Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

İncirlik'te, zırh delici 'A10' hareketliliği

ABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD Hava Kuvvetleri'nin DEAŞ'a karşı kullandığı zırhlı araçların imhasında kullanılan A10 tipi savaş uçaklarının hava trafiği dikkat çekti.

Üste farklı ülkelere ait savaş uçakları peş peşe kalkış yaparken, bu uçaklara havada yakıt ikmali yapan tanker uçakları da peşlerinden havalandı. Bu arada düşük irtifada uçabilen ve dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden birine sahip olan ABD'nin A10 tipi savaş uçakları da sabah saatlerinde kalktıkları üsse geri döndü. A10'lar tankların imhasında kullanılıyor.

ALMAN UÇAKLARI UÇUŞA DEVAM EDİYOR

Almanya'nın İncirlik Üssü'ndeki 250 kadar askeri, 6 Tornado tipi keşif uçağı, bir yakıt ikmal uçağı ve yüksek teknolojiden oluşan komuta merkezi konteynerlerini taşıma hazırlığı ise devam ediyor. Almanların İncirlik'ten, Ürdün'deki El Azrak Üssü'ne taşınma takvimi netleşti. Uçakların haziran ayı sonuna kadar DEAŞ'la mücadelede aktif olarak İncirlik'te kullanılacağı, daha sonra Ürdün'deki üsse taşınmalarının ardından burada da ekim ayında uçuşlara başlanacağı açıklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İncirlik üssü genel ve detay görüntüler

DHA Muhabini Murat Kibritoğlu'nun anonsu

Kalkan yük uçağı

Askeri aracın görüntüsü

Haber: Murat KİBRİTOĞLU  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=======================================

Ceylin'in katil zanlısı kadının, ölmüş 2 çocuğuyla ilgili de araştırma yapılıyor

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, evlerinin önündeki parkta oyun oynarken kaybolan ve 3 gün sonra komşusunun evinde cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik ve sonrasında yaşanan soruşturma süreciyle ilgili savcılık tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, Ceylin'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alanıp tutuklanan şüphelilerden Ş.T., eşi S.T.'nin daha önce ölen iki kız çocuklarıyla ilgili de ayrıca inceleme ve araştırma yapıldığı belirtildi.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10 yaşındaki Ceylin Atik'in Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin önünde parkta oynadığı sırada kaybolduğu, ardından ailesine gönderilen "Kızınız elimizde. Bizden haber bekleyin, polise haber verirseniz öldürürüz. Takiptesiniz" mesajı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.  Soruşturma kapsamında, kolluk görevlileri tarafından Ceylin Atik'in son görüldüğü yer olan Düzen Sokak'taki güvenlik kameraları incelendiğinde yalnız başına yürüdüğünün tespit edildiği vurgulandı. Bunun üzerine kızın gittiği Düzen Sokak yönündeki 12 güvenlik kamerasının daha incelendiği, ancak kendisine ait başka görüntüye rastlanmadığı belirtildi. Ailesine gönderilen mesajın ise İ.G. tarafından tarafından kullanılan ve hattı annesi C.G. üzerine kayıtlı telefondan gönderildiğinin tespit edildiği de açıklamada vurgulandı. Ancak, bilgisine başvurulan İ.G.'nin telefon hattını bir süre önce kaybettiğini söylediğine dikkat çekilen açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: "Yapılan araştırmalar neticesinde kayıp çocuğun C.G.'nin kardeşleri olan M.S. ve N.S.'nin evlerinde olabileceği değerlendirilip, evlerinde ve eklentilerinde arama yapılmıştır. M.S, polisteki ifadesinde suçlamayı kabul etmemiştir. Soruşturma kapsamında, polis tarafından toplam 5 kişi şüpheli olarak, 11 kişinin de bilgi sahibi sıfatı ile ifadeleri alındı. Polisin, geçen 12 Haziran'da saat 10.40'ta görüştüğü S.T eşinin kendisine 'Ceylin' isimli kızın kendi evlerinde düştüğünü, panikleyip, kızı evde bulunan sandığın içerisine koyduğunu anlattığını söylemesi üzerine savcılığımızn talimatı üzerine evde arama yapıldı. Aramada çeyiz sandığı içinde Ceylin Atik, ölü bulundu. Şüpheliler Ş.T., eşi S.T. ve üvey annesi R.Ö. gözaltına alındı. Cesedi bulunan çocuğun İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde baş  bölgesinde künt travma bulgusu saptanmıştır. Ş.T. polis ve savcılıktaki ifadesinde, dedesinden fidye almak için kendi çocuğu ile oynaması bahanesiyle evine davet  ederek kandırdığı Ceylin'i kaçırıp, yüzüne  havlu  ile bastırarak  bayıltıktan sonra, paniğe kapılıp, çocuğun başına evde bulunan ahşap kasa ile vurarak öldürdüğü, ardından da önceden ablası C.G nin evinden çalmış olduğu Simkartı eski telefonuna takarak C.A'nın dedesine mesaj çektiğini itiraf etmiştir. Şüpheliler S.T. ve R.Ö. ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Ş.T., S.T. ve R.Ö.'nün hakkında iştirak halinde tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla çocuğa karşı kasten öldürme suçundan sevkedildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı."

ŞÜPHELİ ÇİFTİN ÖLEN İKİ ÇOCUKLARIYLA İLGİLİ DE İNCELEME BAŞLATILDI

Çeşitli basın yayın organlarında şüpheliler Ş.T. ve S.T.'ye ait konutta daha önce üç defa arama yapılmasına rağmen ancak son aramada çocuğun cesedinin bulunduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı da açıklamada vurgulandı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürerken, şüpheliler Ş.T. ve S.T.' nin önceki tarihlerde ölen iki çocuğu ile ilgili de ayrıca inceleme ve araştırma yaptığına da açıklamada dikkat çekildi. Soruşturma kapsamında gerek görülürse, ölen iki çocuğun mezarları açılabilecek.

Görüntü dökümü

----------------------

ARŞİV

-Olayla ilgili görüntüler

Haber: Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir), -

===========================================

Öldürülen çevreci Büyüknohutçu çiftinin kızı: Organize bir cinayet

ANTALYA Finike'de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve dağ evinde öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin kızları Emine Büyüknohutçu, bu katliamın karanlık noktalarının henüz açığa çıkarılamadığı belirtti. Emine Büyüknohutçu deliller ve şüphelinin çelişkili ifadeleri göz önüne alındığında, olayın birden fazla kişi tarafından ve planlanarak vahşice işlenmiş organize bir suç olduğunu söyledi.

Ali Ulvi- Aysin Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde soruşturması devam eden cinayetle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, Tabipler Odası Başkanı Adnan İş, CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem ve çok sayıda meslek odası ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

ORGANİZE CİNAYET

Finike Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma süreci devam eden cinayetle ilgili açıklamada bulunan Emine Büyüknohutçu, "Bu korkunç saldırının üzerinden 41 gün geçmiş durumda. 41 gün önce de ifade ettiğimiz gibi; her ne kadar cinayetin faili yakalanmış ve suçunu ifade etmiş olsa da bu katliamın karanlık noktalarının henüz açığa çıkarılmamış olduğu kanısındayız. Bu süre zarfında çeşitli yayın organları aracılığı ile sizlerin de bildiği gibi bazı mektuplaşmalar, ifade değişiklikleri ve çelişkili ifadeler ortaya çıktı. Yaşananlar aklımıza şahsın tehdit edilme ihtimalini ve olayın münferit bir dava dosyası olmayışını, aksine derinlemesine araştırılması gereken organize işlenmiş bir cinayet olduğunu getirmekte. Bu durum yaşam savunucusu dostlarımızı ve ailemizi oldukça rahatsız etmekte. Cinayeti üstlenen şahsın katil sıfatıyla tutuklanması bu olayın altında yatan başka nedenler ve azmettiricilerinin olmadığı, dolayısıyla münferit bir dava dosyası olduğu anlamını taşımamakta" diye konuştu.

SORUŞTURMANIN DERİNLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Deliler ve şüphelinin çelişkili ifadeleri göz önüne alındığında olayın birden fazla kişi tarafından ve planlanarak, vahşice işlenmiş organize bir suç olduğunu düşündürdüğünü kaydeden Emine Büyüknohutçu, "Şahsın verdiği ifadeler ve toplanan deliller doğrultusunda soruşturmanın derinleştirilmesini ve olaya iştirak eden kişilerin ortaya çıkarılmasını talep etmekteyiz. Bu davada olduğu gibi anne ve babamızın öncülüğünde başlatılan çevre mücadelesinin, usulsüz faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı açılmış ve açılacak olan tüm davaların da takipçisi olacağız" dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILACAKLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne katılacaklarını da açıklayan Büyüknohutçu, "Devam eden süreçte adalet arayışımızın bir göstergesi olarak çevre, canlıların yaşam hakkı ve yaşam hakları vahşice ellerinden alınan Büyüknohutçu çifti için adalet yürüyüşünde de yerimizi alacağımızı belirtmek isteriz. Bunun yanı sıra temmuz ayında Finike'de gerçekleştireceğimiz Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu'yu anma etkinliği çerçevesinde düzenlenecek forumlarda pek çok odanın ve yerel halkın da katılımıyla mermer ocaklarının çevre, kültür ve sağlık konusundaki etkileri tartışılacak" diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLİ: İŞİN ARKASINDA BAŞKA ŞEYLER VAR

Büyüknohutçu çiftinin hem anıları, hem de mücadelelerinin doğa ve insanlık yaşadığı sürece sürdürüleceğini açıklayan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise Büyüknohutçu çiftinin katledildiği bölgeye gidildiğinde dağların delik deşik edildiğini, doğanın ve insan yaşamının talan edildiğinin görüldüğünü söyledi. Antalya'da binlerce taş ocağının kontrolsüz işletildiğini kaydeden Kara, "Birilerinin rant derdi var, bizde ise can, yaşam derdi var. Basit bir cinayetten öte arkasında rantçı, taş ocakları, HES'leri, çevreyi doğayı katleden rantiyeci bir grubun olduğunu görmekteyiz. Buradaki yargılama, soruşturma süreci, bahsedildiği gibi çelişkili ifadeler var ama bunlar bile gösteriyor ki işin arkasında başka şeyler var" diye konuştu.

BARO DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Süreci ilk günden itibaren yakından takip ettiklerini belirten Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, "Ali Ulvi ve eşi yakından tanıdığım, yıllardan beri birlikte mücadele ettiğimiz dostlarımızdan birisiydi. Hukuki çalışmalarımız bitmek üzere, ilerleyen aşamalarda soruşturma dosyasına veya dava açılırsa dava dosyasına Antalya Barosu olarak müdahil olacağız" dedi.

KATİL ZANLISI MERMER OCAKLARINI SUÇLAMIŞTI

Finike'de 9 Mayıs Salı günü yaşadıkları dağ evinde 61 yaşındaki Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu öldürülmüş halde bulundu. Cinayetle ilgili bölgeye yeni taşınmış 31 yaşındaki Ali Yamuç gözaltına alındı ve cinayeti itiraf ederek tutuklandı. Yamuç'un eşi Fatma Yamuç da bir hafta sonra cinayete iştirak suçlamasıyla tutuklandı. Bu süreçte katil zanlısı Ali Yamuç, ilk ifadesinde hırsızlık amacıyla eve girdiği ve cinayeti işlediğini belirtirken, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ise bir mermer ocağının 50 bin TL para karşılığında azmettirici olduğunu anlattı. Ali Yamuç'a ait olduğu ve cezaevinde yazıldığı öne sürülen bir mektupta ise katil zanlısı bir başka mermer ocağı firması sahibine hitaben cinayet karşılığında kendisine söz verilen 100 bin TL'nin ödenmesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Katılımcıların görüntüsü

Konuşmacıların görüntüsü

Emine Büyüknohutçunun konuşması

CHP milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın konuşması

Baro başkanı Polat Balkan'ın konuşması

Basın  mensuplarının görüntüsü

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=======================================

Konteynerden kopan parça öldürdü

İZMİR Limanı'nda, vinç üzerindeki konteyner kilidi başına düşen 25 yaşındaki Fırat Göktuna yaşamını yitirdi.

Olay, bugün öğle saatlerinde İzmir Limanı D Kapısı içesinde meydana geldi. Özel bir gümrük müşavirliği ve danışmanlık şirketinde çalışan Fırat Göktuna, limanda yük elleçleme sahasında bulunduğu sırada, bir vincin taşıdığı konteynerin kilidi koparak başına düştü. Olayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Göktuna'nın öldüğü belirlendi. Bekar olduğu ve işe kısa bir süre önce başladığı öğrenilen Fırat Göktuna'nın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İzmir Limanı'ndan görüntü

Fırat Göktuna'nın fotoğrafı

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

=================================================

Cumhuriyet Kadınları'ndan askerler için eylem

MANİSA'daki kışlalarda yaşanan 4 ayrı olayda yüzlerce askerin rahatsızlanması, birinin ölmesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesi kadınların da tepkisini çekti. Önlem alınması çağrısı yapan kadınlar, Türk ordusunun kendi geleneklerine dönmesi gerektiği, bunun için askeriyenin yaptığı yiyeceklerle askerlerin beslenmesi gerektiği vurgulandı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 23 Mayıs'ta 1 askerin ölümü, yüzlercesinin zehirlenmesiyle başlayan, sırasıyla 27 Mayıs'ta Kırkağaç Jandarma Komutanlığı'nda, 16 Haziran ve 17 Haziran'da yine aynı Tugay Komutanlığı'nda yüzlerce askerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla devam eden süreç, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin tepkisini çekti. CKD Genel Merkezi, İzmir Şubesi ve Manisa Şubesi'ne üye kadınlar, askeriyenin önünde toplanmak için izin verilmeyince, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar ellerinde, 'Kınalı kuzuları öldürmeyin', 'Cumhuriyet kadınları askerlerine sahip çıkıyor', 'Askerimizi zehirleme' yazılı pankartlar taşıdı, slogan attı.

"MİLLİ SAVUNMA BAKANINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Basın açıklaması yapan CKD Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül, bir ay içinde 4 kez zehirlenen askerlere destek olmak için toplandıklarını söyledi. CKD Genel Başkan Yardımcısı Gül, "Türk ordusu her zaman kendi karavanasından kendi yemeğini yemiştir. Devlet ve millet, Türk askerinin beslenme sorununu, kar payı peşinde koşan şirketlere bırakamaz. Bütün yetkilileri ve Milli Savunma Bakanı'nı, Türk ordusunun üzerindeki özelleştirmeleri kaldırmak için göreve davet ediyoruz. Esas suçlu özelleştirmeler nedeniyle Mehmetçiğin mutfağına sokulan şirketlerdir. Biz Mehmetçiğin kendi karavanasından beslenmesini istiyoruz" diye konuştu.

"TÜRK ORDUSU GELENEKLERİNE DÖNMELİDİR"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a seslenen kadınlar, Mehmetçiğin kendi yemeğini kendisinin yapması için düzenleme yapılmasını istedi. Genel Başkan Yardımcısı Gül, "Bu olay, Manisa'da barış koşullarında ortaya çıktı. Allah korusun, bizim Mehmetçiğimiz savaşırken böyle bir şeyle karşılaşsa ne olur o zaman, bunun cevabını hangi bakan verebilir? Biz yetkilileri göreve davet ediyoruz. Özelleştirerek, karavanayı bir takım şirketlere ihale ederek, askeri hastaneleri kapatarak, askeri okulları kapatarak Türk ordusunu zayıflatmaya kimsenin hakkı yok. Biz Türk milletinin analarıyız, onlar bizim evlatlarımız. Çocuklarımızı beslenmekten, eğitimden, sağlıktan uzak tutamazsınız. Türk ordusunun her zaman yanındayız. Milli Savuna Bakanı derhal Türk ordusunun geleneklerine dönmelidir" dedi.

Kadınlar açıklamanın ardından Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin önünden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cumhuriyet Kadınları Derneği'ne üye kadınlardan görüntü

Atılan sloganlardan detaylar

Cuhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül'ün açıklaması

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

=========================================

Gaziantep'te silahlı kavga: 4 yaralı

GAZİANTEP'te, iki grup arasında çıkan av tüfeği ve tabancaların da kullanıldığı kavgada 4 kişi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Düztepe Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalledeki taksi durağına giden İbrahim K., oğluna uyuşturucu sattığını öne sürdüğü şoförlerden Cemal G. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle taraflar arasında kavga çıktı. Av tüfeği ve tabancaların da kullanıldığı kavgda İbrahim K. ve Cemal G. ile taksi durağındaki adları öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, boş kovan ve kartuşlara el koyup olay yerinde inceleme yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri

Boş ve dolu fişek

Olay yeri çalışması

Polis araçları

Saçma isabet eden ticari araç

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Tarsus'ta bonzai operasyonu: 3 gözaltı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen operasyonda  2 kilo 63 gram bonzai ele geçirilirken olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine Tarsus İlçesi'nde F.D.'nin evine baskın yaptı. Yatak odasında yapılan aramada dolaplara gizlenmiş satışa hazır halde paketlenmiş 2 kilo 63 gram bonzai ele geçirilirken F.D. ile kardeşi A.D. ve A.K. gözaltına alındı. Uyuşturucunun A.D.'ye ait olduğu ve ablası F.D.'nin evinde gizlediği ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Polislerin yatak odasında inceleme yapması

Polisin gardolabın içerisindeki poşetleri çıkartması

Yatağın üzerine koyması

Ele geçirilen bonzainin masada görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

==============================================

Askerden hava değişimine gelen genç intihar etti

ÇANAKKALE'de askerlik yapan 21 yaşındaki  jandarma er Toprak Özkan hava değişimi alarak geldiği Kayseri'de, av tüfeğiyle başına ateş ederek intihar etti.

Merkez Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Hanımeli Sokak'ta meydana gelen olayda, vatani görevini Çanakkale'de yapan er Toprak Özkan, hava değişimi alarak 4 gün önce ailesinin yaşadığı Kayseri'ye geldi. Psikolojik bunalım girdiği iddia edilen Özkan, odada yalnız bulunduğu sırada av tüfeğiyle başına ateş etti. Silah sesini duyan yakınları Özkan'ın bulunduğu odaya koştu. Genci kanlar içinde bulan ailesi durumu 112 ve 155 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri talihsiz gencin öldüğünü belirledi. Özkan'ın öldüğünü öğrenen yakınları sinir krizi geçirdi. Bekar olan Özkan'ın cenazesi otopsisi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ, -

=======================================

6'ncı kattaki pencereden düşen Fransız kadın öğretim üyesi öldü

NİĞDE'de, yalnız yaşadığı 6'ncı kattaki evinin penceresinden düşen Fransız öğretim üyesi 47 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Joanna Cross öldü.

Merkez Aşağıkayabaşı Mahallesi Kızılelma Evlerinde oturan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Joanna Cross, bilinmeyen nedenle 6'ıncı kattan evinin penceresinden düştü. Cross'un düştüğünü gören komşuları 112'ye haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Cross, ambulansla kaldırıldığı Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Düşmesinin intihar mı, kaza mı olduğu araştırılan Joanna Cross'un, üniversitedeki görevine bir ay önce başladığı bildirildi.

Görüntü DÖkümü

-

Haber: Ali KADI / NİĞDE, -

============================================

Cinayet zanlısı, domuz sanılarak av tüfeğiyle vurulunca, yaralı yakalandı (2)- yeniden

DENİZLİ'nin Bekilli İlçesi'nde 37 yaşındaki İmren Berber'i tabancayla öldürürüp kaçan ve Antalya'da kendisini yakalamak isteyen Jandarma Uzman Çavuş Hakan Sözeri'yi ayağından yaralayan 47 yaşındaki Ali U., döndüğü Bekilli'de saklandığı bir dere yatağında, bir köylü tarafından domuz sanılarak av tüfeğiyle vurularak yaralandı. Olay yerine çağrılan jandarmaya sahte kimlik veren Ali U., daha önceki fotoğrafları sayesinde tanınınca gözaltına alınıp, tedavisi için ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ali U. geçen yıl 2 Ağustos'ta, Denizli'nin Bekilli İlçesi kırsal Sırıklı Mahallesi'nde İmren Berber'i tütün tarlasında tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Vücudunu 5 kurşun isabet eden Berber, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan Ali U., güvenlik güçleri tarafından her yerde aranırken, geçen 27 Aralık'ta Antalya'nın Konyaaltı İlçesinde, ormanlık alanda saklandığı tespit edildi. Jandarma, ormanlık alana operasyon düzenledi. Ali U., kendisini yakalamak isteyen askerlerden Uzman Çavuş Hakan Sözeri'yi sağ ayağından yaralayıp, kaçarak izini yine kaybettirdi.

DOMUZ SANILARAK VURULDU

Dün Denizli'nin Pamukkale İlçesinin kırsal Kocadere Mahallesi'nde yaşayan köylülerden H.T., jandarmayı arayıp, tarlasının yakınındaki dere yatağında çalılıklar arasındaki bir kişiyi, domuz sanarak av tüfeğiyle vurarak yaraladığını bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, sol bacağından yaralan ve kendilerine İzmir doğumlu İsmail Demir adına düzenlenmiş sahte kimlik veren kişinin, daha önce gördükleri fotoğraflarından cinayet ve yaralama suçlarından aranan Ali U., olduğunu farketti. Yanındaki çantada ve üzerinde yapılan aramada, gerçek nüfus cüzdanı, 1 ruhsatsız tabanca, 35 mermi, Türkiye haritası, 3 bin 500 dolar ve 1100 lira para ele geçirilen Ali U., tedavisi için bir jandarma eşliğinde ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ali U.'nun tedavisinin tamamlanmasıın ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Jandarma Ali U.'yu domuz zannedip av tüfeğiyle yaralayan H.T.'nin ifadesine başvururken, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Haber: DENİZLİ

===============================================

Üniversiteli Efsun lenf kanserine yenildi

ORDU'da üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Efsun Savaşkan, 5 yıldır tedavi gördüğü lenf kanseri hastalığından yaşamını yitirdi.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi Efsun Savaşkan, lenf kanserine yakalandı. Okulunu dondurarak tedavi görmeye başlayan Efsun Savaşkan, amansız hastalıktan bir türlü kurtulamadı. İstanbul Ümraniye Erdem Çakmaklı Hastanesi'nde tedavisi devam eden Savaşkan, dün yaşamını yitirdi. Efsun Savaşkan'ın cenazesi memleketi Ordu'nun Altınordu İlçesi Orta Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Terzili Köyü aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazede taziyeleri kabul eden, kesme çiçek ve yumurta üreticisi baba Ferudun Savaşkan, "Kızımın çok hayalleri vardı, üniversite son sınıftaydı ve hastalığı nedeniyle okulunu dondurmuştu. Umudumuz çoktu, onu yaşatabilmek için çok mücadele verdik. Tek çocuğumdu, hastanede tedavi görürken durumu ağırlaştı. Malesef kurtaramadık" dedi.

Görüntü dökümü

-----------------

Haber-Kamera; Nedim KOVAN / ORDU,  -

================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirlik İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title