Haberler

Şampiyon İzmir Konak Belediyespor'dan Destek Çağrısı

KADINLAR Futbol 1'inci Ligi'nde üst üste 5 şampiyonluk kazanarak armasının üzerine ilk yıldızı takma hakkı elde eden Konak Belediyespor'da Başkan Zeki Günen, büyük sorunlarla boğuştuklarını belirterek Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) daha fazla destek beklediklerini söyledi.

KADINLAR Futbol 1'inci Ligi'nde üst üste 5 şampiyonluk kazanarak armasının üzerine ilk yıldızı takma hakkı elde eden Konak Belediyespor'da Başkan Zeki Günen, büyük sorunlarla boğuştuklarını belirterek Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) daha fazla destek beklediklerini söyledi.

"Dağ gibi sorunlarımız var" diyen Başkan Günen, yeni sezon öncesi kadın futbol kulüplerinin liglere katılıp katılmamayı tartıştığını söylerken, "Ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğiz. TFF şampiyonluk primi olarak bize 50 bin TL ödül veriyor. İkinci 30 bin TL, üçüncü 20 bin TL alıyor. TFF'nin devasa bütçesini düşündüğümüzde, insaf ve adalet diyorum" diye konuştu. Kimseyi hedef alma amacında olmadığını ve sorunların çözüleceğine inandığını anlatan Zeki Günen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deplasmanlara 22 kişilik kafile ile maçtan bir gün önce gidiyoruz. TFF, tüm harcamalar için 1250 TL veriyor. Ben iktisatçıyım ancak bu işin içinden çıkamıyorum. Ligin geç başlaması bizi olumsuz etkiliyor. Sakatlanan futbolcularımızın MR'larının çekilmesi isteniyor, müsabakalarda ambulans bulundurma zorunluluğumuz var. Sağlık konusunda da ciddi giderlerimiz oluyor. Federasyon'un, Türkiye'yi UEFA'da temsil edecek bir yapıyı amatör statüyle götürmesi doğru değil. Amatörüz, ancak yurtdışında profesyonellerle karşılaşıyoruz. Avrupa'da bu şekilde başarlı olmak mucize."

BAŞOĞLU: 'KATKI ARTACAK"

Türkiye Futbol Federasyonu Kadın Futbolu Departman Müdürü Mert Başoğlu, Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün büyük bir yeniden yapılanma için çalışma ve planlar yaptığını belirtti, "Yeni sezonda bir takım farklı uygulamalar hayata geçirilecek. Özelikle Kadınlar 1'inci Ligi, 2'nci Ligi ve 3'üncü Ligi'nde katkı payları ve ödül sisteminin değişmesi için tüm çalışmalar yapıldı. TFF Yönetim Kurulu, bu konuda karar aşamasında" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

UEFA Şampiyonlar Ligi Konak Belediyespor İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title