Haberler

Fransa Yeniden Sandık Başında

- Fransa yeniden sandık başındaPARİS - Fransa'da seçmen, milletvekili seçiminin ikinci turu kapsamında bir kez daha sandık başına gidiyor.

- Fransa yeniden sandık başında

PARİS - Fransa'da seçmen, milletvekili seçiminin ikinci turu kapsamında bir kez daha sandık başına gidiyor.

Fransa'da 11 Haziran'da yapılan milletvekili seçimlerinin ikinci turu bugün gerçekleştiriliyor. İlk turda yüzde 12.5 ve üzeri oy almış adaylar, ikinci tura katılıyor. Milletvekili genel seçiminde ülke genelinde 46 milyon, denizaşırı yerleşim yerlerinde 1.3 milyon olmak üzere 47 milyon seçmen, 577 milletvekili seçmek üzere sandık başına gidiyor. Yerel saatle 08.00'de başlayan oy verme işlemi, küçük şehirlerde saat 18.00'de büyük şehirlerde ise 20.00'de sona ererken denizaşırı yerleşim yerlerinde değişkenlik gösterecek.

Bugün yapılan oy verme işlemi kapsamında en fazla oyu alan aday, milletvekili olarak Meclis'e girecek. Okul ve belediye binaları gibi 69 bin merkeze konulan sandıklarda oyunu kullanacak seçmenlerin güvenliği için 50 bine yakın polis, jandarma ve asker görev yapacak.

İlk turda 577 milletvekilinden 289 milletvekilini belirleyen Fransız seçmenler, bugün 286 milletvekilini belirleyecek. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, ilk turda oyların yüzde 32.32'sini alan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi ile Demokrasi Hareketi ittifakı, 400 ile 430 milletvekilliğini kazanarak çoğunluğu elde etmesi bekleniyor.

İlk tur seçimde oyların yüzde 21.56'sını alan Merkez Sağ Cumhuriyetçi Partinin 85-125 arasında milletvekili kazanması beklenirken, Sosyalist Parti ve ittifak yaptığı diğerleriyle ancak yüzde 9.51 oy oranına göre 21-33 milletvekili çıkarabiliyor. Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisinin yüzde 13.20 oy oranıyla yalnızca 5 ila 13 milletvekilini Ulusal Meclise gönderme ihtimali var. Aşırı solcu Jean-Luc Melenchon'un Boyun Eğmeyen Fransa Hareketinin aldığı oy oranı yüzde 11.02. Bu durumda 10 ila 20 arasında milletvekilini Meclis'e gönderebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title