Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

Lice'de çatışma: 1 şehit, 2 yaralı DİYARBAKIR'ın 6 ilçesi ve 104 köyünü kapsayan operasyon kapsamında Lice'nin Dibek köyü kırsalında bugün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Lice'de çatışma: 1 şehit, 2 yaralı

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesi ve 104 köyünü kapsayan operasyon kapsamında Lice'nin Dibek köyü kırsalında bugün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Kentin 6 ilçesi ve 104 köyünü kapsayan 1528 kilometre karelik alanda 28 Mayıs'ta baaşlatılan 'Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan' Müşterek Birlik Operasyonu kapsamında bugün saat 14.30 sıralarında Lice ilçesi Dibek köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Açılan ilk ateşte 1'i ağır 3 asker yaralandı. Bölgede çatışma devam ederken, yaralanan askerler helikopterle Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesi ek binasına getirilerek tedaviye alındı. Ancak yaralı bir uzman çavuş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Haber: DİYARBAKIR,

===============================

Sakarya yağmur su baskınlarına neden oldu

SAKARYA'da öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Ev ve iş yerlerini sular basarken, yollar sularla kaplandı.

Sakarya'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış kısa bir süre sonra etkisini arttırdı. Kuvvetli sağanak yağış sonrası kentteki birçok yerde su taşkınları yaşandı. Cadde ve sokaklar yağmur sularıyla kaplanırken, evlerin zemin katlarını ve iş yerlerini sular bastı. Bazı vatandaşlar yağış boyunca evlerinden ve iş yerlerinden dışarıya çıkamadı. Erenler İlçesi'ndeki birçok mahallede evleri su bastı. Eşyaları sular altında kalan vatandaşlar, evlere giren suları kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalıştı. Modern Sanayi, Dörtyol Sanayi'de yollarda biriken suyun yüksekliği 30 santimetreyi geçti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, kuvvetli yağış sonrası su baskınlarının olduğu bölgelerde çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Sularla kaplanan yollardan görüntü

Su basan yerlerden görüntü

Yeni pencerede aç

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

========================================

Öğretmeni darp etmekle suçlanan müdüre tepki

MANİSA'daki bir ortaokulun müdürü, iddiaya göre, okulun Türkçe öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan'ı darp etti. Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi, üyesi Gürakan'a uygulandığı öne sürülen şiddeti kınadı. Gürakan'ın, aynı okulda görevli olan kendisi gibi Türkçe öğretmeni eşi Gönül Gürakan, eylemde gözyaşını tutamadı.

Şehzadeler Şehitler Ortaokulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan (38), Okul Müdürü O.S. (Olgun Sunmaz) (35) hakkında, okulda kendilerine zorluk çıkardığı gerekçesiyle milli eğitim yetkililerine şikayette bulundu. Şikayetler üzerine uyarılan O.S., geçen cuma günü okulun memur odasında kendisini şikayet eden Gürakan ile karşılaştı. İddiaya göre O.S., Gürakan'ın üzerine yürüdü, boğazını sıkarak tartakladı. Darp raporu alan Gürakan, O.S. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Gürakan, Milli Eğitim Bakanlığı'na da idari işlem başlatması için şikayette bulundu.

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi tarafından yaşanan bu durumla ilgili olarak okul önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Alpaslan Yılmaz Gürakan ve çok sayıda öğretmen yer aldı. Gürakan'ın aynı okulda kendisi gibi Türkçe öğretmeni olan eşi Gönül Gürakan (38) da katıldı. Açıklama sırasında Gönül Gürakan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Atalay yaptı. Konunun takipçisi olacaklarını belirten Atalay, "Şehitler Ortaokulu öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan, aynı okul öğretmeni 3 kişinin de bulunduğu okulun memur odasında aynı okul müdürü tarafından hakarete uğramış, tartaklanmış, boğazı sıkılarak ve tekme atılarak darp edilmiştir. Böylesine hoşgörüsüz ve fütursuz bu okul müdürü, meslektaşımızı, bir öğretmen arkadaşımızı, yine öğretmen arkadaşlarının gözü önünde hem hakaret edebilme hem de tartaklama ve darp edebilme cesaretini nasıl gösterebilmektedir? Söz konusu okul müdürünün bu tür davranışları ilk değildir; bundan sonra da son olmayacağı anlaşılmaktadır. Bu kişinin daha önceleri de buna benzer davranışlarda bulunduğu, hakkında adli ve idari işlemlerin sürdüğü bilinmektedir. İşin üzücü yanı, ilgili kişinin onlarca uyarıya ve şikayete rağmen hak etmediği bir makamda bu kadar süredir tutulmasını da anlamak mümkün değil. İlgili okul müdürü hakkında, mağdur olan öğretmenimiz, hem adli hem de idari şikayetlerini yapmıştır. İlgililerden ve yetkililerden ricamız, bu ve benzeri olayların son bulması, iş ve işlemlerin en kısa sürede sonuçlanmasıdır. Öğretmene ve eğitimciye yakışmayan olumsuz davranış sergileyen bu tür kişilerin, özellikle de yöneticilik ve temsil makamında bulunanların bu makamlarda tutulmaması için özen göstermelidir" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Açıklamadan görüntü

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Atalay açıklama

Alpaslan Yılmaz Gürakan ve kendisi gibi aynı okulda Türkçe öğretmeni eşi Gönül Gürakan'ın ağlaması

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

========================================

Askerden hava değişimine gelen genç intihar etti (Görüntü dökümüyle yeniden)

ÇANAKKALE'de askerlik yapan 21 yaşındaki  jandarma er Toprak Özkan hava değişimi alarak geldiği Kayseri'de, av tüfeğiyle başına ateş ederek intihar etti.

Merkez Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Hanımeli Sokak'ta meydana gelen olayda, vatani görevini Çanakkale'de yapan er Toprak Özkan, hava değişimi alarak 4 gün önce ailesinin yaşadığı Kayseri'ye geldi. Psikolojik bunalım girdiği iddia edilen Özkan, odada yalnız bulunduğu sırada av tüfeğiyle başına ateş etti. Silah sesini duyan yakınları Özkan'ın bulunduğu odaya koştu. Genci kanlar içinde bulan ailesi durumu 112 ve 155 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri talihsiz gencin öldüğünü belirledi. Özkan'ın öldüğünü öğrenen yakınları sinir krizi geçirdi. Bekar olan Özkan'ın cenazesi otopsisi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Olay yeri

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ, -

============================================

Telefon hırsızlığı kamerada

DENİZLİ'de, müşteri gibi geldiği telefon bayisinden piyasa değeri 800 lira olan cep telefonunu çalan hırsız, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, dün (pazar) öğle saatlerinde, Forum Çamlık AVM'de bulunan bir telefon bayisinde meydana geldi. Telefon alma bahanesiyle mağazaya gelen hırsız, bir süre içeride gezindikten sonra telefonların bulunduğu bölüme geldi. Telefonları inceleyen ve etrafı kolaçan eden hırsız, daha sonra piyasa değeri yaklaşık 800 lira olan cep telefonunu çantasına koyarak olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olayın işyeri çalışanları tarafından fark edilmesiyle durum polise bildirildi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, hırsızın kimliğini belirleyip yakalanmak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Hırsızlık olayının güvenlik kamerası görüntüleri

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

========================================

Gaziantep'te Eğitim-Sen'den 'adalet' yürüyüşüne destek

EĞİTİM-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, basın açıklaması yaparak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe destek verdiklerini açıkladı.

Eğitim-Sen Şubesinde düzenlenen basın toplantısına; Şube Başkanı Ali Ersönmez ve sendika üyeleri katıldı. Ersönmez, yaptığı açıklamada açlık grevi yaptığı için gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan başladığı yürüyüşü de desteklediklerini  ifade eden Ersönmez, "Bu anlamda üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaşamlarının tehlikeye girdiği bu süreçte, CHP'nin başlatmış olduğu adalet yürüyüşünün önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu yürüyüşün herkes için adalet talebi etrafında vücut bulması ve bu olumsuz gidişata dur diyebilmek için yürüyüşü Eğitimsen'in desteklediğini bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantıya katılanlar

Ali Ersönmez'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lice PKK Politika Güncel Haberler

title