Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Şehit Uzman Çavuş Erol'un cenazesi Konya'ya getirildi (3)

ŞEHİT OLURUM DİYE EVLENMEMİŞ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erol'un,  ailesine sık sık şehitlik mertebesine ulaşacağını, geride yetim evlat bırakmamak için de, ailesinin evlen isteklerine karşı sürekli evlenmeyi erteledeği ve "Şehit olacağım. Çocuklarım babasız büyümesin."dediği öğrenildi.

Haber: KONYA DHA))

========================================

Zap Deresi'ne uçan cipteki 1 kişinin daha cesedine ulaşıldı (2)

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Yüksekova İlçesi'nde sürücüsünün kontrolünden çıkıp Zap Deresi'ne uçan araçtaki kişilerden Cemre Önal'ın da cesedine ulaşıldı. Çocuk olduğu belirtilen Miraç Önal'ı arama çalışmaları ise sürüyor.

Haber: Erkan ÇOBANOĞLU / HAKKARİ,

===================================

Çorlu'da yağmur etkili oldu, eğitim uçuşları iptal edildi(2)

SARAY İLÇESİ'NDE EVLERİ SU BASTI

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde dün akşamdan beri aralıkla yağan yağmur bugün öğleden sonra etkisini artırdı. İlçenin özellikle Kemalpaşa Mahallesi'nde bazı evleri su basarken, karayolları suyla kaplandı. Evlerini su basan vatandaşlar, suları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştığı görüldü. İlçedeki sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, su basan karayollarında sürücüler zor anlar yaşadı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Su basan evin önü

-Su ve evden detaylar

-Su üzerindeki yürülen kadın

-Detaylar

Haber-Kamera: Şenol AKSOY/SARAY(Tekirdağ),-

===================================

Çanakkale'den çalınan koyunlar Balıkesir'de bulundu

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'ndeki bir ağıldan çalınan 48 koyun, jandarmanın dikkati sayesinde, Balıkesir'in Altıeylül İlçesi Dereköy Köyü'nde, bir merada otlatılırken bulunup, sahibine teslim edildi. 1'i hayvanları çaldığı diğeri ise çalıntı hayvanları satın aldığı belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Biga'nın Kozçeşme Köyü'nde yaşayan Ali Osman Tozan'a ait toplam 48 koyun geçen 16 Haziran'da ağıldan çalındı. Tozan'ın şikayeti üzerine hareket geçen Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla hayvan hırsızlığının İ.T. tarafından yapıldığını tespit etti. Şüpheli İ.T., Biga İlçesi Güvemalan Köyü yakınlarında yakalandı. İ.T., jandarmadaki sorgusunda, çaldığı hayvanları Balıkesir-Edremit Karayolu'nda Balıkesir iline yakın bir bölgeye bıraktığını itiraf etti. Şüpheli İ.T.'nin tarifi ile harita üzerinden Jandarma tarafından yapılan değerlendirmede, çalınan hayvanların indirildiği bölgenin Balıkesir'in Altıeylül İlçesi Dereköy Köyü'nde ağılı bulunan ve geçmiş dönemde de hırsızlık malı hayvanları satın alan A.B.'ye yakın olduğu tespit edildi. Ardından A.B.'nın ağılında arama yapıldı. Ancak, çalınan küçükbaş hayvanlara rastlanmadı. Ancak, jandarma, daha önceden bildiği ağıldaki çobanının olmadığını farketti. A.B.'nin de şüpheli hareketleri ve sürekli çevreyi gözetlemesi üzerine hayvanların arazide olabileceği değerlendirildi. Bunun üzerine arazide arama yapan jandarma, ağıla yakın bir bölgede A.B.'nin çobanı tarafından otlatıldığı belirlenen çalıntı küçükbaş hayvanları buldu. Jandarma İ.T. ve A.B.'yi gözaltına aldı. El konulan koyunlar ise tutanakla sahibi Ali Osman Tozan'a teslim edildi.

Tozan, "Allah, hepinizden razı olsun" diyerek, jandarma görevlilerine teşekkür etti. Jandarma, iki şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çalıntı hayyvanların merada otlatılırken bulunma anından jandarma tarafından çekileng örüntüler

-Çalıntı hayvanların sahibine teşhis ettirilmesinden görüntü

-Bulunan hayvanların sahibi Ali Osman Tozan'a teslim edilip, ağılına konulmasından görüntü

-Ali Osman Tozan'ın hayvanlarını bulan jandarmalara teşekkür etmesi

(Görüntüler jandarma tarafından çekilmiştir)

Haber: Burak GEZEN / ÇANAKKALE, DHA)

===================================

İtfaiyeden yılan yakalama operasyonu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki bir evin balkonunda itfaiye ekipleri tarafından yakalanan yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılan, doğal ortamına salındı.

Karagözler Mahallesi 35 Sokak'taki 2 katlı boş evin 2'inci kat balkonunda, bugün saat 16.30'da yılan gören vatandaşlar, durumu Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yarım saat süren çalışmanın sonunda, yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılanı kancayla yakaladı. Yakalama çalışması çevredeki vatandaşlar tarafından meraklı gözlerle izlenirken, özel bir kaba konulan yılan bölgeden uzaklaştırılarak doğal ortamına salındı.

"ÇOK KORKTUK"

Mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki İsmihan Girgin, yoldan geçen bir vatandaşın balkondaki yılanı kendilerine gösterdiğini söyledi. Balkona baktığında yılanın kafasını gördüğünü ve çok korktuğunu anlatan Girgin, "Mahalle sakinleri itfaiyeyi aradı. Etrafımızda çok fazla ormanlık alan var. Çocuklar dışarıda oynadığı için yılanın sokmasından korkuyoruz. 'Yılan gelecek' diye akşamları dışarıya çıkıp oturmaya korkuyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Yılanın görüntüsü

Yakalanan yılanın görüntüsü

İsmihan Girgin ile röp.

Haber- Kamera Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

===================================

Hurdaya dönen otomobilden yaralı kurtuldu

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nde önünde seyreden TIR'a arkadan çarpan ve hurda yığınına dönen otomobilin sürücüsü Nihat Samur, yaralı olarak kurtuldu.

Kaza, Ergeni'nin  Vakıflar Mahallesi mevkiinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edirne istikametine giden Nihat Samur, yönetimindeki 34 HN 2844 plakalı otomobil ile önünde seyreden Gazi Murat'ın kullandığı 34 VK 4630 plakalı TIR'a arkadan hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil hurda yığınına döndü. Kazada otomobil sürücüsü Samur, yoldan geçen diğer araç sürücüleri tarafından otomobilden çıkarılıp ambulansla hastaneye gönderildi. Kazayla ilgili jandarmanın soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kaza yerinden detaylar

-Hurdaya dönen otomobiy

-Kazaya karışan TIR

-İtfaiye ekipleri

-Polis ekiplerinin çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ), -

===================================

Ard arda ikinci kez intihar girişiminde bulundu

SAMSUN'da, dün Gazi Devlet Hastanesi'nin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan ve polisin iknası sonucu vazgeçen 19 yaşındaki O.H. bugünde Çarşamba İlçesi'nde bir binanın çatısına çıkıp intihar etmek istedi. Müzakereci polisin görüşmesi sonrasında aşağıya indirildi.

Dün İlkadım İlçesi'nde bulunan Gazi Devlet Hastanesi'nin 5 katlı binasının çatısına çıkan O.H., intihar etmek istedi. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerin gelen polis ekiplerinin görüştüğü O.H. intihardan vazgeçti. Gazetecilerin "Niye ölmek istedin?" sorusuna O.H., "Cenneti gördüm onun için" yanıtını verdi. O.H., bugün de Çarşamba İlçesi Kirazlıkçay Mahallesi'nde tekrar intihar girişiminde bulundu. Değirmenbaşı Sokak'ta bir binanı çatısına çıkan O.H.'yi gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerini çevresinde güvenlik önlemi alınırken müzakereci polis gençle görüştü. Yaklaşık 20 dakika çatıda müzakereci polis ile görüşen O.H. ikna edildikten sonra çatıdan aşağı indi. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Aç olduğunu belirten gence polisler yemek verdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-O.H.'nin çatıdaki görüntüsü

-Polislerin aşağı indirmesi

-Detaylar

(SÜRE: 1.28 Dk) (BOYUT: 47.43 MB)

Haber-Kamera: Nevzat AKKAYA/ÇARŞAMBA(Samsun),

==========================================

Alıcı kılığına giren polise sahte eroin satmak isteyen çete çökertildi

EDİRNE'de polisi ellerindeki yüklü miktarda uyuşturucu piyasaya sürmek istediklerini belirlediği Bulgaristan, İran, Suriye ve Gürcistan uyruklu 6 kişiyle alıcı kılığına girerek temas kurdu. Önca 10 gram eroin getiren şüpheliler, daha sonra 35 kilo sahte eroini polise satmak isterken suçüstü yakalanıp, tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik yaptığı çalışmada İstanbul'da bulunan Bulgaristan uyruklu şahısların ellerinde yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğunu ve Edirne'de pazarlamaya çalıştıklarını belirledi. Edirne polisi alıcı kılığına girerek İstanbul'da Bulgaristan uyruklu G.N.T., V.A. V. ve G.H.S. ile temasa geçti. Alıcı kılığındaki polislerle buluşan Bulgaristanlı 3 kişi, 10 gram eroini numune getirerek, ellerinde 25 kilo daha bulunduğunu ve satmak istediklerini bildirdi.

Polis, 25 kilo eroini de Avrupa ülkelerine satmak için alacaklarını belirtince, kilosunu 11 bin Euro'dan satın almak için G.N.T., V.A.V., G.H.S., anlaştı. Anlaşmanın ardından polis ile İstanbul'da bir otoparkta  Bulgaristanlı G.N.T., V.A. V., G.H.S ile yanlarındaki İran vatandaşı E.E., Suriye vatandaşı M.S.M. ve Gürcistan uyruklu A.A., ile eroinleri  teslim almak için buluştu. Buluşma sırasında operasyon düzenleyen polis 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Bulgaristan plakalı otomobilde yapılan aramada ise 25 kahverengi paketler içinde koli bontlarıyla sarılı 24 kilo 710 gram açık kahve renkli toz maddeler ele geçirdi.

Ele geçirilen ve eroine benzetilen tozun yapılan incelemede eroin olmadığı anlaşıldı. Gözaltına alınıp Edirne'ye getirilen Bulgaristan uyruklu, G.N.T., V.A. V., G.H.S. ile İran vatandaşı E.E., Suriye vatandaşı M.S.M., Gürcistan uyruklu A.A., emniyetteki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edildi. 6 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemde 'uluslararası uyuşturucu ticareti yapma' gerekçesiyle tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Ele geçen sahte uyuşturucular

-Şüphelilerin yakalanma anları

-Yerde kelepçe takılan şüpheliler

-Şüphelilerin adliyeye çıkarılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

==============================================

Zonguldak'ta yağmur etkili oldu

ZONGULDAK'ta etkili olan sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi.

Kentte öğle saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar iş hanlarına ve binaların saçaklarına sığınarak bir süre yağmur etkisini azaltmasını bekledi. Bazıları ise yağmur altında yürüdü. Yağmur nedeniyle trafikte aksamalar oldu. Milli Egemenlik Caddesi'nde yamaçtan kopan kaya parçaları kaldırıma ve yola düştü. Belediye ekipleri, kaya parçalarını temizledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yola düşen akya parçaları

-Yağmurdan detaylar

-Yağmurda yürüyenler

Dosya Adı: zngyagmur

Süre: (1.51) Boyut: (60 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

==================================================

Direksiyon hakimiyetini kaybedince, araç köprü üzerinde takla attı

ADANA'da aracının direksiyon hakimiyetine kaybeden, Suriye uyruklu Waim Al Mulki'nin aracı, köprü üzerinde kaldırama çarparak takla attı. Yaralanan sürücü kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Kaza, merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan Celal Bayar Köprülü Kavşağı üzerinde meydana geldi. Ülkesindeki savaştan kaçarak Adana'ya gelen Suriye uyruklu Waim Al Mulki, 01 ME 129 plakalı aracıyla seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Hızla kaldırama çarpan otomobil köprü üzerinde sürüklendi. Otomobilin içinde kalan Mulki, vatandaşlar tarafından kısa sürede araç içerisinden çıkarıldı. Ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne Mulki tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Takla atan aracın görüntüsü

İtfaiye aracının görüntüsü

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Takla atan aracın içine su sıkılması

Çekicinin aracı kaldırması

Genel ve detay görüntüler

Darbe alan jantın görüntüsü

SÜRE: 01'36" BOYUT: 98.2 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=======================================================

Keşan'da CHP'lilerden yağmur altında 'durma' eylemi

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde başlatılan yürüyüşe destek için 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eylemi düzenlendi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe destek olmak amacıyla CHP Keşan İlçe Başkanlığı'nca 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eylemi yapıldı. Parti binasında toplanan yaklaşık 30 kişi, yağmur yağışı altında ellerinde 'adalet' yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Etkinliğe, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik ve bazı STK temsilcileri de katılarak destek verdi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, yürüyüşün ülke genelinde destek gördüğünü belirterek, yürüyüş sonlanana kadar destek eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Grup, yağmur altında 2 dakika süren 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eyleminin ardından sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Partililerin alana gelişi

-Ellerinde taşıdıkları dövizler

-Yağmur altında durmaları

-Erdoğan Gümülcineli konuşması

-Sessiz eylem gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=======================================================

7 bin çocuğa kalp sağlığı taraması

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle, ilkokul çocuklarına yönelik olarak 15 Aralık 2016'da başlatılan kalp sağlığı taramasının birinci dönemi tamamlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile gerçekleştirilen çalışmada binlerce öğrencinin kalp sağlığı kontrol edildi, risk altında olanlar belirlendi. Proje kapsamında Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde toplam 26 okulda 7 bin 185 öğrencinin EKG taraması yapıldı. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu Kılınç ve ekibinin değerlendirmelerde, 545 çocuk ekokardiyografi için çağrıldı. Bu çocuklar arasından 125 öğrencide yapısal ya da ritim bozukluğu gibi patolojik sonuç saptandı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi de teşhis ve tedavi konusunda destek verdi. Projenin ikinci dönemi 2017-2018 eğitim yılında gerçekleştirilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Taramanın yapıldığı okul binası

Okulun girişi

Sıra bekleyen öğrenciler

Oturan öğrenciler

Kontrol ve taramaları yapılan öğrenciler

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bilgi alırken

Başkan Kocamaz bir öğrenci ile ilgilenirken

Genel ve detay görüntü

SÜRE: 04'58"   BOYUT: 555, 37 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bulgaristan Ahmet Erol Konya Politika Güncel Haberler

title