Haberler

CHP'nin, İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AK Parti ve bazı sivil toplum örgütlerinin, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü karalamaya çalıştığını savunarak, "Ama bu adalet arayışına hiçbir çamur bulaşmaz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AK Parti ve bazı sivil toplum örgütlerinin, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü karalamaya çalıştığını savunarak, "Ama bu adalet arayışına hiçbir çamur bulaşmaz. Yaşanan hukuksuzluklara sessiz kalmak, bunları yok saymak, insan aklının ve vicdanının kabul edebileceği bir durum değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de hukuk ve özgürlükler alanında ciddi bir gerileme yaşandığını, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu gerilemenin daha da hızlandığını ifade etti.

Türkiye'nin olağanüstü hal (OHAL) altında nefes alınamaz bir noktaya doğru hızla sürüklendiğini savunan Budak, AK Parti hükümetlerinin 15 yıllık uygulamaları sonucunda, adalet sistemine güvenin sıfır düzeyine indiğini ileri sürdü. Budak, şunları ifade etti:

"Bu tabloyu yaratan AKP ve sırtını iktidara dayayan MÜSİAD gibi sivil toplum örgütleri, adalet yürüyüşünü karalama derdine düştü. Ama bu adalet arayışına hiçbir çamur bulaşmaz. Yaşanan hukuksuzluklara sessiz kalmak, bunları yok saymak, insan aklının ve vicdanının kabul edebileceği bir durum değildir. Biz, vicdanları sızlatan adaletsizliklere seyirci kalmadık, kalmayacağız. Çünkü adaletin olmadığı yerde hiçbir şey ayakta kalamaz. Tek adamın iki dudağı arasından çıkan her şeyin kural sayıldığı bir ülkede kimsenin can ve mal güvenliği olmaz. Yabancı sermaye de gelmez, yerli yatırımcı da yatırım yapmaz. Yatırım da olmaz, istihdam da olmaz, kalkınma da olmaz. MÜSİAD bunu en iyi bilmesi gereken kurumlardan biridir."

Budak, "İktidarlar gelip geçicidir. Önemli olan gerçekten vatandaşın hakkını koruyacak kurumların varlığıdır. O nedenle hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı ve bağımsız yargı istiyoruz. Sivil toplum örgütlerinden de beklenen iktidarlara yaslanmak değil herkesin hukukunu, hakkını koruyacak adalet sisteminin oluşumuna katkı vermeleridir. Hukuk sadece bize değil MÜSİAD'a da lazım olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title