Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1 - HAKKARİLİ KÜÇÜK KIZIN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ.

1 - HAKKARİLİ KÜÇÜK KIZIN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Murat ÇAKIR-Faik KAPTAN,İstanbulDHA,

Hakkari'nin   Yüksekova ilçesinde yaşayan Aydın Güder'in,  İstanbul'u görmek isteyen kızı Yağmur için ışıklı ve martı sesli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü  maketini yapması haberlere konu olunca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi baba ve kızı İstanbul'a getirdi.

Bugün saat 14.30'da THY'nin tarifeli seferi  ile Hakkari'den İstanbul'a gelen Aydın Güder ile 8 yaşındaki kızı Yağmur'u Büyükşehir Belediyesi yetkilileri karşıladı. Aydın Güder, gazetecilerin soruları üzerine kızının hayalini gerçekleştirenlere teşekkür ederek,  "Kızım gibi burayı görmek isteyen çocukları da inşallah davet edersiniz. Maketimi ben yaptım ve  2.5 günde tamamladım " dedi.

Küçük Yağmur'da "  Çok mutluyum. Boğaz köprüsünü görmek istiyorum " diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Aydın Güder ve kızı Yağmur'un havalimanında görüntüleri

-Aydın Güder ve Yağmur'un konuşması

-Yetkililer eşliğinde havalimanında görüntüleri ve gidişleri

==============

2 - İSTANBUL'DA "KURT KAPANI 6" OPERASYONU (1)

Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

İstanbul Anadolu Yakası'nda bin polisin katılımıyla K"urt Kapanı 6" operasyonu düzenleniyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Operasyondan görüntüler

==============

3 - CHP MİLLETVEKİLİ ERKEK:  ÇOK TRAJİKOMİK BİR İDDİA

CHP milletvekillileri  Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek:

"Askeri ve siyasi casusluk iddiasıyla devletin gizli belgelerini açıklamakla suçlanıyor. Bu çok trajikomik bir iddia. Bir haberden kaynaklanan iftira ile karşı karşıyayız"

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ziyaret etti. Maltepe Cezaevi önüne gelen vekiller burada adalet nöbeti tutan partililerle görüştü.

"HABERDEN KAYNAKLI BİR İFTİRA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Gerçekleşen uzun ziyaret sonrasında açıklama yapan Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Askeri ve siyasi casusluk iddiasıyla devletin gizli belgelerini açıklamakla suçlanıyor. Bu çok trajikomik bir iddia. Bir haberden kaynaklanan iftira ile karşı karşıyayız" dedi.

"TUĞRUL TÜRKEŞ NEDEN YARGILANMIYOR?"

Erkek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Enis Berberoğlu'nun cezalandırılması iktidarın Suriye politikasının ne kadar yanlış olduğunun bir sonucu. Enis Berberoğlu tutuklanıyorsa demek ki o silahlar Suriye'de terör örgütlerine gidiyordu. Bu o anlamı da çıkartır. Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş neden yargılanmıyor? O da bu silahların Türkmenler'e gitmediğine yemin ederek söylemişti. Burada amaç; Cumhuriyet Halk Partisi'ni cezalandırmaktır. En büyük adalet vicdanlardadır. O yüzden genel başkanımız adalet için toplumla birlikte yürüyor."

"ENİS BERBEROĞLU MASUMDUR"

Son olarak sadece Enis Berberoğlu için değil bütün Türkiye için yürüdüklerini belirten Milletvekili Erkek, "Enis Berberoğlu'da masumdur. Adalet elbet onun için de tecelli edecektir" ifadesini kullandı.

Milletvekilleri açıklamanın ardından adalet yürüyüşüne katılmak için cezaevi önünden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Demokrasi nöbeti tutan partililer

-Partililer ile selamlaşma

-Açılan pankart ve dövizler

-CHP'Li Milletvekilleri

-Açıklama yapılması

-Genel ve detay

==============

4 - KÖPRÜDEKİ TADİLAT GÜZERGAH DEĞİŞTİRTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar Kısıklı'daki evinden Atatürk Havalimanına geçerken, ilk kez Avrasya Tüneli ve devamında Sahil Kennedy caddesini kullandı.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'ya gitti. Erdoğan evinden havalimanına geçerken ilk kez Avrasya Tüneli ve devamında Sahil Kennedy Caddesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'daki konutundan Atatürk Havalimanına geçerken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve devamında E-5'i kullanıyordu. Köprüdeki tadilat nedeniyle zaten yoğun olan trafiği etkilememek için Erdoğan farklı bir yol kullandı. Kısıklı'daki konutundan saat 12: 30 sularında çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu Acıbadem yönüne dönerek Avrasya Tüneli yoluna girdi. Tüneli geçen konvoy Sahil Kennedy Caddesini takibine Havalimanına ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler TC- Ana uçağı ile Ankara'ya hareket etti.

AVRASYA'YI 3. KEZ KULLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya tünelinin açılışını gerçekleştirdikten sonra İstanbul içindeki iki farklı programına Avrasya Tünelini kullanarak geçmişti. Bugün 3. kez Avrasya tünelini kullanan Erdoğan, Havalimanına gitmek için ilk kez tüneli tercih etti. Erdoğan Cumartesi günü de Kısıklı'dan Tarabya'ya geçerken yine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yoğunluk sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanmıştı.

Görüntü Dökümü

Cumhurbaşkanının konvoyunun Kısıklı'dan çıkışı

Avrasya Tüneline girişten görüntü

-Tünel içinden konvoyun geçişinden görüntü

Sahil yolundan ilerlemeden görüntü

Havalimanına girişten görüntü

Detaylar

=============================

5 - 17 YIL ÖNCE KIZI İÇİN YÜRÜYEN BORAY URAS'TAN KILIÇDAROĞLU'NA TAVSİYELER; ÖNÜNE ARKASINA DEĞİL SADECE ADIMLARINA BAKMALI

Ezgi ÇAPA-Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL DHA

2000 yılının Haziran ayında Bağdat Caddesi'nde trafik terörüne kurban verdiği kızı Selin için, kızının ölümünden hemen sonra 21 günde İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Boray Uras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için tavsiyelere bulundu. Uras, "Şarkı söyleyip, konuşmamalı. önüne ya da ardına bakmamalı. Arkasına bakıp 'ne kadar çok yol geldim' diyebilir ama önüne bakarak da 'daha çok yolum var' diyebilir. O nedenle sadece adımlarına bakmalıö dedi.

Boray Uras 17 yıl önce Bağdat Caddesi'nde trafik kurbanı olan 21 yaşındaki kızı Selin için yürümüştü. Acılı babanın 2000 yılındaki eylemi ülke gündemine oturmuş, Uras, Türk Ceza Kanunu'na 'bilinçli taksir' maddesinin eklenmesine ön ayak olmuştu.

KIZI İÇİN 21 GÜN YÜRÜDÜ

Kızının vefatını anlatırken gözyaşlarını tutamayan ve kızını kaybetmesini 'sanki 17 dakika önce gibi' diyerek tabir eden baba Uras, trafik kazalarına dikkat çekmek ve toplumun bilinçlenmesini sağlamak için İstanbul'dan çıkarak Ankara'da sonlandırdığı yolculuğu anlattı. Uras, "17 gün boyunca kimi zaman dolu, kimi zaman yağmur, kimi zaman güneş altında yürüdüm. Yürüyüş saat 9: 00'da başlayıp, gece bazen 01: 30'a kadar sürdü. Dinlenme süresiyle toplam yolculuğum 21 gün sürdü. Çünkü Selin 21 yaşındaydı, yürüyüşümü Selin'in her yaşı için 'bir' gün olarak hesapladımö ifadelerini kullandı.

URAS'TAN KILIÇDAROĞLU'NA TAVSİYE: ŞARKI SÖYLEMESİN, KONUŞMASIN

İstanbul'dan Ankara'ya doğru yürüyen Uras, Ankara'dan İstanbul'a doğru yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yolculuğu sırasında yaşayacaklarına ilişkin uyardı. Uras, "Yapmaması gereken bazı şeyler var. Bir tanesi konuşmak ya da şarkı söylemek. Bu yürüyüşün doğasına aykırı. Bir de önüne ya da ardına bakmamak. Arkasına bakıp 'ne kadar çok yol geldim' diyebilir, ama önüne bakarak da 'daha çok yolum var' diyebilir. O nedenle sadece önüne, adımlarına bakmalıö dedi.

"YOLUN SONUNDA AYAK TIRNAKLARI DÜŞECEKö

Benzer bir deneyimi yaşayan Uras, yolculuğu sırasında yol kenarındaki bir çobanın kendisine  "şuradan otobüse bin, daha çabuk gidersin. Niye yürüyorsunö dediğini anlattı. Uras kendisinde olduğu gibi Kılıçdaroğlu'nun da çeşitli sorunlar yaşanacağını, 'Yolun sonuna geldiğin zaman, ayak tırnaklarını kaybedeceğini' belirtti. Kılıçdaroğlu'na spor ayakkabısındansa asker botu giymesi tavsiyesinde bulundu. Zamanla ayak tabanlarında yara ve pişik olacağını söyleyen ve bu nedenle ayaklarına ve kaslarına solüsyon, limon ve merhemlerle masaj yapılması gerektiği söyleyen Uras, Kılıçdaroğlu'na kendi hazırladığı özel bir solüsyonu iletmek istediğini ifade etti.

"YETER Kİ YÜRÜYÜŞ İNSANLARI ZORA SOKMADAN OLSUNö

Kılıçdaroğlu ile hemen hemen aynı yaşta olduklarını ancak kendisinin bu yolculuğu 17 yıl önce  53 yaşında iken yaptığını vurgulayan Uras, "Neredeyse 70 yaşında. Bu herkesin yapabileceği bir şey değil. İnanç üzerinde yürüyorsunuz, inancınız sizi yürütüyor. Yeter ki bu yürüyüş ulvi bir amaç için, herhangi bir şeye alet olmadan, insanları zora sokmadan olsunö ifadelerini kullandı.

"ONUN NE ÇEKTİĞİNİ BİLİYORUMö

Boray Uras, 'Yürüyerek adalet sağlanır mı' sorusuna 'evet' yanıtını vererek, Hint siyasetinin önemli figürlerinden Mahatma Gandi'nin 'tuz yürüyüşü'nü örnek gösterdi. Kendisin de trafikte yaşanan ihlallerinin önüne geçmek için yola çıktığını hatırlatan Uras, "Ben nasıl trafik kazaları önlemek için bu yürüyüşü yaptıysam Kemal bey de kötü giden bazı şeyleri düzeltmek için, farklı bir inançla bu yürüyüşü yapıyor. Bunu saygıyla karşılamak lazım. Çünkü o yaştaki bir adamın bu inanç yürüyüşüne çıkması kolay iş değil. Ben o yolu yaptım, onun ne çektiğini biliyorum. Amacına ulaşacağına inanıyorumö dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Boray Uras ile röp

-Detaylar

===========================

6 - (ÖZEL)  BÜYÜKADA'DAKİ "CEP TELEFONLU TACİZ" ŞÜPHELİSİ  İRANLI TUTUKLANDI (1)

15 gün önce turistik seyahat amacıyla Türkiye'ye gelen 24 yaşındaki İranlı "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla tutuklandı.

Televizyon sunucusu Canan Tuğaner Büyükada'da sahil kenarında bikinili haldeyken cep telefonuyla görüntülerini çeken İranlı turiste tepki göstermiş, çıkan arbedede alnından yaralanmıştı.

Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Televizyon sunucusu Canan Tuğaner'in Büyükada'da bikinili haldeyken cep telefonuyla görüntülerini çeken İranlı Bakhtiar Javadipour (24) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tuğaner geçtiğimiz Cumartesi günü sahilde bir kişinin cep telefonuyla görüntülerini çektiğini farketmiş, duruma müdahale etmiş, bu yüzden çıkan arbede de başından yaralanmıştı.  Tuğaner'in şikayette bulunması cep telefonu kamerasıyla çekim yapan kişi gözaltına alındı. Bakhtiar Javadipour adlı İranlı turistin cep telefonunda Tuğaner'in görüntüleri çıktı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevkedilin İranlı turist "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla tutuklandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-javadipour adliyeye getirilmesi

-Polis aracından çıkartılması

-Adliyeye sokulması

-Adliyeden detaylar

(olayın yaşandığı gün)

------------------------

-İranlı'nın cep telefonundan çıkan video

-Tuğaner'in tepki göstermesi

-Tuğaner'in olayı anlatması

-Tuğaner'in olay sonrası çekilen fotoğrafları

dhafeed

==========================

7 - İSTANBUL'DA "KURT KAPANI 6" OPERASYONU (2)

Yaşar KAÇMAZ - Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

İstanbul Anadolu Yakası'nda bin polisin katılımıyla "Kurt Kapanı 6" operasyonu düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis ekipler, Anadolu Yakası'nın çeşitli noktalarında 'Kurt Kapanı-6' adı verilen asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Anadolu yakasında kara, deniz ve havadan tüm giriş çıkışların kontrol altına alındığı denetimlere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bin polis katıldı. Denetimlerin yapıldığı noktalardan D-100 Karayolu Tuzla Kavşağı ve Pendik Yüksek Hızlı Tren İstasyonu girişinde, polislerin şüpheli gördüğü araçlar durdurularak sürücüleri ve yolcularıyla birlikte arandı. Bazı araçlar detektör köpek kullanılarak kontrolden geçirilirken bazı araçlar da polislerce didik didik arandı. Araçlarda bulunanların GBT (Genel Bilgi Tarama) kontrollerinin de yapıldığı uygulama sırasında, bir polis helikopteri havadan destek verdi. Özel Harekat Polisleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık, Organize, Mali ve Özel Harekat Şubelerine bağlı polis ekipleri ile Motorlu Yunus polislerinin katıldığı uygulama saat 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Denetim noktalarından görüntüler

Araçların durdurulması

Araçların aranması

Yapılan üst aramaları

Yapılan kimlik kontrolleri

Çevre güvenliği alan özel harekatçılar

Helikopterin havadan destek vermesi

Detaylar

=============================

8 - MUŞTALI GASP ÇETESİ POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Haber - Kamera: Ali AKSOYER / İSTANBUL DHA

İstanbul'da banka ve kuyumcu kent çıkışlarında takip ederek yüklü miktarda para taşıdığını tespit ettikleri kişilerin otomobillerinin önünü keserek muştayla döven ve paralarını çalan Gürcistan uyruklu 5 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin gerçekleştirdikleri 5 olayda yaklaşık 1 milyon 500 bin lira çaldıkları öğrenildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAKLAŞIK BİR YILDIR ÇALIYORLARDI

İstanbul'da 26 Temmuz 2016 tarihinde Bağcılar'dan bankadan para çeken E.S. adlı vatandaş, bir süre sonra silahlı ve maskeli şahısların saldırısına uğradı. Şüpheliler E.S.'yi darp ettikten sonra içinde 154 bin lira bulunan çantasını alarak kaçtı. Polis bu olayla ilgili soruşturma açarken şüpheliler 5 ay sonra bir kez daha ortaya çıktı. Bu kez Başakşehir'de bir bankadan 300 bin lira çeken K.K.'nın peşine düşen şüpheliler, araçlarıyla önünü kestikleri mağdurun çantasını gasp ederek kaçtılar. 27 Nisan 2017 tarihinde şüpheliler bu kez Kuyumcu kentte altın bozduran R.K. adlı vatandaşı gasp ettiler. Şüpheliler mağdurun 260 bin lirasını çalarak kaçtı. Son olarak 12 Haziran 2017 tarihinde yine kuyumcukent çıkışından takip ettikleri mağdur D.S.'yi önce muşta ile döverek darp eden, ardından bıçaklayarak hafif yaralayan şüpheliler 50 bin EURO'yu çalarak kaçtılar.

POLİS PEŞLERİNE BIRAKMADI

Asayiş şube müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis güvenlik kamera görüntülerini kullanarak şüphelilerin kullandıkları araçların plakasını tespit etti. Çalıntı olduğunu tespit edilen araçları kullanan ve olayları gerçekleştiren şüpheliler Mikaheil J.(31), Mamuka J.(39), Tariel S.(46), Emzar R.(54), Malhazi G.(30), Kumburgaz, Beylikdüzü ve Fatih semtlerinde yapılan operasyonlarla gözaltına alındılar.

Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin bir olaylarının da teşebbüs aşamasında kaldığı tespit edildi. 5 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi

Görüntü Dökümü:

------------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

Şüphelilerin araçlarıyla takip etmeleri

Şüphelilerin mağduru gözetlemesi

Mağdurun elinde çanta ile yürümesi

AKTÜEL

-Şüphelilerin emniyetten çıkışları

====================================

9 -(ÖZEL) ADALAR FAYTONCULARINA TEK TİP KIYAFET

Haber - Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

İstanbul'da Adalar ilçesinde son dönemde sık sık tartışma konusu olan faytonlarla ilgili yeni düzenleme getirildi. İlçe emniyet müdürlüğü bütün fayton sürücülerinin tek tip kıyafetle görev yapmasını zorunluluk haline getirdi. Bugün başlayan uygulama ada halkı ve turistler tarafından beğeniyle karşılandı.

İstanbul Büyükada'da turistlik amaçlı olarak bulunan fayton sürücüleri turizm sezonunun açılmasıyla tek tip kıyafet giyemeye başladı. Büyükada, Heybeli, Burgaz ve Kınalı adalarında ulaşım ve turistlik tur amaçlı kullanılan faytonlarda bundan böyle lacivert ve kırmızı renklerin hakim olduğu tek tip kıyafet giyilecek.

FAYTONCULAR ODASI BAŞKANI TEK TİP KIYAFETİ ANLATTI

Faytoncular Odası Başkanı Hasan Ünal, konu ile ilgili olarak, "Burada hep bir uyum içerisinde, müşteriye yönelik olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Burada yerli yabancı müşterilerimizin kedilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin içinde bir çekingenlik vardı. Bu elbiselerle müşterilerimiz gönül rahatlığı ile evlerine gidiyorlar. Dışarıdan gelen turistler için de bir temizlik bir güzel görünüş sağlamış olduk."

"TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Yıllardır faytonculuk yapan İsrafil Korkmaz, Adalar deyince ilk akla faytonun geldiğini söyleyerek, "Bunun da bir resmiyeti bir kıyafeti olmalı… Bunun için ilçe emniyet müdürünün bizimle yapmış olduğu bu çalışma için ona da çok teşekkür ediyoruz. Hoş oldu. Turizm açısından çok önemli, görsellik açısından çok önemli bir çalışma oldu." dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Faytonculardan detaylar

-Faytonlardan detay

-Yolda giden faytonlar

-Ünal ile röp

-Korkmaz ile röp

-Seyir halinde faytoncu ile röp

-Faytonların yüksek bir noktadan görüntüsü

-Kıyafetlerden detaylar

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Avrasya Politika Güncel Haberler

title