Haberler

Ckk, Akkuyu Ngs'ye Ortak Olacak

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom'un, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki (NGS) yüzde 49 hissesinin Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) ortaklığına devredilmesini sağlayacak ön protokol anlaşması imzalandı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom'un, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki (NGS) yüzde 49 hissesinin Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) ortaklığına devredilmesini sağlayacak ön protokol anlaşması imzalandı.

Başkent Moskova'da düzenlenen "IX. Uluslararası Nükleer Enerji Forumu ATOMEXPO" kapsamında gerçekleştirilen imza törenine, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Kalyon İnşaat Başkanı Cemal Kalyoncu, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu ve Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev katıldı.

İmza töreni sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rosatom Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, anlaşmanın bundan sonra Türk hükümeti tarafından onaylanması gerektiğini ifade ederek, "Onayın alınmasının ardından hukuki süreç başlayacak. 2017 sonuna kadar gerekli tüm evraklar hazırlanarak Akkuyu NGS'deki yüzde 49'luk hisse devrini tamamlamak istiyoruz." dedi.

Anlaşmayla Rosatom'un, Akkuyu Nükleer AŞ'deki yüzde 49'luk hissesinin CKK tarafından satın alınmasının önü açılıdı. Sözleşme bedeli ise "Pay Sahipleri Sözleşmesi" imzalandıktan sonra açıklanabilecek.

Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilecek santral için ilk etapta kuruluş sermayesi oluşturacak ve ihtiyaç duyulan kredi finansmanının temini sağlanacak.

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu NGS Projesi'ne ilişkin ilk anlaşma 2010 yılında Rusya ile imzalanmıştı. Akkuyu'da yapılacak santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak. Santralin 2023'e kadar işletmeye alınması planlanıyor.

Rusya ile imzalanan hükümetler arası anlaşmada, yüzde 100'ü Rosatom tarafından gerçekleştirilecek projede, yüzde 49'luk hissenin yabancı yatırımcılara satılabileceği hükmü yer alıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Mehmet Cengiz Moskova Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title