Haberler

Moskova'daki "Türkiye Festivali"

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen, sanat, kültür, turizm ve spor alanlarında çeşitli etkinlikleri kapsayan "Türkiye Festivali" sona erdi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen, sanat, kültür, turizm ve spor alanlarında çeşitli etkinlikleri kapsayan "Türkiye Festivali" sona erdi.

Krasnaya Presnya Parkı'nda, 165 dönümlük alanda 3 gün süren festivali yaklaşık 200 bin kişi takip etti.

Rus ve Türk sanatçıların sahne aldığı festivalde, mehter takımı konseri, yağlı güreş müsabakaları ve Osmanlı kıyafetleri sergisi ilgiyle izlendi.

Festivalde geleneksel sanat atölyelerinden gastronomiye kadar farklı alanlarda birçok ilin tanıtımı yapıldı. Türk turizm şirketleri de kampanyalarıyla ilgi topladı.

Büyükelçi Diriöz bisikletle geldi

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, festivalin düzenlendiği alana bisikletiyle geldi.

Diriöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bisiklet benim bir tutkum ancak çeşitli nedenlerle her zaman bisiklete binemiyorum. Bugün günün önemi ve buradaki konsepte uygun şekilde Türkiye'nin aynı zamanda spor yapılabilecek bir yer olduğu algısını vurgulamak açısından bisikletle gelmeyi tercih ettim." dedi.

Moskova'da "Türkiye Festivali"ne ilginin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Diriöz, "Birçok Rus dostumuzu Türkiye'ye götüremedik ama Türkiye'yi buraya getirdik. Bu festivalin daha fazla Rus'un Türkiye'yi ziyaret etmesine vesile olacağında eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Moskovalılar festivalden memnun

Ziyaretçilerden Alyona Yuryevna, festivalde kendisini Türkiye'de gibi hissettiğini belirterek, "Uzun zamadır beklediğimiz bir etkinlikti. Türk müziği ve yemekleri çok güzel." şeklinde konuştu.

Kristina Krasova, "Çok renkli ve canlı bir festival. Arkadaşımla tüm alanları gezdik. Türkiye'ye birkaç sene önce gitmiştim. Hatıralarım canlandı. Tekrar gitmek istiyorum." dedi.

Serkan Sevim ise "Moskova'da yaşayan bir Türk olarak bu organizasyona eşim ve Rus dostlarımla geldim. Festivali çok beğendiler. Ayrıca mehter takımının Rus 'Katyuşa' şarkısını söylemesi onlar açısından mutluluk kaynağı olmuş." diye konuştu.

Kısa bir süre önce Kemer'de tatil yaptıklarını anlatan Kseniya ve Anna ise "Kemer'in denizi ve doğası çok güzeldi. Asayiş açısından sakin bir yer. İnsanları çok samimi. Memnun kaldık. Türkiye'ye gidin ve tatil yapın, orası çok güzel." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title