Haberler

Gündem / 18 Haziran 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün dördüncü gününe Kurtboğazı Barajı girişinden başlayacak.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan ve geçen hafta başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavıyla sona erecek.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör operasyonunda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Onur Tiken'in cenaze törenine katılacak.

Kurtulmuş, Dağkapı Meydanı'nda STK'ların düzenlediği iftar programına iştirak edecek.

(Ordu/12.40/Diyarbakır/19: 52) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gazze'ye yardım gemisi uğurlama törenine katılacak.

Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile 12 Şubat Stadyumu'nda gerçekleştirilecek DSİ yatırımları tanıtım törenine ve iftar programına iştirak edecek.

(Mersin/14.00/Kahramanmaraş/18.30/20.04) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, VATSO toplantı salonunda STK'larla bir araya gelecek ardından çarşı ve esnaf ziyaretinde bulunacak, Edremit ilçesinde toplu iftar programına katılacak.

(Van/15.00/17.00/19.41) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında düzenlenen iftar programına katılacak.

(Ardahan/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Kahramanmaraş/16.30/17.15/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulunda, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Ebu'l Hasan Harakani Türbesi'nde iftar yapacak.

(Kars/16.00/18.15/19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında iftar programına katılacak, esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunacak.

(Bingöl/19.54/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Kapaklı İyilik İçin İftar" programına katılacak.

(Tekirdağ/20.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Başbakan Zoran Zaev tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

Mevkidaşı Nikola Dimitrov ile görüşüp ortak basın toplantısı düzenleyecek Çavuşoğlu, Devlet Bakanı Adnan Kahil ile de bir araya gelecek.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği ev sahipliğinde verilecek iftara katılacak.

(Üsküp) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fransa'da milletvekili genel seçiminin ikinci turu yapılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Sivrihisarlılar Buluşması" kapsamında eski stadyumda düzenlenecek iftar programına katılacak.

(Eskişehir/20.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarihçi yazar Zafer Bilgi, Mihrabad Yayınları ve Beyazıt Devlet Kütüphanesince düzenlenen "Türkiye'nin Unutulmaz Bilgini İsmail Saib Sencer" konulu söyleşiye katılacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

3- Zubizu konserleri kapsamında Harbiye Açıkhava'da sahne alacak MFÖ, "Kendi Kendine" adlı yeni albümündeki parçaları da yorumlayacak.

(İstanbul/21.15) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda şehit yakınları ve gaziler onuruna verilecek iftar yemeğine katılacak.

(Samsun/20.18) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2017 FIVB Dünya Ligi G2 Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

(Kunshan/10.00)

ÖZEL HABER

1- Otomatik BES'teki birikim 500 milyon liraya yaklaştı

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"BES'e otomatik katılım sistemi sayesinde 6 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 490 milyon liralık fon birikimi sağladık"

"Her ne kadar uzun vadeli tasarrufun hedeflendiği sistemin, cayma oranları gibi anlık verilerle değerlendirilmesini doğru bulmasak da, bu durumun nedenlerinin tespiti ve onarılmasına ilişkin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor"

"Şirketlerimizin tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeleri gerekiyor. Sistemin doğru tanıtılabilmesi için çalışanlarla işverenlerin bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor"

(Zeynep Akyıl/ Ankara)

2- Yatırımcı ilgisi "milli enerji" güvencesiyle artacak

Deloitte Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstrisi Lideri Elif Tek:

"Milli Enerji ve Maden Stratejisi'nin ilk saç ayağı olan arz güvenliği, bir taraftan ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanmasına hizmet ederken, diğer taraftan bu alana yatırım yapacaklar açısından önemli bir öngörü ve güvence sağlıyor"

"Yerli ve yenilenebilir enerji üretimi alanındaki yatırım fırsatları, global ölçekte yatırım alanlarının oldukça daraldığı günümüzde yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor"

"Bunu güneş YEKA ihalesinde net bir şekilde gözlemledik, rüzgar YEKA ihalesinde de yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcıyı görmeyi bekliyoruz"

(Nuran Erkul / Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

title