Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

2 1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HASTANE ZİYARETLERİ (1)Gülseli KENARLI - Sinan BİLGİLİ- Özgür EREN, İstanbulDHAKısıklı'daki konutundan 15.00 sıralarında çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan art arda hastane ziyaretleri yaptı.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HASTANE ZİYARETLERİ (1)

Gülseli KENARLI - Sinan BİLGİLİ- Özgür EREN, İstanbulDHA

Kısıklı'daki konutundan 15.00 sıralarında çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan art arda hastane ziyaretleri yaptı. İlk olarak Çağlayan Florence Nightingale hastanesine giden Erdoğan ardından Bağcılar'daki Medipol Hastanesi'ne geçti. Ziyaretlerin içeriğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Konvoyun hastanelerden çıkışı

-Güvenlik önlemleri

-Hastaneden görüntü

-Detaylar

18.06.2017 - 16.49 Haber Kodu : 170618126

/////////////////////////////////////////////////

2- YAĞMUR BULUTLARI ALTINDA İSTANBUL

Yağmur bulutları altında İstanbul denizden böyle görüldü.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

İstanbul bugün neredeyse güneşin yüzünü görmedi. Siyah bulutların kol gezdiği İstanbul'da bazı semtlerde etkili yağış da gözlendi.  Öğle saatlerinde Avrupa yakasındaki semtlerde görülen yağmur bulutları öğleden sonra Anadolu yakasında da gözlenmeye başladı. İstanbul semalarının her geçen saat daha da siyaha boyandığı anlar, ortaya seyri tarifsiz manzaralar çıkardı. Yağmur bulutlarının altındaki İstanbul denizden bir başka güzel göründü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kartal - Maltepe sahillerinin denizden görüntüsü

18.06.2017 - 17.04 Haber Kodu : 170618130

//////////////////////

3- İSTANBUL'DA SEMT YAĞMURU

Siyah renkli yağmur bulutu geçtiği yere yağmur bırakıyor. Dar alanda ama etkili sağanak dakikalar içinde yollarda su birikintilerinin oluşmasına neden oluyor.

Yaşar KAÇMAZ - Mehmet İlkay ÖZER, İstanbulDHA

Kapalı ve çok bulutlu bir gün geçiren İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili yağış gözleniyor. Neredeyse bir semt büyüklüğünde çevrili alanda gözlenen yağmur oldukça etkili yağıyor.  Zeytinburnu Çırpıcı semti de 15.00 sıralarında İstanbul'un yağmur alan tek bölgesi oldu. Haftasonu'nu geçirmek için çocuklarıyla parka çıkan aileler aniden bastıran yağmur sağanağından kaçmaya çalıştı. Bu görüntülerden kısa süre sonra yağmur bulutu Bahçelivler'e kaydı ve bu bölgeye de sağanak yağış bıraktı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çırpıcı parkı ve Bahçelievler'de yağış

18.06.2017 - 16.05 Haber Kodu : 170618122

/////////////////////////////////////////////////

4- CHP MİLLETVEKİLİ TANAL,  ENİS BERBEROĞLU'NU CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ

Ziyaretin ardından Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu'nun mesajını da okudu.

Berberoğlu mesajında, "Sevgili adalet savaşçıları; ilk andan itibaren bu meseleyi bir medya özgürlüğü davası olarak gördüm. Dolayısıyla ülkemizde medya özgür olmadan ben ne içeride ne dışarıda özgür olamam. Bu yüzden adalet yürüyüşüne en içten duygularla destek veriyor, size güç ve başarı dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN /  İstanbul DHA

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti. Tanal bir saatlik ziyaretin ardından çıkışta Enis Berberoğlu'nun mesajını okudu. Berberoğlu mesajında, "Sevgili adalet savaşçıları; ilk andan itibaren bu meseleyi bir medya özgürlüğü davası olarak gördüm. Dolayısıyla ülkemizde medya özgür olmadan ben ne içeride ne dışarıda özgür olamam. Bu yüzden adalet yürüyüşüne en içten duygularla destek veriyor, size güç ve başarı dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

TANAL CEZAEVİ'NE GİRİŞTE KONUŞTU

Mahmut Tanal bugün öğleden sonra Maltepe Cezaevi'ne geldi. Tanal burada yaptığı açıklamada, "Herkes İçin adalet isteyeceğiz. Bu adalet yürüyüşüne her kesimi davet ediyoruz. Mağdur olmuş olanlar, adalet arayanlar, hukuk devletini arayanlar, demokrasiyi arayanlar, hukukun üstünlüğünü arayanlar, adil yargılama isteyenler. Sosyal medyada destek istiyoruz, yürüyüşte destek istiyoruz. Gelemeyenler varsa evinin içerisinde adalet için 5 adım yürüsünler" dedi.

BERBEROĞLU'NUN MESAJINI OKUDU

Mahmut Tanal açıklamanın ardından cezaevine girdi ve burada yaklaşık bir saat kaldı. Cezaevindeki görüşmenin ardından çıkışda açıklama yapan Mahmut Tanal, tutuklu vekil Enis Berberoğlu'nun kendisine ilettiği mesajı okudu. Berberoğlu mesajında, "Sevgili adalet savaşçıları; ilk andan itibaren bu meseleyi bir medya özgürlüğü davası olarak gördüm. Dolayısıyla ülkemizde medya özgür olmadan ben ne içeride ne dışarıda özgür olamam. Bu yüzden adalet yürüyüşüne en içten duygularla destek veriyor, size güç ve başarı dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

"ENİS BERBEROĞLU'NUN MORALİ ÇOK İYİ"

Tanal konuşmasının devamında, Enis Berberoğlu'nun moralinin çok iyi olduğunu belirterek, "Eninde sonunda ülkemizde adaletin tecelli olacağına inanıyor. Bu davanın hukuki karar olmadığını siyasi bir karar olduğunu ve bu şekilde bir suç işlemediğini kendisine iftira atıldığını söylüyor. Bu bir kumpastır, bu şekilde söylüyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Demokrasi nöbeti tutan partililer

-Milletvekili Mahmut Tanal'ın gelişi

-Partililer ile selamlaşma

-Tanal'ın açıklamaları

-Tanal'ın cezaevine girişi

-Açılan pankart ve dövizler

-Enis Berberoğlu'nun mesajının okunması

-Genel ve detaylar

18.06.2017 - 16.52 Haber Kodu : 170618128

////////////////////////////////////////////////////////

5- SANCAKTEPE'DEKİ TRAFİK KAZASINDA ÖLEN ÇOCUKLARIN AİLELERİ: ADALET İSTİYORUZ

Sancaktepe'deki kazada hayatını kaybeden çocuklardan Efe Yağız Tepe'nin Beşiktaş Futbol Takımı'na gönül vermesinden dolayı

aile adalet anlayışını Beşiktaş Köyiçi Meydanı'ndaki Kartal Heykeli'nin önüne taşıdı.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHA

Sancaktepe'de 8 Haziran'da 2 çocuğun ölümü, 1 çocuğun da yaralanmasına sebep olan trafik kazasının ardından ölen çocukların aileleri Beşiktaş Köyiçi Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde eylem yaptı. Aileler, kazayı yapan ve şu anda tutuklu bulunan 13 yaşındaki R.A.'nın babasının da tutuklanmasını istedi. Kazada hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe'nin babası Ayhan Tepe, "Efe'nin en sevdiği yer burasıydı.  Beşiktaş aşkı farklıydı Efe'de. Efe'nin burada hatıraları var. O yüzden açıklama için burayı seçtik" dedi.

"BAŞKA EFELER BAŞKA ELİFLER ÖLMESİN"

Basın açıklamasına Beşiktaş Taraftarı da destek verirken, "Efe ve Elif için Adalet istiyoruz" sloganları atıldı. Basın açıklamasına katılanlar üzerilerine hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe ve Elif Dursun'un fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giydi. Basın açıklamasını  Efe Yağız Tepe'nin halası Selda Çinkılıç okudu.  Açıklamada "Bugün babalar günü. Hiç uğruna yarım babalar burada. 8 Haziran tarihinde Sancaktepe'de gerçekleşen trafik kazsında Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun hayatlarını kaybederken, Mehmet Akif Tepe yaralandı. Bu olayda suçun büyüğü çocuğa araba kullanmayı öğreten sonra da arabanın arabanın ahahtarını teslim eden sorumsuz ebeveynlerdir. Sorumsuz ailelerin cezasını ölen iki canımız ödemiştir. Dava sorumsuz ebeveynler için emsal olsun. Dileğimiz başka Efeler başka Elifler ölmesin" ifadeleri kullanıldı.

"BABANIN DIŞARIDA OLMASI BENİM ACIMI İKİ KAT FAZLALAŞTIRIYOR"

Efe'nin babası Ayhan Tepe de "Babanın dışarıda olması benim acımı iki kat fazlalaştırıyor. Çünkü benim çocuğa söyleyebilecek sözlerim sınırlıdır. Eğer çocuğunuza kalem ve kitap verirseniz okur. Eğer eline araba anahtarı verirseniz bu tür cinayetlere karışır. Silah verirseniz adam öldürür. Ben bir baba olarak bitmişim şu anda. Çocuğun altında büyük bir minibüsün ne işi var. Bu araç defalarca kullanılmış. Şahitler mahkemeye sunuldu. Babası arabanın anahtarının alındığı yönünde bir ifade vermiş. Babası dışarıda ama çocuk içeride. İnşallah mahkeme sonunda herkes gereken cezayı alır. Bizim de yüreğimize az da olsa su serpilir" dedi.

EFE'NİN EN ÇOK SEVDİĞİ YER…

Basın açıklaması için neden Beşiktaş'ı seçtiklerinin sorulması üzerine Tepe, "En son buraya şampiyonluk maçına geldik. Efe'nin en sevdiği yer burasıydı.  Beşiktaş aşkı farklıydı Efe'de. Efe'nin burada hatıraları var. O yüzden burayı seçtik" şeklinde cevap verdi.

"SADECE ADALET İSTİYORUM"

Gözyaşlarına hakim olamayan Elif'in annesi Nazmiye Dursuni, "Çocuğum evdeydi. Allah kimsenin canını yakmasın. Babası daha önce öğretmiş. Niye öğretmiş. Yazık değil mi? Ben 15 sene bekledim. Evlat hasretiyle. Ben nasıl dayanayım" derken  Efe'nin annesi Dilek Coşkun "Diyebilecek bir şey yok. Gittiler. Sadece adalet istiyorum" şeklinde konuştu. Elif'in babası Şakir Dursun da basın açıklamasının ardından, "Canlarımız yandı. Yüreğimiz yandı. Tutunacak bir dalım vardı onu da elimden aldılar. Başkalarının canları yanmasın. Biz bunu istiyoruz. Biz tutuklu çocuğun evebeynlerinin de tutuklanmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz" derken gözyaşlarını tutamadı. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Basın açıklamasından detaylar

-Açılan pankartlar

-Atılan sloganlar

-Elif'n annesi ve babası ile röp

-Efe'nin annesi ve babası ile röp

-Kartal Heykeli

-Gruptan detaylar

-Genel ve detaylar

////////////////////////////////

8 Haziran'da meydana gelen kazanın arşiv görüntüleri

18.06.2017 - 15.40 Haber Kodu : 170618115

18.06.2017 - 15.55 Haber Kodu : 170618120

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

6- ALTAN KARDEŞLER VE NAZLI ILICAK YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı'nın  3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

'FETÖ'nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması' kapsamında haklarında dava açılan Yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ve  Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık yarın ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Yargılama, Çağlayan Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

İDDİANAME 247 SAYFA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı dahil 16 şüpheli hakkında  3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin için "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan ayrıca ceza istenirken, Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak hakkında ise, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve 65. Hükümet suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davacı olarak yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından, "FETÖ'nün medyadaki unsurlarının darbe girişimindeki rolü" başlığı altında hazırlanan iddianame 247 sayfadan oluşuyor.

ALTAN KARDEŞLER VE ILICAK'IN FETÖ ADINA SUÇ İŞLEDİKLERİ İDDİA EDİLDİ

İddianamede yazar Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak'ın darbe girişimini öncesinden bildikleri ve darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları iddia edildi. Bu üç isim hakkında, darbeye teşebbüs suçunu oluşturan, "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Altan Kardeşler ile Ilıcak'ın söz konusu suçu FETÖ Terör Örgütü adına işledikleri belirtilerek "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan ayrıca 7 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

DUMANLI, USLU VE OPÇİN İÇİN FETÖ YÖNETİCİLİĞİ İDDİASI...

Firari şüpheliler kapatılan Zaman Gazetesinin eski Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Taraf yazarı Emre Uslu, yazar Tuncay Opçin  hakında da "Darbeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan da ayrıca 15'er yıldan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, firari şüpheli Emre Uslu hakkında ayrıca, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi.

DİĞER ŞÜPHELİLERE DE ÖRGÜT ÜYELİĞİ İDDİASI

Kapatılan Samanyolu Televizyonu'nun Washington temsilcisi firari şüpheli Şemseddin Efe, kapatılan Today's Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni firari şüpheli Bülent Keneş, Profesör Osman Özsoy, kapatılan Zaman Gazetesi'nin İsrail Muhabiri firari şüpheli Abdulkerim Balcı, gazetesinin genel yayın yönetmen yardımcısı firari şüpheli Mehmet Kamış ile gazetesinin yöneticilerinden Faruk Kardıç, gazetenin görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı, Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olan Şükrü Tuğrul Özşengül, kapatılan Zaman gazetesinin marka müdürü Yakup Şimşek ve gazetenin kültür sanat sayfasında çalışan Ali Çolak hakkında da "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Bu şüpheliler için ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, kapatılan Zaman Gazetesinin 10 Ekim 2015'de yayınlanan ve darbe çağrışımında bulunduğu belirtilen reklam filmini çektiği tespit edilen ajansın sahibi şüpheli Tibet Murat Sanlıman hakkında ise "FETÖ silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Altan Kardeşlerin arşiv görüntüsü

Nazlı Ilıcak'ın arşiv görüntüsü

Ekrem Dumanlı'nın arşiv görüntüsü

Genel ve detaylar

18.06.2017 - 13.43 Haber Kodu : 170618084

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

7- OTOMOBİLİN YAYAYA  ÇARPTIĞI AN

Sinan BİLGİLİ, İstanbul DHA

Esenler'de yolun karşısına geçmeye çalışan Fatih Yılmaz'a otomobil çarptı. Ağır yaralanan Fatih Yılmaz hastaneye kaldırılırken, çarpma anı da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Trafik Kazası, Esenler Nenehatun Mahallesi Çinçin Dere Caddesi üzerinde 16 Haziran Cuma günü öğleden sonra meydana geldi. Garson olarak çalıştığı parka gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 36 yaşındaki Fatih Yılmaz'a bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yılmaz 3 metre uzağa fırladı. O anlar da güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kazada ağır yaralanan Fatih Yılmaz, özel bir hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, otomobil sürücünün ise gözaltına alındığı öğrenildi.

"ÖNLEM ALINSIN"

Yılmaz'ın arkadaşı Serdar Demirci, trafik ışıklarının olmadığı yolda defalarca kaza olduğunu söyleyerek önlem alınmasını istedi. Demirci, "Araçlar buradan gelip karşıya geçiyor. Diğer araçta burdan geliyor. Fatih ağabeyimizde karşıya geçecekken kaza oluyor. O arabaya çarpmamak için kırmaya çalışıyor. Arkadaşımıza vuruyor. Buradaki sıkıntı araçlar dönüş yapıyor. Hızla gelince diğer araçları göremiyorlar. Burada bir önlem alınması gerekiyor. Kaç kere kaza oldu. Düzensiz burası. Önlem olmasa lazım. Yaralı arkadaşımızı 72 saat uyutuyorlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

GÜVENLİK KAMERASI

-Kaza anından görüntü

-Yaralanan Fatih Yılmaz'ın fotoğrafı

-Genel ve detaylar

-AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Yoldan görüntü

-Demirci ile röportaj

-Detaylar

18.06.2017 - 16.28 Haber Kodu : 170618123

/////////////////////////////

8 - İSTANBUL'DA LYS MARATONU BAŞLADI (Geniş Haber)

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ- Özgür EREN-Uğur AYAZSIN / İSTANBUL DHA

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) son oturumu başladı. İstanbul Üniversitesi'nde, Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde sınava giren öğrenciler aileleriyle birlikte erken saatlerde okula geldi. Öğrenciler

kimlik ve sınav giriş kağıdının kontrolünden ardından sınav salonlarına alındı. Sınav saat 10.00'da başladı. Öğrenciler edebiyat ve coğrafya sorularını 120 dakikada cevaplamaya çalışacak. LYS'ye katılan bir öğrenci sınava hazırlı geldiğini belirterek çok çalıştığını söyledi. Aileler de heyecanlı olduklarını belirterek çocukları için hayırlı olmasını diledi. Öğrenciler sınava girdikten sonra kapıda bekleyen bazı veliler gazete okurken bazı veliler de kitap okudu.

SON ANDA YETİŞTİLER

Öğrenciler  09.45 kuralına takılmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinde yerlerini aldı. Sınava koşarak son dakikada yetişen öğrenciler oldu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

-Aileler ile röp

-Öğrenciler ile röp

-Öğrencilerden görüntü

-Kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolü

-İçeri girenler

-Koşarak gelenler

-Kapıda bekleyen veliler

-Detaylar

ATAŞEHİR REMZİ BAYRAKTAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

-Sınava girecek öğrenciler

-Öğrencilerin okula girişi

-Öğrencilerin aileleri

-Okul bahçesinde bekleyenler

-Okul

-Kapıların kapatılması

-Genel ve detay

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

-Öğrencilerden görüntü

-Velilerden görüntü

-Polislerin arama yapması

-Okuldan görüntüler

-Koşarak yetişen öğrenciler

-Röportajlar

-Detaylar

18.06.2017 - 10.38 Haber Kodu : 170618046

18.06.2017 - 10.45 Haber Kodu : 170618047

///////////////////////////////////////////////

9- LYS'NİN SON OTURUMU SONA ERDİ

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) son oturumu olan LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı sona erdi. İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren bazı öğrenciler soruları kolay bulurken bazıları da zor olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Sınavdan çıkanlar

-Öğrenciler ile röp

-Detaylar

18.06.2017 - 13.01 Haber Kodu : 170618078

////////////////////////////////////////

10- TRAFİK MAGANDALARI BİSİKLET YOLUNU İŞGAL ETTİ

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

Bakırköy'den Fatih'e uzanan sahil yolunda bisikletliler için ayrılan yol, trafik magandalarının işgaline uğradı. Yenikapı dolgu alanı yakınlarında sıkışan trafikten kaçmak isteyen bazı sürücülerin, kaldırıma çıkarak bisiklet yolunu kullanması trafikte bekleyen bir vatandaşın cep telefonu ile kaydedildi. Cuma günü saat 18: 00 sularında çekilen görüntüye göre, durma noktasına gelen trafikte beklemek istemeyen bazı sürücüler, yolun sağ tarafında bisikletliler için ayrılan yola çıkarak yollarına devam etti. Avrasya Tüneli girişi olması nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşandığı yolda sürücüler trafikte beklerken, bazı sürücüler kaldırıma çıkarak yol kenarında bisikletliler için düzenlenen alanı kullandı. Hatta bazı sürücüler bisiklet yolunda ilerleyen bisikletlilere korna çalarak önlerini açmasını istedi.

Görüntü Dökümü .

-------------

Kaldırıma çıkan bir taksinin bisiklet yoluna girmesi

Bisiklet yolunda ilerleyen araçlar

Bisiklet yolunda ilerleyen bisikletli

Gençosman sahil durağının görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

18.06.2017 - 16.56 Haber Kodu : 170618129

////////////////////////////////

11- EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE BURUK BABALAR GÜNÜ....

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Edirnekapı Şehitliği'nde Babalar Günü nedeniyle duygusal bir gün yaşandı.  Şehit düşen evlatlarını ziyarete gelen babalar ve anneler bugünü buruk geçirdi. Şehitliğe gelen aileler çocuklarının mezarlarına su döktü, dualar etti.

"BABALAR GÜNÜ'NDE BİZ KENDİMİZ GELİYORUZ AYAĞINA"

10 Haziran 1995'te Bingöl'de şehit düşen Ayhan Kocaman'ın babası Ahmet Kocaman, her Cuma oğlunun mezarını ziyarete ettiğini, bugün de 'Babalar Günü' olması nedeniyle şehitliğe geldiğini belirterek, "Babalar Günü'nde biz kendimiz geliyoruz ayağına. O benim çocuğum. Ayağıma gelemiyor. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Yeter artık diyoruz. Bu evlatlarımızda bu günde gelip 'Baba' deyip elimizi öpse olmaz mı? Gencecik çocuklar mezarda yatıyor. Yazık değil mi?" dedi.

"BABA OLAMADI AMA BABALAR GÜNÜ'NÜ KUTLAMAYA GELDİK"

1995'te Ağrı'da şehit olan Rıza Karahan'ın annesi Keriman Karahan oğlunun mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayarak, "20 yıldır geliyorum. Babalar gününü kutlamaya geldik oğlumun. Baba olamadı ama babalar gününü kutlamaya geldik. Çoluk çocuğa karışamadı" şeklinde konuştu. Şehidin adı verilen yeğeni 5 yaşındaki Rıza da amcasının mezardaki fotoğrafını öptü.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Şehitlikteki aileler

-Dua edenler

-Mezarları sulayanlar

-Karahan ile röp

-Dua edilmesi

-Küçük Rıza'nın amcasının fotoğrafını öpmesi

-Kocaman ile röp

-Dua etmesi

-Şehitlikten genel ve detaylar

18.06.2017 - 14.39 Haber Kodu : 170618097

///////////////////////////////////////////////////////

12- BAYRAMPAŞA'DA SANAYİ SİTESİNDE YANGIN

Yangın kontrol altına alındı.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Bayrampaşa'da sanayi sitesinde sabah saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Bayrampaşa Orta Mahallesi İbrahimağa Caddesi üzerinde bulunan Emintaş -2 Sanayi Sitesi'nde yangın çıktı. Saat 09.15 sıralarında henüz nedeni belirlenemeyen yangında 3 katlı binanın 1. katındaki tekstil ham maddesi üretimi yapan iş yerinde çalışan 2 kişi alevleri söndürmek istedi. Alevlere yangın tüpüyle müdahale eden işçilerden birisi itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede gelen Bayrampaşa, Fatih, Şişli ve Bakırköy itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevleri kısa sürede söndüren itfaiye ekipleri soğutma işlemi gerçekleştirdi. Duman tahliyesinin ardından itfaiye ekipleri fabrikanın içine girerek inceleme yaptı. Yangın sırasında içeride olan işçi Fahrettin Ünsal, alevlere yangın tüpü ile müdahale etmeye çalıştıklarını ama başarmadıklarını, dışarı kaçmak zorunda kaldıklarını anlattı. Yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni itfaiyenin araştırmaları sonucunda ortaya çıkacak.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Cep telefonu görüntüsü

-Alevlerden görüntü

-Çıkan yoğun duman

-Aktüel görüntüler

-İtfaiye araçları

-İtfaiyenin çalışmaları

-Polis ekipleri

-Fabrika çalışanı ile röp

-Yangını izleyen vatandaşlar

-Genel ve detaylar

18.06.2017 - 10.08 Haber Kodu : 170618036

18.06.2017 - 10.47 Haber Kodu : 170618048

//////////////////////////////////////////

13- SEFAKÖY'DE HEYECAN YARATAN YANGIN

Ezgi ÇAPA, Sinan Bilgili İstanbulDHA

Sefaköy'de 3 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın, yan taraftaki 6 katlı binaya sıçradı. Alevlerin ve dumanın göğe yükseldiği yangının ilk anları  cep telefonu kamerasına yansıdı.  Yangın saat 12: 00 sıralarında Küçükçekmece, Tevfik Bey Mahallesi, Karanfil Sokak'ta meydana geldi. 3 katlı apartmanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yan tarafta bulunan 6 katlı apartmana sıçradı. Binalarda oturanlar dışarıya çıkarak itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine Sefaköy, Kocasinan, Bakırköy, İkitelli ve Başakşehir itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler merdivenle alevlere müdahale etti. Alev alev yanan iki bina itfaiyenin yoğun çabası sonucu söndürüldü. Yangın ilk anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde yükselen alevler, itfaiyenin yangına müdahalesi görülüyor. Olayda ölen ve yaralanan olmadı..

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cep telefonu görüntüleri

Yangından alevli görüntüler

İtfaiyenin müdahalesi

Toplanan ve yangını seyreden vatandaşlar

Aktüel görüntüler

Olay yeri ve ekiplerden görüntü

Görgü tanığı ile röp.

Söndürme görüntüleri

Genel ve detay görüntüler

18.06.2017 - 13.00 Haber Kodu : 170618077

18.06.2017 - 13.32 Haber Kodu : 170618079

18.06.2017 - 14.03 Haber Kodu : 170618092

///////////////////////////////////////////

14- SEFAKÖY'DE HEYECAN YARATAN YANGININ İLK ANLARI....

Sinan BİLGİLİ - Ezgi ÇAPA, İstanbul

Sefaköy'de 3 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangının ilk anları cep telefonu tarafından görüntülendi. Alevlerin çıktığı yangına

itfaiye ekiplerinin müdahele ettiği görüntülere yansıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Alevli görüntüler

-Genel ve detaylar

18.06.2017 - 16.33 Haber Kodu : 170618125

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Babalar Günü Nazlı Ilıcak Politika Güncel Haberler

title