Haberler

İşitme Engelliler Olimpiyatları Turizme Katkı Yapacak

Samsun'da, 18-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın şehrin ekonomisine önemli katkı yapacağı belirtildi.

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, otellerde rezervasyonların yapılmaya başlandığını ve gecelik konaklama ücretlerinin 100 ile 250 dolar arasında olacağını bildirdi.

Yaklaşık 89 ülkeden misafir beklediklerini ve bu nedenle heyecanlı olduklarını aktaran Toktaş, "Dünyanın en büyük üçüncü spor müsabakası Samsun'da olacak. Hatta böyle bir organizasyon Samsun dışına çıkmış, Türkiye için önemli bir organizasyon haline gelmiş durumdadır. Birçok ülkenin spor bültenlerinde ve gazetelerinde yer alacak. Biz, bu nedenle çok fazla önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatların kente prestij kazandıracağına inandığını anlatan Toktaş, şöyle devam etti:

"Buraya gelen misafirlerimizi bir turizm elçisi ve Türkiye dostu olarak yolcu etmek istiyoruz. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak hiç kolay değil. Bu anlamda olimpiyata Samsun olarak biz hazırız. Misafirlerimizi bekliyoruz."

Tesisler ve oteller hazır

Olimpiyatlarla ilgili çalışmaların 1 yıldır sürdüğüne dikkati çeken Toktaş, ülkelerden rezervasyon için taleplerin de gelmeye başladığını söyledi.

"Birçok tesisimiz hem fiziki, hem de altyapı olarak hazır." diyen Murat Toktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunlara sayılı günler kala otellere de ülkelerden rezervasyonlar için talepler gelmeye başladı. En büyük heyet olan Almanya için rezervasyonumuz kesinleşti. ABD, Rusya, Uzak Doğu ve Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerimiz ise otelleri gezip ön taleplerini alıyor ve fiyat teklifi topluyorlar. Şu anda toplam 5 otelimiz, 12 ülkeden rezervasyon almış durumda. Birkaç hafta içerisinde de istediğimiz nihai sonuca ulaşmış olacağız."

Ondokuz Mayıs Üniversitesi içerisinde Olimpiyat Köyü'nün kurulduğunu ve kapasitenin 3 bin 400 ile 4 bin civarında olacağını hatırlatan Toktaş, "Olimpiyat Köyü'nde sadece sporcularımız kalabilecek. Kesin olmamakla beraber 3 bine yakın sporcunun köyden faydalanmak üzere ön rezervasyon yaptırdığını biliyoruz. Olimpiyat Köyü'nden ayrı otellerimizde ise 3 bine yakın yatak kapasitemiz olacak. Bunun için konaklama anlamında herhangi bir problem de yaşanmayacak." değerlendirmesini yaptı.

- Görevli personel işaret dili öğreniyor

Murat Toktaş, gelenlere daha iyi hizmet verebilmek için görevli personelin işaret dilini öğrenmek amacıyla eğitim aldığını kaydetti.

Sağlıklı iletişim kurabilmek adına Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile çalışılarak birçok personelin işaret dili eğitimi almasını sağladıklarını dile getiren Toktaş, "Bu konuda zaten otellerimiz fazlasıyla hassasiyet gösteriyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Murat Toktaş Karadeniz Türkiye Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title