Haberler

Yıldırım: "Darbeciler İki Ülke Arasındaki İlişkilere Darbe Vurmasın" (2)

Yunanistan'ın başkenti Atine'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başbakan Yıldırım, Yunanistan Başbakanıyla oldukça samimi ve dostça bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye ve Yunanistan olarak ortak bir coğrafyayı paylaşıyoruz. O bakımdan anlaştığımız konuları öncelikli olarak ele alıp iki ülke arasındaki ilişkileri ileriye taşımak, çok daha faydalı olacaktır." Dedi.

ARAMNIZDAKİ MESELELERE KONUŞARAK ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ

Yıldırım, iki ülke arasındaki meselelerin konuşarak çözüleceğini belirterek, "sorunları da görmezden gelemeyiz. Sorunların çözümü de kazan kazan prensibine uygun iki komşuya yakışır biçimde aramızdaki meseleleri konuşarak çözüm üretmeliyiz. Türkiye AB'ye tam üyelik sürecinde olan bir ülke. Bu süre içinde Yunanistan'ın Türkiye'nin AB ye katılımı yapıcı bir tutum içinde olduğunu biliyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz." Dedi.

Başbakan darbe sonrasındaki sürece de değinerek "Darbe sonrası yaşananlar ve daha sonra da Türkiye'de anayasa değişikliğine yönelik süreç içerisinde Avrupa Birliği maalesef olumsuz bir tutum içerisine girdi. Bunların, ilişkilerimizin olumlu yönde gelişmesi için hiçbir katkısı yok. Artık bütün bunlar geride kaldı. Avrupa Birliği ile Türkiye yeni bir vizyonla, yeni bir başlangıç yapmak istiyor." Dedi.

Brüksel'de imzalanan vize anlaşmasına da değinen başbakan bu anlaşmanın kısa süreli bir heyecan oluşturduğunu ifade ederek, Kısa sürede bu anlaşmanın uygulama fırsatı bulunamadı. Göç meselesinin AB, Türkiye ve Yunanistan için önemli bir problem olduğunu bildiğiminiz için ana karadan adalara geçişi kontrol altına aldık. Bu konuda bir başarı sağladık" dedi. Ayrıca göçmen sorununun çözümünün ve önlemlerinin yolunun ili ülkeden geçtiğini ve bu ülkelerin AB'ye açılan kapılar olarak Türkiye ve Yunanistan olduğunun altını çizdi.

"TERÖR İNSANLIĞIN BAŞININ BELASIDIR"

Başbakan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile terör konusunu ele aldıklarını söyleyerek, "Terör konusunu konuştuk. Terör insanlığın başının belasıdır. Bugün terörden çekmeyen bedel önemeyen ülke yok. Gün geçmiyor ki dünyanın bir yerinde bir terör olayı yaşanmasın." Dedi.

AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE VE YUNANİSTANDAN GEÇİYOR

Terör olaylarına farklı bakışın bir fayda getirmeyeceğini belirten Başbakan, farklı stratejilerin terk edilip ortak aklın harekete geçmesi gerektiğini ve ortak hareket etmenin gerekliliğini vurguladı. "Avrupa'nın güvenliğinin Türkiye ve Yunanistan'dan geçtiğini söylemek yanlış olmaz. AB'nin bu gerçeği daha iyi görmesi ve ona göre ele almasını istiyoruz" diyen Başbakan yıldıırm bu sorunun Türkiyesiz çözülemeyeceğinin altını çizdi. - Atina

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title