Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Konya'ya şehit ateşi düştüTUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş 31 yaşındaki Ahmet Erol'un memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Konya'ya şehit ateşi düştü

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş 31 yaşındaki Ahmet Erol'un memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ve askeri yetkililer, acı haberi iftar saatinin ardından İncesu Mahallesi'nde oturan Ayşe- Abdullah Erol çiftine verdi.Sinir krizi geçiren anne ve babaya hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Fenalaşan baba Abdullah Erol, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Haberi alan yakınları, taziye evine akın etti. Eve, sokağa ve caminin minaresine Türk Bayrağı asıldı. Bir kız kardeşi bulunan ve bekar olan şehit Ahmet Erol'un cenazesinin yarın öğle namazından sonra İncesu Mahallesi'nde defnedilmesi bekleniyor.

(GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Şehit evinin dışından detay

Şehidin vesikalıkları

Haber-Kamera: Yaşar COŞKUN / SEYDİŞEHİR( Konya ),

===============================================

Bakan Işık: Halkın teröre tepkisi, kentin önünü açacak

KOCAELİ-Mardin Gönül Köprüsü'nün Mardin'de verdiği iftar programına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşada, halkın teröre göstereceği tepkiyle kentin önünü açacağını belirterk, "Önümüzdeki süreçte Mardinliler'in bu terör örgütüne, bu hainlere karşı koyacağı tepki inşallah Mardin'in önünü daha da açacak" dedi.

Kocaeli-Mardin Gönül Köprüsü Programı kapsamında Mardin'e gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı Mardin Havalimanı'nda Vali Mustafa Yaman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 70'iinci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer İzcan ve diğer yetkiler karşıladı. İlk olarak 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ederek, Albay Er'den brifing alan Bakan Işık, burada ismini taşıyan ağaç dikti. Kışladaki askerlerle de bir süre sohbet eden Bakan Işık, daha sonra Yeşilli Belediyesi'ne geçti. Burada ilçe halkı tarafından karşılanan Bakan Işık, Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir'den ilçenin sorunları hakkında brifing aldı. Brifingden sonra Başkan Demir, tarafından Bakan Işık'a bakır işlemeli yöresel salon mangalı hediye edildi.

Burada konuşan Bakan Işık, Mardin'in binlerce yıllık tarihi ve medeniyeti ile muhteşem bir şehir olduğunu belirterek, "Maalesef bölgemiz terörden dolayı uzun yıllar hak ettiği kalkınma hamlesini yapamadı. Biz Mardin'in ve bölgenin teröre teslim olmaması ve kalkınması için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Ancak kalkınmada birinci öncelik huzur ve güvendir. Huzur ve güvenin tam olarak sağlanması tam bir kalkınma için şart. Bu açıdan da önümüzdeki sürecin hem Mardin hem de bölgemiz açısından çok daha iyi olacağı kanaatindeyim" dedi.

Yeşilli İlçe programından sonra Bakan Işık ve beraberindekiler, Kocaeli Mardin Gönül Köprüsü Programı kapsamında AK Parti Kocaeli il teşkilatı tarafından verilen iftar programına katıldı. Burada iftar için toplanan yaklaşık bin kişiye hitap eden Bakan Işık, "Geleceğe güvenle bakıyoruz, Gelecekten eminiz. Geleceğin, çocuklarımız için gençlerimiz için çok daha güzel olacağını bütün kalbimizle inanıyoruz. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi  muhafaza edelim. Biz inşallah bu birlik ve beraberlik anlayışı ile bu dayanışma anlayışı ile teröre karşı amansızca mücadelemizi sürdürürken kardeşliğimizi de inadına pekiştirecek adımları hayata geçirerek yolumuza devam edeceğiz. Buradan Mardin'de Allah'ın izni ile bu zemin var. Mardin'de bu irade var. Mardin'de bunu benimseyen güzel insanlar var. Geçen yılla bu yıl arasında ki Mardin'i ziyaret eden turist sayısı ikiye katlanmış. İnşallah önümüzdeki yıllar daha da güzel olacak. Önümüzdeki süreçte sizlerin bu terör örgütüne bu hainlere karşı koyacağınız tepki inşallah Mardin'in önünü daha  açacak. Bu topraklar kardeşliğin yoğrulduğu topraklardır. Bu topraklarda ayrılıkçı otları bitmez. Bu topraklar ancak birliğin beraberliğin tesanütün kardeşliğin dayanışmanın ve yardımlaşmanın topraklardır. Başka bir ot burada bitmez. Mardin demek farklılıklarımız inkar etmeden birlikte yaşamayı becermek demektir. bu açıdan Mardin kültürünün sadece Türkiye değil, bütün dünyaya örnek olacak bir kültür olacağına inanıyorum. Kocaeli Halkının kardeş selamını getirdim. Kocaeli'nde Mardinli kardeşlerimizle et ve tırnak gibiyiz. Artık Kocaeli ve Mardin vilayetleri de kardeş şehir oldu. Artık Kocaeli ve Mardin illeri de bir birileri ile et ve tırnak oldular" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bakan'ın Karşılanması,

Yeşilli ilçesinde yaptığı konuşma,

Kendisine hediye edilen mangalı incelemesi,

İftardan görüntü,

İftar programındaki konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ / MARDİN,

====================================

Otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 5 yaralı

BURDUR'un Gölhisar İlçesi'nde otomobilin tarlaya uçtuğu kazada Müzeyyen Arslan yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Gölhisar İlçesi'ne bağlı Yamadı Köyü kavşağında meydana geldi. Gölhisar'dan Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Beldesi'ndeki seralarda çalışmak için işçi götüren Şeref Karagöz yönetimindeki 20 ZV 150 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu tarlaya uçtu. Kazada Şeref Karagöz, Eşeman Karagöz, Nazife Karagöz, Hatice Karagöz, Müzeyyen Arslan ve Gizem Arslan yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Gölhisar ve Burdur devlet hastanelerine götürüldü. Yaralılardan Müzeyyen Arslan, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden görüntüler

Çevredeki kalabalıktan

Bir yaralı yol kenarında otururken

Detaylar

59.4 MB /// 01.51ö

Haber-Kamera: Mesut MADAN / GÖLHİSAR(Burdur),

=============================================

Balık tutarken gölete düşüp öldü

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde balık tutmaya gittiği gölete düşen 16 yaşındaki Ali Tekeli yaşamını yitirdi.

Olay, saat 17.30 sıralarında Korkuteli Yelten Sulama Göleti'nde meydana geldi. Büyükköy Mahallesi'nde oturan Ali Tekeli, arkadaşlarıyla birlikte balık tutmak için gölete gitti. Gölet kıyısında dengesini kaybeden Ali Tekeli suya düştü.

Ali Tekeli gözden kaybolurken ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yapılan incelemede Ali Tekeli'nin izine rastlanamadı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polislerden yardım istendi. Gelen dalgıç polisler itfaiyenin de yardımıyla Ali Tekeli'nin cansız bedenini sualtında bularak kıyıya çıkardı. Tekeli'nin cenazesi otopsi için morga konulurken, cenazenin çıkarılmasını bekleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Dalgıç polisin gelişi

Dalgıç polisin çalışması

Dalgıçların cenazesi bulması

Cenazenin kıyıya çıkarılması

Haber-Kamera: Adem DURMAZ / KORKUTELİ(Antalya),

================================================

Bakan Eroğlu: Çalışmayan müteahhitin işini bitiriyoruz (2)

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDILAR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş'ta 278 milyon liraya mal edilecek 16 tesisin temel atma törenine katıldı. 12 Şubat Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Eroğlu, onlarla tokalaşıp Ramazan ayını kutladı. Kendisiyle selfie çektirmek isteyenleri de kırmayan Eroğlu'na bir vatandaş da dut ikram etti. Törende konuşan Veysel Eroğlu, şunları söyledi:

"Şu ana kadar hükümeti Kahramanmaraş'a 24 milyar lira, yani eski parayla 24 katrilyonluk bir yatırımla destan yazdı. Ama sizde gereğini yaptınız. Gerek 1 Kasım seçimlerinde gerekse halk oylamasında, il başkanım ikincilik diyor ama bana göre Türkiye birinciliğini kazandınız. Hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Orman ve Su İşleri bakanlığı olarak en çok yatırım yapan bakanlığız. Allah nasip ederse bu daha da artacak ve 24 milyar içinde bizim geçen yıl sonuna kadar yaptığımız 3 milyar 111 milyon lira."

KAYNAK: 18 YAŞINDAKİ DELİKANLILAR GİBİ YOLLARA DÜŞÜP PROTESTO EYLEMLERİNDE BULUNMASI HAKİKATEN AKLA ZİYAN BİR İŞTİR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş başlatmasına eleştirdi. Her zaman hak yolunda ve milletin tayin ettiği yolda yürüdüklerini kaydeden Kaynak, şunları söyledi:

"Bizim yolumuz, ülkeyi kaosa götürmek için ülkeyi başkalarına şikayet etmek için çıkılan yollar asla değildir. Düşünün ki Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize yardım götüren TIR'ları çeviren hain ellerin görüntüleri servis edilmiş ve o servis edilen şahıs mahkeme tarafından mahkum edilmiş. Kim mahkum etmiş, mahkeme. Bayırbucak Türkmenleri bizim hem kardeşimizdir, hem soydaşımızdır hem de dindaşımızdır. Bırakın onları bizim milletimiz hiçbir çaresizi, hiçbiri mağduru, hiçbir mazlumu yalnız bırakamaz. İşte ülkesini başka yerlere şikayet için, ülkesini, ülkesinin liderini uluslararası ceza mahkemelerine gönderebilmek için deşifre ettikler, afişe ettikleri, o ihanet ettikleri belgeleri yayınlayanlardan dolayı verilen ceza birilerinin yollara düşmesine sebep oldu. Türkiye'nin zor günleri aslında devam etmektedir. Bizim silahlı kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, korcularımız tarihimizdeki en önemli mücadelelerini doğuda, güneydoğuda sürdürürken, DEAŞ'a karşı dünyadaki en etkili mücadeleyi sürdürürken, ülkemizin birliğine, beraberliğine, bölünmezliğine kastetmiş olan FETÖ ile mücadele sürerken Türkiye'nin ana muhalefet liderinin 18 yaşındaki delikanlılar gibi yollara düşüp protesto eylemlerinde bulunması hakikaten akla ziyan bir iştir. Türkiye için bütün demokratik kanallar açıktır. Türkiye'nin meclisi açık, basın yayını açık ve Türkiye'nin hak arama yolları açıktır. Hak arama yolu, milletin tayin ettiği, anayasamızın tayin ettiği yoldur. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir defa olsun bu tarihi eşikte bu milletin menfaati için bu kararını bir kez daha gözden geçirmesini temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından 16 tesisin temeli atıldı. Daha sonra Veysi Kaynak, Veysel Eroğlu ile protokol üyeleri, stadı dolduran binlerce kişiyle birlikte oruçlarını açtı. İftardan sonra Eroğlu ve Kaynak tarafından 'Orman Köylülerine Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları' dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Eroğlu'nun stada gelişi

Vatandaşlarla selfie çektirmesi

Çocukla yakından ilgilenmesi

Vatandaşın dut ikram etmesi

Erdoğan'ın fotoğrafı ve bayraklar

Eroğlu'nun kürsüye çıkması

Eroğlu'nun konuşması

Kaynak'ın konuşması

Temel atılması

Stadyumda iftar yapanlar

Sertifikaların dağıtılması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ / KAHRAMANMARAŞ,

===========================================

TGF Başkanı Karaca: Anadolu basını yok olmak üzere

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının birleşmemesi ve pekişmemesi için bir çok gücün çalışma yaptığını belirterek, "Bu nedenle bazı arkadaşlarımız da buna çanak tutuyor. Her geçen gün Türkiye'de Anadolu basını yok olmak üzere" dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti  tarafından Adıyaman, Ceyhan, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Tokat ve Şanlıurfa gazeteciler cemiyetlerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile kentte görev yapan medya mensuplarına yönelik iftar yemeği verildi. Bayazhan'da düzenlenen iftar yemeğine Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca da katıldı. Programda konuşan Yılmaz Karaca, basın mensuplarının sorunlarına değinerek, federasyon olarak çözüm önerileri için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Anadolu'daki basın mensuplarının birleşmemesi için birçok gücün çalışma yaptığını, bazı meslektaşlarının da onlara çanak tuttuğunu kaydeden Karaca, şöyle dedi:

"Anadolu basınının birleşmemesi ve pekişmemesi için maalesef bir çok güç çalışma yapıyor. Bu nedenle bazı arkadaşlarımız da buna çanak tutuyor. Birlik ve beraberlik her zaman Anadolu basınının sorunlarını çözecektir. Ancak Gaziantep'te de, Eskişehir'de de, bir çok illerimizde maalesef çeşitli derneklerle mesleğimizin güç birliğini sağlama yolunda maalesef engeller var. Her geçen gün Türkiye'de Anadolu basını yok olmak üzere. Bakın şu anda resmi ilan olayı tamamen bitmek üzere. Türkiye'de televizyonlarımızın olayı bir facia. Yani devletin aldığı uydu ücreti bir felaket. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı son yıllarda hızlandırdık ama ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar nedeniyle maalesef Başbakan Yardımcısı'ndan, Başbakan'dan randevu alıyoruz; bir patlama oluyor, 3 ay sonra seçim kararı alınıyor. Bu vesileyle tabiki öncelikle bizim sorunlarımızdan önce mutlaka ülkenin sorunları çok önemli. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak biz, Türkiye'de ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda her zaman çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, bundan sonra da devam ettireceğiz."

Anadolu'daki gazetecilerin aldığı ücretlerin de yetersiz olduğunu anlatan Karaca, "Tabiki sadece gazetecilerimizin, televizyonlarımızın, radyolarımızın, çözülmeyen internet sitelerimizin sorunları var. Ama tabiki en büyük sorunlardan biri de çalışan arkadaşlarımızın. Maalesef bazı illerde bırakın asgari ücretin üzerinde maaş almayı, asgari ücret düzeyinde dahi maaş alamayan arkadaşlarımız var. Artık bazı illerimizde bankamatiklerini alıp çeken gazete sahiplerimiz var. Hiç kusura bakmasınlar, bazı gazete sahipleri bu konuşmamıza tepki gösteriyor ama maalesef bir çok arkadaşlarımızın banka kartları, gazete sahibinin muhasebesinin elinde. Bu, acı bir gerçek. Yani arkadaşlarımıza bin 400 lira maaşı dahi çok görüyorlar" diye konuştu.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise, 'Şimdi Gaziantep'e Gelme Zamanı' projesiyle yurt çapında insanları kente davet edip güzelliklerini görmelerini arzuladıklarını ifade ederek, "Bu şehir kardeşlik duygularının tavan yaptığı bir şehir. Bizim bir söylemimiz var; valimizle, milletvekillerimizle  ve belediye başkanlarımızla 'Şimdi Gaziantep'e Gelme Zamanı.' diyoruz. Bu düşüncelerle sizleri burada ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Programa katılanlar

Yılmaz Karaca'nın konuşması

İbrahim Ay'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU - Ahmet ÖZER / GAZİANTEP,

====================================================

Bakan Elvan Yüksekova'da iftara katıldı

KONYA'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü projesi kapsamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beraberindeki heyetle birlikte Hakkari'nin Yüksekova İlçesine geldi.

Bakan Elvan'a Yüksekova gezisinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK PartiMerkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Zelkif Kazdal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve Konya eski milletvekili Mustafa Kabakçı da eşlik etti. Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ve kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Elvan ve berabarindeki heyet ilk olarak Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Bakan Elvan ve beraberindekiler Cegiz Topel Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek Seladddin Eyyebi Kültür Merkezi bahçesindeki iftar programında katıldı.

KIYAMETE KADAR GÖNÜL BAĞIMIZ OLACAK

İftar yemeğinin ardından konuşan Bakan Elvan, Türkiye'deki 81 ilin gönül baağıyla birbirine bağlı olduğunu ve bu bağın kıyamete kadar devam edeceğini söyledi. Bakan Elvan, "Allah'ın iziniyle kıyamete kadar bu gönül bağını koparmaya, bu birlikteliği yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Sadece iki coğrafya arasında değil, sadece iki şehir arsında değil Hz. Mevlana ile Ahmed-ı hani arasında bir gönül bağı vardır. Bozkırın gelincikleri ile Hakkari'nin, Yüksekova'nın laleleri arasında gönül bağı vardır. Onun için diyoruz ki medeniyetimizi gönül medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz barış medeniyetidir. Bizm medeniyetimiz kardeşlik medeniyetirdi. Her insanımız bizm için kutsaldır. Her insanımız bizim için biriciktir. Rengi ve mezhebi ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun Allah'ın biricik yarattığı her insanımıza 80 milyon milettimize her bir ferdine insanca bir hayat sunmak bizim hem insani görevimiz, hemde birlikte inşa ettiğimiz büyük medeniyet mensubu olmamızın bir gereğidir. Aynı kaderi, aynı coğrafyayı, aynı kederi paylaşıyoruz. Sevinçimizde de hüznümüzde de aynı yürekle üzülüyoruz. Kavganın olduğu yerde medeniyet, huzur, ağız tadı, gelişme, kalkınma olmaz. Kriz, kaos, açlık, sefalet olur. onun için bizi birbirimize düşürmek isteyen kim olursa olsun asla bunlara müsade etmeyeceğiz. Kenetleneceğiz, güçleneceğiz"dedi.

TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Bakan Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizi asla 3. dünya ülkeleriyle, ortadoğu ülkeleriyle karıştırmasınlar. Buna Hakkari ve Yüksekova müsade etmez. Buna Konya ve Türkiye müsade etmez. Doğusuyla, batısıtyla 80 milyon insan müsade etmez. Darbe döneminin tortularını temizleyerek demokrasiye düşürülen gölgeleri çalınan lekeleri silerek vesayet dönemlerinde, kaos dönemlerinde yaşadığımız acılardan ders alarak, insanlarımızı daha özgür kılarak daha müleffeh kılarak, halk iradesini güçlendirerek çocuklarımıza bizim yaşadıklarımızı yaşatmayacak, bizm çektiklerimiz çekmeyecek Türkiye'yi birlikte inşaa edeceğiz. Bu başarı Tükiyenin başarısı olduğu kadar Yüksekova'nın başarıs olacaktır. Hakkari'yi Yüksekova'yı cazibe merkezi yapacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Detaylar

-Bakan Elvan'ın konuşması

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA(Hakkari),

================================================

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Kabus dolu günler geride kaldı

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada terörle mücadelenin kararlı bir şkilde devam ettiğini, kabus dolu günlerin geride kaldığını, şilmdi o günleri hafızalardan silme vaktığı olduğunu belirterek, terörün Türkiye ekonomisine maliyetinin 1.5 trilyon dolar olduğunu söyledi.

AK Parti İstanbul ve Diyarbakır il başkanlıklarının düzenlediği iftar programına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ilk ziyaretini Eğil İlçesi'ne yaptı. Eğil'deki peygamber türbelerini ziyaretinin ardından Kurtulmuş, beraberindeki Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile birlikte Sur İlçesi'nde bulunan tarihi İçkale'de incelemede bulundu. İçkale'de kendisini bekleyen vatandaşlar, Kurtulmuş'u 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla karşıladı.

"BÜTÜN ŞEHİRLERİMİZE HEM KILIÇARSLAN'IN HEM DE SELAHATTİN EYYUBİ'NİN RUHUNU NAKŞETTİK"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, buradaki temaslarının ardından gündeme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Çatışmalar nedeniyle Sur İlçesi'nde tahrip olan yerlerin onarım çalışmalarının devam ettiğini anlatan Kurtulmuş, bölgede yaşanan kabus dolu günlerin geride kaldığını, şimdi o günleri hafızalarda silme vakti olduğunu  ifade ederek, "Diyarbakır turist ve kültür merkezi olacak. Yine Diyarbakır'a, İstanbul'un, İzmir'in, Ankara'nın ve başka şehirlerin insanları yerli turistler olarak gelecekler. Ülkemizin bu coğrafyasının güzelliklerine şahit olacaklar. Emeği geçen bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. El birliği ile Diyarbakır'ı ayağa kaldırmak hepimizin vazifesidir. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimiz, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ilgili bütün görev yapan arkadaşlarımız ve en önemlisi Diyarbakır halkımız hep beraber burayı örnek bir şehir haline getireceğiz. İnsanlar evlerinden oldular, en kısa zamanda kavuşacaklar. Barış içerisinde, huzur içerisinde yaşayacaklar. Bu topraklarda huzursuzluğa ayrılığa yer yoktur, olmamalıdır. Biz asırlardır burada Selahattin Eyyubi'nin torunları ile Kılıçarslan'ın torunları yan yana, kol kola olduk. Bütün şehirlerimize hem Kılıçarslan'ın hem de Selahattin Eyyubi'nin ruhunu nakşettik. Anadolu böyle fethedildi ve milletimizin yurdu oldu. Dolayısıyla bu ayrılıkları, gayrılıkları hiç kimsenin bir daha ortaya koymasına fırsat vermeyeceğiz. Barışı, dostluğu ve kardeşliği kalpten isteyerek, yolumuza devam edeceğiz. İnşallah çok daha güzel günlere gideceğiz" dedi.

"KATAR İÇİN TÜRKİYE OLARAK BÜYÜK BİR GAYRET SARF EDİYORUZ"

Katar krizine de değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Katar ile çatışmalar üzerinde bir krizin yaşanmadığını, krizin suni bir şekilde ortaya çıktığını belirtelerek, şöyle konuştu:

"Katar krizine, kriz bile demeye gerekmez. Yapay bir şey. Herhangi bir şekilde tarihsel, sosyolojik ya da şuanda var olan siyasi çatışmalar üzerinden ortaya konulmuş olan bir kriz değil. Suni bir şekilde ortaya çıkarılmıştır. Bizim Türkiye olarak tavrımız ilk andan itibaren bellidir. Biz kardeşlerimizin arasını düzeltmeye gayret ederiz. Sayın cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren büyük bir mekik diplomasisi dokuyor. Telefonlarla bütün devlet başkanlarıyla konuşuyor. Dışişleri Bakanımız ve bütün ilgili birimlerimiz bu sorunun bir an evvel çözülmesi için gayret ediyor. Ortadoğu'da bu kadar çok sorun var. Suriye 6 yıldır bir iç savaşın içinde. Irak'ın bütün şehirleri bölünmüş, parçalanmış şekilde. Yemen aynı şekilde. Libya hala bir siyasi istikrara kavuşamadı. Bu kadar krizin olduğu Ortadoğu'da yeni bir krize yer yok. Bunun için de Türkiye olarak büyük bir gayret sarf ediyoruz. Bu kriz yapaydır, ama potansiyeli itibariyle genişleme ihtimali olan bir krizdir. Ama kimseye faydası yoktur. Bir an evvel bunun diplomasi yoluyla çözülmesi lazım. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak bütün gayretiyle işin içerisindedir. ve İnşallah çözülür. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Bayrama kalmadan çözülür' diyordu. Ümit ediyoruz ki bayrama kalmadan çözülür. Çünkü çözülmeyecek, paylaşılmayacak bir şey yok. Farklı fikirlerden dolayı ortaya çıkan bir şey yok. Biraz da dış etkiler nedeniyle ortaya çıkan bir kriz. Suudi Arabistan'ın sayın kralı kutsal iki haremin hizmetkarı sıfatını da taşıyor. Biliyorsunuz Osmanlı padişahlarının kullandığı bir sıfattır. Ona düşende, bu sıfatı taşıyan biri olarak, Katarlı kardeşleriyle aralarındaki bu krizi çözmektir ve olumlu adım atmaktır. ve bu krizi bir an evvel geride bırakmaktır."

"TERÖRÜN TÜRKİYE'YE MALİYETİ: 1,5 TRİLYON DOLAR"

Genelde Türkiye'de özelde de bölgede 40 yıldan beri terörle mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini anlatan Kurtulmaş, "Türkiye bu bölgede neredeyse 40 seneye yakındır terörle mücadele ediyor. Bu terörün maliyeti ne oldu diye geçmişte bir çalışma yapmıştık. Terör olduğu zamanlarda turizm, tarım ve hayvancılık geri gidiyor, risk birimleri yükseliyor, şehirler yıkılıyor, mağdurlara tazminat ve saire çok sayıda maliyet var. Yaklaşık 1,5 trilyon dolardır. Türkiye'nin 40 yılda terör dolayısıyla harcamış olduğu maliyetler. Yazık günah değil mi. Türkiye 40 yıl içerisinde bu parayı terörden dolayı bir fatura zarar olarak ödemeseydi bugün Türkiye'de kişi başına milli geliri 11 bin dolar değil, en az 25 bin dolar seviyesinde olacaktı. Kardeşlerimiz bize pusula veriyor, kulağımıza eğilip iş istiyor. Türkiye teröre bu kaynakları harcamamış olsaydı bugün Türkiye istihdam sorununu, şehirleşmeyle ilgili sorunları geride bırakmış olurdu. 40 yıldır teröre destek verenler, terörü Selahattin Eyyubi ve Kılıçarslan'ın çocukları arasına bir fitne olarak koyanlar, bunların dışarıdaki bağlantıları tam da bunun için terörü destekliyorlar. Türkiye güçlenmesin, Diyarbakırlı kardeşlerimiz zengin olmasın, Bitlis'te, Ankara'da oturan kardeşlerimiz bir takım zorluklar yaşasın istiyorlar. Bu oyunu bozacağız. Bunun yolu mübarek Ramazan günü hep birlikte o kardeşliği hissetmek ve samimi olarak bunu yaşayabilmektir. Bu memlekette yaşayan Türk Ahmet ile Kürt Ahmet arasında ne fark vardır. Birçok şeyimiz müşterek, anadilimiz bırakın farklı olsun. Anadilde ana sütü gibi helaldir. Herkes ana sütü gibi kullanır. Kimse dilini, etnik yapısını, ailesini seçerek bu dünyaya gelmedi. Bu farklılığımız zenginliğimiz olmak mecburiyetindedir. Zenginliğimiz olursa bu bölgede yaşayan bütün kardeşlerimiz, Türkiyemiz bundan istifade eder. Farklılıklarımız ayrılık haline getirmeye çalışanlara aman ha dikkat edin. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz. Bütün bu zenginlikler Anadolu topraklarını çok daha güçlü olmasını sağlayacak etkenlerdir. Terör, fitne ve fesat peşinde koşanlara da diyoruz ki, 'Bundan size ekmek çıkmaz, size bir gelecek yok.' Bu millet kararlıdır, 80 milyon kol kola girmiş vaziyette hep beraber terörü geride bırakacağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler İçkale'deki ziyaretinin ardından AK Parti İstanbul ve Diyarbakır il başkanlıklarının tarihi Ulu Camii önünde düzenlenen iftar programına katıldı. İftarda vatandaşlarla bir araya gelen Kurtulmuş, burada da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Kurtulmuş'un İçkaleye gelişi

-Karşılanması

-İçkale ziyareti

-Açıklaması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN / DİYARBAKIR,

=====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Seydişehir Ahmet Erol Konya Politika Güncel Haberler

title