Haberler

Manisa'da Kışladaki Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili askerlerden alınan kan ve idrar örneklerinin İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarlarına teslim edildiğini, olayın buradan alınacak...

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili askerlerden alınan kan ve idrar örneklerinin İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarlarına teslim edildiğini, olayın buradan alınacak sonuçla netleşeceğini bildirdi.

Baybatur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın adli ve idari olarak tüm yönleriyle soruşturulduğunu, halen hastanede tedavi gören 16 askerin durumlarının iyi olduğunu ve bugün taburcu olmalarının beklendiğini ifade etti.

Cumhuriyet Savcılığının adli soruşturmasının yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Eğitim ve Doktrin Komutanlığının da olaya ilişkin tahkikat yürüttüğünü dile getiren Baybatur, olayın nedeninin tespiti konusunda Manisa'daki sağlık kurumlarında yapılan çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Baybatur, şöyle konuştu:

"Askerlerimizden alınan kan ve idrar örnekleri, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarlarına teslim edildi. Önümüzdeki günlerde de muhtemelen bu olayların nedenini, neden böyle bir olayla karşı karşıya kalındığını, sadece besinden dolayı mı yoksa başka faktörler mi var... En ince ayrıntısına kadar netleşmiş olacak. Silahlı Kuvvetler de kendi içindeki hekimler vasıtasıyla, kendi laboratuvarlarında inceleyip önümüzdeki günlerde kamuoyunu aydınlatacaklar. Çok büyük bir problem olmadığı kanaatindeyiz."

Kışlada yemek verme işleminin durdurulduğunu, belediyelerin bu ihtiyaçları karşıladığını anımsatan Baybatur, tüm kurumların sorunun çözümüne odaklandığını ve ailelerin endişe etmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Baybatur Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title