Haberler

Londra'da 24 Katlı Binadaki Yangın

İngiliz polisi, Londra'da yanan 24 katlı binadaki bazı dairelere ait fotoğraf ve görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

Londra Metropolitan Polisinden yapılan açıklamada, bugün yayımlanan görüntülerin devam edilen operasyon kapsamında uzman ekiplerce çekildiği aktarıldı.

Açıklamada, binadaki cesetlere ulaşılması için apartmanın her katında adli ve sistematik aramaların yapıldığı kaydedilirken, "Yangının verdiği zararın tarif edilemeyeceği ve bu nedenle de operasyonun tamamlanmasının haftalar sürebileceği" bildirildi.

Polis açıklamasında, yangının büyüklüğü sebebiyle bazı cesetlerin teşhis edilemeyeceği gerçeğine insanların hazırlanması gerektiği belirtildi.

Güncellenmiş rakamın yarın açıklanması bekleniyor

Açıklamada ayrıca, yangının olduğu günden bu yana haber alınamayan ve öldüğü tahmin edilen kişilerin sayısının da 58'in üstüne çıktığı vurgulandı. Güncellenmiş ölü sayısının yarın açıklanması bekleniyor.

Başkentin batısında, Kensington Belediyesine ait 127 daireli sosyal konutta salı gecesi çıkan ve saatler sonra kontrol altına alınan yangındaki "kayıpların" öldüğü varsayılıyor.

İlk 4 katı ofis ve ortak alanlardan oluşan Grenfell Tower'ın ikametgahlara ayrılan 20 katında 400 ila 600 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Görgü tanıkları, yangının 4. katında bulunan dairedeki buzdolabının patlaması sonucu başladığını bildirmesine rağmen bu konuda henüz resmi açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title