Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, "Manisa'daki askeri kışladaki zehirlenme şüphesine ilişkin" Hükümet adına yaptığı bilgilendirmenin ardından, siyasi partiler adına konuşmalar yapıldı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa'da erlerin yemekten zehirlendiği olaydan sonra, "bunun nedeni psikolojik ya da sudan gibi" nedenlerle, adeta zehirlenme olayının basitleştirilmeye çalışıldığını belirtti.

Hiç yemek yemediği halde etkilenen askerler var denildiğini aktaran Akçay, "Acaba söz konusu firmanın sadece Manisa'daki yemek ihalesi mi iptal edildi, yoksa diğer yerlerdeki sözleşmeleri de iptal edildi mi? Çünkü, bu firma bir çok askeri kuruma yemek veriyor. Olay çok vahimdir, unutulacak, geçiştirilecek bir olay değildir. Askerimiz, devletimize, ordumuza emanettir. Ortada savsaklama ve geçiştirme hadisesi vardır. Böyle keşmekeşler savaşlarda bile yaşanmadı." dedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, yemekten zehirlenen askerlerin hepsinin bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu, hayatını kaybeden askerin ailesine de başsağlığı diledi.

Askerlik hizmeti, zorunlu kamu hizmeti olarak erkek vatandaşlara dayatılmış bir görevdir." diyen Kürkcü, vicdani ret hakkı tanınmadığı için, 20 yaşın üzerindeki her erkeğin eğitim ve kıta hizmetleri için askere alındığını bildirdi.

Kürkcü, devletin kendisine emanet edilen askerlere karşı görevlerinin olduğunu, kışlaya nasıl girmişse ailelerine öyle teslim edilmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam eden "adalet yürüyüşü"ne değindi.

"Yürüyüşün kutlu olsun Kemal Kılıçdaroğlu." diyen Gök, şöyle devam etti:

"Bu yürüyüşü küçümseyenler, yarın adaletle ilgili başlarına olumsuzluk geldiği zaman Kemal Kılıçdaroğlu'na hak verecekler. Cumhurbaşkanı, 'bu yürüyüş lütuftur' dedi. Bu lütuf değildir, biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Biz yürürken size mi soracağız, sizden mi izin alacağız?"

Gök, Milli Savunma Bakanı Işık, kendisine, Manisa'daki zehirlenme olayı ile ilgili bilgi vermek istediğini söyleyince, bunu memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Ama konuşmayı görünce dağın fare doğurduğunu gördüm. 'Her şey iyi, aslında zehirlenme de yok, şundan olabilir' gibi şeyler söyledi." dedi.

Manisa'da zehirlenme olayı olunca CHP Manisa milletvekillerinin araştırma önergesi verdiğini anımsatan Gök, konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istediklerini ancak AK Parti'nin "daha önemli işler var sonra görüşelim" diyerek kabul etmediğini öne sürdü.

Levent Gök, "Bu şirket kimindir, arkasındaki güçler kimdir, bunların araştırılmasından niye korkuyorsunuz? Sadece askeriyeden değil, Milli Eğitim Bakanlığından da ihale almış? Anlaşılan korunuyor bu şirket." ifadesini kullandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise şu anda sadece 20 askerin gözetim altında olduğunu, hayati tehlikelerinin de olmadığını belirtti.

Sadece askeriyenin değil, kamu kurumlarının tamamının yemek hizmetini dışarıdan aldığına değenin Berber, "2000 yılından beri bu hizmet dışarıdan alınıyor, olaya doğru teşhis koymalıyız." dedi.

Recai Berber, bu tür olaylarda önemli olanın denetim olduğunu vurgulayarak, bu şekildeki münferit olaydan yola çıkarak, bütün yemek alım hizmetlerinde sorun var denilmesinin yanlış olacağını bildirdi.

Olaydan sonra yemek firmasının sözleşmesinin iptal edildiğine dikkati çeken Berber, "Bu hizmet alımının yanlış bir tarafı yoktur. İhaleler verilirken, firmaların kim olduğuna bakılmaz, verdiği hizmete bakılır." diye konuştu.

Babalar gününü kutladılar

Öte yandan yerinden söz alan siyasi parti temsilcileri, bütün babaların Babalar Günü'nü kutladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Hakkari ve Erzurum'da terörle mücedele ederken şehit düşen 3 askeri ve bütün şehitleri rahmetle andı.

Bostancı, şunları kaydetti:

"Manisa'da yaşanan askeri birlikteki zehirlenme hadisesi mutlak suretle sonuna kadar takip edilip, arkasındaki bütün karanlık noktaların açığa çıkarıldığı bir süreçle bu işin soruşturması yapılacaktır. Her kimin ihmali, kusuru varsa hukukun önüne çıkarılacak ve hukuk çerçevesinde layık olduğu muameleye maruz bırakılacaktır. Onlar, devlete yani hepimize emanet edilmiş bizim evlatlarımız, çocuklarımızdır. Onlara ilişkin hassasiyet, siyasi polemiklerin konusu olmaz. Hepimizin ortak hassasiyetidir. Bu sorumluluğu hükümet elbette yerine getirecektir, bizde takipçisi olacağız."

Kaynak: AA / Politika

Recai Berber Levent Gök Fikri Işık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title