Haberler

Dha Yurt Bülteni -1

Manisa'da 590 asker, zehirlenme şüphesiyle tedaviye alındıManisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan asker sayısının 590 olduğu açıklandı.

Manisa'da 590 asker, zehirlenme şüphesiyle tedaviye alındı

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan asker sayısının 590 olduğu açıklandı.

YEMEK ŞİRKETİNİN 19 ÇALIŞANI GÖZALTINDA

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 590 askerin zehirlenme şüphesiyle tedaviye alınmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında kışlaya yemek sağlayan şirketin 19 çalışanı gözaltına alınıp sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YEMEK ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 590 askerin zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılması üzerine kente gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, hastanelerde tedavi gören askerleri ziyaret etti. Ayrıca Bakan Fikri Işık, söz konusu yemek şirketinin sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

BAKAN IŞIK'A HASTANE ÖNÜNDE TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ak Partili Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Murat Baybatur ile birlikte Manisa Merkez Efendi Hastanesi'nde tedaviye alınan askerleri ziyaret etti. Bakan Işık'a hastane girişinde bazı vatandaşlar ve asker yakınları tepki gösterdi.

Polis hastane girişinde yoğun güvenlik önlemi alırken, grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

RAHATSIZLANAN ASKER SAYISI 590

Ziyaretin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, hastanenin toplantı salonunda açıklama yaptı. Rahatsızlanan asker sayısının 59 olduğunu belirten Bakan Işık, bunlardan 372'sinin hataneye sevk edildiğini belirterek, "Bu akşam saat 18.00'de akşam yemeği sırasında Batı Kışlası'nda toplu rahatsızlanma şikayetiyle askerlerimiz hastanelere sevk edildi. Bu akşam yemeğinde toplam 5 bin 470 askerimiz yemek yedi. Bu yemekten etkilenen asker sayımız 590. Yemekten etkilenen askerlerimizin ilk muayeneleri ve müdahaleleri yapıldı. Hastanelere sevk edilen asker sayımız 372" dedi.

'ASKERLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

Askerlerin hayati tehlikesinin olmadığını belirten Bakan Işık, "Şu anda hastanelerimizde olan asker sayımız 72. Bu askerlerimizden hayati tehlikesi olan yok. Yoğun bakımda olan askerimiz de yok. 51 askerimizi tedbir amaçlı hastanelerimizde tutuluyor. Batı Kışla'da 40 askerimiz müşahede altında. Bu olayı tüm detaylarıyla değerlendirme imkanımız oldu" diye konuştu.

'SUDA HERHANGİ BİR PROBLEM YOK'

Olayın ardından hızlı bir şekilde tedbirlerin alındığını ifade eden Bakan Işık, şunları söyledi: "Hiç yemek yemedim dediği halde rahatsızlanarak hastaneye gelen de var, sadece çorba içtim ve cacık yedim şikayetiyle hastaneye gelen de var. Menüdeki çorba, tavuk, pilav, cacık ve tatlının hepsini yedim diyerek hastaneye gelen de var. Bütün bu ifadelere de dikkatlice bakıyoruz. Alınması gereken hangi tedbir varsa alınması gayreti içindeyiz. Olay olur olmaz hemen iki UMKE çadırı kışlada kuruldu. Tiraj birimi olarak 1 sahra çadırı kuruldu. Kışlada görevli 3 askeri tabip, 14 hemşire, 7 sağlık personeline ilave olarak, sağlık bakanlığı 15 doktor ve 51 sağlık personelini görevlendirdi ve müdahaleler hızlı şekilde yapıldı. Halk sağlığı ekiplerinin yaptığı ilk değerlendirmede suda herhangi bir problem olmadığı belirlendi. Şu anda müşahede amaçlı tutulan askerlerimiz dışında önemli bir problemimiz gözükmüyor. Yoğun bakımda ya da hayati tehlikesi olan asker yok."

DÜN AKŞAMKİ ZEHİRLENME VAKASI

Dün gece Doğu Kışla'da 69 askerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına da değinen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "69 askerimizin 62 tanesi bir bölüğün askeri. Bunu özelikle arkadaşlarımız inceliyorlar. Bugün 13.30 itibariyle hiçbir hastanede ve kışlamızın revirinde askerimiz kalmadı. Yemek dışı bir etkenin de sebep olabileceği ihtimalini arkadaşlarımız değerlendiriyorlar" dedi.

'YEMEK YEMEK ŞİRKETİNİN İHALESİ FESHEDİLDİ'

23 Mayıs'ta Batı Kışla'da 1 askerin ölümü ile sonuçlanan zehirlenmeyle ilgili de açıklama da yapan Bakan Işık, "Bir askerimizin hayatını kaybettiği vakayla ilgili toplam 5 bin 820 askerimiz o gün yemek yiyor. Yemekten etkilenen asker sayımız bin 47, hastanelere sevk edilen asker sayımız 209. Bu 209 askerimizin hepsine tedbir amaçlı serum takıldı. Sağlık Bakanlığımızın ve askeri birimlerimizin yaptığı analiz sonuçlarında salmonelle bakterisini çıktığı tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığımız adli incelemeyi başlattı. Milli Savunma Bakanlığı olarak biz de bu ihalenin feshedilmesi kararını aldık. Şimdi resmi işlemleri yürütüyoruz. Hayatını kaybeden Hüsnü Özel kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şuanda yoğun bakımda olan bir askerimiz var, ona da acil şifalar diliyorum" diye konuştu. Bakan Işık, açıklamanın ardından Manisa Polis Evi'ne geçerek sahur yaptı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı, 12 kişilik uzman ekibin, inceleme yapmak için kente gönderildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "17 Haziran 2017 tarihinde Manisa Batı Kışlada askerlerimizde, bulantı ve kusma ile seyreden bir durum ortaya çıkmıştır. Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olaya gerekli müdahaleyi derhal yapmıştır. Ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik, işinde uzman bir ekip, olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıkmıştır. Uzman ekip, hızlı tanı ekipmanları ile olay yerinde incelemeler yapacak olup, sonuçlar ivedilikle ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilecektir. Yapılacak incelemeler sonucunda elde edilecek veriler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastaneden görüntü

-askerlerin getirilmesi

-askerlerin tedavi altına alınması

-detaylar

///////////////////////

Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nden görüntü

Bakan Fikri Işık'ın hastaneye gelişinden görüntü

Bakan Işık'ın protesto edilmesinden görüntü

Hastane içinden görüntü

Bakan Fikri Işık'ın basın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN - Nermin UÇTU - Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Ege Denizi'nde 5.3 büyüklüğünde deprem

EGE Denizi'nde merkez üssü Karaburun açıkları olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başta İzmir olmak üzere Ege sahil şeridinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve may kaybı olmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, deprem dün saat 22.50'de Ege Denizi'nde Karaburun açıklarında meydana geldi. Yerin 22.98 kilometre derinliğinde olan deprem, başta İzmir olmak üzere, Ege sahil şeridinde de hissedildi. Paniğe neden olan depremda sarsıntıyla birlikte bazı vatandaşlar, evlerinden dışarıya çıktı. İllk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü ilk etapta 5.5 olarak açıkladı.

12 Haziran tarihinde de yine aynı bölgede 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

İZMİR - ÇANAKKALE

Deprem sonrası sokağa çıkan halk

Parklarda toplanan aileler

Haber:  İZMİR - ÇANAKKALE

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Çukurca'da 2 asker şehit oldu, 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde el yapımı patlayıcının infalak etmesi sonucu şehit olan 25 yaşandaki piyade uzman çavuş Onur Tiken ve 27 yaşındaki istikam uzman çavuş Erbil Arslan için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Gökgöz, kurum amirleri, askerler ve polisler katıldı. Şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı tabutları tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bunulup özgeçmişleri okundu. Yapılan duaların ardından şehit uzman çavuşlardan Onur Tiken'in cenazesi Ordu'ya, evli 2 çocuk babası Erbil Arslan'ın cenazesi ise Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ne gönderilmek üzere, helikopterle Van'a gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şehitleri taşıyan cenaze aracının toren alanına getiriliyi

-Törene katılan vali ve protokol

-Cenazelerin araçtan alınıp tören alanına getirilişi

-Saygı duruşu

-Törene katılan askerler

-Şehitlerin naaşlarından genel ve detay

-Şehitlerin öz geçmişlerinin okunması

-Dualarnı okunması

-Dua eden asker ve polisler

-Şehitlerin naaşlarının helikoptere taşınması

-Şehitlerin tabutalrını omuzlarında taşıyan askerler tekbir getirirken

-Helikopterin havalanması

Haber: Behçet DALMAZ / HAKKARİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz memleketine uğurlandı

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca Şenkaya ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen 'Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19' operasyonu sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz, Erzurum'dan uğurlandı.

Şenkaya İlçesinin Çamlıalan kırsalında terösitlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamayan, Adıyaman'ın Kahta nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Uzman Çavuş Yakup Yılmaz için Askeri Havalimanında bir tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, daire müdürleri, askerler katıldı. Şehit Yılmaz'ın özgeçmesişinin okunmasından sonra Palandöken Müftüsü Abdurrahman Kotan, dua ettirdi ve helallik istedi. Törenin ardından bekar olan şehit Yılmaz'ın cenazesi askeri uçakla Sakarya'ya götürüldü. Şehit yılmaz, Sakarya'da düzenlenecek törenle toprağaü verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şehit Yakup Yılmaz'ın fotoğrafı

-Dua edilmesi ve hellalik istenmesi

-Şehit'in cenazesinin uçağa bindirilmesi

-Askerlerin selam durması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Şehit Yakup Yılmaz'ın naaşı memleketi Sakarya'ya getirildi

ERZURUM'da bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın cenazesi memleketi Sakarya'ya getirildi.

Erzurum'da PKK Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın canzesi akşam saatlerinde uçağa konuldu.

'Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19' isimli operasyonda şehit düşen Yılmaz'ın naaşı Erzurum'dan İzmit'teki Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Cenazeyi burada şehidin babası Cengiz, annesi Emine Yılmaz ile kardeşleri ve yakınları teslim aldı.

Asker tarafından havaalanında taşınarak araca konulan şehidin naaşı buradan karayoluyla memleketi Adapazarı'ndaki Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirildi.

Şehidin naaşı, burada yine asker tarafından araçtan alınarak morga konuldu. Şehidin babası Cengiz ve annesi Emine Yılmaz, askerle birlikte omuzladığı oğullarının cenazesini taşırken gözyaşları döktü.

Bekar olan ailenin 5 çocuğundan en küçüğü Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın cenazesi babaevinin bulunduğu Serdivan Arabacıalanı Mahallesi'ndeki Medine Camii'nde öğle namazı sonrasında toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şehidin getirlemesi

-Anne ve babasının askerler birlikte yürümesi ağlamaları

-Morga alınması

Haber-Kamera : Azim ÇELİK / ADAPAZARI,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Şehit uzman çavuşun acı haberi Ordu'ya ulaştı

ŞEHİDİN NAAŞI ORDU'YA GETİRİLDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Onur Tiken'in cenazesi memleketi Ordu'ya getirildi. Şehit Tiken'in naaşı askeri uçakla getirildiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda törenle karşılandı. Buradaki törene Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, askeri erkan, polis, jandarma ile şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin naaşı uçaktan indirilerek tören mangası tarafından omuzda cenaze aracına taşınırken annesi Esma ile babası Alaaddin Tiken, gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi. Cenaze aracına konulan tabuta sarılıp ağlayan Esma ile Alaaddin Tiken çifti güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı.

Fatsa Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehit Onur Tiken'in cenazesi yarın öğle namazına müteakip Çatalpınar ilçe merkezinde düzenlenecek olan törenin ardından Ortaköy Mahalle Mezarlığı'nda defnedilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cenazenin havalimanına getirilişi

-Cenazenin omuzda taşınırken görüntüsü

-Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş'un babaya taziyede bulunurken görüntüsü

-Baba ve annenin cenaze aracında tabuta sarılıp ağlarken görüntüsü

-Annenin ağlarken tabutun peşinden yürürken görüntüsü

-Törenden detay görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN /ORDU-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

Balıkesir'de şehit acısı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Erbil Arslan'ın babası İsmail Arslan "patlamayı duyduğum zaman oğlumun şehit olduğu içime doğdu" dedi.

Şehidin baba ocağı ve oturduğu sokak Türk Bayrakları ile donatılırken, mahallede taziye çadırı kuruldu. Baba İsmail Arslan, Anne Emine ve şehidin eşi Burcu taziyeleri kabul etti. En son dün gece oğulları ile konuştuklarını belirten acılı baba, oğulların 4 yıldır Hakkari'de görev yaptığını söyledi. Baba İsmail Arslan " Her akşam bizi arıyordu. 'Kuzey Irak'ta üst kurulacakmış orasını temizlemeye gideceğiz' dedi.  Uzmanlığı bırakma durumu vardı. Arkadaşları ve tim komutanı 'bunca yıl buranın cefasını çektin gelecek Haziran ayında dağıtımlar var'.demiş. Onları diğer askeri birimlere eğitmen olarak veriyorlarmış.' Ben bırakmayacağım baba devam edeceğim' dedi. Öyle deyince bende bir şey diyemedim. Bugün televizyonlarda patlama haberini duyunca "oğlumun şehit olduğu içime doğdu, baştan yaralı dediler, ardından ağır yaralıya çevirdiler ondan sonra da şehit haberi geldi.ödedi.

Şehit Erbil Arslan, Susurluk'a bağlı Göbel Mahallesi'nden yarın öğlen namazının ardından törenle son yolculuğuna uğurlanacak.  Şehit Arslan, evli ve biri 4 yaşında diğeri ise 9 aylık Ecrin ve Esin isimli iki kız çocuk babasıydı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şehitin oturduğu sokağa asılan bayraklar

-Baba İsmail Arslan

-Taziyeye gelenler

Haber: Erdem ÖZCAN- Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Minibüs, sokakta oturanları ezdi: 3 ölü, 7 yaralı

Gürültüyle sokağa çıkan kazada ölen ve yaralananların yakınları sinir krizi geçirdi

GAZİANTEP'te freni boşaldığı iddia edilen minibüsün elektrik direğine çarptıktan sonra sokakta oturanları altına aldı. Kazada, 3 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Hacıbaba Mahallesi'nde meydana geldi. Veysel B. yönetimindeki 72 BA 97 plakalı minibüs, Şehit Sinan Sokak'ta ilerlerken, iddaya göre freninin boşalması sonucu kontrolden çıkıp elektrik direğine çarptıktan sonra, sokakta oturanların arasına daldı. Minibüsün altında yaklaşık 200 metre sürüklenen 40 yaşındaki Hasan Yavuz olay yerinde yaşamını yitirdi, minibüste bulunanlar ve sokakta oturanlarla birlikte 9 kişi yaralandı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazanın ardından olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Gürültüyle sokağa çıkan kazada ölen ve yaralananların yakınları sinir krizi geçirdi.

Ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 45 yaşındaki Filiz Yavuz ile Nazire Tütüncü de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Tedavileri süren yaralılardan bazılarının durumlarının ciddi olduğu belirtildi.

Kaza sonrası kopan elektrik telleri nedeniyle panik yaşanırken, dağıtım şirketi görevlileri kısa sürede sokaktan geçen enerjiyi devre dışı bıraktı.

Bu arada, kazada yaşamını yitiren Filiz ve Hasan Yavuz'un bir yakınlarının iftar davetine geldikleri, dışarıda otururken de kazanın meydana geldiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Kaza yapan minibüs

Toplanan kalabalık

Yerdeki ceset

Polis ve itfaiyenin çalışması

Devrilen direk ve kablolar

Sinir krizi geçirenler

Görgü tanığı ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

TEM'de yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

ANKARA'da bir yakınlarına iftara giden 4 kişinin içinde bulunduğu otomobil, Düzce'de TEM yolunda kontrolden çıkıp yol kenarında ormanlık alanda ağaca çarptı. Kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında TEM yolunun Düzce Gümüşova Sapağı mevkisinde meydana geldi. Ankara'ya giden 58 yaşındaki Bilgin Özbek yönetimindeki 45 Z 9160 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkıp ormanlık alana uçtu. Bir ağaca çarparak duran otomobilde bulanan 50 yaşındaki Şengül Özbek ve 48 yaşındaki Ayfer Altuntepe hayatlarını kaybetti.

Araç içinde sıkışarak yaralanan sürücü ve 26 yaşındaki İrem Koca, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı. Ağır yaralanan sürücü ile Koca, ambulanslarla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen 2 kişinin cesetleri de aynı hastanenin morguna götürüldü.

Araçta bulunanların Ankara'da bir yakınlarının yanına iftara gitmek için yola çıktıkları öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Ormanlık alana uçan otomobil

-Yaralıların araçtan çıkarılması

-Ambulansa götürülmeleri

-Cesetlerin çıkarılması

-Yol

-Ekipler

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Anne ve çocukları alevlerin arasında kaldı

Anne ve 4 çocuğu vatandaşlar tarafından alevlerin arasında çıkartıldı

KONYA'da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında bir ev yanarak kül oldu. Yangın sırasında evde bulunan anne ve 4 çocuğu vatandaşlar tarafından alevlerin arasında çıkartıldı.

Yangın, saat 00.45 sıralarında merkez Karatay ilçesi Keçeciler Mahallesi Tunçbilek Sokak içeresinde meydana geldi. İddiaya göre iki katlı bir evin üst katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. Bu sırada evde bulunan anne ve 4 çocuğunun yardımına komşuları koştu. Vatandaşlar anne ve çocuklarını alevlerinin içerisinde alarak dışarı çıkarttı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler yangına çok yönlü olarak müdahale etti. Yangın 1 saat süren çalışma sonrası söndürülerek kontrol altına alındı. Yangında alt kat ve yanda bulunan dairelerde de maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Evin yanması

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

Yangının söndürülmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

16 yaşındaki çocuk Kızılırmak'ta boğularak öldü

SİVAS'ta arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 16 yaşındaki Efekan Seçil, boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkinde meydana geldi. Şeyh Şamil Mahallesi'nde oturan Efekan Seçil, her ikisi de 14 yaşında olan arkadaşları Enes Polat ve Ebubekir Koç ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'ne gitti.

Bir süre balık tutan üç çocuk iddiaya göre daha sonra yüzmek için suya girdi. Suya giren Efekan Seçil akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bunun üzerine Seçil'in arkadaşları durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Daha sonra olay yerine Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) dalgıç ekipleri sevk edildi.

"ANNEN KURBAN OLSUN ÇIK GEL YAVRUM"

AFAD dalgıç ekiplerinin aramaları sırasında Efekan'ın annesi Sevda Seçil olay yerine geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Seçil, ırmak kenarına inerek göz yaşları içinde oğlunu aradı. Anne Seçil'i polis ve sağlık ekipleri teselli etti. Hafik'te bir şirkette aşçı olarak çalışan Efekan'ın babası Erkan Seçil ise olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Anne Seçil, 'Efekanım yavrum. Benim yavrum karıncayı incitmezdi. Çık gel yavrum. Annen kurban olsun ne olursun çık gel. Ben seni askere gönderecektim yavrum' diyerek feryad etti. AFAD ekiplerinin yaklaşık 3 saat suda süren aramalarının ardından Efekan'ın cesedi kaybolduğu yerden 100 metre ilerde suyun içinde bulundu. Dalgıçlar tarafından kıyıya getirilen Efekan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Baba Erkan, ceset tobası içindeki oğlununa sarılarak gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-AFAD ekiplerini arama çalışması

-Annesinin ırmak kenarından oğlunu araması

-Annesinin feryadından görüntü

-Sinir krizi geçiren babadan görüntü

-Cenazenin sudan çıkarılışı

-Cenazenin araca konulması

-Ölen çocuğun fotoğrafı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Ham petrol yüklü tankerdeki yangın, büyümeden söndürüldü

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde lastiklerinin patlaması sonucu alev alan ham petrol yüklü tankerde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Cizre'den Nusaybin yönüne giden Hayrettin Soysal yönetimindeki 27 ATS 24 plakalı ham petrol yüklü tanker, Nusaybin İlçesi'ne bağlı Duruca Mahallesi mevkiine geldiğinde dorsesinin sağ tarafındaki 2 lastiği patladı, ardından da alev aldı. Sürücü Soysal, TIR'ı yol kenarına çekti. Ancak bu kez alevler, yol kenarındaki hububat ekili tarlaya sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale edip, hem tankerdeki, hem de tarladaki yangını kontrol altına alıp söndürdü. Yaklaşık 40 dakika trafiğe kapanan karayolu, yangının söndürülmüsenin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: NUSAYBİN (Mardin), -

=======================================

Bakan Işık : Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri alıyoruz

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Danışma Meclisi ve Geleneksel İftar Programına katıldı. Bakan Işık, "35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonun sağlandığı bir dönem olmadı. Bizler de hükümet olarak bu güçlerimizin, askerimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.

Uluslar arası Fuar Merkezi'nde gerçekleşen programa  Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve İzmit Belediye Başkjanı Nevzat Doğan  ve partililer katıldı.

BU OPERASYONLARIN AMACI BELLİYDİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin birlik ve beraberliğini koruma şansı olmadığını ifade ederek, "Gezi olayları ilk bakışta birkaç tane gencin masum taleplerini içeren bir eylem olarak sunuldu. Belki o gençler de bu amaçla orada bulunmuşlardı. Ama bunun sadece ülke ölçeğinde değil, küresel ölçeklerde bir operasyon olduğu daha sonraki olaylarda açık ve net ortaya çıktı. Bakınız aynı dönemde Mısır'da, Ukrayna'da hatta daha başka ülkelerde benzer operasyonların yapıldığını biliyoruz. Ama hedeflerine ulamadıkları tek operasyon, başarısız olan tek operasyon Türkiye oldu. Halkımız bu işin arka planında ne olduğunu hemen gördü ve cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sımsıkı sarıldı ve ona sahip çıktı. ve biz maalesef bir 17-25 Aralık operasyonuna maruz kaldık. Bu operasyonun amacı da belliydi. Türkiye'de hükümeti değiştirmek ve Türkiye'yi birtakım küresel güç merkezlerinin hizmetine sokmaktı. Bu operasyon da başarısızlığa uğradı." diye konuştu.

MİLLETİN BİRLİĞİ OLANLARI BOŞA ÇIKARDI

Birilerinin Türkiye'ye terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü:

"İşte bu günlerde gündemde olan MİT tırları hadisesi. Birileri Türkiye'nin başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturmak için bu ülkenin maalesef birliğine yönelik, bu ülkenin sırlarını ifşa etmeye yönelik operasyonlar yaptı. Ama milletimiz bunu gördü ve o operasyonlar da hakamete uğradı. Kobani eylemleri Türkiye'de bir tribülansın, iç karışıklığın çıkarılması için planlanmıştı. Onlar da hakamete uğratıldı. En son 15 Temmuz akşamı hep birlikte maruz kaldığımız hain FETÖ darbe girişimi. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı Allah muhafaza bugün Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini koruma şansı yoktu. Eğer o darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı bugün Türkiye Gezi olaylarıyla başlatılan sürece teslim olmak durumunda kalırdı. Ama bu milletin feraseti, birliği ve beraberliği bütün bu olanları boşa çıkardı." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN EN İYİ TEDBİRLERİ ALDIK

Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Işık, "35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonun sağlandığı bir dönem olmadı. Bizler de hükümet olarak bu güçlerimizin, askerimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Sadece bu hafta 12 tane Bayraktar silahlı ve silahız insansız hava aracını terörle mücadelede kullanılmak üzere askerimize ve güvenlik güçlerimize teslim ettik. Bunun yanında artık ALKA insansız hava araçlarımızı hem silahlandırıyoruz. Hem de keşif ve gözlem amacıyla kullanıyoruz. Teslim etmeye başladık ve bu hafta 3 tane ANKA'yı da terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin emrine verdik. Bu hafta yine 22. Atatürk helikopterini bölgede terörle mücadelede kullanılmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ettik. ve bu ay sonunda da 2 tane silahlı Hürkuş'u terörle mücadelede kullanılmak üzere Jandarmamıza teslim ediyoruz. Onlar orada kahramanca mücadele yaparken biz de onların işini kolaylaştıracak, bu mücadelede kaybımızı en aza indirecek tedbirleri almak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu topraklarda elinde silahlı, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine tehdit oluşturan tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-İftara katılanlar

-Bakan Işık konuşması

-İftardan detaylar

HABER: Çağla DAŞCI-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Bakan Bozdağ: Sokaklarda yargı denetimi yapılmaz

SİİRT Belediyesi ve Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından ortak düzenlenen "Gönül Köprüsü" iftar etkinliğine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, FETÖ törer örgütünün rüyalar ile tarih verdiğini ve bu tarihi cezaevinde bulunan tutuklulara anlatıldığını belirterek, "Mahkemelerde FETO'nün senaryo yazdığı bir tiyatro oynanıyor" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yaklaşık 2 bin 500 kişiye verilen iftar yemeğine özel uçak ile gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, paralel devlet yapılanması ve son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin huzur ve güven adası olduğunu belirten Bozdağ, "O yüzden Türkiye bölgesinde huzur ve güven adası olarak varlığını devam ettir iken sadece adını saydığım terör örgütleri ile değil bunları besleyen bunları ellerinde tutan ülkeler ile istihbarat örgütleri ile uluslararasıgüçler ile mücadele etmekteyiz. Darbe teşebbüsünü yaptılar başaramadılar şuanda millettin yargısında millete hesap veriyorlar. Duruşmalardaki mahkemeleri takip ediyorsunuz biri çıkıptayiğitçe söylüyemiyor evet biz bu darbe teşebbüsünde biz bulunduk. Ama başaramadık adam gibi yaptıkları işe dahi sahip çıkamıyorlar. Neden çünkü bu terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi terörist başı Gülen onlara yaptıkları her şeyi inkar etme talimatını verdi. Bir kontrollü savunma yapılıyor. Mahkemelerde bir tiyatro oynanıyor mahkemede. FETÖ'nün senaryosunu yazdığı bir tiyatro oynanıyor. İçeride bulunanları rüyalar ile aldattığı gibi dışarıdaki akrabalarında rüyalar ile aldatıyor. Dışarıda bir ekip var rüyayı uyduruyor. Eşler avukatlar diğer kişiler vasıtası ile uydurulmuş rüyaları içeriye gönderiyorlar ziyaretçi sırasında onlar ile görüşerek içerde bunlar yayılıyor sonra içerden dışarıya bunlar aktarılıyor. Peygamberlerimizi, ulu kişileri, evliyaları, Salihleri rüyalarda kullanmak suretiyle örgütün üyelerini ne yapıyorlar mutive etmeye çalışıyorlar. Buradan bir kez daha sesleniyorum bu sahte rüyalara inanların vay haline" dedi.

"RÜYALAR YOLU İLE TARİHER VERİLİYOR"

FETO terör örgütün mensuplarının gördükleri rüyaları ceza evinde buluna tutuklulara aktarıldığını ve bu tutuklulara gördükleri rüyalarda tarihler verildiğini belirten Bozdağ, "Bu terör örgütü mensupları gördükleri rüyalar ile tarihler veriyorlar. Bir rüyayı anlatayım size rüyalardan bir tanesinde tarih konusun üzerinde duruluyor "Peygamber efendimiz diyor, rüyada yanıma geldi diyor benim avucumun içine bir tarih yazdı diyor ama diyor sakın ha bunu kimseye söyleme diyor. Bu tarih yeni darbe tarihi veya dışarıya çıkacak tarih. Sonra ben geldim diyor bunu arkadaşlarıma anlattım diyor. 17 kişi var içerde 17 side aynı rüyayı görmüşö Peygamberimiz demiş ellerine tarih yazmış bu tarihte iş tamam ama bir talimat vermiş rüyada yazılan bu tarihleri kimselere söylemesinler diye talimat vermişler. Şimdide rüyaları sorgulamaya başladılar. Bayram olacak Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı falan diye. Onu üzerine bir rüya daha görüyorlar bayram olacak herkes dışarıya çıkacak bu ramazan bayramı da olabilir kurban bayramı da olabilir" diye konuştu.

"SOKAKTA YARGI DENETİMİ YAPILMAZ"

Ana muhalefet partisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü de değerlendiren Bakan Bozdağ, sokaklarda yargı denetiminin yapılamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Meydanlarda, sokaklarda yargının denetimi yapılmaz. Buradan hukuku tanımayanlara hukuku tanımaya, hukuka uymayanları hukuka uymaya davet ediyorum. Yargıya karşı saygısızca, ahlaksızca hukuk dışı yol ve yöntemler ile zehirli bir dil kullananları, saygın bir dil kullanmaya davet ediyorum. Yargıyı tehdit etmek yargı görevi yapanlara hakaret etmek hem yargı görevi yapanları engellemeye teşebbüs suçunu hem de hakaret ve tehdit suçlarını oluşturur ana muhalefet ve diğer kesimler suç işleyerek yargıya hakaret tehdit ederek netice alacaklarını düşünüyorlarsa aldanıyorlar. Netice almanın yolu istinavtır, temizdir, itirazdır."

161 BİN 865 KİŞİDEN 50 BİN 489 KİŞİ TUTUKLUDUR

FETÖ soruşturmaları kapsamında Türkiye'de haklarında adli işlem yapılan toplam 161 bin 865 kişi olduğunu, bunlardan 50 bin 489'unun tutuklu olarak yargılandığını belirten Bakan Bozdağ, "Adli kontrol altına 47 bin 136 kişi var, tutuklandıktan sonra  adli kontrol ile 7 bin 996 kişi var ve şu anda Türkiye'de adli kontrol altında 55 bin 132 kişi bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Bozdağ'ın alana gelişi

-Alanda bulunan vatandaşları gezmesi,

-İftar sofrasına oturması,

-Bakan Bozdağın konuşması,

-Bakan Siirt'te esnaf ziyareti.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Turhan KOYUNCU Mehmet Yücel DURAK SİİRT/

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Başbakan Yardımcısı Canikli: Yürüyüş Fetullahçı Terör Örgütü'ne destektir

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'da Ak Parti il Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü eleştirdi. Canikli, yürüyüşün Fetullahçı Terör örgütüne  destek olduğunu ileri sürdü.

Giresun'da AK Parti İl Danışma Meclisini toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye'nin 2002'den bu yana çok önemli dönemeç noktalarından geçtiğini anlattı, bu dönemeç noktalarından en önemlilerinden birinin de 16 Nisan referandumu olduğunu söyledi. 16 Nisan referandumundan sonra Türkiye'de ekonomide yeni bir atılım dönemi başladığını kaydeden Canikli, "Türkiye'nin önü her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da açıktır. Siyasette tartışma ne kadar ayrıntılı ve ne kadar sert olursa olsun istikrarsızlık gibi bir durum olmayacağı ve Türkiye hiç bir zaman hükümetsiz kalmayacağı için ekonomideki gelişme ve büyüme bir kesintiye uğramayacaktır. İlk örnek ortaya çıkmaya başladı. 2017'nin ilk çeyreğinde Türkiye inanılmaz bir büyüme rakamını yakaladıö dedi. "Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunmak iktidarıyla muhalefetiyle herkesin görevidirö diyen Canikli şöyle devam etti:

"Bu topraklarda yaşayan, bu topraklara ait olan, bu topraklara ait olduğunu iddia eden herkesin görevidir. Sadece iktidarın değil muhalefetin de görevidir. Ama maalesef muhalefetin, özellikle ana muhalefetin ve bölücü terör örgütüne destek veren muhalefetin bu konuda sabıkası çok kabarık. Bırakın mücadeleyi, geçmişte de terör örgütlerine açıkça destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Bu Cumhuriyet Halk Partisi için de geçerli. Buldukları her fırsatta terör örgütlerine destek veriyorlar, onlarla kol kola giriyorlar.ö

'FETTULAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK'

"Şu anda sayın Kılıçdaroğlu'nun adaleti bulmak adı altında yaptığı yürüyüş de esasında Fetullahçı terör örgütüne bir destektir" diyen Canikli şunları söyledi:

"Çünkü bu ülkenin gizli kalması gereken bilgilerini yayınlanması olayında o bilgiler, o kişilere kim tarafından verildi, kim tarafından sağlandı? Bu çok önemli bir sorudur. Herkes her şeyi söylüyor. Adalet için yürüdüklerini ifade ediyorlar. Başbakanımız, arkadaşlarımız da söyledi. Adalet sokakta aranmaz. Adaletin aranacağı yer bellidir. Daha da önemli olan, mahkemenin mahkum ettiği o milletvekiline esas itibariyle bu bilgileri kim verdi? Devletin gizli kalması gereken, doğrudan güvenliğini etkileyen bu casusluk faaliyetinde kullanılan bu bilgileri kim verdi? Er ya da geç bu da açığa çıkacaktır. Böyle bir hareketin savunulması mümkün değil. Verilen cezayı adaletsiz bulabilirsiniz, ağır bulabilirsiniz. Olabilir, ama onu da arama yöntemi bellidir. Onun dışında herkes kendi kafasına göre, 'Ben verilen bu kararı beğenmedim. Dolayısıyla sokağa çıkıyorum. Ben öyle yapacağım' dediğiniz anda bu ülkede yaşanmaz. Kaos ortaya çıkar. Normal bir vatandaş, bir mahkeme karar verdiği zaman nasıl hakkını aramaya çalışıyorsa bu durum herkes içinde geçerlidir. Milletvekilleri için de geçerlidir, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı için de geçerlidir. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok, olamaz. Hem bir taraftan mahkemeyi baskı altına alarak kararı değiştirmeye çalışıyorsunuz, hem de aynı zamanda Fetullahçı terör örgütüne, esas itibariyle bu casusluk faaliyetine destek veriyorsunuz. Anlamı bu. Bu yürüyüşün anlamını bu böyle okumak gerekiyor.ö

"Şehitlerimiz için yürüdünüz mü? 15 Temmuz'da bu ülkenin birlik bütünlüğü ortadan kaldırılmak ve iç savaş çıkarılmak istendi. Binlerce, on binlerce insan katledilmek istendi. O zaman yürüdünüz mü? diyerek konuşmasını sürdüren Canikli şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, o zaman kaçtınız. Gün o gündü, yürümenin zamanı o zamandı. Kendini göstermenin, gerçekten bu milletin dirliğini tehdit edenlere karşı mücadele etmenin zamanı o gündü. Tankların üzerine çıkma günü o gündü. Ama siz ne yaptınız? Tankların yanından savuştunuz. Öyle olmaz.  Şimdi bu yolla yeniden sokaklar hareketlendirilmeye çalışılıyor. Bu ülkenin barışı ortadan kaldırılmaya, kardeşliği dinamitlenmeye çalışılıyor. Elbette buna müsaade etmez bu millet. Boşuna uğraşıyorlar. Sokağa çıktığınız anda ve herkesi sokağa davet ettiğiniz anda bunun anlamı çok farklıdır. Bunun anlamı barışı, düzeni, sistemi ortadan kaldırmaya çalışmaktır.ö

Türkiye'nin artık çok önemli adımlar attığını belirten Canikli, "Dünyanın en büyük üçüncü büyüme oranını yakalamış bir Türkiye almış başını gidiyor. Şahlanıyor adeta. Tam böyle bir dönemde bu gelişmenin önünü kesmek için herkesi sokaklara davet ediyorsun. Terör örgütleri dahil, onları sokaklara davet ediyorsun. Bu yürüyüşü engelleyemezsiniz. Onu söyleyelimö diyerek konuşmasını noktaladı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Canikli'nin açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU /

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

"Bir terör örgütünün çaresi bir başka terör örgütü değildir"

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Tunceli'de katıldığı iftar programında yapıtığı konuşmada, Türkiye'deki iç politika ve Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek, "Bir yandan etrafımızdaki terör örgütlerine maalesef müttefiklerimiz tarafından silahlar verilmektedir" dedi.

Atatürk stadyumunda  bin kişinin katıldığı iftar proğramına Başbakan Yardımcısı Veysi kaynak, AK Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile kentin protokol üyeleri katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Tunceli'nin terörle değil  doğal güzellikleriyle konuşulacağını belirterek, "Tunceli de artık terörle değil artık Allah vergisi o güzellikleriyle anılacak. Şu anda bizim için Türkiye'nin her bir yerinde Aliboğazı'nda da Kato Dağı'nda da Hakkari dağarında da Türkiye'nin he bir yerinde milletimizin bölünmez bütünlüğü için, devletimizin bekası için ve insanlarımızın huzuru için devletle teörle, teröristle mücadelemizde güvenlik güçlerimize şükran borçluyuz. ve terörle mücadele ederken hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize rahmet diliyoruz. Biz bu coğrafyada kiliseyle havrayla camiiyle sinagogla, cemeviyle ütün mabetlerle insanların huzur içerisinde ibadetlerini yapmalarının ve inançlarını yapmalarının peşindeyiz" dedi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ İYİ YOLDA"

Türkiye ekonomisinin OİSD ülkelerden dana fazla büyüme gösterdiğini ifade eden Kaynak, "Son 3 aylık büyüme rakamlarına göre Türkiye, OİSD ülkelerinin iki misli yüzde beş oranında bir büyüme rakamına ulaşmıştır. ve Türk,ye'nin ulaştığı bu ekonomik başarı ekonominin her alanında kendini göstermiştir. Döviz kurları düşmüş, İstanbul borsası bizi ne ilgilendirir diyemeyiz tabi niye ilgilendiriyor ekonomimizin sağlığını gösteren önemli bir veri olduğu için ilgilendiriyor. Tarihi rekorlar kırmış vaziyette ve ilk defa bu son çeyrekte Cumhurbaşkanımızın istihdam çağışı üzerine son çeyrekte 1 milyona yakın insanımız iş bulmuştur" diye konuştu.

"BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÇARESİ BİR BAŞKA TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri ve ABD'nin Rakka operasyonunu ile YPG'ye verilen silahları da eleştirerek şöyle konuştu:

"Bir yandan da etrafımızdaki terör örgütlerine maalesef müttefiklerimiz tarafından silahlar verilmetedir. Öyle bir oyun düşünün ki burada 30 yılı aşkın bir süreden beri 40 binden fazla insanın canına mal olmuş PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısına bizim müttefikimiz bir devlet bir başka devletle savaşsın diye silah veriyor. Biz hep şunu söylüyoruz bir terör örgütünün çaresi bir başka terör örgütü değildir. Devletler, ancak kendileri gibi meşru devletlerle iş tutabilirler. Devletler, eli kanlı terör örgütleriyle iş tutamazlar. Onlarla bir masaya oturamazlar ve verdikleri silahların DEAŞ'A karşı yapılacak operasyondan sonra bizim milletimize, bizim insanımıza PKK vasıtasıyla dönmeyeceğinin garantisini bize verseler bile  asla bunun nasıl sağlanacağını bize gösteremiyorlar. Bir terör örgütünin, tekrar ediyorum, bir terör örgütüyle mücadele bir başka terör örgütünü devreye sokarak olmaz. DAEŞ terör örgütüyle mücadeleyi dünyadaki en etkin mücadeleyi en etkili mücadeleyi Türkiye yapmıştır. Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı operasyonuyla 3000'den fazla DEAŞ teröristinin bertaraf edilmesini sağladık. ve Türkiye içerisinde DEAŞ terör örgütüyle önemli mücadeleler yapıyoruz. Başarımız ortadayken Rakka'da Mümbiç'te yapılacak operasyonları müttefik ülkelerle biz yapacağımızı ilan etmişken maalesef meşru devletler, meşru devletlerle değil, gayri meşru devletlerle teröre karşı operasyon yapma peşinde oldular."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-İftar yemeği için stadyumda toplanan kalabalık

-Masalarda oturan vatandaşlar

-Mustafa ataş'ın konuşması

-Başbakan yardımcısının konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Meral Akşener, 'Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' eylemini destekliyorum

BURSA'da 2 bin kişiye düzenlenen iftar yemeğine  MHP'den ihraç edilen Meral Akşener de katıldı. İftarın ardından konuşma yapan Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Sayın Bahçeli, içiniz hiç sızlamıyor mu? " sözlerini kullandı. Akşener, Kemal Kılıçaroğlu'nun başlattığı Adelet Yürüşü desteklediğini belirtti.

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Bursa Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde ki Hayat Lokantasın'nda 2 bin kişiye düzenlenen iftara katıldı. Akşener, iftar sonrası yaptığı konuşmada Devlet Bahçeli'nin referandum kararını ve politikalarını eleştirerek, "Şehitlerimize baktığımızda hepsinin sosyal medyasında bozkurt işareti var. Referandumdan sonra terörün biteceği söylenmişti. Referandumun ardından bugüne kadar 63 şehidimiz var. Bu günlerin sorumlusu Sayın Devlet Bahçeli'dir. Sayın Bahçeli, için hiç sızlamıyormu?, Türkiye'yi getirdiğiniz yerden hiç üzüntü duymuyormusunuz" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN EYLEMİNİ DESTEKLİYORUM"

Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adelet Yürüyüşü eylemine de değindi. Akşener, "Kılıçdaroğlu, İstanbul CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun hapse mahkum edilmesiyle ilgili bir adalet yürüyüşü başlattı. Allah gücünü arttırsın, Allah yardımcısı olsun. Bu eylemin biçimini destekliyorum. Çünkü provakasyon yok. Ne yaparsa kendine yapıyor. İnşallah Hayırlı olur" ifadelerini kullandı. MHP'den ihraç sonrası yeni bir oluşuma gidileceğinin sinyalini veren Akşener, " 1200 arkadaşımla uzun süren görüşmeler yaptık. 20 Haziran'da görülecek davanın sonucu ne olursa olsun bu ülkeyi kurdun kuşun eline bırakmayacağız, arkadaşlarımın yüzde 90'ı yeni bir oluşum kurulmasından yana" diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Akşener'in iftara gelmesi

-Akşenir'in destekçileriyle buluşması

-Akşener'in konuşması

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Bacakları salıncakta sıkışan 10 yaşındaki Yıldız'ı itfaiye kurtardı

KÜTAHYA'da parktaki plastik salıncakta bacakları sıkışan 10 yaşındaki Yıldız İngeç'i itfaiye ekipleri kurtardı.

Olay Cumhuriyet Mahallesi çevre yolu kenarındaki çocuk parkında meydana geldi. Yıldız İngeç, kendisinden daha küçük yaştaki çocukların bindiği plastik salıncakta sallandı. Kısa süre sonra salıncaktan inmek isteyen Yıldız İngeç bacaklarını plastik salıncaktan çıkaramadı. Ağlamaya başlayan Yıldız İngeç'e parkta bulunan vatandaşlar yardım etmek istedi. Vatandaşlar da bacakları plastik salıncakta sıkışan Yıldız'ı kurtaramayınca itfaiyecilerden yardım istendi. İhbar üzerine kısa sürede parka gelen Kütahya Belediyesi İtfaiye ekipleri plastik salıncak koltuğunu keserek Yıldız İngeç'i kurtardı. Yıldız İngeç, erkek kardeşini alıp parktan uzaklaştı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Mahsur kalan çocuğun görüntüsü,

-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması,

-Kızın kurtarılması

-İtfaiye görevlisinin telsizle kurtarma çalışmasının tamamlandığı anons etmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Elmalı'da dolu ve yağmur sele neden oldu

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde dolu ve şiddetli yağmur sele neden oldu. Bölgede çok sayıda tarım arazisi ve serayı su basarken, sel suları yollara da zarar verdi.

Elmalı'ya bağlı Bozhöyük Mahallesi'nde saat 14.00 sıralarında şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren yağış sonrası sel meydana geldi. Bölgede çok sayıda tarım arazisi ve serayı su bastı. Sel sularına kapılan çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Bozhöyük Mahallesi yayla yolu da sel nedeniyle büyük zarar gördü.

Elmalı Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı. Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, zararın en aza indirilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

Bölge halkı ise her yıl benzer sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Sel sularından görüntüler (vatandaş kamerası)

Sel sularının zarar verdiği yoldan görüntü

HABER- KAMERA: ELMALI (Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Zehirlendiği iddia edilen köpek telef oldu

ADIYAMAN'da, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirli yiyecek verildiği iddia edilen sokak köpeği, telef oldu.

Olay, akşam saatlerinde Hocaömer Mahallesi Buhara Caddesi'nde meydana geldi. Kaldırımdaki köpeğe iddiaya göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirli yiyecek verildi. Yiyecekten yiyen köpek bir süre sonra can çekişmeye başladı. Vatandaşların suyla müdahalesine karşın köpek telef oldu. Hayvanın leşi, belediye ekipleri tarafından kamyonete konularak götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Köpeğin can çekişmesi

Vatandaşların su dökmesi

Vatandaşların izlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Daireye girmeye çalışan hırsız tarafından vuruldu

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bir apartmanın dairesine girmeye çalıştığı iddia edilen hırsıza kurusıkı tabancayla müdahale etmeye çalışan 32 yaşındaki Adem Kara, olay yerinden kaçmaya çalışan hırsızın tabancasından çıkan kurşunla ağır şekilde yaralandı.

Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi Dr. Zeki Acar Caddesi Kafkas Sokakata ikamet eden Adem Kara,  saat 22.00 sıralarında, evde olmayan ikinci kattaki komşusunun dairesinden sesler geldiğini farketti. Kurusıkı tabir edilen kendisine ait tabancayla 4. kattaki evinden 2. kata inen Adem Kara, komşusuna ait dairenin kapısını zorlayan bir şahısla karşılaştı. Elindeki kurusıkı tabancayla hırsızı durdurmaya çalışan Adem Karayla kısa bir kovalamaca yaşayan hırsız, apartmanın merdivenlerinde belindeki tabancayı çıkararak  Adem Kara'ya ateş etti. Merdivenlerden yaralı olarak inmeyi başaran Adem Kara, apartmandan çıktıktan sonra elindeki kurusıkı tabancayla birlikte kanlar içerisinde yere yığıldı. Apartman sakinleri polisi ve 112'yi arayarak yardım istedi.  Olay yerinde sağlık görevlilerin yaptıkları müdahalenin ardından yaralı Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yoğun bakım Ünitesi'ne kaldırıldı. Yaralanan Adem Kara'nın sol göğüs kısmından giren kurşunun sağ koltuk altından çıktığı tespit edildi.Adem Kara'nın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, polis,  kayıplara karışan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Olay yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kardeşiyle tartıştı, av tüfeğiyle başkasını vurdu

ANTALYA'da iki kardeş arasında kıraathanede çıkan tartışmada ağabey Yusuf K., yanında getirdiği av tüfeğiyle 'Kapıdan ilk çıkanı vuracağım' dedikten sonra olaydan habersiz Ahmet Hançer'i vurarak yaraladı.Olay, Kepez İlçesi Erenköy Mahallesi 4840 Sokak üzerindeki iki katlı kıraathanede saat 23: 00'da meydana geldi. İddiaya göre Yusuf K. ile ismi öğrenilemeyen kardeşi okey masasında bir sebepten dolayı tartıştı. Tartışma nedeniyle kıraathaneyi terk eden Yusuf K. eve gitti. Sinirlerine hakim olamayan Yusuf K. evdeki av tüfeğini alarak tekrar kıraathane önüne geldi. Kıraathane içindekileri bir süre tehdit eden Yusuf K. 'Kapıdan ilk çıkanı vuracağım' dedi. Bu sırada olaydan haberi olmayan ve evine gitmek üzere kıraathanenin kapısından çıkan 37 yaşındaki Ahmet Hançer, hedef oldu.Bacaklarına isabet eden saçmalar nedeniyle kanlar içinde kalan Hançer, olay yerine gelen ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.Polis ekipleri, kaçan Yusuf K'nin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Kıraathane çevresinden görüntü

Polis ekipleri

Vatandaşlardan detay

Polisin saçma kartuşunu araması

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Otomobilin motoruna sıkışan kediyi polis kurtardı

ADANA'da  bir otomobilin motor kısmına giren kedi, araç sahibi ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kedi, polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, saat 22.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Bulvarı Kuruköprü Mahallesi'nde meydana geldi. Park halindeki 01 ATN 72 plakalı otomobilin  motor kısmından kedi sesi geldiğini fark eden çevre sakinleri, aracın sahibi Adem Orakçı'ya haber verdi. Orakçı ve yanındaki hayvanseverler, kediyi kurtarmayı başaramayınca polise haber verdi. Gelen polis ekipleri, motor kapağını söküp, sıkışan kediyi kurtardı. Bırakılan kedi, kaçarak gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polislerin ve vatandaşın araca bakmaları

Motor kısmına ışık tutmaları

Aracın alt kısmına bakmaları

Polisin motor kapagını çıkarması

Kedinin miyavlaması

Polisin 'pisi pisi'diyerek seslenmesi

Polisin aracın alt kısmına süpürge ile vurması

Kedinin çıkması

Kedinin koşarak uzaklaşması

Araç sahibi ile bir vatandaşın konuşması

Haber - Kamera: Ahmet ÖZMEN / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Van'da çevre yoluna dikkat çekmek için yolda iftar açtılar

SAADET Partisi Van İl Başkanlığı, tamamlanmayan çevre yoluna dikkat çekmek için yola yer sofrası kurup vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı 2009 yılında yapımına başlanan 41 kilometrelik olan, ancak sadece 12 kilometresi tamamlanan Van çevreyoluna dikkat çekmek için parti üyeleri ve vatandaşlarla birlikte yola kurulan yer sofrasında iftar yaptı. Günlerdir sosyal medya üzerinden duyurular yapan SP Van İl Başkanlığı akşam saatlerinde vatandaşları minibüslerle çevre yolunun yarım kaldığı yere taşıdı. Burada yolun üzerine battaniyeler seren partililer ve vatandaşlar peynir, zeytin, karpuz ve hurma ile iftarlarını açtı. Ezanın okunmasıyla iftarlarını açan partililer ve vatandaşlar, daha sonra yakılan semaverlerde çay içti.

ÇEVRE YOLUNA DİKKAT ÇEKTİLER

Programı organize eden SP İl Başkanı Özay İlhan, amaçlarının çevreyolunun tamamlanmasına dikkat çekmek olduğunu belirtti. İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak her yıl iftar programları düzenlemekteydik. Fakat bu yıl ilimizin kronik bir sorunu haline gelmiş olan çevre yolunda iftarımızı yapmaya karar verdik. Birçok kesimden olumlu tepkiler aldık. Artık Van'ın bu kronik sorununun bin an önce çözülmesini istiyoruz. Van Türkiye'nin en büyük 18'nci ili olmasına rağmen Türkiye'de kronik çevre yolu sorunu olan tek ili. Bir an evvel bu kronik sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu yol tamamlandığı taktirde ilimize ekonomik katkı da sağlayacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Çevre yolundan görüntüler

-Partililer ve vatandaşların çevre yoluna gelişi

-Yer sofrasının hazırlanması

-Ezan okunması

-İftar açılması

-SP İl Başkanı Özay İlhan'ın röportajı

-İftardan detaylar

Haber: Orhan AŞAN-Safa ATMACA/VAN, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Şanlıurfa'da valilikten 10 bin kişiye iftar

ŞANLIURFA Valiliği tarafından organize edilen 'Hz. Mevlana'da Ramazan' etkinliği kapsamında 10 bin kişiye semazen gösterisi eşliğinde iftar yemeği verildi.

Şanlıurfa Valiliği, Topçu Meydanı'nda 10 bin kişiye yönelik semazen gösterisi eşliğinde iftar programı düzenledi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı iftara; Vali Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. İftar programına katılanların masalarını gezerek vatandaşlarla sohbet eden Vali Tuna, Ramazan ayının Şanlıurfa'da dolu dolu yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Farklı düşünceler ve farklı görüşler birlik ruhu içerisinde demokrasiye sahip çıkmıştır. Oysa güzel dinimizi hain ve çirkin emellerine alet edenler riayi yol edinmişlerdir. 15 Temmuz gecesi sadece milli iradeye kurşunlar sıkılmadı ve sadece meclis bombalanmadı? O gece dini değerlerimiz ayaklar altına alınmıştı. Riyakarlığı bir yaşam biçimi haline getirenlerin maskesi 15 Temmuz'da düşmüştür. İslam gibi adı barış olan güzel dinimiz adına bozgunculuk çıkarmak, terör estirmek, islamifobi gibi karanlık ve kirli planların doğrudan ya da dolaylı olarak hizmetinde olmak demektir. Sınırlarımızın ötesinde yanan acılara duyarsız kalamayız.ö

Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar birlikte orucunu açan Vali Tuna, emeği geçenlere teşekkür etti. İftar yemeği Bursa Karabaşi Veli Dergahı Tasavvuf Vakfı ekibinin semah gösterisi ile son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

İftar yemeğinin verildiği alan

İftar yemeğine katılan protokol üyeleri

Vali Tuna'nın yemek dağıtması

Vali Tuna'nın konuşması

Ezan okunması

Vatandaşların oruçlarını açmaları

Semah gösterisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title