyoruz." ifadesini kullandı.

"Beklentimizin de üzerinde ilgi var"

Festivalin projelendirmesini sağlayan Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise Rusya ile yaşanan sıkıntılardan sonra ilişkilerin tekrar düzelme sürecine girdiğini anımsattı.

Organizasyon aracılığıyla bu sürece bir ivme kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Ayık, Türkiye'yi Rusya'daki tüketiciyle doğrudan buluşturmayı da hedeflediklerini anlattı.

Ayık, beklediklerinin üzerinde çok büyük bir ilgiyle karşılaşmış olmaktan dolayı duydukları memnuniyetini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Antalya Moskova Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title