Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Tunceli'de terör saldırısı: 1 şehit, 2 yaralıTUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komtanlığı'na bağlı birliklere, silahlı PKK'lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlusilu silahlarla ateş açıldı.

Tunceli'de terör saldırısı: 1 şehit, 2 yaralı

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komtanlığı'na bağlı birliklere, silahlı PKK'lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlusilu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Ardından güvenlik güçlyerinin de karşılık verimesiyle çatışma yaşanırken, PKK'lıların bulunduğu bölge helikopterlerle yoğun bombardımana tutuldu.

Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliği, Geriş Köyü yakınlarında harekat halindeyken, silahlı kalabalık PKK'lı terörist grubunun roketatar ve uzun namlulu ilahlı saldırısına uğradı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tuneli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şehit asker naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı.

Çatışmanın ardından bölgeye 2 taaruz helikopteri sevkedilerek, teröristlerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede çembere alınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlayan operasyon devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLADI

Tunceli Valiliği, 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığI çatışma ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca İlimiz Nazımiye ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen 'Şehit J.Kd.Bçvş Hasan Özüberk-92' operasyonu kapsamında terör örgütü mensubu bir grup ile sıcak temas sağlanmış olup çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş ve 2 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimiz gerekli tedavinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesine getirilmiştir. limizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Hastanenin acil servisi önünden görüntüler

-Detaylar

Haber: Ferit DEMİR / TUNCELİ,

=============================

Eskişehir'de yağmur altında 'Adalet' yürüyüşü

ESKİŞEHİR'de CHP İl teşkilatı tarafından düzenlenen 'Demokrasi' yürüyüşü yağmur altında yapıldı.

Akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi, 'Adalet' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'nın da bulunduğu kalabalık, çeşitli sloganlar atarak Şair Fuzuli ve İsmet İnönü caddelerinde yürüdü. Yağmur altında yapılan yürüyüş, Eski Bağlar Mahallesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde tamamlandı.

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Sinan Özkar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne Eskişehir'den destek verdiklerini söyledi. Özkar şöyle dedi:

"Bu ülkede haksızlığa uğrayan, hukuksuzluğa uğrayan gerekçesiz tutuklanan, gerekçesiz mahkumiyetler verilen siyasallaştırılmış bir yargının önünde adalet talebiyle genel başkanımızın başlatmış olduğu yürüyüşe Eskişehir'den de destek veriyoruz. Bütün Türkiye destek veriyor. Bütün herkes bu idealin etrafında birleşmiş durumda. ve bu ideali gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Zafer sosyal demokratların, zafer liberallerin, zafer sosyalistlerin, zafer ezilenlerin, zafer ülkücülerin, yani bu ülkenin insanının zaferi olacaktır."

CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın konuşmasının ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

(GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Yürüyüşe katılanların,

-Slogan atarak yürüyenlerin,

-Yürüyüş sonunda CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın konuşması

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

=======================================

Metin Feyzioğlu: Türkiye'de alevi olmak zordur

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de alevi olmanın zor olduğunu söyleyerek, "Çünkü alevi olmak batılın karşısında bedeli ne olursa olsun hakkın yanında dimdik durmaktır. Alevi olmak kuru ibadet çölünde beyhude dolanmak değil; ilahi aşkla, ruhsal coşkuyla çorak çöle fidan dikmek, orman yaratmaktır" dedi.

EHL-İ Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Adana'da düzenlenen 'Türkiye'de alevi olmak' konulu konferans ve iftar yemeğine, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral ile TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılışında konuşan Feyzioğlu, Türkiye'de ailevi vatandaşların tanımlanmaktan bıktığını kaydederek şunları söyledi:

"Aleviler sadece eşit yurttaş olarak tanınmak istemektedir. Bu tanınma haklı talebini yerine getirmek için yüzlerce konferans düzenlemeye ihtiyaç yoktur. Herkes inancında, ibadetinde serbesttir. Din ve vicdan hürriyeti sadece bir mezhebe ve düşünceye ait değildir. Kim hangi inanç yolunda yürürse yürüsün onun ibadet inanç özgürlüğü vardı. Bu bilinçle Türkiye'de alevi olmanın zorluğu aslında bir günde ortadan kaldırılabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devletin 21'inci yüzyılda artık her vatandaşına kanun önünde eşit davranmakla yükümlüdür. Ayrımcılığa karşı mücadele etmekte yükümlüdür."

Konuşmasının ardından Feyzioğlu'nun ahşaptan Zülfikar hediye edildi. Konuşmaların ardından davetlilere iftar yemeği verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu karşılanması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlunun konuşması

Metin Feyzioğluna Zülfikar ahşap hediye edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'50" Boyut: 234 MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE -Eser PAZARBAŞI / ADANA,

==================================================

Ambulansın da karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralı

KAYSERİ'de, ambulansında karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Kaza, Merkez Kocasinan ilçesi Bağdat Caddesi'nde meydana geldi. Ahmet Safa Uzun idaresindeki 38 GG 014 plakalı ambulans, sürücüsünün direksiyon hakimiyetlerini kaybetmesi sonucu Abilet Karabulut yönetimindeki 60 AC 200 plakalı otomobil ile Nihat Esen idaresindeki kamyonete çarpıştı. Kazada kamyonetin sürücüsü Esen yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırdı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Haber: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

=======================================

Kullandığı silindirle dereye yuvarlanan operatör öldü

GİRESUN'un Bulancak ilçesinde yol yapımı çalışmasında silindir aracıyla dereye yuvarlanan taşeron işçi 45 yaşındaki Mithat Güner, kayaların üzerine düşerek hayatını kaybetti.

Olay saat 15.00 sıralarında ilçeye bağlı Kovanlık Beldesi yakınlarında meydana geldi. Karayolları Giresun 105. Şube Şefliği'nde taşeron işçi olarak görev yapan Mithat Güner, yol çalışması için silindir aracını kullanırken, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkan araçla dereye yuvarlandı. Araçtan savrulan ve dere kenarındaki kayaların üzerine düşen Mithat Güner olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU/BULANCAK (Giresun),

=================================================

Varolmayan oğlu için herkesi seferber eden emekli komiser ortadan kayboldu

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, var olmayan 5 yaşındaki oğlunun kayıp olduğu yalanıyla günlerdir ekipleri seferber eden emekli komiser Tarkan Tekeoğlu, ifadesine başvurulmak üzere aranıyor. Tekelioglu hakkında da güvenlik güçlerini yalan ihbarla gereksiz yere oyalamak suçundan dava açılacağı belirtildi.

Dikili'nin Bahçeliköy Mahallesi plajına geçen pazar günü saat 16.00'da 50 FD 038 plakalı cipiyle gelen ve erken emekli olduktan sonra müteahhitlik yaptığı öğrenilen emekli komiser 45 yaşındaki Tarkan Tekeoğlu, uyuyan oğlu Mehmet'i araçta bırakarak serinlemek için denize girdiğini, aracına döndüğünde ise çocuğunu bulamadığını söyleyerek jandarmaya başvurdu. Kayseri'den İzmir'e arazi bakmaya geldiğini anlatan Tarkan Tekeoğlu'nun iddiası üzerine, denize girmeye pek de uygun olmayan bu bölgedeki başta sazlıklar olmak üzere çevre, iz takip köpeklerinin de yardımıyla özenle arandı. Sahil güvenlik ve deniz polisi ile polis balık adamlar ise denizi karış karış kontrol etti. Baba Tarkan Tekeoğlu, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Üstünde kırmızı-beyaz bir tişört, mavi şort ve beyaz ayakkabı bulunduğunu belirttiği çocuk için helikopter ve drone'larla yapılan arama çalışmaları da sonuçsuz kaldı. Bölgedeki çalışmalar aradan geçen 5 günün ardından cuma gün son buldu.

OTOMOBİLDE GÖRÜLMEDİ

Kayıp olduğu öne sürülen çocuğun bulunması için çalışan jandarma, ilginç bir tespit yaptı. Jandarma ekipleri Mehmet Tekeoğlu'nun Kayseri'den itibaren geliş güzergahı olan Ankara, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Ayvalık ve Dikili güzergahı boyunca MOBESE kameralarını kontrol etti. Ancak işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyen jandarma ekipleri, aracın ne ön ne de arka koltuğunda kayıp çocuğun görünmediğini saptadı.

AİLESİ YALANI ORTAYA ÇIKARDI

Bunun üzerine jandarma ekipleri, Tarkan Tekeoğlu'nun yakınlarıyla görüştü. Tarkan Tekeoğlu'nun İstanbul'da yaşayan kayınvalidesi Gülser Keser, eşi Zelih Tekeoğlu ve oğlu 17 yaşındaki Batuhan Serkan Tekeoğlu, kayıp olduğu öne sürülen çocuğun gerçekte var olmadığını ifade edince, gerçek ortaya çıktı. Beykoz Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren aileden elde edilen bir diğer bilgi ise, kayıp olduğu öne sürülen çocuğun fotoğrafının aslında Tarkan Tekeoğlu'nun 17 yaşındaki oğlu Batuhan Serkan Tekeoğlu'nun küçüklük fotoğrafı olması oldu.

ARANAN EMEKLİ KOMİSER HAKKINDA DAVA AÇILACAK

Jandarmaya ifade verdikten sonra kayıplara karışan Tarkan Tekeoğlu, tekrar ifadesine başvurulmak üzere aranmaya başlandı. Tarkan Tekeoğlu'nun böyle bir şeye hangi amaçla başvurduğu da henüz bilinmiyor. Tekeoğlu'nun ifadesinin ardından bu gizemin de ortadan kalkması bekleniyor. Ayrıca güvenlik güçlerini yalan ihbarla gereksiz yere oyalayan Tekeoğlu hakkında da dava açılacağı belirlendi.

Haber: Kadir ÖZEN / İZMİR,

==========================

Zehir içti kurtarıldı, ardından iple kendini asarak intihar etti

AMASYA'da bunalıma giren ve 2 gün önce fare zehiri içerek ölmek isteyen 35 yaşındaki Kemal Karaman, tedavi gördüğü hastanede taburcu olduktan sonra bugün evinde kendini doğalgaz borusuna asarak intihar etti.

Olay bugün Amasya Şeyhçui Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bunalıma giren Kemal Karaman 2 gün önce fare zehiri içerek intihar etti. Karaman, eşi 35 yaşındaki Leyla Karaman ve komşuları tarafından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisi sonrası dün taburcu edilen Karaman, Şeyhçui Mahallesinde bulunan evinde eşi Leyla Karaman'ın dışarı çıkmasının ardından kendisini doğalgaz borusuna asarak intihar etti. Leyla Kahraman eve geldiğinde eşini doğalgaz borusuna asılı vaziyette görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri Karaman'a ilk müdahalenin ardından ambulans ile Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Kemal Karaman kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haber: Sinan HARMANCI / AMASYA,

=================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarkan Tekeoğlu Mehmet Tekeoğlu Kemal Karaman PKK Politika Güncel Haberler

title