Haberler

Engelli Oğluna 12 Yıldır Hem Anne Hem Baba Oldu

ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde 12 yıl önce eşini ve bir çocuğunu trafik kazasında kaybeden 64 yaşındaki Satılmış Erenler, hem annelik hem de babalık yaptığı 40 yaşındaki bedensel engelli oğlunun kansere yakalanması üzerine de gece gündüz uyumadan tedavisiyle ilgileniyor.

Turgutreis Mahallesi'nde yaşamını sürdüren üç çocuk babası emekli Erenler, hüzünlü bir "Babalar Günü" geçiriyor. 12 yıl önce trafik kazasında üç çocuğundan birini ve eşini kaybeden Erenler, geçirdiği acı dolu günlere rağmen yaşama umudunu yitirmeden birlikte yaşadığı yüzde 97 oranında bedensel engelli oğlu Kaan'a hayat azmi veriyor. Erenler'in diğer çocuğu ise Ankara'da özel bir şirkette çalışıyor.

Satılmış Erenler, oğlunun küçükken yakalandığı kas hastalığının zamanla ilerlediğini, 20 yaşında askere gidecekken engelli hale geldiğini belirterek, "Daha sonra ağır ağır ilerledi ve yürüyemez hale geldi. Oğlum şimdi tekerlekli sandalyeye bağlı yaşıyor." dedi.

"Ben oğlum için yaşadım"

Eşinin ölümünden sonra engelli oğluna hem annelik hem de babalık yaptığını dile getiren Erenler, şöyle konuştu:

"Oğluma elimden geldiği kadar bakmaya çalıştım. Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Okuluna gitmeye başladı. Okul akülü sandalye verdi, onunla gidip gelmeye başladı. 17 yıldır okulda seramik sanatıyla ilgileniyor. Diğer zamanlarda da ben evde onunla ilgilendim. Bu zamana kadar mücadele verdik. Bundan sonra da ömrümün sonuna kadar yanındayım. Ben oğlum için yaşadım, bundan sonra da öyle olacak."

Oğluna bir süre önce kalın bağırsak kanseri teşhisi konulduğunu ifade eden Erenler, ağır bir ameliyat geçiren Kaan'ın 5 gündür hastanede olduğunu anlattı. Erenler, şöyle konuştu:

"Yapılan tetkiklere göre oğlumun bağırsağındaki yaralar ilerlemiş ve 'Ameliyat edilmesi gerekiyor' dediler. 7 saatlik bir ameliyat geçirdi ve kalın bağırsağını aldılar. Bundan sonra torba ile yaşamaya devam edecek. Biz de buna karşı önlemimizi alarak devam edeceğiz."

Oğlunun tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını vurgulayan Erenler, gece bazen 3-4 kez uykusundan kalktığını söyledi.

Oğluna sarılarak duygusal anlar yaşadı

Daha önce hiç Babalar Günü'nü kutlamadığını anlatan Erenler, "Yeter ki o iyi olsun, ben kutlamasam da olur." diyerek, hasta yatağındaki oğluna uzun uzun sarılıp ağladı.

Konuşma güçlüğü çeken Kaan Erenler ise 40 yıldır kendisine bakan babasının hakkını ödeyemeyeceğini ifade ederek, babasının ve tüm babaların "Babalar Günü"nü kutladı.

Kaan Erenler'in ameliyatını gerçekleştiren Acıbadem Hastanesi genel cerrahi uzmanı Birol Esen ise hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Esen, bedensel engelli Erenler'in 8 yıldır kalın bağırsak problemi yaşadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Babalar Günü Erenler Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title