Haberler

Londra'da Kamyonet Yayaların Arasına Daldı, 1 Kişi Öldü (6)

Londra'da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet yayların arasına dalarak birçok kişiyi ezdi.

Londra'da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet yayların arasına dalarak birçok kişiyi ezdi. Polis olayın "bir terör saldırısı" olarak ele alındığını açıklarken, İngiltere Müslüman Konseyi (MCB) Genel Sekreteri Harun Khan'a göre, kamyonet sürücüsü camiden çıkanları kasıtlı olarak hedef aldı.

Polis, Londra'nın kuzeyindeki Seven Sisters Caddesi üzerinde yerel saatle 00: 20'de meydana gelen olayla ilgili aracın sürücüsünün tutuklandığını açıkladı. Londra Ambulans Hizmetleri sekiz kişinin hastanede, iki kişinin ise olay yerinde tedavi edildiğini belirtti.

İngiltere Başbakanı Theresa May, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını ve olaya acilen tepki verilmesi için toplantı düzenleyeceğini açıkladı.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, saldırının hemen ardından olay yerine giderek, polis ve cami yönetimiyle görüşmeler yaptı. Saldırı ve sonrasında yaşananlara ilişkin bilgi alan Corbyn, kendi seçim bölgesinde yaşanan olaydan ötürü şok olduğunu, düşüncelerinin olaydan etkilenenlerle birlikte olduğunu açıkladı.

İngiltere Müslüman Konseyi (MCB), olayın Finsbury Park Camisi'ne yaklaşık 150 metre mesafedeki Muslim Welfare House adlı Müslüman toplum merkezinin önünde gerçekleştiğini açıkladı.

MCB Genel Sekreteri Harun Khan kamyonetin camiden çıkanları kasıtlı olarak hedef aldığını ileri sürdü ve gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz haftalar ve aylarda, Müslümanlar birçok İslamofobi olayına maruz kaldı ve bu, şu ana kadarki en şiddetli tezahürüydü" dedi.

Khan, camilerin etrafında güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

MCB'nin olay sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Fisnbury Park'ta yaşanan olayın İngiltere'deki Müslüman camiasını derinden üzdüğü belirtilirken, yıllar içinde çeşitli zorluklar aşılarak kurulan ve toleransa dayalı olan bu barışçıl ilişkiyi bozmaya çalışan saldırıları şiddetle kınadıkları ifade edildi.

Olay hakkında spekülasyonlar yapmanın kimseye faydası olmayacağını söyleyen Konsey, olayın çözülmesi ve adaletin sağlanması için herkesi sorumlu davranmaya davet etti.

Polis, 48 yaşındaki sürücünün olay yerindekiler tarafından yakalandığını ve ardından şüphelinin polis tarafından gözaltına alındığını belirtti. İki yaralı olay yerinde tedavi edilirken, sekiz yaralının üç ayrı hastanede tedavileri sürüyor. (Fotoğraflı) - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Theresa May Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title