Haberler

Türk-Hint Ortak Yapımı Filmler Çekilecek

"Kurtlar Vadisi"nin yapımcı şirketi Pana Film, Bollywood'un yapım firmalarından Eros International ile ortak yapım iki sinema filmi çekmek için anlaştı.

"Kurtlar Vadisi"nin yapımcı şirketi Pana Film, Bollywood'un yapım firmalarından Eros International ile ortak yapım iki sinema filmi çekmek için anlaştı.

Pana Film'den yapılan yazılı açıklama göre, uzun süredir gizli devam eden görüşmelerin sonunda hikayeleri belirleyen iki şirket, senaryo çalışmalarına başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pana Film Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şaşmaz, ortaklıktan dolayı çok mutlu olduklarını ve Türk seyircisini Hintli seyircilerle bir araya getirmek istediklerini ifade etti.

Türk kültürünü dünyanın diğer bölgelerine taşımak istediklerini aktaran Şaşmaz, "Ülkeler ve kültürler arasında bir köprü olmak ve ilk Hint-Türk ortak yapımı sinema filmlerinin yapımcıları olarak tarihi bir başarı elde etmek iki şirketin de ortak gayesini oluşturuyor. Bu ortaklığın herkese yeni fırsatlar doğuracağına inanıyoruz. Bu anlaşma bizim için sadece bir başlangıç. İzleyicilerimizin bu başarılı ortaklığın meyvesi olacak filmleri zevkle seyretmeleri için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Eros International Yönetim Kurulu Başkanı Kishore Lulla da anlaşmanın, Hint sinemasının etkinlik alanını global anlamda arttıracağına inandıklarını kaydetti.

Lulla, Hint ve Türk kültürünün benzerlikler gösterdiğine işaret ederek, "Her iki bölgenin de seveceği, coğrafi ve dil anlamındaki engelleri aşacak filmler yapacağımıza inanıyoruz. Bu Hint-Türk ortak yapımları sayesinde sadece Türk seyircisiyle değil, aynı zamanda dünyanın en önemli bölgelerinden biri olan Orta Doğu-Kuzey Afrika seyircileriyle buluşacağımız için mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Her iki ülke ve dilde çekilecek filmlerde, Türkiye ve Hindistan'ın yıldız oyuncularının rol alması planlanıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title