Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Manisa'da kışladaki zehirlenmeye 24 gözaltı

MANİSA Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda zehirlenen askerlerden 17'sinin tedavilerinin sürdüğünü, olayla ilgili gözaltına alınanların sayısının ise 24'e yükseldiği bildirdi. Vali Güvençer, zehirlenmelere tepki gösteren askerler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek de yazılı açıklama yaparak, sosyal medyada zehirlenen askerlerden 3'ünün öldüğü yönünde paylaşımlar yapıldığını, bunların asılsız olduğunu, kasıtlı yapılan bu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinden sonra 731 asker rahatsızlandı. Rahatsızlanan askerlerden bir bölümü revire kaldırılırken, bir bölümü de Manisa Devlet Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Hastaneye sevk edilen askerlerden 17'su dışındakilerin hepsi taburcu edildi. Yaşananların ardından Ankara merkezli Rota Yemekçilik A.Ş.'nin ihalesi feshedildi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı üzerine önce 17 Haziran'da yemek şirketinin Manisa'daki yönetici ve çalışanı 19 kişi, ertesi gün de 2 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 3 çalışanın daha gözaltına alınmasıyla sayı 24'e çıktı.

Konuşla ilgili bilgi veren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "17 askerimiz, halen hastanede yatıyor. Öğleden sonra hepsinin taburcu olduğu müjdesini almayı bekliyoruz. Başından beri olay çok ağır seyretmedi, hayati tehlike arz etmedi. Tugay Komutanlığı revirine de müracaatlar yok. Meselenin büyümesinden endişe etmiyoruz. Askeriyeye yemek sağlayan 3 şirket çalışanı daha gözaltına alındı, 24 şirket çalışanı şuanda gözaltında. Manisa'da yöneticilik yapmakta olan şirket çalışanları var. Cumhuriyet Başsavcılığımız 24 şüpheliyi ifadeye alacak. Önümüzdeki günlerde muhtemelen savcılık olayın seyri hakkında açıklama yapacaktır" dedi.

"DİSİPLİN SORUŞTURMASI İDİDALARI ASILSIZ"

Vali Güvençer, zehirlenme olayının yaşandığı gece, yaşadıklarına tepki gösteren ve bu görüntüleri sosyal medyada yayınlanan askerler hakkında disiplin soruşturulması başlatıldığı ve kamuoyunda gündeme gelen, 'askerlerin dayak atılmasından korktukları' iddialarına da yanıt verdi. İdidaların asılsız olduğunu belirten Vali Güvençer, "Hiçbir asker hakkında disiplin soruşturması açılmamıştır. Bu konuda bir izaha bile gerek yok. Tüm kamuoyu, askerlik yapan insanlar, artık Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde bu tür hadiselerin sonlandığını çok iyi biliyorlar. Hastalanan çocuklarımızın Tugay Komutanlığı bünyesinde böyle bir soruşturmaya, ya da herhangi bir tarize muhatap olmaları söz konusu olamaz" diye konuştu.

Bu aşamadan sonra izlenecek yol haritası hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Güvençer, "23 Mayıs'ta bir enfeksiyonel salgın vardı. Tıbbi ve teknik anlamda neticeler kesinleşmişti. Aynı ağırlıkta 16, 17, 18 Haziran'daki olaylar adli soruşturmaya tabi tutulurken, olayın sebepleri, kaynakları ve sorumluları, ilave tedbirler konusunda hem Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hem de Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı tarafından nitelikli, ayrıntılı bir araştırma yürütülüyor" dedi.

İlk tespitlerde, su kaynaklarında bir kirliliğe rastlanmadığını kaydeden Vali Güvençer, "Her türlü ihtimal değerlendiriliyor. Yeniden sulara bakılacak ama bu hadiselerde alınan ilk numuneler şimdilik olumsuz bir işaret vermiyor. Bütün ihtimaller şu an idari açıdan, tıbbi ve teknik açıdan gündeme geldi" dedi. KKTC'deki asker zehirlenmelerinin Manisa'yla ilişkili olduğunu zannetmediğini de vurgulayan Vali Güvençer, şöyle devam etti: "Tıp uzmanları insandan insana bulaşarak gidebilecek bir hastalık olmadığını söylüyor. 23 Mayıs'ta yaşadığımız bakteriyel, enfeksiyonel vakaydı. Şimdiki hadiseler enfeksiyonel salgından tamamen bağımsız. Laboratuvar sonuçlarının kesinleşmesini bekliyoruz."

"SOSYAL MEDYADAKİ İDDİALAR ASILSIZ"

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek de sosyal medyada 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenmede 3 askerin hayatını kaybettiği iddialarıyla ilgili yapılan paylaşımlar konusunda yazılı açıklamada yaptı. Sosyal medyada, 3 askerin hayatını kaybettiğine dair iddiaların yer aldığını, bunların asılsız olduğunu belirten Başsacı Şimşek, açıklamasında, "17 Haziran tarihinde Manisa Arif Seyhun Kışlası'nda meydana gelen ve ilk belirlemelere gıda zehirlenmesi iddiasıyla hastanelere kaldırılan askerlerimizden 3'ünün hayatını kaybettiğine dair asılsız, gerçek dışı ve kasıtlı haberlerin bir grup tarafından sosyal medyada hızla yayıldığı tarafımızca tespit edilmiştir. Hiçbirinin hayati tehlikesi yoktur. Bu tür kasıtlı ve ülkede kaos yaratmaya yönelik yalan ve gerçek dışı paylaşım yapan ve yayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ve tespit edilenlerle ilgili de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımız'ca soruşturma başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in açıklaması

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

===================================

Zap Deresi'ne uçan cipteki 1 kişinin daha cesedine ulaşıldı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde sürücüsünün kontrolünden çıkıp Zap Deresi'ne uçan araçtaki kişilerden bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Kazada ölü sayısı 2'ye yükselirken, kayıp 2 çocuğu arama çalışmaları sürüyor.

Kaza, dün öğle saatlerinde Hakkari- Yüksekova karayolunun 17'nci kilometresindeki Çöplük Mevkii'nde meydana geldi. Yüksekova'dan Hakkari'ye giden Aydın Önal, yönetimindeki cipin, kontrolünü yitirince araç 20 metrelik şarampolden Zap Deresi'ne uçtu. Araçtaki 41 yaşındaki Banu Önal öldü, şoför Aydın Önal, Nesibe Önal, Sevim Önal, Samet Önal ve Fazile Kurt yaralandı. Çocuk olan Cemre ve Miraç Önal ile Elif Önal ise akıntıya kapılarak kayboldu.

Yapılan aramalar sonucu 50 yaşlarındaki Elif Önal'ın da bu sabah cesedine ulaşıldı. Önal'ün cesedi otopsi yapılmak üzere Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kayıp olan Cemre ve Miraç Önal'ı arama çalışmaları ise sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Kazanın olduğu yer

-Kaza yerine gelen vatandaşlar

-Vatandaşların arama kurtarma çalışmlarından gör

-Sağlık Ekiplerin bekleyişleri

-İtifaiye ekiplerin bekleyişi

-Ailelerin gergin bekleyişleri

-Karayolundan detaylar

-Derenin içinde yüzen vatandaşlardan gör

-Dere kenarındaki vatandaşların ellerinde çubukla kayaların aralarında aramaları

-Genel Detaylar

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA / HAKKARİ

====================================================

Alkollü sürücü beton bariyere çarptı: 4 yaralı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde otomobilin yol yapım çalışmaları nedeniyle yol kenarına konulan beton bariyere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı. Sürücünün 108 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza sabah saatlerinde, D-100 Karayolu Anibal kavşağında meydana geldi. Kamil Kaya idaresindeki 26 SL 569 plakalı otomobil yol yapım çalışmaları nedeniyle yol kenarına konulan beton bariyere çarptı. Kazayı görenler yardıma koşarken, 112 Acil'e haber verildi. Olay yerine gelen 112 Acil ve itfaiye ekipleri yaralanan Kamil Kaya, Sacit Yıldız, Hasret Zöhre Aras ve Kadir Pepe'yi araçtan çıkardı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekiplerinin yaptığı kontrolde sürücünün 108 promil alkollü olduğu belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bariyere çarpan otomobilden görüntü

İtfaiye ve 112 Acil ekiplerinin çalışmaları

Yaralıların ambulansa konulması

Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera : Haluk TURGUT / KOCAELİ

================================================

Rektör öğrenciler sokakta bırakmadı

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi'ne yaz okulu için geceden gelen öğrenciler Sağlık Bilimleri Fakültesi önünde kuyruk oluşturdu. 50 kişilik kontejyanı kaçırmak istemeyen ve kapı önünde sabahı bekleyecek öğrencilerin durumunu öğrenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, derslik açtırıp öğrencilere yemek dağıttırdı.

Yaz okulu kayıtlarının açılmasının ardından dün gece bir grup öğrenci, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne geldi. Kaldıkları dersleri Trakya Üniversitesi'nde tamamlamak isteyen öğrenciler 50 kişilik kontejyan nedeniyle kapıda sabahlama kararı aldı. Fakülte binası önünde kartonlara oturarak kendi aralarında sıra yapan öğrencilerin beklediğini öğrenen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gece yarısı binanın açılarak öğrencilerin içeri alınması talimatını verdi. Bölüm yetkilileri gece derslikleri açıp gelen öğrencilere sıra numarası verdikten sonra yemek dağıttı.

Bir çoğu Mersin Üniversitesi'nden gelen öğrenciler, sınır kontejyan nedeniyle bina önünde sabahlamayı göze aldıklarını söyledi. Kayıt için gelen öğrencilerden Yusuf Altun, "Mersin'den arkadaşlarımız ile beraber kayıt için geldik. İlk 50 kişiyi alacakları için kapı önünde kuyruk oluşturduk. Burada sabahlamayı göze almıştık, daha sonra derslik açıldı ve ikramlarda bulundular. Kayıt için sıra numarası verdiler. Yoksa kapıda sabahlayacaktık" dedi.

Sıra numarası alan öğrencilerden Ahmet Bayhan'da diğer üniversitelere göre yaz okulu ücretinin Trakya Üniversitesi'nde daha uygun olduğu için tercih ettiklerini söyledi. Dersliğin açılmaması halinde bina önünde sabahlayacaklarını kaydeden Bayhan, "50 kontejyanla sınırlamışlar. Kaldığımız dersleri vermemiz lazım yoksa dönem uzayacak. Erkenden geldik sıraya girdik, bina açılmasa sırayı kaçırmamak için sabahlayacaktık" şeklinde konuştu.

Mersin Üniversitesi öğrencisi Eda Çanak da, sıra numarası alarak kaydını yaptırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yaz okulu için sabahlamayı göze aldığını kaydeden Çanak, "Kaydı yaptırdım çok şükür. Bayağı bekledik burada yağmurun altında ama nihayetinde aldılar. Yani burada sabahlamayı düşünüyorduk" ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin mağdur olmaması için çalıştıklarını ifade ederek, yaz okulu derslerinin 3 Temmuz'da başlayacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bina önünde bekleyen öğrenciler

-Kayıt için giren öğrenciler

-Kapı önündeki kartonlar

-Öğrencilerle röp.

-Öğrencilere ikram dağıtılması

-Dersliklerdeki öğrenciler

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=============================================

Orhan Kaynar anıldı

HÜRRİYET Gazetesi Karadeniz Temsilciliği görevini yürütürken 53 yaşında yaşamını yitiren Orhan Kaynar, ölümünün 16'ıncı yıldönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Orhan Kaynar'ın Sülüklü Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Trabzon spor Yönetim Kurulu üyesi Özer Bayraktar, TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, meslektaşları, ailesi ve dostları katıldı.

Gazeteci - yazar Orhan Kaynar, Hürriyet Gazetesi Karadeniz Temsilciliği ve spor yazarlığı görevini yürütürken geçirdiği rahatsızlık sonucu 18 Haziran 2001'de hayatını kaybetmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Anma töreni

Detaylar

HABER KAMERA: TRABZON

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Trakya Üniversitesi Hakan Güvençer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title