Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Yolcu otobüsü köprüden alt yola düşü: 48 yaralıÇORUM'da yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak köprüden alt yola düştü.

Yolcu otobüsü köprüden alt yola düşü: 48 yaralı

ÇORUM'da yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak köprüden alt yola düştü. Kazada 3'ü ağır 48 kişi yaralandı.

Kaza, bu sabah Çorum'da meydana geldi. Giresun'dan Ankara'ya gitmekte olan Mehmet Oğuz yönetimindeki 33 LD 900 plakalı yolcu otobüsü, Çorum-Sungurlu karayolunun 40. kilometresinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak köprüden alt yola düştü. Kazada ilk belirlemelere 3'ü ağır 48 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgli soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-------------------------

Kaza yerinden detay

Otobüsden detay

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR / ÇORUM,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

Tunceli'de terör saldırısı: 1 şehit, 2 yaralı

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komtanlığı'na bağlı birliklere, silahlı PKK'lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlusilu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Ardından güvenlik güçlyerinin de karşılık verimesiyle çatışma yaşanırken, PKK'lıların bulunduğu bölge helikopterlerle yoğun bombardımana tutuldu.

Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliği, Geriş Köyü yakınlarında harekat halindeyken, silahlı kalabalık PKK'lı terörist grubunun roketatar ve uzun namlulu ilahlı saldırısına uğradı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tuneli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şehit asker naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı.

Çatışmanın ardından bölgeye 2 taaruz helikopteri sevkedilerek, teröristlerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede çembere alınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlayan operasyon devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLADI

Tunceli Valiliği, 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığ çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yara 2 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca İlimiz Nazımiye ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen 'Şehit J.Kd.Bçvş Hasan Özüberk-92' operasyonu kapsamında terör örgütü mensubu bir grup ile sıcak temas sağlanmış olup çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş ve 2 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimiz gerekli tedavinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir."

ŞEHİT NAAŞI ELAZIĞ'A UĞURLANDI

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komtanlığı'na bağlı birliklere teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Erol'un naaşı, Tunceli Devlet Hastanesi'nde düzenlenen trenle Elazığ'a uğurlandı. Hastanede düzenlenen törene Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih karataş, Cumhriyet Başsavcısı Behçet İşlek ve Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile bazı yetkililer katıldı. Elazığ'da bugün düzenlenecek törenin ardından şehit Uzman Çavuş Ahmet Erol'un naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Konya Seydişehir'e uğurlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Hastanenin acil servisi önünden görüntüler

-Detaylar

Haber: Ferit DEMİR / TUNCELİ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=========================================

Konya'ya şehit ateşi düştü

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş 31 yaşındaki Ahmet Erol'un memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ve askeri yetkililer, acı haberi iftar saatinin ardından İncesu Mahallesi'nde oturan Ayşe- Abdullah Erol çiftine verdi.Sinir krizi geçiren anne ve babaya hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Fenalaşan baba Abdullah Erol, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Haberi alan yakınları, taziye evine akın etti. Eve, sokağa ve caminin minaresine Türk Bayrağı asıldı. Bir kız kardeşi bulunan ve bekar olan şehit Ahmet Erol'un cenazesinin bugün öğle namazından sonra İncesu Mahallesi'nde defnedilmesi bekleniyor.

ŞEHİT ANNESİ: KOLUMUZ KANADIMIZ KIRILDI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, şehit annesi Ayşe Erol'u ziyaret edip, taziyede bulundu. Şehit annesi Ayşe Erol, "Yavrum ben dayanamıyorum kuzum. Vah yavrum vah. Kuzularım vah. Nasıl kıydılar kuzum. Evimiz ocağımız kapandı kaldı. Kimsem yok. Önce Allah'a sonra ona güvenirdik. Kolumuz, kanadımız kırıldı kuzum. Dayanılmaz buna" diye ağıtlar yaktı. Gözü yaşlı şehit annesi Ayşe Erol, oğlunun vasiyeti olduğunu belirterek, "Şehit olursam, beni köye babaannemin, dedemin yanına defnedin diye vasiyet etti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Şehit evinin dışından detay

Şehidin vesikalıkları

------------------

Başkan Tutal'ın, şehit annesi ve kız kardeşine taziyede bulunması

Şehit annesinin açıklaması, oğlunun vasiyetini söylemesi

Haber-Kamera: Yaşar COŞKUN / SEYDİŞEHİR(Konya),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

Manisa'da kışladaki zehirlenmeye 21 gözaltı

Manisa'da önceki gün akşam yemeği sonrası 731 askerin zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınması sonrasında, Manisa Cumhuriyet  Başsavcılığı'nın  talimatıyla, Ankara merkezli olduğu belirtilen Rota Yemekçilik A.Ş.'nin Manisa birimi görevlileri gözaltına alındı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 21 kişi arasında, firma temsilcisi Veysel Ahmet Gürcüm ile  3 gıda mühendisi, aşçı, aşçı yardımcıları ve diğer çalışanların bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki ifade alma işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu arada kışla içindeki özellikle yemek üretiminin yapıldığı mutfak kısmındaki güvenlik kamerası görüntülerinin incelemeye alındığı öğrenildi.

YEMEK ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Manisa'da akşam yemeğinin ardından 731 askerin zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınması sonrasında, Rota Yemekçilik A.Ş. adına yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, şirketin günde yaklaşık 130 bin kişiye yemek verdiğine işaret edilerek şöyle denildi:

"Öncelikle bu durumu yaşayan tüm askerlere ve ailelerine geçmiş olsun diliyoruz. Babalar Günü'nde böyle hadisenin yaşanmış olması bizi derinden üzmüştür. Rota Yemekçilik 2005 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor. Şirketin yaklaşık 2 bin 500 çalışanı bulunuyor. Birçok kuruma sunulan tüm yemekler, sağlık koşullarına uygun, büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Ortada henüz, herhangi bir tarafın sorumluluğunu ortaya koyan bilimsel bir rapor yok. Laboratuvar sonuçları gelmediği halde şirketin bu kadar baskıya ve ithama maruz kalması üzüntü verici. Sayın Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamasını önemli görüyoruz. Sayın Bakan Işık, yemediği halde etkilenenlerin olduğunu açıkladı. Yine Sayın Bakan açıklamasında 'Sadece yemekten zehirlenenler vakası olarak değerlendirmiyoruz, tüm ihtimalleri hesaba katan bir çalışmayı yürütüyoruz' diyor. Ortaya çıkacak laboratuvar sonuçları durumu tüm açıklığı ile ortaya koyacaktır. Ayrıca, geçen mayıs ayında Kredi Yurtlar Kurumu ve Kırkağaç Kışlası'nda da zehirlenme vakaları yaşanmıştır. Ki bu kurumlara şirketimiz yemek vermiyor."

13 ASKER DAHA TABURCU EDİLDİ

Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, kışlada yemekten zehirlenen 13'nün daha tedavi gördüğü hastanelerden taburcu edildiği belirtildi. Dün saat 14.00 itibariyle 24 askerin hastanelerde tedavisine devam edildiğinin kaydedileni açıklamada, "Manisa Devlet Hastanesi'nde 11, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde 5, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 8 asker müşahede altında bulunmaktadır. Tedavileri devam eden askerlerimizin durumu iyiye gitmektedir" denildi.

MANİSA'DA YENİ İHALEYE KADAR ASKERİN YEMEĞİ BELEDİYELERDEN

MANİSA'da kışlada peş peşe meydana gelen zehirlenme olaylarının ardından yemek şirketiyle sözleşme iptal edilince, 1'inci Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki askerlere belediyeler üç öğün yemek vermeye başladı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 23 mayıs günü 1049 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve Hüsnü Özel yaşamını yitirdi. Bu olaydan 4 gün sonra bu kez Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda yemekten zehirlenen 70 asker hastaneye kaldırıldı.

Bu olayların üzerinden henüz bir ay geçmeden bu kez Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'nda peş peşe iki zehirlenme olayı daha oldu. Geçen cuma günü General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda yemekten zehirlenen 69 asker hastaneye kaldırıldı. Cumartesi günü yine 23 mayıs günü askerlerin zehirlendiği Albay Arif Seyhun Kışlası'nda731 asker yemekten zehirlendi.

YEMEK ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİ İPTAL

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda peş peşe zehirlenme olaylarının ardından gözler yemek ihalesini alan şirkete çevrildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık önceki gün yemek şirketinin sözleşmesinin feshedildiğini, yeni ihale açılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından, Piyade Er Eğitim Tugayı'ndaki askerlerin yemek ihtiyacının nasıl karşılanacağı gündeme geldi ve Manisa'daki belediyeler devreye girdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile merkez Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri, yeni ihale yapılıncaya kadar 6 bin askerin 3 öğün yemek ihtiyacını karşılamaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından dün ilk olarak askerlere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verildi. Askerlere kahvaltıda zeytin, peynir, bal, reçel, tereyağı ve meyve suyu verildi. Öğle yemeğinde ise mönü taze fasulye, makarna, ayrandan oluştu. Askerlere, akşam da karavana olarak nohut, pilav, yoğurt verilmesi kararlaştırıldığı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-

----------

-Hastane önünden görüntüler

-Askerlerin görüntüsü

-Ambulansların görüntüsü

-detaylar

Haber: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR /MANİSA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

PKK'nın bomba yapımı için depoladığı 2 ton amonyum nitrat imha edildi

İmha edilme anı

BİTLİS'in Mutki İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından kullanılan 2 depoda 2 bin 50 kilogram amonyum nitrat ele geçirilerek imha edildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bitlis ili Mutki İlçesi Kapaklı Köyü kırsalında arazide gizlenmiş vaziyette bölücü terör örgütüne ait 2 depo içerisinde yaklaşık 2 bin 50 kilogram amonyum nitrat ele geçirilmiştir. Ele geçirilen amonyum nitrat Cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yerinde imha edilmiştir" denildi.

Görüntü dökümü

--------------------

İmha edilme anı

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

============================================

Hakkari'de 268 kilo esrar ele geçirildi

Nefes kesen operasyon

HAKKARİ'de düzenlenen operasyonda 268 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin uyuşturucu imal ve ticaretini önlemeye yönelik çalışmalar yaptığı hatırlatıldı. Açıklamada, bu çalışmalar kapsamında merkez Sarıtaş Köyü yakınlarına yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği ve batı illerine sevk edileceği yönünde bilgi alındığı belirtilirken, "17.06.2017 günü 36 saatlik fiziki takip sonucu yapılan operasyon neticesinde 268 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili V.A yakalanarak gözaltına alınmış, adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Görüntü dökümü

--------------------

(POLİS KAMERASI)

Operasyondan görüntüler

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: HAKKARİ

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=============================

Konya'da iki gurup arasında silahlı kavga: 1 ölü 5 yaralı

KONYA'da iki gurup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkana silahlı kavga da 1 kişi öldü 5 kişi de yaralandı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Rauf Denktaş Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 01 EIF 89 plakalı otomobilden inen  30 yaşındaki Ali Sönmez ve beraberindeki arkadaşı Faruk Sarı, peşlerinden gelen otomobildeki Niyazi Hoşnut ve 3 arkadaşıyla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Sönmez, tabancasıyla gurubun üzerine ateş açtı. Bunun üzerine Niyazi Hoşnut'ta tabancasıyla Ali Sönmez'e ve Faruk Sarı'ya ateş etti. Ağır yaralanan Ali Sönmez, olay yerinde hayatını kaybederken, vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralanan Niyazi Hoşnut, Yaşar Nayernazlı, Cemal Renklioğlu ve Bayram Hoşnut, kendi otomobilleriyle gittikleri özel hastanelerde polis tarafından gözaltına alındı. Ali Sönmez'in cesedi otopsi için Konya Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kondu. Olay yerinde 2 adet de tabanca ele geçirilirken, polis soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinde ölen Ali Sönmez'e sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Polisin olay yerindeki çalışması

-Ali Sönmez'in cesedinin görüntüsü

-Olay yerinde bulunan tabancaların görüntüsü

Olay yerinden genel ve detaylar

-Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolü

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZKONYA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================

Balık tutarken gölette boğuldu

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde balık tutmaya gittiği gölete düşen 16 yaşındaki Ali Tekeli yaşamını yitirdi.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Korkuteli Yelten Sulama Göleti'nde meydana geldi. Büyükköy Mahallesi'nde oturan Ali Tekeli, arkadaşlarıyla birlikte balık tutmak için gölete gitti. Gölet kıyısında dengesini kaybeden Ali Tekeli suya düştü. Ali Tekeli gözden kaybolurken ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yapılan incelemede Ali Tekeli'nin izine rastlanamadı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polislerden yardım istendi. Gelen dalgıç polisler itfaiyenin de yardımıyla Ali Tekeli'nin cansız bedenini sualtında bularak kıyıya çıkardı. Tekeli'nin cenazesi otopsi için morga konulurken, cenazenin çıkarılmasını bekleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Dalgıç polisin gelişi

Dalgıç polisin çalışması

Dalgıçların cenazesi bulması

Cenazenin kıyıya çıkarılması

Haber-Kamera: Adem DURMAZ / KORKUTELİ(Antalya),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

================================================

Ölüm tatilde çekyat üzerinde yakaladı

ANTALYA'ya tatile gelen 45 yaşındaki Tuncay Dingeç, apartman bahçesindeki çekyatta ölü bulundu. Dingeç'in kalp krizi geçirdiği belirlendi.

2 yıl önce Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışırken memleketi Eskişehir'e tayini çıkan Tuncay Dingeç, 3 gün önce Antalya'ya tatile geldi. Şeker hastası olduğu belirtilen Tuncay Dingeç, önceki gece Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi 305 Sokak üzerinde bulunan apartmanın altındaki kahvede arkadaşları ile sohbet etti. Dün öğlen aynı kahveye gelen arkadaşları, apartman bahçesinde bulunan çekyatta üzeri çıplak halde oturan, uyuduğunu düşündükleri Dingeç'i kahvaltı yapması için yanlarına çağırdı. Arkadaşlarının çağrılarına yanıt vermeyen Tuncay Dingeç'in hareketsiz yattığını görenler 112'yi aradı. Sağlık ekipleri, yanındaki çantada insülin iğneleri ve elbiseleri bulunan çantanın da yer aldığı Dingeç'in öldüğünü belirledi. Tuncay Dingeç'in, kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Durumun bildirilmesi üzerine gelen polisler, telefonla Tuncay Dingeç'in ağabeyini aradı. Ancak ağabey kardeşi ile 15 yıldır konuşmadığını söyleyerek telefonu kapattı. Eşinden ayrıldığı belirtilen Tuncay Dingeç'in cansız bedeni, Antalya'da oturan bir yakını tarafından alınarak Uncalı Mezarlığı morguna götürüldü.

Görgü tanığı Nazif Ezgi, Tuncay Dingeç'in Antalya'ya tatile geldiğini belirterek, "Dükkanı saat 12.00 gibi açtım. Kahvaltı hazırladık, arkadaşı çağırmaya gönderdik. O da çekyatta uzanıyordu oturur şekilde. Baktık konuşmuyor ve hareket etmiyor, hemen 112 ekiplerini aradık. Şeker hastasıydı. Her sene buraya geliyordu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Cesedin çek yat üzerinde görüntüsü

Çantasının görüntüsü

Polislerin görüntüsü

Polisler ceset üzerinde çalışma yaparken görüntü

Polis araçlarının görüntüsü

Belediye doktorunun olay yerinde görüntüsü

Cesedin cenaze aracına konması cenaze aracının morga gidişi

Ölen kişinin (Tuncay Dingeç) vesikalık fotoğrafı

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==================================

Balık tutarken gölete düşüp öldü

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde balık tutmaya gittiği gölete düşen 16 yaşındaki Ali Tekeli yaşamını yitirdi.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Korkuteli Yelten Sulama Göleti'nde meydana geldi. Büyükköy Mahallesi'nde oturan Ali Tekeli, arkadaşlarıyla birlikte balık tutmak için gölete gitti. Gölet kıyısında dengesini kaybeden Ali Tekeli suya düştü.

Ali Tekeli gözden kaybolurken ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yapılan incelemede Ali Tekeli'nin izine rastlanamadı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polislerden yardım istendi. Gelen dalgıç polisler itfaiyenin de yardımıyla Ali Tekeli'nin cansız bedenini sualtında bularak kıyıya çıkardı. Tekeli'nin cenazesi otopsi için morga konulurken, cenazenin çıkarılmasını bekleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Dalgıç polisin gelişi

Dalgıç polisin çalışması

Dalgıçların cenazesi bulması

Cenazenin kıyıya çıkarılması

Haber-Kamera: Adem DURMAZ / KORKUTELİ(Antalya),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

================================================

Adana'da erkek cesedi bulundu

ADANA'da 57 yaşındaki Hanifi Sezen, başına aldığı darbelerle öldürülmüş halde bulundu.

Merkez Çukurova İlçesi'nde mesire alanı olarak kullanılan Çoban Dede Türbesi civarında başı kan içinde bir kişinin hareketsiz yattığını görenler 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, yerdeki kişinin hayatını kaybettiği belirledi.

Üzerinden Hanifi Sezen adına kimlik çıkan cesette yapılan incelemede baş kısmında darbe izleri olduğu belirlenince kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Polis, Sezen'in cesedinin çevresinde çok sayıda alkol şişesi bulurken, başlatılan soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Polis aracının görüntüsü

Ölen şasın genel görüntüsü

Olay yerinden görüntü

Polis ekiplerinin cesedi incelemesi

Cesedin yanındaki alkol şişeleri

Ölen adamın görüntüsü

Olay yerindeki polislerin görüntüsü

Haber: Salih ÜÇTEPE  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=========================================

Cip, Zap Deresi'ne uçtu: 1 ölü, 5 yaralı, 3 kayıp

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde kontrolden çıkıp Zap Deresi'ne uçan cipteki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı, 3 çocuk da akıntıya kapılarak kayboldu.

Kaza, dün öğlen saatlerinde Hakkari- Yüksekova karayolunun 17'nci kilometresindeki Çöplük mevkiinde meydana geldi. Yüksekova'dan Hakkari'ye giden Aydın Ünal yönetimindeki plakası belirlenemeyen cip, aşırı sürat yüzünden kontrolden çıkarak, 20 metrelik şarampolden Zap Deresi'ne uçtu. Araçtaki 41 yaşındaki Banu Ünal hayatını kaybederken, şoför Aydın Ünal, Nesibe Ünal, Sevim Ünal, Samet Ünal ve Fazile Kurt yaralandı. Çocuk olan Cemre ve Miraç Ünal ile Elif Ünal ise akıntıya kapılarak kayboldu. Yaralılar yoldan geçenler tarafından araçtan çıkarılırken, suya kapılıp kaybolan 3 çocuğun bulunması için arama çalışmaları başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Derenin içinden araç görüntüsü

Yaralıların araçtan çıkarılması

Hastaneden görüntü

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA(Hakkari),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===================================

Otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 5 yaralı

BURDUR'un Gölhisar İlçesi'nde otomobilin tarlaya uçtuğu kazada Müzeyyen Arslan yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Gölhisar'a bağlı Yamadı Köyü kavşağında meydana geldi. Gölhisar'dan Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Beldesi'ndeki seralarda çalışmak için işçi götüren Şeref Karagöz yönetimindeki 20 ZV 150 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu tarlaya uçtu. Kazada Şeref Karagöz, Eşeman Karagöz, Nazife Karagöz, Hatice Karagöz, Müzeyyen Arslan ve Gizem Arslan yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Gölhisar ve Burdur devlet hastanelerine götürüldü. Yaralılardan Müzeyyen Arslan, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden görüntüler

Çevredeki kalabalıktan

Bir yaralı yol kenarında otururken

Detaylar

Haber-Kamera: Mesut MADAN / GÖLHİSAR(Burdur),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=============================================

Cinayet şüphelisi Fethiye'de kamp yaparken yakalandı

SAKARYA'NIN Hendek İlçesi'nde, 65 yaşındaki Remzi Akan'ı öldürdüğü şüphesiyle aranan 45 yaşındaki Nihat K. (Küçükbaşol) Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Kabak Koyu'nda kamp yaparken yakalandı.

Olay, geçen 5 Haziran'da Hüseyinşeyh Mahallesi'ndeki D-100 Karayolu üzerinde meydana geldi. Yol kenarında bir erkeğin kanlar içinde yattığı ihbarını alan jandarma ekipleri olay yerine geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle vücudunun çeşitli yerlerinden 7 kez bıçaklanarak hayatını kaybettiği belirlenen şahsın, Remzi Akan'a ait olduğu tespit edildi.

İMAM NİKAHLI SEVGİLİSİ JANDARMAYA İTİRAF MESAJI GÖSTERDİ

Cinayetle bağlantılı olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan Ayşe S., imam nikahlı olduğu ve birlikte yaşadığı Nihat K.'nın kendisine gönderdiği itiraf mesajını jandarma ekiplerine gösterdi. Jandarma, mesajda Akan'ı öldürdüğünü belirten Nihat K.yi yakalamak için çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, Sakarya'da izini kaybettiren Nihat K.'nın, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Kabak Koyu'nda kamp kurduğunu tespit edilmesi üzerine operasyon yaptı. Dün saat 23.30 sıralarında yakalanan Nihat K. gözaltına alındı. Koyda çadır kurarak kamp yaptığı belirlenen Nihat K.'nın son 1 haftadır bir restoranda garson olarak çalıştığı belirlendi. Şüphelinin çadırında yapılan aramada suç aleti bıçağa rastlanmadı. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirilen Nihat K.'nın Sakarya'dan gelecek jandarma ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

Nihat K.'nın karakola getirilmesinden görüntü

Jandarma ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================================

Bursa'da trafik kazası  : 8 yaralı

BURSA'da aşırı yağış nedeniyle kayganlaşan yolda duramayan kadın sürücünün kullandığı otomobilin bir araca çarpması sonucu meydana gelen kazada sekiz kişi yaralandı.

Kaza Merkez Yıldırım ilçesi Ankara Yolu Caddesi Otosansit kavşağında saat 01.00 sıralarında meydana geldi.  Şehir merkezinden Kestel ilçesi istikametine 45 ZA 350 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan 45 yaşındaki  Ayten Yıldırım aşırı yağış nedeniyle kırmızı ışıklarda duramayınca kontrolden çıkarak tali yoldan gelmekte olan 16 LJ 399 plakalı Yusuf Birdel'in (35) kullandığı özel otomobile ortadan çarptı. İki aracında hurda yığına döndüğü kazada Yusuf Birdel çocukları İlker Salih (5) ve Yunus Emre (2) Nursema (4)'ın yanısıra Vildan Birdel hafif şekilde yaralanırken sürücünün eşi Dilber  Birdel  (34) sıkıştığı araç içinden olay yerine çağırılan itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri   tarafından kurtarıldı. Diğer araçta bulunan sürücü Ayten Yıldırım ve kızı Ayşe Yıldırım (25) ilk müdahalelerinin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındılar.  Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

Araçların görüntüsü

Yaralıların görüntüsü

Ambulansa bindirilmeleri

Sürücülerin görüntüsü

Polis ekipleri ve Ambulansların görüntüsü

Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR / BURSA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

Eskişehir'de yağmur altında 'Adalet' yürüyüşü

ESKİŞEHİR'de CHP İl teşkilatı tarafından düzenlenen 'Demokrasi' yürüyüşü yağmur altında yapıldı.

Dün akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi, 'Adalet' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'nın da bulunduğu kalabalık, çeşitli sloganlar atarak Şair Fuzuli ve İsmet İnönü caddelerinde yürüdü. Yağmur altında yapılan yürüyüş, Eski Bağlar Mahallesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde tamamlandı.

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Sinan Özkar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne Eskişehir'den destek verdiklerini söyledi. Özkar şöyle dedi: "Bu ülkede haksızlığa uğrayan, hukuksuzluğa uğrayan gerekçesiz tutuklanan, gerekçesiz mahkumiyetler verilen siyasallaştırılmış bir yargının önünde adalet talebiyle genel başkanımızın başlatmış olduğu yürüyüşe Eskişehir'den de destek veriyoruz. Bütün Türkiye destek veriyor. Bütün herkes bu idealin etrafında birleşmiş durumda. ve bu ideali gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Zafer sosyal demokratların, zafer liberallerin, zafer sosyalistlerin, zafer ezilenlerin, zafer ülkücülerin, yani bu ülkenin insanının zaferi olacaktır."

CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın konuşmasının ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Yürüyüşe katılanların,

-Slogan atarak yürüyenlerin,

-Yürüyüş sonunda CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın konuşması

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=============================================

Yardım gemisi, törenle Gazze'ye uğurlandı

MERSİN'den Gazze'ye insani yardım malzemesi götürecek 'Aqua Stella' isimli gemi, törenle uğurlandı.

Mersin Limanı'nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve davetliler katıldı.

11 nolu rıhtımda düzenlenen törende, yardım gemisinin taşıdığı malzemeleri sıralayan AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer, "10 bin 600 tonluk insani yardım gemisini hazırladık. 18 bin 100 oyuncak, 32 bin kırtasiye seti, 50 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 100 ton bisküvi ve kek, 50 bin giysi, bin bayramlık giysi ve bin 10 adet bisiklet bulunmaktadır" dedi.

BAYRAMA YETİŞECEK

Mersin'den yılın babası seçilen Mustafa Boyraz'ı tebrik ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye'nin sevgisiyle doldurduğu bir gemi daha bayram öncesi Gazze'ye hareket ediyor. İnşallah 36 saat sonra gemi Aşdod Limanı'nda olacak ve bayrama kadar Filistinli kardeşlerimizin, çocukların bayramlıklarını onlara ulaştıracak. Gazze'de elektrik yok, her türlü insani ihtiyaç minimum seviyede. Hastane gibi toplu yerlerde bulunan muhtaç kesimin elektrik ihtiyacının belli bir kısmını karşılamak için yakıt yardımı yapacağız. Santral çalışacak ve en azından sağlık tesislerinde 25 günlük elektrik ihtiyacı karşılanacak" diye konuştu.

KATAR'IN ABLUKAYA ALINMASI HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Katar meselesinin çok önemli olduğunu kaydeden Kaynak, "Katar'a yönelik bir abluka uygulanmaktadır. Onlar arasında biran önce selameti sağlamak için uğraşan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanı var. Onlara, 'Durun siz kardeşsiniz' diye haykıran bir Recep Tayyip Erdoğan var. Katar'ın haksız yere bir ablukaya maruz kalması ve bölgede güçsüzleştirilmeye çalışılması, hepimizi çok yakından ilgilendirmektedir. Bu bölgede güçlü bir devlet olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR KİME DÖNECEĞİNİN GARANTİSİ YOK

DAEŞ terör örgütü ile ancak meşru silahlı güçlerin mücadele edebileceğini belirten kaynak, müttefik ülkelere sitemli olduklarının altını çizerek şunları söyledi: "DAEŞ terör örgütüne karşı en etkili mücadeleyi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO'daki müttefikleri yerine, bir başka terör örgütüyle DAEŞ terör örgütünü ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Terör örgütünün dini, vicdanı, tarafı olmaz. Terör örgütü, terör örgütüdür. Koskoca meşru devletlere, 60 yıldan fazladan beri NATO müttefiki olduğu ülkelere, stratejik ortak olduğu ülkeler yerine PKK'nın bölgedeki uzantısı terör örgütleriyle iş yapmak asla yakışık almaz. Türkiye'de 40 binden fazla cana mal olmuş PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD-YPG vasıtasıyla, bir başka terör örgütünü yok etmek, onlara silah dağıtmak, bunlar asla günümüzde anlayışla karşılanacak şeyler değildir. PYD'ye verilen silahların mücadeleden sonra kime döneceğinin garantisini kimse veremez."

Konuşmaların ardından yardım gemisi, edilen duaların eşliğinde protokol tarafından el sallanarak uğurlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gemiden görüntüler

Yüklerden görüntüler

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak karşılanırken

Katılımcılardan görüntüler

AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer'in konuşması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın konuşması

Dualar okunurken

Protokol üyeleri dua okurken

Protokol üyeleri el sallarken

Gemi giderken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

Belediye Başkanı Peri Bacalarının tanıtımı için ata bindi

UNESCO tarafından 'Dünya mirası' adayı gösterilen Erzurum'un Narman ilçesindeki peri bacalarının tanıtımı için Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Yücel İşleyen ata bindi ve İstanbul'dan davet ettiği 30 fotoğrafcıya poz verdi. Başkan İşleyen, "Narman peri Bacalarını daha doğrusu Kırmızı Periler diyarını Dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. İddia ediyoruz bizdeki peri bacaları birkaç yerde benzeri var ama Dünyada eşi benzeri yok. İlçemizde peribacaları Turizmi için entegrasyon, bina ve sokak ve cadde iyleştirme yaptık. Yerli ve yabancı turistleri Narman'a bekliyorum. Buraya gelen pişman olmayacak, inanılmaz şeyler yaşayacaklar. Şuan bölgede profesyonel 30 fotografçı var. Bir çoğu İstanbul ve İzmir'de yaşıyor. Onların muhteşem çekimleri sayesinde kırmızı periler tanıtımı için çok büyük bir adım olacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Oltu taşı ustası görüntüsü

-Oltu caddelerinden dolaşırken

-Oltu taşı iş merkezi pekmez yapımı

-Doğada yürüşler

-Karnavas bezi tokuması

-Peri bacalarında at ile görüntüler

-Röportajlar

Haber-Kamera: Dursun Murat AYDIN / ERZURUM / (OLTU),

==================================================

90 yaşındaki Perişan Nine mahallesine cami yaptırdı

MUŞ'un Sanayi Sitesi'ndeki Yeni Mahallede evinin yanına cami yaptıran 90 yaşındaki Perişan Saraç, camide 2 rekat şükür namazı kıldı. Camiyi eşinden kalan 2 dönüm arsa üzerine 400 bin liraya yaptırdığını söyleyen ikisi engelli 3 çocuk annesi Perişan Saraç, "Müteaahhite 350 bin lira borcum var. Kalan bu borcun ödenmesi için yardım severlerin yardımını bekliyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Perişan Ninenin camiye gelmesi, namaz kılması

-Röportajlar

-Camiden detaylar

-Camide kuran kursu alan çocuklardan detaylar

-Caminin dıştan görüntüsü

-Perişan nine engelli çocuğu ile

Haber-Kamera:  Eser AYDIN / MUSŞ,

========================================================

Burdur'da ilk resmi kadın futbol takımı kuruldu

Yeni Burdur spor Kulübü çatısı altında Kadın Futbol Şubesi oluşturuldu. Yeni Burdur spor Kadın Futbol Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından tescil edildi. Kent tarihinde ilk kez resmi olarak bir kadın futbol takımı oluşturulurken, 16-25 yaş arası 30 futbolcunun bulunduğu takım bu yıl Kadınlar 3'üncü Ligi'nde mücadele edecek. Kadın futbolcular antrenör Yusuf Ali Çelik nezaretinde yeni sezona hazırlanıyor. Antrenör Çelik, "İlimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. 30 sporcumuz var. İleride hem milli takım seviyesinde sporcular yetiştirmek hem de bu kızlarımızın beden eğitimi ve spor yüksek okullarında eğitimlerini devam ettirmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Antrenmandan detay

RÖP 1: Ömer Faruk Şiran (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü)

RÖP 2: Bahri Şimşek (Yeni Burdurspor Kulüp Başkanı)

RÖP 3: Özcan Yıldırım (Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı)

RÖP 4: Yusuf Ali Çelik (Antrenör)

Futbolcularla röportaj

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Antalya Tekeli Politika Güncel Haberler

title