Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Şemdinli'de ölü ele geçirilen PKK'lı teröristle birlikte AT-4 tanksavar ele geçirildiHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde çıkan çatışmada 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, aralarında 'AT-4' tanksavar silahının da bulunduğu mühimmat ele geçirildi.

Şemdinli'de ölü ele geçirilen PKK'lı teröristle birlikte AT-4 tanksavar ele geçirildi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde çıkan çatışmada 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, aralarında 'AT-4' tanksavar silahının da bulunduğu mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları aralıksız sürerken, Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Yeşilova Köyü Bahar Deresi bölgesinde bir PKK'lı tetörist çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Teröristle birlikte 1 Kalaşnikof bu silaha ait 5 dolu şarjör, 3 el bombası, AT-4 tanksavar silahı, 1 adet RPG-7, 4 adet RPG-7 mühimmatı ele geçirildi. Bu operasyonla birlikte Hakkari'de 1 Ocak 2017 tarihinden bu güne kadar 232, 4 Ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar  toplam 798 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Haber ŞEMDİNLİ(Hakkari), -

============================================

Dedesini ve babaannesini bıçakla öldürdü, internet kafede yakalandı

EDİRNE'de psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 22 yaşındaki Oğuzhan Selçuk, beraber yaşadığı 74 yaşındaki dedesi Selçuk, babaannesi Firdevs Selçuk'u 15'er kez bıçaklayıp vahşice öldürdü. Evden çıkarken karşılaştığı halası Çiğdem ve onun oğlu Barış'ı da bıçakla yaralayan katil zanlısı Oğuzhan, karşı caddedeki bir internet kafede polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Oğuzhan Selçuk, 1. Murat Mahallesi, Güngör Mazlum Caddesi üzerindeki Fırat Sitesi B blok 3'ncü katta dedesi Zeynel ve babaannesiyle Firdevs Selçuk'u ile çıkan tartışmanın ardından eline aldığı bıçakla saldırdı. Oğuzhan Selçuk, dedesi ve babaannesini 15'er kez bıçakla yaraladıktan sonra evden kaçtı. Apartmanın girişinde karşılaştığı halası Çiğdem Selçuk ve onun oğlu Barış Esendemir'i de bıçakla yaralayan Oğuzhan Selçuk, yolun karşısındaki bir internet kafeye girdi. Kanlı ellerini kafenin lavabosunda yıkayan Oğuzhan, bir bilgisayarın başına oturduğu sırada gelen polis ekiplerince gözaltına alındı.

Çevredekilerin ihbarıyla gelen polis ve sağlık ekiplerince yapılan incelemede Zeynel Selçuk'un hayatını kaybettiği belirlendi. Ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Çiğdem Selçuk, oğlu Barış Esendemir ve Firdevs Selçuk tedavi altına altındı. Yaralılardan 74 yaşındaki Firdevs Selçuk doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Oğuzhan Selçuk, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü'ne götürüldü. Evde savcılık ve polis ekiplerince yapılan incelemenin ardından ölen Zeynel Selçuk'un cesedi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekiplerince başlatılan soruşturma sürüyor.

Edirne spor futbol takımının 2'nci ligde olduğu 1998 yılında antrenörlüğünü de yapmış olan Zeynel Selçuk'un ölümü spor camiasında büyük üzüntüyle karşılandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Apartman ve polis ekipleri

-Güvenlik şeridi

-Çevrede toplananlar

-Yaşlı çiftin tanıdıkları röp.

-Zeynel Selçuk'un cesedinin çıkarılması

-Cenaze aracına konulması

-Tıp Fakültesi acili

-Genel görüntüler

-Ölenlerin vesikalıkları

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

==============================================

Kazada ölen 3 kişinin cenazeleri toprağa verildi

GAZİANTEP'te dün gece freni boşaldığı iddia edilen minibüsün altında kalıp ölen 3 kişinin cenazeleri, yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.

Hacıbaba Mahallesi'nde dün gece geç saatlerde Veysel B.'nin kullandığı 72 BA 97 plakalı minibüsün Şehit Sinan Sokak'ta kontrolden çıkıp önce elektrik direğine, ardından da sokakta evlerinin önünde oturanlara çarpması sonucu hayatını kaybeden Hasan ve Filiz Yavuz çifti ile Nazire Tütüncüoğlu'nun cenazeleri, Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsilerin ardından yakınlarına teslim edildi. Hasan ve Filiz Yavuz çiftinin cenazesi Asri Mezarlığa, Nazire Tütüncüoğlu'nun cenazesi ise Yeşilkent Mezarlığı'na kıldırılan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.

Kazada hafif yaralanan minibüs sürücüsü Veysel B. ise tedavisinin ardından gözaltına alındığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Mezarlık

- Cenazelerin teslim edilmesi

Cenazelerin araca konulması

Cenaze aracının hareketi

Adli Tıp Kurumu morgu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

========================

Otomobile çarpıp kaldırıma devrildi, tonlarca domates çevreye saçıldı

BURSA'nın Orhangazi ilçesinde, İstanbul'a domates götüren kamyon Göl Kavşağı'nda bir otomobile çarptıktan sonra kontrolden çıkarak kaldırıma devrildi. Kazada kamyon sürücüsü yaralanırken, kamyonda yüklü bulunan tonlarca domates yola saçıldı.

Kaza,  saat 14: 00 sıralarında Orhangazi Göl Kavşağı'nda meydana geldi. Cengiz Vural (32) yönetimindeki  35 MAB 28 plakalı domates yüklü kamyon, İstanbul yönüne giderken, Göl Kavşağı'nda Sevim Sarıca'nın (39) kullandığı 16 VS 061 plakalı otomobile çarptıktan sonra kontrolden çıktı. Tonlarca domates yüklü kamyon kaldırıma çıkıp trafik lambalarını devirdikten sonra yaklaşık 30 metre sürüklendikten sonra devrildi.  Sürücü Cengiz Vural, kamyon içerisinden vatandaşlar tarafından yaralı olarak çıkarıldı. Olay yerine çağrılan ambulansa konan yaralı kamyon sürücüsü Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kamyonun çarptığı Sevim Sarıca'nın kullandığı otomobilde bulunan iki kadın kazayı yara almadan atlatırken, kaza sonrasında büyük şok yaşadı. Kamyonda yüklü bulunan tonlarca domates ise çevreye saçıldı.

Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

Kaza yapan araçlar,

otomobil,

bayan sürücülerin görüntüsü,

çevreye saçılmış domatesler,

görgü tanığı ile röp, detay görüntüler.

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa), -

=============================================

Vali Işın: Bu ülkeye ihanet edenler bedelini canlarıyla ödeyecektir

Ağrı Valisi Musa Işın, Hamur İlçe Jandarma Karakolunu ziyaret ederek askerler ve vatandaşlarla birlikte iftar etti. Işın, "Bu ülkeye ihanet edenler bedelini canlarıyla ödeyecektir" dedi.

Hamur İlçe Jandarma Karakolunda düzenlenen İftar programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Musa Işın, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, vatandaşlar, askeri yetkililer ve askerler katıldı. İftar sonrası bir konuşma yapan Vali Işın, "Biz eşkiyayı, haydutu, teröristi kendimize önder etmeyiz. Tıpkı hainler gibi, namussuzların, arsızların, uğursuzların ve katillerin arkasından gidilmez. Biz Hazreti Peygamberden başka kimseyi kendimize rehber yapmamalıyız. Yaparsak helak oluruz. Terör örgütünün bir tek amacı var, önce dinsizleştirmek, sonra da vatanını elinden almaktır. Bunu unutmayalım, kulağımıza küpe yapalım. Ancak şimdi bu imkanları kalmadı Allah'a şükür. Devletimiz, Mehmetçiğimiz tepelerinde. Başını kaldıran imha ediliyor. Bu ülkeye ihanet edenler bedelini canlarıyla ödeyecektir. Bunları sahaya sürenlerde Kandilde her türlü pisliği rezaleti işliyorlar. Fakir fukaranın çocuğunu alıp kandırıyorlar sonrada götürüyorlar" diye konuştu

İftar sonunda askerlerle bir süre sohbet eden Vali Işın daha sonra karakoldan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vali Işın konuşması

Vali Işın, misafirleri uğurlarken

haber- kamera: Oğuzhan HANÇER/ AĞRI,

==================================================

'Cenneti gördüm' diyerek intihar girişiminde bulundu

SAMSUN'da, 5 katlı Gazi Devlet Hastanesi'nin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan 19 yaşındaki O.H., polisin girişimleri sonununda ikna oldu. İndirildikten sonra "Niye ölmek istedin?" sorusuna O.H., "Cenneti gördüm, onun için" yanıtını verdi.

Olay merkez İlkadım ilçesi'nde bulunan Gazi Devlet Hastanesi'nin çatısında meydana geldi. Kastamonu'dan Samsun'a geldiği belirtilen O.H., 5 katlı binanın çatısına çıktı. Çevredekilerin durumu farketmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aşağıda şişme yatak açtı. Resmi polislerin ikna etme çabaları sonuçsuz kalınca olay yerine müzakereci polis çağrıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren konuşmasının sonunda müzakereci polis, O.H: 'yi intihar girişiminden vazgeçirerek indirdi. Gazetecilerin "Niye ölmek istedin?" sorusuna O.H., "Cenneti gördüm onun için" yanıtını verdi. O.H., hastanede alınan sağlık raporunun ardından ifadesi alınmak üzere Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü dökümü

-------------

-Vatandaşlardan detaylar

-İtfaiyenin çadır açması

-O.H.'nın çatıda dolaşması ve oturması

-Onur Heyder'in konuşmaları

-Bazı vatandaşların Onur Heyder'i vazgeçirmeye çalışması

-O.H.'nın hastaneden çıkması

-O.H.'nın konuşması

-O.H.'nın polis aracına binişi

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

================================================

14 yıldır görmediği kızı için oğlu ile eylem yaptı

Erdoğan ve Trump'tan yardım istedi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan yat yapım ustası 53 yaşındaki Mustafa Yılmaz, boşandığı eşi tarafından 14 yıl önce ABD'ye kaçırıldığını iddia ettiği kızını bulmak için Babalar Günü'nde iskelede 11 yaşındaki oğlu Egemen Yılmaz ile eylem yaptı. Yılmaz, kızının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'tan yardım istedi.

Bodrum İlçesinde, kendisine ait atölyede yit imalatı yapan 4 çocuk babası Mustafa Yılmaz, 2000 yılında Özlem Sofuoğlu ile evlendi. Çiftin evliliklerinin ikinci yılında kızları Aylin dünyaya geldi. Aralarında geçimsizlik başlaması üzerine Özlem Sofuoğlu, iddiaya göre, 11 aylık olan kızını da alıp ABD'ye gitti, dava açıp, boşandı. O tarihten bu güne kadar 14 yıldır kızını göremeyen Yılmaz, bugün öğle saatlerinde Babalar Günü nedeniyle Kumbahçe Mahallesi'ndeki günübirlik tur teknelerin bağlandığı Halikarnas İskelesi'nde ikinci evliliğinden olan 11 yaşındaki oğlu Egemen Yılmaz ile birlikte eylem yaptı. Kızına kavuşacağı günü özlemle beklediğini belirten Mustafa Yılmaz, oğluyla birlikte "Aylin Yılmaz, baban seni arıyor" ve "Where are you Aylin Yılmaz" yazılı dövizler taşıdı. Baba-oğulun eylemini yerli ve yabancı turistler de ilgi ile izledi.

ERDOĞAN VE TRUMP'TAN DESTEK İSTEDİ

Kızının 11 aylıkken çekilen fotoğraflarına bakan ve göz yaşlarını tutamayan Mustafa Yılmaz "Öncelikle tüm babaların ve çocuklarının Babalar Gününü kutluyorum. 14 yıldır, her Babalar Günü'nü, böyle özlemle, hasretle ve sesimi duyuracak biçimde düzenlediğim eylemlerle kutlamak istiyorum. Kızım Aylin'i 14 yıldır göremedim göremedim. ABD'de olduğunu öğrendim. Tüm hukuk yollarını denedim, ancak sonuç alamadım. Kızım annesi tarafından ABD'ye kaçırıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'a sesleniyorum. Onlarda baba, çocukları var. Düşündüklerimi, hasretimi mutlaka bilirler. Verecekleri küçük bir talimat ile kızımı bulabilirler ve 10 saniye de olsa görmemi sağlayabilirler. Bu hasretimin bir gün biteceğine inanıyorum" dedi.

Daha önce de kızı için çeşitli tarihlerde Kardak Adası, Bodrum Kalesi önü, Kaymakamlık binası, İçmeler Tersanesi, İstanbul'un Kadıköy İlçesi ve Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda pankartlı eylemler yapan Yılmaz, kızı bulunana kadar eylemlerini sürdüreceğini de söyledi.

Egemen Yılmaz da, "Aylin ablamı hayatım boyunca hiç görmedim. Bir sonraki babalar gününde Aylin ablam ile Babalar Günü'nü kutlamak isterim, belki bu dileğim gerçekleşir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Mustafa Yılmaz ve oğlu Egemen Yılmaz ile ellerinde dövizlerle yürürken görüntü

-Mustafa Yılmaz'ın oğlu ile kızının fotoğraflarına bakarken görüntü

-Mustafa Yılmaz ve oğlu Egemen yılmaz ile röp.

-Aylin Yılmaz'ın fotoğrafı

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

==========================================

Taksi göndermeyen durağa maytap attı: 2 yaralı

GAZİANTEP'te 28 yaşındaki Mehmet G., istediği taksi gelmeyince birleştirdiği maytapları durağa attı. Patlama sesiyle çevrede bomba paniği yaşanırken, olayda 2 kişi yaralandı, Mehmet G. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, öğleden sonra İnönü Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet G., iddiaya göre, Sadıklar Caddesi'ndeki 25 Aralık İlkokulu'nun yanında bulunan duraktan sabah saatlerinde taksi istedi. Taksinin gelmemesi üzerine öfkelenen Mahmut G., öğleden sonra bilinmeyen bir yerden satın aldığı maytapları birleştirip durağa attı. Gürültüyle patlayan ve bomba paniğine yol açan olayda kimliği henüz belirsiz 2 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olay sonrası bomba ihbarıyla bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, güvenlik önlemi alıp inceleme yaptı. Araştırılan olayın terör olmadığı belirlendi ve polis, Mehmet G.'yi evinde gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri

Şüphelinin gözaltına alınması

Şüphelinin emniyete götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===================================================

Arınç, Manisa'da ölen yakınları için mevlit okuttu

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki tarihi Sultan Camisi'nde, kendisi ve eşinin ölen aile fertleri için mevlit okuttu.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, bugün öğle namazından sonra merhum annesi Ayşe Sevdiye Arınç, babası İbrahim Arınç, ağabeyi Yıldıray Arınç ve oğlu Fatih Arınç ile eşinin ölen yakınları için mevlit okuttu. Tarihi Sultan Camisi'ndeki mevlite, ağabeyi Ümit Doğay Arınç ve aile yakınlarının yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile çok sayıda Manisalı katıldı. Okunan mevlidin ardından katılanlara teşekkür eden Bülent Arınç, Manisa'da gıda zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırılan askerleri ziyaret ettiğini belirtip, olayın aydınlatılması için çalışılacağından emin olduğunu söyledi.

Arınç, yakınları ve vatandaşlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra camiden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Mevlite katılanlardan görüntü

-Bülent Arınç ile röp.

-Mevlit okunmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANISA,

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Şemdinli Derecik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title