Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bakan Soylu : Cazibe merkezleleri programları bu terörle mücadeleden daha önemlidirİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ankara'dan Van'a Gönül Köprüsü' projesi kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Van'a geldi.

Bakan Soylu : Cazibe merkezleleri programları bu terörle mücadeleden daha önemlidir

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ankara'dan Van'a Gönül Köprüsü' projesi kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Van'a geldi. Bakan Soylu, "Bilmenizi istiyoruz ki Sayın Başbakanımız açıkladığı cazibe merkezleleri programları bu terörle mücadeleden daha önemlidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Fatih Şahin, Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Ankara Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da eşlik etti. Bakan Soylu ilk olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği sivil toplum buluşması toplantısına katıldı. Burada gündemdeki konularla ilgili açıklama yapın Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu illerinin her zaman dinin, kültürün, medeniyetin şehirleri olduğunu söyledi.

'BU ÜLKENİN BİRLİK BERABERLİĞİ BENİ İLGİLENDİRİYOR'

Bölgedeki illerin hep beraber kalkınacağını belirten Bakan Soylu, şöyle konuştu: "Buralar tek ayaklı kalkınma merkezleri değildir. Geçen sene nevruzda Van'a 40 bin kişi geldi. Bu sene 60 bin. Otellerin doluluk oranı yüzde 60. Geçen sene bir milyon turist, bu sene inşallah 1.5 milyon olacak. Hükümetimizin bakışı açık ve nettir. Terör güç kaybetmektedir. Diyarbakır'daydık. Sur'a gittik. Sur'u yaktılar- yıktılar, tarihimizi heder etmeye çalıştılar. Benim de görüşüm şudur; Bu ülkenin büyük zenginlikleri olabilir. Coğrafyası büyük bir zenginliktir. Beni şahsen bunların hiçbiri bir tek mesele kadar ilgilendirmiyor. O da bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Cumhuriyeti kurduğumuz günden itibaren bu kardeşliğe saldırdılar. Bu güzel ülke bir adım atarken 1960 darbesinde bütün birlik beraberliğini, onarımlarını tasfiye etmeye çalıştılar. 60 sonrası, 70 sonrası hep devam etti. Ne zaman yükseldik başımıza bir musibet getirmeye çalıştılar. Çünkü istiyorlar ki birlik beraberlik olmasın. Yakın tarihimizde 15 Temmuz'u yaşadık. 6-7 Ekim olaylarını yaşadık. Gezi olaylarını yaşadık. İstedikleri bu ülke demokratik bir ülke olmasın. Birliği ile beraberliği ile uğraştılar. 'Onun ayakta duracak takati kalmasın, onu istediğimiz gibi yönetelim' anlayışı oldu. Kim bu birliği ve beraberliği sağlamaya çalıştıysa da onu toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Gururla söylüyorum ki istediklerini yapamadılar. Tarih birliğimizi, inanç birliğimizi, medeniyet birliğimizi göz ardı ettiler. Onlar ezan sadece namaza çağırıyor zannettiler ama yanıldılar. Ama o ezan bize birlik ve beraberlik üflüyor."

CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI TERÖRLE MÜCADELEDEN DAHA ÖNEMLİ

Bakanlığının hedefinin terörü tasfiye etmek olduğunu belirten Bakan Soylu, geçen sene ilk 6 ayda PKK'ya 478 katılımın olduğunu buyıl ise ilk 6 ayda 47 kişinin katıldığına dikkat çekti. Bakan Soylu, şunları söyledi: "Bilmenizi istiyoruz ki Sayın Başbakanımız açıkladığı cazibe merkezleleri programları bu terörle mücadeleden daha önemlidir. Tunceli sokaklarında gezdiğimizde oradaki kardeşlerimiz iş istedi bizden. Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin yeni sıçrama merkezleridir. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Bu cazibe merkezlerinin bize getirisi 361 bin istihdam olacak. Bunu bir an önce başlatmalıyız. Terör örgütün istismarını ancak bunlarla beraber yenebiliriz. Bir annenin kızı zorla dağa götürülüyorsa biz bunu engelleyemiyorsak niçin bu işi yapıyoruz? Bugün Babalar Günü. O baba neden kızıyla bir arada değil. O çocukları aileleri buluşturmaktır bizim görevimiz. Kandilde 13-14 yaşındaki çocukları karşılarına alıp fiziklerine göre 'sen pantolon giyeceksin sen etek giyeceksin diyerek' istismar edecekse biz bunlarla mücadele etmezsek bu dünyada diğer dünyada da bunun hebabı bizden sorulur."

Bakan Soylu, belediye başkan vekillerinin heyecanla çalıştığını ve bir süre sonra ayrılacak olan başkan vekillerinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Soylu'nun açıklaması

-Toplantı salonundan detaylar

Haber-Kamera: Murat ÇAĞLAR- Orhan AŞAN/VAN, -

======================================

Manisa'da  Yemekhane kamera görüntüleri inceleniyor

7 asker taburcu edildi

Manisa'da akşam yemeği sonrası 731 askerin zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınması sonrasında, Manisa Cumhuriyet  Başsavcılığı'nın  talimatıyla, Ankara merkezli olduğu belirtilen Rota Yemekçilik A.Ş.'nin Manisa birimi görevlileri gözaltına alındı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 21 kişi arasında, firma temsilcisi Veysel Ahmet Gürcüm ile  3 gıda mühendisi, aşçı, aşçı yardımcıları ve diğer çalışanların bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki ifade alma işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu arada kışla içindeki özellikle yemek üretiminin yapıldığı mutfak kısmındaki güvenlik kamerası görüntülerinin incelemeye alındığı öğrenildi.

7 ASKER TABURCU EDİLDİ

Manisa Valiliği, Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan askerlerden 7'sinin daha tedavi gördüğü hastanelerden taburcu edildiğini açıkladı.

Bugün saat 12.30 itibariyle 37 askerin hastanelerde tedavisine devam edildiği belirilen açıklamada, "Manisa Devlet Hastanesi'nde 22, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde 7, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 8 asker müşahede altında bulunmaktadır. Tedavileri devam eden askerlerimizin durumu iyiye gitmektedir" denildi.

Görüntü dökümü

---------------------

-Hastane önünden görüntüler

-Askerlerin görüntüsü

-Ambulansların görüntüsü

-detaylar

Haber-Kamera: MANİSA

=============================================

Manisa'da yeni ihaleye kadar askerin yemeği belediyelerden

MANİSA'da kışlada peş peşe meydana gelen zehirlenme olaylarının ardından yemek şirketiyle sözleşme iptal edilince, 1'inci Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki askerlere belediyeler üç öğün yemek vermeye başladı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 23 mayıs günü 1049 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve Hüsnü Özel yaşamını yitirdi. Bu olaydan 4 gün sonra bu kez Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda yemekten zehirlenen 70 asker hastaneye kaldırıldı.

Bu olayların üzerinden henüz bir ay geçmeden bu kez Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'nda peş peşe iki zehirlenme olayı daha oldu. Geçen cuma günü General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda yemekten zehirlenen 69 asker hastaneye kaldırıldı. Cumartesi günü yine 23 mayıs günü askerlerin zehirlendiği Albay Arif Seyhun Kışlası'nda731 asker yemekten zehirlendi.

YEMEK ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİ İPTAL

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda peş peşe zehirlenme olaylarının ardından gözler yemek ihalesini alan şirkete çevrildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık dün gece yemek şirketinin sözleşmesinin feshedildiğini, yeni ihale açılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından, Piyade Er Eğitim Tugayı'ndaki askerlerin yemek ihtiyacının nasıl karşılanacağı gündeme geldi ve Manisa'daki belediyeler devreye girdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile merkez Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri, yeni ihale yapılıncaya kadar 6 bin askerin 3 öğün yemek ihtiyacını karşılamaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün ilk olarak askerlere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verildi. Askerlere kahvaltıda zeytin, peynir, bal, reçel, tereyağı ve meyve suyu verildi. Öğle yemeğinde ise mönü taze fasulye, makarna, ayrandan oluştu.  Askerlere, akşam karavana olarak nohut, pilav, yoğurt verilmesi kararlaştırıldığı.

Görüntü DÖkümü

-----------------------

-

////////////

-Hastane önünden görüntüler

-Askerlerin görüntüsü

-Ambulansların görüntüsü

-detaylar

Haber: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, -

===============================================

Cip, Zap Deresi'ne uçtu: 1 ölü, 5 yaralı, 3 kayıp

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde kontrolden çıkıp Zap Deresi'ne uçan cipteki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı, 3 çocuk da akıntıya kapılarak kayboldu.

Kaza bugün öğlen saatlerinde Hakkari- Yüksekova karayolunun 17'nci kilometresindeki Çöplük mevkiinde meydana geldi. Yüksekova'dan Hakkari'ye giden Aydın Ünal yönetimindeki plakası belirlenemeyen cip, aşırı sürat yüzünden kontrolden çıkarak, 20 metrelik şarampolden Zap Deresi'ne uçtu. Araçtaki 41 yaşındaki Banu Ünal hayatını kaybederken, şoför Aydın Ünal, Nesibe Ünal, Sevim Ünal, Samet Ünal ve Fazile Kurt yaralandı. Çocuk olan Cemre ve Miraç Ünal ile Elif Ünal ise akıntıya kapılarak kayboldu. Yaralılar yoldan geçenler tarafından araçtan çıkarılırken, suya kapılıp kaybolan 3 çocuğun bulunması için arama çalışmaları başlatıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA (Hakkari), -

====================================================

PKK'nın depoladığı bomba yapımında kullanılan 2 ton amonyum nitrat imha edildi

BİTLİS'in Mutki İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından kullanılan 2 depoda 2 bin 50 kilogram amonyum nitrat ele geçirilerek imha edildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bitlis ili Mutki İlçesi Kapaklı Köyü kırsalında arazide gizlenmiş vaziyette bölücü terör örgütüne ait 2 depo içerisinde yaklaşık 2 bin 50 kilogram amonyum nitrat ele geçirilmiştir. Ele geçirilen amonyum nitrat Cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yerinde imha edilmiştir" denildi.

Görüntü dökümü

--------------------

İmha edilme anı

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

============================================

Hakkari Valisi Toprak, hastanede yaralı askerleri ziyaret etti

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Çukurca'da PKK'lı teröristlerin araziye döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 7 askeri tedavi gördükleri Hakkari Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kuzey Irak sınırındaki Güvendağı'ndaki Üs Bölgesi'nde dün PKK'lı teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit olmuş 7 asker de yaralandı. Çıkan çatışmada 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak bugün yanında Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Gökgöz ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı askerleri ziyaret etti.

Önce doktorlardan askerlerin durumuyla ilgili bilgi alan Vali Toprak, geçmiş olsun dileklerini ilettiği yaralı askerlerle bir süre sohbet etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Haber: HAKKARİ, -

======================================

Ölüm tatilde çekyat üzerinde yakaladı

ANTALYA'ya tatile gelen 45 yaşındaki Tuncay Dingeç, apartman bahçesindeki çekyatta ölü bulundu. Dingeç'in kalp krizi geçirdiği belirlendi.

2 yıl önce Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışırken memleketi Eskişehir'e tayini çıkan Tuncay Dingeç, 3 gün önce Antalya'ya tatile geldi. Şeker hastası olduğu belirtilen Tuncay Dingeç, dün gece Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi 305 Sokak üzerinde bulunan apartmanın altındaki kahvede arkadaşları ile sohbet etti. Bugün öğlen aynı kahveye gelen arkadaşları, apartman bahçesinde bulunan çekyatta üzeri çıplak halde oturan, uyuduğunu düşündükleri Dingeç'i kahvaltı yapması için yanlarına çağırdı. Arkadaşlarının çağrılarına yanıt vermeyen Tuncay Dingeç'in hareketsiz yattığını görenler 112'yi aradı. Sağlık ekipleri, yanındaki çantada insülin iğneleri ve elbiseleri bulunan çantanın da yer aldığı Dingeç'in öldüğünü belirledi. Tuncay Dingeç'in, kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Durumun bildirilmesi üzerine gelen polisler, telefonla Tuncay Dingeç'in ağabeyini aradı. Ancak ağabey kardeşi ile 15 yıldır konuşmadığını söyleyerek telefonu kapattı. Eşinden ayrıldığı belirtilen Tuncay Dingeç'in cansız bedeni, Antalya'da oturan bir yakını tarafından alınarak Uncalı Mezarlığı morguna götürüldü.

Görgü tanığı Nazif Ezgi, Tuncay Dingeç'in Antalya'ya tatile geldiğini belirterek, "Dükkanı saat 12.00 gibi açtım. Kahvaltı hazırladık, arkadaşı çağırmaya gönderdik. O da çekyatta uzanıyordu oturur şekilde. Baktık konuşmuyor ve hareket etmiyor, hemen 112 ekiplerini aradık. Şeker hastasıydı. Her sene buraya geliyordu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Cesedin çek yat üzerinde görüntüsü

Çantasının görüntüsü

Polislerin görüntüsü

Polisler ceset üzerinde çalışma yaparken görüntü

Polis araçlarının görüntüsü

Belediye doktorunun olay yerinde görüntüsü

Cesedin cenaze aracına konması cenaze aracının morga gidişi

Ölen kişinin (Tuncay Dingeç) vesikalık fotoğrafı

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==================================

Adana'da erkek cesedi bulundu

ADANA'da 57 yaşındaki Hanifi Sezen, başından darp edilmiş halde ölü bulundu.

Merkez Çukurova İlçesi'nde mesire alanı olarak kullanılan Çoban Dede Türbesi civarında başı kan içinde bir kişinin hareketsiz yattığını görenler 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, şahsın hayatını kaybettiği belirledi.

Üzerinden Hanifi Sezen adına kimlik çıkan cesette yapılan incelemede baş kısmında darp izleri olduğu belirlenince kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Polis, Sezen'in cesedinin çevresinde çok sayıda alkol şişesi bulurken, başlatılan soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis aracının görüntüsü

Ölen şasın genel görüntüsü

Olay yerinden görüntü

Polis ekiplerinin cesedi incelemesi

Cesedin yanındaki alkol şişeleri

Ölen adamın görüntüsü

Olay yerindeki polislerin görüntüsü

Haber: Salih ÜÇTEPE  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=========================================

Bodrum'da dans yarışması heyecanı yaşandı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl ilk kez Uluslararası Modern Dans Festivali Yarışması düzenlendi.

Bodrum Dans Kulübü tarafından ve Türkiye Dans Federasyonu'nun destekleri ile Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Bodrum, Fethiye, Antalya ve İzmir'den yaklaşık 150 dansçı katıldı. Performanslarıyla göz dolduran dansçılar, minikler, çocuklar ve gençler kategorisinde yarıştı. Ukrayna, Letonya ve İzlandalı üç hakemin değerlendirmede bulunduğu yarışmada, solo performanslarda minikler kategorisinde Varvara Krasnoyarova, çocuklar kategorisinde Lara Su Koçak ve gençler kategorisinde ise Defne Kepcan birinci oldu. Son gün yapılan küçük grup ve büyük grup yarışmalarında ise Bodrum Dans Kulübü birinciliği elde etti. Birinci olan çocukların bazıları sevinç gözyaşlarını tutamadı. Dereceye giren dansçılara, hakemler tarafından katılım belgesi ve madalya verildi. Birincilere ayrıca kupa takdim edildi.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, "Türkiye'nin özellikle çocuk yaşlarda yapılan ilk modern dans festivaliydi bu. Çok fazla duyurusunu yapmadık ama buna rağmen yaklaşık 150 dansçı gibi bir katılım oldu. İki gündür minikler, çocuklar ve gençler kategorilerinde yarışlarımız sürüyor. Bugün yapılan yarışma festivalin aşamalarından bir tanesiydi. Bunun dışında yabancı ülkelerden gelen 3 farklı eğitmenin eğitimleri vardı. Geceleri ise dans gösterilerimiz yapıldı. Bugün de final gününü yaptık. Gelecek sene 1500 kadar dansçının katılmasını bekliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İzleyicilerden görüntü

-Danslardan görüntü

-Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci ile röp.

-Ödül töreninden görüntü

Haber: Hülya ELTEŞ - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Politika Güncel Haberler

title