Haberler

Gürcistan'da Müsiad Iftar Programı - Tiflis

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofisi tarafından başkent Tiflis'te Geleneksel İftar Programı düzenlendi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofisi tarafından başkent Tiflis'te Geleneksel İftar Programı düzenlendi.

MÜSİAD Tiflis Ofisi'nin başkent Tiflis'te bir restoranda düzenlenen iftar programına, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Büyükelçilik yetkilileri, MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, MÜSİAD Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel, MÜSİAD Tİflis Ofisi Yonetim Kurulu üyeleri, Gürcistan iktidarındaki Gürcü Hayalı partısı Milletvekilileri Ruslan Haciyev,Savalan Mirzoev,Ali Mamedov ile Mahir Derziev, ana muhalefet partısı Birleşik Ulusal Hareketi'nin Milletvekili Azer Sülaymanov, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patrikanesi üst düzey yetkilisi Giorgi Zviadadze, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Türk Hava Yolları Gürcistan Müdürü Serafettin Ekici, Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev, Gürcistan Müslümanları Şeyhi Ramin İgidov Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği GÜRTİAD yetkilileri, öğrenciler ve diğer daveliler katıldı.

İftar programında konuşma yapan MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Uyar, Tiflis'te böylesi bir program düzenledikleri için memnun kaldığını kaydetti.

2017 yılında MÜSİAD'ın 10 tane ofisin açılması bekleniyor

Programda konuşan Uyar: "Tohumlarını, 9 Mayıs 1990'da, bir avuç genç ve yürekli işadamlarının toprağa attığı MÜSİAD, 27 yılın sonunda kocaman bir çınara dönüştü. Kökleri Anadolu'nun Ahilik bilinci ile derinleşen, dalları dünyanın dört bir yanında Erdemli ve Ahlaklı iş yapabilme düşüncesi ile yeşeren MÜSİAD, bugün uluslararası bir sivil toplum kuruluşu" ifadaleri kullanarak "2017 yılı ikinci 6 aylık dönemi içinde Londra, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tiflis, Bakü, Brüksel, Lahor, Astana ve Bişkek olmak üzere 10 şubemizin açılışı beklemektedir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Gürcistan'a olan ihracatın, 10 yıl önce 200 milyon ADB Dolar'iken, 2016'da yaklaşık olarak 1,5 milyar rakama ulaştığını hatırlatan Uyar, 2007 yılından beri Türkiye'nin Gürcistan'ın en büyük ticaret ortağı durumunda olduğunu dile getirerek : " Gürcistan'a en çok doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında da Türkiye ilk sıralarda gelmektedir" dedi.

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan istatistiklere istinaden, Gürcistan'da bugüne kadar, Türk firmaları tarafından yaklaşık 3,5 milyar Dolar tutarında proje üstlendiğini bilgisi veren Uyar : " MÜSİAD olarak iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında hizmet etmeliyiz. Farklı ülkelerde şube açarken en büyük gayelerimizden biri de bu sorunların çözümünde aktif rol almak, devletimize ve milletimize hizmet etmektir. Yakın zamanda açılış programını düzenlemeyi planladığımız MÜSİAD Tiflis şubemizde bu amaca hizmet edecektir" dedi

İftar programında konuşan MÜSİAD Tiflis Ofisi Başkanı Yücel ise, MÜSİAD'ın, bugün 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık bir miliyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, yurtdışında 70 den fazla ülkede toplamda 181 nokta ile hizmet veren, uluslararası çok saygın bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getirerek: "MÜSİAD Tiflis olarak açıldığımızdan birkaç ay geçmesine rağmen, Gürcistan için, Türkiye için, iki ülke arasında var olan kardeşlik bağlarını, dostane ilişkilerinin pekiştirmede verdiğimiz emek ve yaptığımız katkıların behresini görmeye başlamaktayız. Hizmetlerimiz, siz değerli MÜSİAD dostlarının katkıları sayesinde çok daha ileri noktalara ulaşacağından eminimdir" sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Uyar Gürcistan Türk İş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title