Haberler

Dha Yurt Bülteni - 5

Çorlu'da yağmur etkili oldu, eğitim uçuşları iptal edildiTEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde dün gece başlayan gök gürültülü sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirirken, Çorlu Havaalimanı'nda yapılaması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi.

Çorlu'da yağmur etkili oldu, eğitim uçuşları iptal edildi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde dün gece başlayan gök gürültülü sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirirken, Çorlu Havaalimanı'nda yapılaması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi.

Çorlu İlçesi'nde dün gece başlayan  gök gürültülü sağanak yağmur yağışı etkisini bugün de sürdürdü. Metrekareye öğle saatlerine kadar 18 kilogram yağış düşen ilçede  Tekirdağ yolu, Ali Osman Çelebi Bulvarı, Bülent Ecevit Bulvarı ve Çetin Emeç Bulvarı'nda yoğun su birikintileri oluştu. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, bazıları yollarda kaldı. Bir çok evin girişine de su bastı. Su basan bölgelerde belediye ekiplerinin çalışma yaptı.  Hava muhalefeti nedeniyle  Çorlu Havaalimanı'nda yapılaması planlanan 19 eğitim okulunun eğitim uçuşları da iptal edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Yağmur yağışı

-Su birikintileri

-Trafikte seyreden araçlar

-Şemsiye ile yürüyenler

-Yağmurdan detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

Görüntüler Çorlu dosyasında

=============================================

Manisa'da kışladaki zehirlenmeye 24 gözaltı (2)

BİR DÖNEM ASKER ALINMAYACAK

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 731 askerin zehirlenme şüphesiyle tedaviye alınmasının ardından açıklamalarını sürdüren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Bizim için asıl ağırlıklı olan, önemli olan 23 Mayıs'taki zehirlenme olayıydı. Sonrasında yapılan tetkiklerle Salmonelle bakterisinin bir salgın yarattığı kesinleşti. Sonrasında 27 Mayıs'ta Kırkağaç ilçesinde bir olay oldu. Ancak o 23 Mayıs'ta yaşanan olaydan tamamen bağımsızdı. 16 ve 17 Haziran tarihlerinde yaşananlar doğrudan 23 Mayıs'la ilgili değil. Ancak hepsinin Manisa'daki Eğitim Tugayı'nda yaşanmış olması, bir ilişkilendirme yarattı" dedi.

Tetkiklerin sürdüğünü, yemek yapımında kullanılan malzemelerin incelenmesinin devam ettiğini diye getiren Vali Güvençer, "Olayın sebepleri, kaynakları konusunda açıklama yapmak için erken. Bu konu hassas. Kanaatlerle götürülmemesi gerekiyor. 23 Mayıs'ta yeterince önemsenen bir konuydu. Üç koldan adli, idari soruşturmalar başlatıldı. Sağlık Bakanlığı enfeksiyon uzmanlardan 10 kişilik heyeti gönderdi. Son olaydan sonra 12 kişilik grupla çalışmalarını devam ettiriyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, kendi iç soruşturmalarını ve araştırmalarını yürütüyor. Hiçbir ihtimal göz ardı edilmeden soruşturuluyor" diye konuştu.

EN AZ BİR DÖNEM ASKER ALINMAYACAK

Kışlada bundan sonraki çalışmalar hakkında da bilgi veren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer şunları söyledi: "Şu anda eğitim gören acemi askerler cuma günü yemin edecekler. Dağıtım birliklerine gönderilecekler. Şimdilik en az bir dönem, belki bu uzayabilir, yeni acemi er sevkiyatı yapılmayacak. Mutfak teşkilatının yeniden hazırlanması, tercih edilecek yöntemle hazırlıkların tamamlaması için böyle bir zamana ihtiyaç var."

ASKERİ HEYET HASTANEDE İNCELEME YAPTI

Bu arada zehirlenme olayıyla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri de ayrı iç soruşturmasına başladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği üst düzey askeri heyet, erlerin tedavi gördükleri hastaneleri ziyaret etti. Burada erlerle konuşan heyettekiler, ayrıca hastane yöneticilerinden de son durum hakkında bilgi aldı. Askeri heyetin hazırlayacakları raporları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilgili birimlerine iletecekleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Adliye önünden görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM- Kamera: Mücahit BEKTAŞ / MANİSA,

=========================================================

Şehit Kaymakam Safitürk davasının ikinci duruşması başladı

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin'in Derik Belediye başkanlığına kayyum olarak atandıktan sonra 10 Kasım 2016'da makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıya ilişkin 11'i tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, çeşitli illerdeki cezaevlerinde tutuklu olan sanıklar Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Nursel Eser, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Bağı, Fikret Deniz, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin Ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Tutuksuz 4 şüpheli de duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmayı ayrıca şehidin bazı yakınları, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Derik Kaymakamı Hakan Kafkas birlikte izledi.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından mahkeme, sanıkların savunmaları alınması ile devam ediyor. Gazetecilerin duruşmayı takip etmelerine izin verilmezken, mahkeme salonunun küçük olması üzerine bazı tutuklu yakınları da dışarıda kalmak zorunda kaldı.

11'İ TUTUKLU, 15 SANIK İÇİN 3'ER KEZ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

İddianamede, sanıklardan Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Baği, Fikret Deniz, Hüseyin İzci, Mehmet Deniz, Mehmet Ali Yazıl, Nursel Eser, Saime Ateş Mesutoğlu, Şerif Mesutoğlu, Tahsin Erdaş, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin hakkında "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek", "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Kamu malına zarar vermek", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirilmesi" ve "6136 Sayılı Yasa'nın 12'inci maddesine muhalefet" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 23 yıldan 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AYNI DAVADA KARAYILAN VE KALKAN İÇİN YAKALAMA EMRİ VAR

İddianamede, terör örgütü KCK'nın sözde yürütme komitesi üyeleri Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın belediyelere atanan kayyumlara yönelik yaptıkları açıklamalar hatırlatılarak, yaptıkları açıklama nedeniyle kayyumları hedef gösterdikleri ve muhtemel saldırıların talimatlarını bizzat kendileri basın yayın organları, örgüte müzahir kesim ve teröristlere verdikleri için haklarında bu olaya ilişkin yakalama emri çıkartıldığı belirtiliyor.

Görüntü Dökümü

-Adliyeden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

==================================================

Saldırgan köpekler için özel padok

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nde Pitbull, Dogo Arjantin ve Boxer gibi tehlike oluşturabilecek köpekler için yeni padoklar yapıldı.

Kentte vatandaşlar için tehlikeye yol açan köpekler, Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirildi. Saldırgan karakterleri ile bilinen Pitbull, Dogo Arjantin ve Boxer cinsi köpekler, 32 metrekare olarak inşa edilen yeni padokta barındırılmaya başlandı. Padokta otomatik mama ve su sitemleri, paletli yatak ve oyuncak bölümleri yer alıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Padokların dış görüntüsü

Padokların içinden genel ve detay

Görevlilerin padoklar hakkında bilgi vermesi

Görevlilerin köpeklerle ilgilenmesi

Köpeklerin görüntüsü

Görevlilerin mama bırakması

Köpekleri sahiplenen vatandaşların görüntüsü

Haber-Kamera: MERSİN,

=========================================================

İslahiye'de 80 dönüm ekili buğday yandı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, iki ayrı tarlalarda çıkan ve kısa sürede etkili olan yangınlarda 80 dönüm ekili buğday ile 100 dönüm anız yandı.

İlçe merkezine 15 kilometre uzakta bulunan Şahmaran Mahallesi'nin muhtarı Hüseyin Yıldırım'a ve diğer 2 çiftçiye ait 80 dönüm buğday ekili alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın itfaiye ekipleri ve iş makineleri ile çevre sakinlerinin traktörleriyle müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Diğer tarafta Atatürk Mahallesi Avcılar çiftliği mevkiinde gece yarısı çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm anız yandı. Yangın ekili alanlara sıçramadan belediyeye ait iş makineleri ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Şıh Mehmet Özçakmak, vatandaşları anızların yakmamaları konusunda uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yanan ekili alan

- Anız yanan tarla

Muhtar Özçakmak ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Deniz Mardin Çorlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
title