Haberler

Ömer Özkan: "Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Açılacak" - Moskova

Moskova Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, kentte 2-3 ay içinde merkez açacaklarını söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Türkiye Festivali" kapsamında Yunus Emre Enstitüsü standı kuruldu. Stantta Türk dili ve kültürünün tanıtılmasına ilişkin çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Rus sanatçıların bağlama çalarak Türkçe seslendirdiği şarkılara, ziyaretçiler danslarıyla eşlik etti.

Rus ziyaretçiler, Yunus Emre Enstitüsüne yoğun ilgi gösterirken, Moskova'da ne zaman merkez açılacağına, Türkçe dil kursu ve kültürel etkinliklerin ne zaman başlayacağına ilişkin sorular yöneltti.

Ziyaretçilere, Türk kahvesi ve lokum ikram edildi.

-"Önemli potansiyel var"

Etkinliklerin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Moskova Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özkan, başkentte Türk dili ve kültürüne yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

Özkan, Türkiye ile Rusya'nın 2012 yılında vardığı anlaşma gereği Ankara'da Rusya Bilim ve Kültür Merkezi açıldığını anımsatarak, "Biz ise Moskova'da Yunus Emre Kültür Merkezini 2-3 ay içerisinde açmış olacağız." dedi.

Moskova'da bina satın alma işlemlerinde son aşamaya gelindiğini anlatan Özkan, resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından açılışın yapılacağı bilgisini paylaştı.

Özkan, Moskova'da Türkçeye yönelik önemli bir potansiyel bulunduğunu belirterek, dil kursuna şimdiden talepler gelmeye başladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Yunus Emre Türk Ömer Özkan Moskova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title